Ei kuvia tänään…

Hih, kiitokset vaan eilisistä kommenteista. Ei niin järkyttäviä todisteita heti voikaan punkea lisää tähän blögiin, joten pitäydyn tänään vain normiväninöissä.

Sikansa saa ensimmäisenä Leka (lue -> KELA), jonka ”uudistukset” ovat… no, päätelkää itse. Olen aika varma, että lähes jokainen lukija on jollakin tavoin Lekan asiakas ainakin toisinaan ja osa jatkuvasti. Moni siis tietää, miten asiointi on vuoden vaihteessa muuttunut. Jumankeuta, se tosiaan on! Yritin eilen tarkistaa yhtä asiaa, vastausta ei tietenkään löytynyt suoraan mistään eli piti laittaa ihan kyselyviestiä asiointipalvelun kautta. Sen sainkin vielä lähtemään, vaikka ilmoituksen mukaan puhelinpalvelussa oli ruuhkaa jne. Kun iltapäivällä lähdin tarkistamaan vastausta, koko upeasti toimiva sähköinen asiointipalvelu *sarc!* oli alhaalla ja puhelinpalvelu ilmoituksen mukaan lähes tukossa. Nice! Tänään aamulla klo 5 tienoolla sain lopulta tungeuduttua lukemaan vastauksen.

Eräät tuet on tähänkin asti haettu vuosittain, niihin on tarvinnut aina uuden C-todistuksen ja pitkän hakemuksen perusteluineen ja muine liitteineen. Etuus on myönnetty aina vain vuodeksi ja uudelleen hakemisesta on ohjeistettu erikseen kauden loppuessa. Mutta kas – nyt tämä on lopetettu. Myöskään mitään todistuksen hankkimisesta johtuvia kuluja ei enää korvata. Mietinkin tässä, että kuinkahan moni jättää joko vahingossa, epähuomiossa tai pelkästä tietämättömyydestä nyt tätäkin etuutta hakematta. Luulee, ettei sitä enää ehkä olekaan. Tai koska se on aikaisemminkin myönnetty vuodeksi kerrallaan, uskoo sen nyt lopetetun hakijan osalta. Suoraan sanoen, minusta Leka leikkii nyt selkeästi sairaiden kustannuksella! Pitää siis itse tietää mitä hakea, milloin ja mitä liitteitä tarvitsee. Toki apua ja neuvoja saa, jos ymmärtää niitä etsiä tuolta konttuurista. Mutta kun sinne ei saa yhteyttä… Tuntuu, että Leka yrittää pissiä niiden muroihin, joilla ei enää edes muroja ole! Siellä joku hykertelee ja toivoo yhä useamman unohtavan koko etuuden olemassaolon. Ettei nyt vaan kukaan em. oikeutettu sitä sattuisi hakemaan ja kohtapian koko etuuden maksu lopetettaisiin, koska sitä ei käytetä *eli sitä ei haeta riittävästi* eli tarvetta ei laskennallisesti tuolloin olisi! *prletto!* Säästöä – no aivan prleen varmasti! Kyse ei ole kovin suuresta summasta kuukausittain, mutta sen tarpeessa oleville ehdottoman tärkeä. Juu, menen kohta varaamaan ajan lekurille todistuksen hankkimiseksi. Ainakin aion tehdä taas hakemuksen ja onneksi sen voi tehdä takautuvasti. Silti lievästi vistottaa, koska systeemi ei ole tähänkään asti ollut kovin kätevä eivätkä lekuritkaan aina ole tätä oikein ymmärtäneet. Mutta tämä nyt on vain yksi pieni Lekan uudistus. Tulipa nähtyä sitten sekin, että sinne ei eilen useamman tunnin aikana saanut millään tavalla yhteyttä.

Mitä muuta? Meikä yrittelee edelleen puuhastella jotakin päivän mittaan. Näyttää kuitenkin siltä, että jaksamiset loppuvat aamupäivän pakkohommiin. Parempi sekin kuin ei mitään ja tällä mennään ainakin toistaiseksi. Myöhemmin, ehkä keväällä, voisi kuvitella asioitsevansa sillä uudella löytämälläni lekurilla – kunhan nyt ensin pääsen lopputarkastukseen ja toipuilen näistä aktuelleimmista kivuista… Eilisenä saavutuksena toinen käynti alaovella; ei tuottanut enää enempiä kipuja, mutta en näköjään huomaa varoa riittävästi erilaisia kiertoliikkeitä ja muita vekkuleita siirtymiseen liittyviä toimenpiteitä. Hyvä näinkin, taputin itseäni päähän tästäkin vähästä! :) Kun jaksaisi keksiä itselleen jotain aktiviteettia alkuillaksi – siis fyysistä sellaista – se tulisi varmasti tarpeeseen. Unista ei jaksa enää edes valittaa. Ehkä minä kerron niistä jotain vain, jos onnistun joskus ihan oikeasti nukkumaan kunnolla!

Ei, täällä ei siis edelleenkään ole mitään ihmeellistä kerrottavaa! Kunhan rapotan jotakin aamuisin, että tiedän olevani hereillä ja tarkistan samalla oikean päivämäärän. ;)

ALLEKIRJOITUS

POLKA – EI OLE TOTTA, PÄIVITYS ILMAN MAININTAA RUUASTA! :o

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *