Yritän, yritän kovasti…

tällä kertaa olla kommentoimatta kommentteja. En siis omia. Kyse on eilen  mainitsemani turkulaisen Arssin tilanteesta. Nyt on pakko linksuttaa Iltahöpinöihin sekä ao. juttuun ja kommentteihin. Ei, minulla ei ole CRPSII:sta, mutta on muutama diagnoosi ja stanalliset kivut. Huoletta voin silläkin perusteella vain sanoa, että nyt ketuttaa. Sekä lääkärin sanat että monet kommentit. Tuntuu, että tässä jutussa sinänsä on jotakin samaa kuin muutamissa omissa kokemuksissa… nuo lääkärien ja tiettyjen ihmisten asenteet.Kaikki kun ei käy kaikille, miten totta se onkaan. Näille huomauttajille olisikin sanottavaa mielipidelääkkeistä sekä siitä, että niillä ei todellakaan ole kaikille vaikutusta, ei ainakaan toivottavaa sellaista!  On se nimittäin hemmetin kummallista, että siihenkään ei uskota. Ärh… menee hermo.

Ehkä se menee muutenkin. Ei minulla taida olla mitään kerrottavaa. Täällä on niin lohduttoman kylmää ja kosteaa, että oikein tuntee sen tunkeutuvan niveliin. :( Ehkä pitää laittaa jotain muonaa uuniin. Tai jotakin. En minä tiedä, koska nyt taas nyppii. Ei varmaan pitäisi, joten minä menen syömään palan hapankorppua. Grrrrr.

ALLEKIRJOITUS

POLKA – IHAN TAVALLISELLA PASKATUULELLA ILMAN MITÄÄN SYYTÄ

5 vastausta artikkeliin ”Yritän, yritän kovasti…

 1. Luin minäkin nyt noita kommentteja. Suututtaa, eikä tarvitse edes olla kokemusta mistään pitkällisistä kiputiloista. Osaan kuvitella edes siihen suuntaan, että koko ajan vaivaisi pahin koskaan itse kokemani kipu. Sekin vielä varmasti lastenleikkiä ja kaukana todellisuudesta. Mutta yritän edes asettautua toisen asemaan ja se jolta tällainen ominaisuus puuttuu, on ihmishirviö. Nuo jotka puhuvat esimerkiksi ”asenteesta” tjsp, ovat henkisesti niin vakavasti vammaisia, että ihan toivoo ettei tuollaisiin ihmisiin koskaan ikinä törmää arkielämässä. Missään tilanteessa.

  • Totta puhut. Ikävä kyllä näihin ihmisiin joutuu törmäämään, koska – ylläri, ylläri – osa näitä mielipiteitä esittävistä osa on lekureita!

 2. Polgan kanssa samaa mieltä ja noita johtopäätelmiä tukevat tutkimuksetkin, mielenkiintoista vaan , kun niitä ei sovelleta käytäntöön.
  Tässä esimerkki:
  Lääkitysklinikka
  Etsi Lääkeoppaalla oikea lääke vaivaasi! Lääkitysklinikasta voit lukea lääkkeiden käytöstä, annostelusta ja yhteisvaikutuksista.
  UUTISIA LÄÄKITYKSESTÄ
  Pienempi fontti Suurempi fontti Tulosta Lähetä ystävälle

  Neuropaattisen kivun hoidossa käytettävät lääkkeet teholtaan vaatimattomia

  Julkaistu 23.02.2015
  Neuropaattisen kivun hoidossa käytettävät lääkkeet eivät ole kovin tehokkaita, tuore katsaustutkimus osoittaa. Tulokset perustuvat 229 aikaisemman tutkimuksen aineistoihin ja niiden yhteisanalyysiin.

  Analyysin perusteella nykyisin neuropaattisen kivun hoidossa käytettävät lääkkeet ovat teholtaan vaatimattomia. Lääkkeiden katsottiin tehoavan, kun ne vähensivät potilaan kivut vähintään puoleen entisestä.

  Saavuttaakseen tällaisen muutoksen yhdellä potilaalla serotoniinin ja noradrenaliinin takaisinoton estäjillä pitää lääkitä 6 potilasta, pregabaliinilla ja erilaisilla gabapentiineillä 7–8 ja kapsaisiinilaastareilla 10–11. Toisin sanoen näitä lääkkeitä käytettäessä jokaista onnistunutta hoitoa kohden 5–10 potilasta ei saa merkittävää apua kipuihinsa.

  Parempi teho oli trisyklisillä masennuslääkkeillä, vahvoilla opioideilla, tramadoli-opioidilla ja botuliinitoksiinilla. Lidokaiini-lääkelaastareiden tehoa ei tutkimusten perusteella pystynyt määrittämään.

  Tutkijat havaitsivat myös epäsuhdan tuloksissa, kun he tarkastelivat julkaistuja ja julkaisemattomia tutkimuksia erikseen. Julkaistut tutkimuksen antoivat lääkkeistä tehokkaamman kuvan kuin julkaisemattomat. Samanlainen julkaisuharhaksi kutsuttu ilmiö on tuttu myös muilta aloilta.

  Tutkimus julkaistiin lääketieteellisessä Lancet Neurology -lehdessä. Selvityksessä tarkasteltiin myös lääkkeiden hintoja ja haittavaikutuksia.
  http://www.thelancet.com/journals/laneur/article/PIIS1474-4422%2814%2970251-0/abstract

  Nih !!

 3. Sori, että tuohon tuli hieman ylimääräistäkin höponää mukaan, mutta tosiaan lähdelinkki on lopuss.

  • Kiitokset, Uppis! Tuo tutkimus on sinänsä hyvä, koska luulen ainakin potilaiden olevan täysin selvillä tästä, mutta kun taas päästään siihen, että lääkärit eivät usko puhetta. Eivät sitten millään ja se on minusta todella outoa. On tietty hienoa,että edes joku saa avun Lyricasta tms. Olen vaan niin sietämättömän itsekäs, että toivoisin saavani itsekin kokeiluun ne pari lääkettä, joita ei ole vielä kokeiltu. Ei, ne eivät tod. ole mielipidelääkkeitä, niitä olen jo todellakin kokeillut kaikkia ja osaa kahteenkin kertaan (taas tämä, että lääkärit eivät usko edes siihene). Murr ja nih! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *