Pahoittelen!

Lähinnä sitä, että tämä blögi on tylsää täynnä. Joskus kuitenkin toivoo, että joku löytäisi itsellensä jotakin hyödyllistä. Ehkä kipu-lekuri-särky-ketutus -postauksista sekä tietty ruokapostauksista. ;) Eipä meikäläisellä juuri muita teemoja tuppaa olemaan. Eivätkä ne teemoja ole, varsinaisesti, vaan  jokapäiväistä elämää.

Josta taas löytyi vekkulin aasimainen silta todeta, että nyt olen *toivottavasti* saanut titrattua melkein kohdalleen iltamömelöt. Siten, että saan nukahdettua ja unta 4 – 5 h. Tämä tosin toimii vain, jos olen suht tarkkana. Mutta hämmentävästi, toimii! :o Toivottavasti ei lakkaa toimimasta, jos sitä selittää julki *karma, juu nou*. Periaatteena on vain lääkkeiden ajoitus tunnilleen oikein, ei sen kummempaa. Oikea järjestys, jotain syötävää ja sitten odottelua – kipulääkityksen jälkeen pystyy vielä jopa tekemään jotakin iltapuuhastelua. Näin jos saa menemään vaikka viikon, en yhtään kitise enkä vänise. Ainakin eilen olin ihan tyytyväinen ja kävin ruiskussa iltamyöhällä, siivoskelin keittiössä tavaroita paikoilleen ja sellaista pientä, jota en enää millään jaksanut päivällä. Kuten olenkin sanonut, päivän jaksut loppuvat melko tarkkaan puoliltapäivin ja on pakko päästä pitkälleen, mielellään ottaa jopa kunnon päikkärit, jos niitä vain tarjotaan! :) No juu, tämä olisi siis optimitilanne. Toivon hitokseen, että tämä myös toimii – sitten voisikin alkaa setvimään aamun lääkitystä…

On meikäläisellä pienet huvit. Fibro ei oikein pidä näistä keleistä, muuten minä itse kyllä. Nämä nopeat ilmojen vaihtelut kun saavat normisäryt aina yltymään melkoisen pirullisiksi.

Tein viikonloppuna muonaa myös viikolle eli vihannespaistoksen lisäksi uunissa muhi taas ohrapuuroa iso kippo. Ei tarvitse ainakaan keksiä pohjaa kaikelle. Kunhan kokoan jotakin siihen sivuun, hyvää ja kohtuullisen vaivatonta. Jäisi aikaa vaikka oikeasti tehdä jotakin – ja sen määrää taas kiputilanne. Hah, tarkistin nyt arvaushemmon e-repsut ja potilaskertomuksen. Hemmo oli *muka* uusinut lääkkeet ja siksi sitä viestiä laitoinkin. Nyt hän oli ihmetellen tarkistanut asian ja kas, järjestelmä ei ollutkaan ottanut niitä kahta uusintaa. Vaikka ne hänellä näkyivät uusittuna. Epäluuloinen mies oli vielä tarkistanut, että en ole niitä saanut enkä kuukausiin uusinut. Lopputuloksena siis viimeinkin lääkkeet uusittu ja nyt noudettavissa. Kaksi viikkoa siihen meni, melkein. Ei ole siis yhtään turhaa se minun huolehtimiseni siitä, että ainakin tärkeimmät mömelöt ja jotain muonaa on oltava  jömmassa juuri tuon kahden viikon ajaksi! Tällä minä tietysti haluan vain todistaa sen, että minun kohkaamiseni jonkin asian takia voi olla ihan järkevääkin (vaikka se ei ehkä siltä tunnu)! ;)

Seuraava etappi mömelöiden titraamisen lisäksi olisi sitten joko fysterppa tai fibroon erikoistunut lekuri. Arvauksen fysterpalla ei ole juuri annettavaa, se on todettu jo ennenkin. Lekurista; tiedossa on pari nimeä, mutta kukaan ei varsinaisesti ilmoita sitä ikinä erityisalakseen. Syynä se, että tässäkin on näitä eri kuppikuntia, edelleen. Duh, en minä muuten, mutta olisi vähän mielessä saada yksi lääke (tai yhdistelmä) ainakin kokeiluun. Ei siinä ainakaan mitään menettäisi. Tämä rassaa sikäli, että osa arvaushemmoista ei ota fibroa tosissaan ja… ei helvetissä, en minä jaksa näköjään tätäkään selittää. Uskon, että suurin osa teistä tietää mistä on todellisuudessa kyse.

Jos olisin oikein hemmetin hyvässä kunnossa huomenna, voisin ainakin kuvitella käyväni apteekissa ja muutenkin vähän kuikuilemassa keskustassa. Kieltäydyn tilaamasta taksoa etukäteen ja muutenkaan haaveilemasta moisesta, pitkälle viedystä kotiseutumatkailusta. Kunhan taas tuli heitettyä tämäkin kehiin.

Hmph, lähden ropottamaan pikkuhommia. Jotakin tässä on kuitenkin tehtävä. Parempia kesäpäiviä ihan jokaisellke! :P

ALLEKIRJOITUS

POLKA – EI KAI SE NYT LIIAN POSITIIVISELTA KUULOSTA?

8 vastausta artikkeliin ”Pahoittelen!

 1. Älä misään nimessä lopeta, plogisi on päivän pelastus, hyvää jatkoa, toivottavati löytyy ymmärtävä lekuri

 2. Onpa mukava kuulla, että sulla on menee paremmin :)

  Tiedän ainakin yhden reumalääkärin meidän sairaalassa, joka hoitaa fibropotilaita hyvin. Taitaa kyllä jäädä kohtapuoliin eläkkeelle.

  • No joo, sain yöt suhtkoht haltuun omin keinoin. Jäljellä enää 19 h vuorokaudesta… :D
   Mulla on kaks nimeä, joista ainakin toinen on melkoisen epävarma tapaus. Kunhan jaksaa taas selvitellä, miten on mm. tiettyjen lääkkeiden määrääminen jne.

 3. Jos blogia ei jaksa pitää niin sitten ei jaksa. Itte lopetin noin 7v jälkeen.

  Tää on niinku vertaistukea kun saa lukea että sulla ja mulla menee kivut ja monet muut asiat yksiin. Kärsittävä on eikä sitäkään aina jaksais mutta nyt on sopivan viilee kesä elellä, nautitaan. :D

  • Kai tämä on mulle myös jonkinlainen muisti- ja pakotelista samalla. ;)
   On sopiva muuten, mutt mun fibro ei pidä kelien pikavaihtelusta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *