Toipuminen on minuuteista riippuvaista!?

Otsikon mukaan – kyllä! Eilen nimittäin soitin fysterpalle ja kyselin muutamaakin asiaa. Lopuksi tarkistin näitä rajoituksia eli 6 vkon päästä leikkauksesta saa istua esim. autoon (ja muulle matalammalle istuimelle). Kysyin pitäisikö minun kuitenkin varoa enemmän ja ottaa tyyny mukaan, koska Härra Dri piti tuota varomista ym. tärkeänä. Ei, ei sitten ollenkaan – terpan mukaan se on sitten 6  vkon jälkeen vain haitaksi… Puuttumatta tässä kohden muuhun, perstaina 19.2. klo 00.01 minä saan tehdä kaikkea nyt huomattavastikin rajattuja toimia! Saman aikamääreen jälkeen en siten saisi myöskään enää käyttää tiettyjä apuvälineitä. Uskomatonta, miten fysterpan asemassa oleva henkilö, jota minä en ole edes perskohtaisesti tavannut, voi antaa minulle näin äärimmäisen tarkat ohjeet! :P

Aivan, niin pitkää kuin leveääkin. Minulla todella oli paljon kysyttävää, mutta en saanut mihinkään järkevää vastausta. Lisäksi sain täysin erilaisia *joka vastakkaisia* neuvoja kuin minut leikkauksen jälkeen tavannut fysterapeutti antoi. Himppasen alkoi närppiä, en alkanut huudella hävyttömyyksiä – kerroin kyllä, että melko outo tapa heillä on toimia ja jaella ohjeita ilmeisesti manuaalia tuijottaen. Minä päätin pitää sen oman pääni *ja järkeni* ensimmäisenä sikana ja noudattaa ekan terpan ohjeita soveltaen sekä muistaen sen, että Härra Dri piti sitä ylimääräistä varomista tarpeellisena. Ehkä minä sillä selviän. Ei minulla sinänsä ole ratkaistavana ongelmia, halusin vain vahvistusta omille teorioille ja tekemisilleni. Samalla tietenkin myös sille, etteivät lukijani ole jo ilmoittaneet minua Finlandia-hiihtoon! :o

Ei tässä ihmeempää, polvea särkee pitkään seisoessa tai istuessa. Lepo helpottaa, tietysti. Nyt alkaa tulla jo hinku päästä ulos ja laajempiin tiloihin kävelemään sekä testailemaan. Testaamista tarvittaisiin sen takia, että sen tarkan 6 vkon jälkeen voisi ehkä jo uskaltautua hoitamaan muutaman tärkeimmän asian. Mutta katsotaan nyt! Edelleen eniten näistä rajoitteista närppii tämä ns. nukkuma-asento, joka ei ole meikäläiselle luontainen. Viime yönä sain kuitenkin – ja taas – poikkeuksellisesti goisittua yhteensä n. 4.5 h. Jeeee, vuoden ennätys. :)

Belga tulee tänään ja käy noutamassa yhden paketin, pinon kirjoja ja vähän tuoretta syötävää. Omenat ovat nyt loppu! Pitää keksiä jotakin tilalle. Samoin pitää alkaa kehitellä taas itsellekin jotain uutta lounasruokaa. Muuten, se melkein ensimmäinen paikka, jonne kuskaan itseni liikkumarajoitteiden poistuttua, on kyllä ViiVoan. Taas on tullut huomattua, miten paljon kaikkea pientä puuttuu… siitä päätellen ostoslistasta tulee mittava!

Jännäprojekti etenee seuraavan kerran vasta ensi viikolla, joten minulla ei ole mitään ihmeellisen tärkeää kerrottavaa. Toki voisin taas kommentoida uutimia, mutta teen en edelleenkin siellä toisaalla. Ja nyt nylkemään kiviä! :)

ALLEKIRJOITUS

POLKA – KUNTO PARANEE MINUUTTIEN SISÄLLÄ…

12 vastausta artikkeliin ”Toipuminen on minuuteista riippuvaista!?

 1. Neljä ja puoli tuntia, onnittelut!!

  Joko maistoit eilen tuomaani pöperöä ;)

  Belgalle terveisiä.

  • Parissa-kolmessa erässä, mutta kuitenkin! ;)
   Juuu, oli vähän vennäävaikutteista, lisäsin lientä ja kietaisin puolet kitaani – örps ja njam. Kohta kaffetta!
   Menee….

 2. Enkasta thumbbi!

  Traijasin btw eilä kottisse säkillise onppui. Eka kerra elämässäni. Mihe mää nyte jouru… Vaaralline blögi… :/

  • Dänks!
   Jaa, ett kummottos sun käveis? Sää jourut kloppi hunninkol, ihan varmaste. Sevverra vaaralline, salakähmäne, epäkurantti ja arveluttava tää meinate o! :P *Jartsevist tulee krumpelin paras kavru*

 3. Jaa Finlandiahiihto! (Kirjotin ensin monta kertaa -huuhto…) Mää voin sitten onmella sulle hiihtotrikoon mitoilla, minkäslaista kangasta pannaan? Joku kuosi ois kyllä hieno, vähän niinku Moskovan olumppialaisissa niillä oli semmoset erikoiset printit kaikilla. Laitetaan semmosia kannabiksenlehdyköitä? Ainakaan eivät syytä mistään hemohessilöistä kisan jälkeen.

  • Rantiksen ehdotuksen mukaan sitten: sininen pohja ja herkullisen vihreitä lehdyköitä, väleissä pitää olla tekstiä eli Polka 2.0 jollain järkyllä fontilla ja pinkillä! :D
   Tuota, Lainapeite varmaan antaa vinkkejä sopivan suuruisista sirkustelttakankaista…

 4. Se Polgan asu pitää olla sininen, kun mun mies hiihtää Finlandia-hiihdon, niin sopii väriin. Tahtihan niillä on sama nääs :D

  *juoksee karkuun*

  • Tottakai, vastaus on jo tuossa yllä. Selvähän se *siis sun mies*, että hiihdämme tasatahdissa peräkkäin tai jopa rinnakkain!
   *juoksee muristen perässä*

   • Onneksi ei ole kyseessä sentään ampumahiihto… tiedä mimmosia uutisotsikoita siitäkin saataisiin.

    *juoksee puujalkaansa ontuen karkuun*

 5. Istuin täällä taas tunnin kanssasi. Tämänvuotinen blogikiertelyni oli jäänyt kaiken kaikkiaankin vähän väliin. Olipa sinulla uutisia. Ja sisua entiseen malliin. Kaiken kaikkiaan tosi hyviä uutisia. (Sinne toisaallekin kurkistin.) Iloitsen.

  • No hei taas! Miten jaksoit tunnin tätä märinä-väninä-jorinaa? En jaksa aina itse itseäniäkään niin pitkään… Juu,minä kai aina kunnostaudun vähän oudoilla pikatempauksilla. Mukavaa pikkukevään alkua! :D

Kommentointi on suljettu.