Sataa, sataa…

Heh, kun harvoin päivittää, osuu aina jotenkin vinksalleen. ;) Nyt voinkin valitella *ah miten ihanaa* sitä, että sataa! :D Ja meillä on sisällä kostean kylmää sitten seuraavat 3 – 4 kk ennenkuin lämpöä tulee pattereihin.

Ensiksi: Minä EN tule kysymään keneltäkään vointia tänään enkä huomenna, en itse asiassa koskaan. Siksi, että toisen henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä vointia & jaksamista kysellessä usein tulee sanoneeksi jotain, mikä ei olekaan tämän toisen mieleen. ;) Niiiiiiiiiiiin jännää! Silti sitä jotkut vaativat. :O Vaatia toki voi. Minäkin haluan vaatia ihan heti montaa eri asiaa! Nyt. Heti. Minulle!

Toivottavasti lukijat ovat edelleen terveinä – tai siis eivät ole saaneet The Virustautia?!? Pitäkää edelleen ne turvavälit, ihan itsenne ja kaveriennekin takia *minusta niin väliä ole, enhän minä tapaa ketään*. Käyttäkää maskeja, jos kuljette julkisilla tai on pakko jostain syystä tunkea itsensä kansajoukkojen keskelle. Saa tätä nonseleeratakin. Niinhän monet täällä Tsadissa tekevät. Eilen viimeksi tuossa torin reunalla raavas nuorimies uhosi, että tautia ei ole olemassakaan. :/ No joo – ihan sama. Te olette kuulleet tämänkin kappaleen sanat varmaan sata kertaa, mutta pakko se nyt vaan on toistaa. ;)

Heh, pitäisi taas Turkuun. Tuli siellä käytyä tuossa heinäkuussa. Onneksi yleensä VR:n halpisvuoroissa on vähän porukkaa. Eli ihan hyvä reissu silloin. Nyt pitäisi kuskata repullinen tavaraa The Äiteelle ja mieluummin aika pian. Enpä usein kaipaile autoa, mutta nyt olisi ihan kiva vaihtoehto, myös tuon roudaamisen takia. Painoa on varmaan melkein 10 kg eikä meikäläisen selkäranka tuosta tykkää yhtään.

Tallinnaan emme siinä tietyssä aikaikkunassa ehtineet. The Kaverilla on sellaiset perussairaudet, ettei kannata riskeerata yhtään. Joten olemme pysyneet täällä Malmi-The Kaverin koto -akselilla. Kirppareilla ei ole käyty kertaakaan, iso osahan ei edes toimi entiseen tapaan. Ne, jotka toimivat, eivät pysty kehuskelemaan myyjillä eivätkä valikoimilla. Ne on siis jätetty rauhaan.

Sen sijaan olemme keskittyneet nettihommiin. Meikä tuolla Huutiksessa päheltää entiseen tapaansa. Jos kiinnostaa, vilkaiskaahan välillä vaikka tänne, mitä on tarjolla! :) Jos ilmoitat salaisen koodin lupaan sinulle joko ilmaiset postikulut tai vähintään 20 % alennuksen kaikista tuotteista. Koodin saat jättämällä kommentin tähän postaukseen – vastaan kommenttiin numerosarjalla -> salainen koodi. *tsihih, eikö vaan kuulostakin hirmuisen asialliselta* Kun mahdollisesti teet ostoja sivuillani, ilmoita koodi mielellään etukäteen…

Minni on muuten ollut talon Neitikissa jo yli 7 vuotta! Oli ihan pakko tarkistaa jossain vaiheessa. Hämmästys oli suuri. Ei yhtään tunnu siltä. Mutta neiti jakselee hyvin kuten ennenkin. >o<

Kasvisruokareseptejä joku kyseli tai innoituksia ilmeisesti. Minä kun harvemmin teen mitään ihan reseptin mukaan. Proteiinina menee joskus myös fisua, mutta yleensä jotain herne-papu-linssi -systeemiä, raikkua (siis raejuustoa) esim. salaateissa, soijarouhettakin talvisin. Härkis on hyvää mm. bolognesekastikkeessa, johon hävikki-TexMex-Härkis sopii ihan tajuttoman hyvin – tuli parempaa kuin melkein ikinä. ;) Äh ja kyllä, voisin minä ehkä joitain linksuttaakin.

Soppa 365 kasvisversioissa on ihan kivoja juttuja. Lue reseptejä niin, että jonkun ainesosan tilalle voi vaihtaa jotain muuta eikä kaikkia mausteita välttämättä tarvitse hankkia juuri nyt – eli aineslistat ovat vähän yliyritettyjä (ja hinnakkaita!). Chocohilin muonat ovat vegaanisia, joten niitä on helppo muunnella (jos et siis ole täysvege). Ruokalan kasvisruokaehdotuksia syksyyn. Nämä ovat yllättävänkin kivoja, itse teen noita erilaisia kasvispihvinössyköitä usein, reseptit ihan omasta päästä – tässä kuitenkin ideoita. Tässä siis sellaisia, joista joskus olen napannut jonkun idean muhimaan ja myöhemmin toteuttanut.

Lempisyötävää keväästä lähtien on ollut peruskasviksista pilpottu thaisalaatti, josta jokainen saa taatusti mieleisensä. Tämän salaisuus on kastikkeessa! En nyt linkitä, koska tästä on kymmeniä – ehkä satoja, tuhansia – versioita ja jokainen tekee makunsa mukaan. Kuukkeloi siis itsellesi sopivin versio ihan itse. :) Tänään se salado ja varsinkin kastike onnistui niin, että tyhjensin Belgan kanssa ISON salaattikipon kaksistaan, kylkeen oli keitetty pari kaunista pientä perunaa, lisäksi oli jäänyt pala fetajuustoa, jolla aateloitiin nuo perunat. Oli niiiiiin hyvää! ;) Jaa-a, mistäpä sitä Polgakaan muusta innostuu kuin ruuasta. XD

Kun kirjastot kevätkaranteenin jälkeen avattiin, onkin taas tullut luettua aivan ähkyyn asti. Siis jatkuvasti. Pari kertaa viikossa lisää kirjoja ja normaalivauhti on edelleen sama eli n. 10 opusta viikossa, toisinaan enemmän, toisinaan vähemmän. Mutta kiva taas palata valikoivaan lukemiseen! :)

Remontti on todellakin tulossa torppaan! Joko seinien maalaus tai lattioiden laitto koko residenssiin. Kolmantena vaihtoehtona keittiön kaapistojen uusinta. Rahallisesti tsöge taitaisi olla kannattavin, mutta minusta keittiö on ihan OK. Tosin työtaso on pakko uusia materiaalin takia, menköön vaikka omalla kustannuksella! Kysynkin nyt arvoisien lukijoiden mielipidettä: Mikä olisi Polgalle järkevintä? Te tiedätte minusta kaiken. Muistutan vielä, että seinät olivat täynnä reikiä ja klähmäiset, lattia täynnä reikiä eikä vaihdossa aikanaan niitä suostuttu korjaamaan. Eli otan mielipiteenne toki huomioon! :) Vastaaja, joka ensimmäisenä vastaa sen vaihtoehdon, johon itsekin lopulta kallistun, voittaa haluamansa kirjan (valikoima ilmoitetaan voittaneelle henk.koht.).

Jahas, tässä on taas kulunut kivasti aikaa. Voinkin lähteä valmistautumaan huomista varten. Lupasin The Kaverille mennä säätämään uutta pöytäkonettaan (jonka muuten asensinkin, köh *nostaa nokkaansa*) ja samalla lupasin värkätä kasvispulleroita & sienisoossia + kukkakaaligratiinia + tietty sitä thaisalaattia hänellekin. Tulossa siis ihan mukava päivä! :)

Mukavaa viikonloppua kaikille! Pysytelkäähän terveenä ja jeesatkaa toisianne, jos vain pystytte. Ja hei, uskaltakaa pyytää apua tarvittaessa!

POLKA – EI JAKSA ENÄÄ SÄÄTÄÄ, TÄMÄ POHJA EI YMMÄRRÄ….

Yksi vastaus artikkeliin ”Sataa, sataa…

  1. Kiva kun kirjoittelit taas kuulumisia! Sulla näyttää olevan aika mahtava kuvakokoelma myynnissä. Oletko ihan itse keräillyt noita tässä vuosien mittaan? Täytyy jossakin vaiheessa ja ajan kanssa selailla lävitse tuo kokoelma.
    Voi että tuo Minni on edelleen niin söpö!!
    Jatketaan varovaisena olemista ja toivotaan, että tilanne alkaisi vähitellen normalisoitua, vaikka eihän sitä kukaan voi tietää. Voi hyvin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *