Edelleen oli kylä paikallansa!

Ihan samalta näytti kuin ennenkin. Samoja ihmisiäkin, kai. Ja sanonpa nyt heti, että ainakaan ruokakaupoissa ei mitään aleja näy. Pikemminkin niin, että hintoja on nostettu aika rutosti Yulen jälkeen. :o En tykkää! ;) *tietenkään* Olen toki negatiivinen ja mitä muuta minusta onkaan sanottu, mutta ketuttaa. Ketuttaa siis se, että samat helkkarin muonat maksoivat eilen jo melko reilustikin enemmän kuin ennen vuoden vaihdetta eikä halvennustarjouksessa ollut mitään vegepitoista *ei, siskonmakkarat eivät ole vegeä!* Samaan aikaan hehkutetaan ”terveellisiä elämäntapoja” joka puolella. Ei, ei se tuolla tavalla toteudu! Jopa normiporganat maksoivat eilen 30 senttiä enemmän. :o Ei se kuulosta paljolta, mutta tämä koskee kaikkia tavisappeita. Täytynee alkaa syödä vain joka toinen päivä…

Päivän linksu koskeekin sitten hirveästi huudeltua digiloikkaa ja palveluiden toimimista. Vielä kerran: vanhukset, pienituloiset, köyhät eivät pysy kyydissä. Vastustan itsekin sitä, että joitakin palveluja ei voi käyttää kuin ”äly”puhelimella. Ei näin! Ketään ei pitäisi pystyä pakottamaan hankkimaan jotakin laitetta vain siksi, että sillä on pakko hoitaa pankki- tms. asioita. Ei se maailma nyt ihan noin vaan toimi. Toki pidän siitä, että asioita voi hoitaa netissä, se on minusta ihan hyvä. Mutta joku roti sentään – on palveluita, joita EI voi millään *muka* hoitaa netin kautta (Helsingissä KELA-taksien tilaaminen on hyvä esimerkki). Sitten on asioita, joita ei voi hoitaa kuin sillä ”äly”puhelimella. Vastustan sitä, että tarjotaan vain se yksi asiointivaihtoehto, oli se sitten mikä tahansa. Jutussa muuten mainitaan, että täällä olisi miljoona digivajavaista. Se on monta! Aivan liian monta.

Olen tänään muutenkin krantusti puhuteltava. En viitsi valittaa asiasta, koska en jaksa käydä vähän väliä jättämässä trolli-ilmoituksia. ;) Se on kuitenkin vietävä iso pino lehtiä ulkoilemaan sekä roskat näkemään maailmaa! On minulla päivittäin niin vaativa tehtävä. :cool:

POLKA – JA SILLOIN LIIKKUU…

2 vastausta artikkeliin ”Edelleen oli kylä paikallansa!

  1. Hintojen nousu on sitä talouden elpymistä, sano. Tosiasiassa jos vienti vetää ja Suomi saa myytyä kamaa enemmän ulkomaille, ei se vaikuta ketunkaan vertaa tavallisen ihmisen palkkoihin eikä näin ollen myöskään ostovoimaan. Euro on euro ja kun olen katsellut näitä uusia hintoja eri tuotteissa, niin onneksi tuli lopetettua röökin poltto koska silläkin saralla nosto oli liki euron. Ja juu, rööki ei ole tarpeellista mutta ei ole myöskään peruselintarvikkeiden hintojen nosto koska eipä eläkkeet eivätkä palkatkaan ole mihinkään nousseet.

    Luin viime yönä tuon digiloikka – jutun ja se kyllä kuvastaa hyvin tätä suomen nykytilaa varsinkin juuri tällä digitalisaatio – osastolla jota tulee seurattua hyvinkin tarkkaan; keskeneräisiä ohjelmistoja myydään yrityksille joilla ei ole mitään hajua siitä miten ne noita ohjelmistoja hyödyntäisivät ja tämä ettei tuote ole loppuun asti valmis ennen kuin se myydään (esim. terveydenhuollon Apotti-hanke), nostaa loppuhintaa aivan tolkuttomasti jonka kuluttajat/palveluiden käyttäjät sitten loppupelissä maksavat.
    Ärh. Taas tuli messuttua vaikka lupasin itselleni etten sitä enää tee mutta minkäs teet kun …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *