Nyt on matkusteltu! ;)

Sankarimatkaaja tunnustaa; Tallinnasta perjantai-iltana palattuani varasin ne prleen VR:n liput Turkuun. Juu, näin edelleen on, että VR:n sivusto on hankalampi ja vastenmielisen tökkivä käyttää! Enpä sitten tiedä, miten se ”äly”puhelimella toimii, tsihih. Ei ole meikäläisellä sitä muuten vieläkään.

Tallinnassa oli taas kovin mukavaa. Kävimme mm. Fotografiskassa eli Valokuvataiteen museossa Telliskivessä – suosittelen erittäin lämpimästi. Hurjan hienot näyttelyt juuri nyt, käykää ihmeessä! Vieressä on myös hyvä lounaspaikka (hinta 3.50 – 4.90, siis lounas) Lendav  Taldrik -ravintolassa. Pääpaino on intialais-nepalilaistyyppisessä muonassa, mausteet olivat  kohdallansa ja lounaskin oli runsas, himskatin hyvä (meillä linssejä & pinaattia, riisiä, salaattia, leipää…). Paikkaa on ehkä kehuttu liikaakin, mutta ainakaan lounaan taso ei ole ollenkaan kehno! Hinta-laatusuhde on muutenkin hyvä ja paljon kasvisruokaa (vegaanista!). Linkistä löytyy paikan omat sivut, käykääpä, jos ette ole vielä ehtineet. ;)

Hah, ei blögimerkintöjä koskaan ilman ruoka-aiheita. Useita. Eli enimmäkseen raahasin taas kotoon muonaa: sieniä, juustoa, heekkuja kaikenlaisia. Viimeksikin toin kassillisen sieniä, nyt toisen. Alkavat olla alkusyksyn sienikastikkeet turvattuja. Ja seuraavalla reissulla lisää. Tälläkin kertaa Balti Jaam Turgin mukava sienikauppias palveli oikein alttiisti. Ei tuo nyt ole sen kummempaa kuin hakea Kauppatorilta niitä.  Hintaero on vaan niin huima… itse maksoin kanttarelleista 5 euroa/kg ja kun sienet olivat hieman kuivahtaneet, sain niitä hurjan kasan (perattuna, pilpottuna ja esikypsennettynä 10 pussillista). Näkyivät nuo muutkin suomalaiset ostelleen marjoja eli tyrniä (sitä oli paljon edukkaasti myynnissä), samoin karpaloa ja puolukkaa. Minäkin sitten vähän vielä kaikenlaista muuta. Ja toisen – vielä isomman – repun, joka on kyllä oikeasti rinkka! :D Polkasta tulee kohta uudelleen sankariretkeilijä myös.

Oli tuuria palatessa eli yhdytin loistavan taksokuskin Katajanokalta. Kiitos vieläkin leidille, joka tunnisti matkakortin, kun heittäydyin taksoja uhmaten keskelle jonoja heiluttelemaan sitä. Kivasti päästin kotiin! The Kaveri oli hoidellut kissiä ihan urakalla, joten hänelle karkkia, paljon, sekä kaikenlaista pientä. Oli niin mukava palata, kun joku tuli alas vastaan kantamaan tavaroita ja koto  oli lämmin ja pizza valmiina. :D

Turun reissu meni normaalikriteerien mukaan. Kaikki vaikutti olevan kohtuullisesti kunnossa. Muutamasta asiasta muistuttelin. Saa nähdä! Pitää käydä ennen ns. joulua vielä uudelleen tai ennemminkin, jos aihetta on. Kummempaa on se, että tuonne Tallinnaan on vaan helpompi lähteä teknisestikin kuin Turkuun. Hmph! :( Harmi.

Mutta nyt olen viihtynyt pari päivää ihan tavallisessa eläkeläisen elämässä. Njäh. Onneksi seuraavat kolme viikonloppua ovatkin taas kirpparia täynnä. Ei lopu matkaaminen eikä tekeminen. Ei myöskään romukasan kerääntyminen makkarin nurkkaan. ;) Kiirettä pitää joka tapauksessa.

Jospa minä nyt tästä niihin hommiin. Tämä oli taas sellainen päivitys, jolla siirsin muita hommia vähän eteenpäin. Ei vaan huvittaisi nämä tietyt tehtävät. Mutta pakkohan se on! Raikasta loppuviikkoa lukijoille. :cool:

POLKA – PYSYY SE IHAN PAIKALLANSAKIN!

Yksi vastaus artikkeliin ”Nyt on matkusteltu! ;)

  1. No heissan sankarimatkaaja!! Kiva, että taas kirjoittelit, koska jossakin vaiheessa ajattelin, että mahdatko lopettaa kirjoittelemisen ihan kokonaan. Tallinnassa on tosiaankin paljon mielenkiintoisia ja käymisen arvoisia paikkoja. Ja ravintoloita on muutaman kymmenen metrin välein ja niissä on valinnanvaraa sekä ruoissa että hinnoissa.
    Oikein mukavaa kirppari- ja kaikkea muutakin viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *