Käyttämätön viikko

Vaihteeksi taas viikko, jolle ei ainakaan etukäteen ole sovittu yhtään mitään. No, milloinkas sitä nyt oikeastaan olisi. Periaatteessa viikko on siis täynnä mahdollisuuksia. Käytännössä vain pitäis-muttei-pysty -hommia. Räyh. Ja ei, enpä osaa ajatella niitä mitenkään positiivisesti.

Ei ole muutenkaan oikein hyvä aamu. Yöt ovat edelleen lyhyitä ja katkonaisia, kivut herättävät asentoa vaihtaessa, siitä yhdestä siihen toiseen. Ärh. Olisi paljon parempi olo, jos olisi edes nukkunut kunnolla. Noh, mitä tässä märisemään. Nämähän ovat kuuluisan kipupolin mukaan täysin normaaleja kipuja *mä niille normaalit näytän* ja siksi mös lääkitystä ajetaan alas. Jotenkin minä en löydä järkeä tähän hommaan. Minun mielestäni lääkitys pitäisi olla ennallaan ainakin niin pitkään, että pääsisin aloittelemaan kunnolla kävelyä ja muuta liikehdintää. Siinähän ainakin aluksi kipeytyy joka paikka, aivan taatusti. Mutta ei. Kun on näin upea ”erikoisasiantuntemus” olemassa, niin ilman muuta ne kivut on vaan kestettävä ilman mitään. Ärh-ärh. En linkkaa tähän enää turkulaisen Arssin tarinaa, kaikki ovat sen varmasti jostain jo lukeneet. Mutta siinäkin taas esimerkki suomalaisesta kivunhoidosta, olemattomasta tai saavuttamattomasta, joskus täysin  turhista vuosien kokeiluista – näitä tarinoita on nimittäin liian monta. Vilkaisin kommentteja, huh… Monta kipupotilasta, monta eri keinoa (joista osa ainakin lievästi kyseenalaisia). Olen muuten aivan rehellisesti sanoen sitä mieltä, että nämä jullkisen puolen kipupolit toimivat sellaisten periaatteiden mukaan, jotka eivät vaan läheskään kaikille kipupotilaille sovi!

Ja kyllä, minulla on taas suunnitelma – parikin. Voi kun senkin energian ja mielikuvituksen, jonka käyttää öisin yleensä toteuttamiskelvottomiin suunnitelmiin, voisi oikeasti valjastaa konkreettiseen toimintaan! Tulokset olisivat taatusti ihan hurjia. ;)

Toisaalta, olen edistynyt sen verran, että tämä on jo toinen aamu, jolloin puen päälle kotivaatteet enkä rahnusta yökkäri-villis-yhdistelmässä koko päivää. Ei siitä ole ihmeempää iloa kenellekään. Tarjolla kun on täsmälleen ne rätit, jotka ensimmäisinä osuivat Belgan käteen pyytäessäni häntä antamaan kaapista jotakin vaatetta. Eikä se ole Belgan vika, minä vaan pidän näitä kulahtaneita kuteita aina kotioloissa…

Eipä siis mitään rapottavaa tänäkään aamuna. Uutiset ympäri maailmaa eivät kertoneet mitään mukavaa. Nyt on kai olevinansa jokin hiihtoloma, niillä joilla on ja joilla on varaa. En muista itse kouluaikana enkä edes Belgan kanssa koskaan matkustaneeni mihinkään, ei edes kotimaassa, tämän loman aikana. Meillä se on aina vietetty loisimalla kotona, kirjojen, pelien ja kuvalaatikon lämpimissä syleilyissä. :) Sen takia pidän tuota kohkaamista Lapista ja laskettelusta jotenkin äärimmäisen vieraana ja melko ääliömäisenä *konevoimin ylös, painovoima tuo alas*. Tiedän, että tähän tulee varmasti kommentteja – siitä vaan!

Niitä odotellessa, aamuomena ja jääkkärin tsekkaus…

ALLEKIRJOITUS

POLKA – PERIN KYLLÄSTYNYT MUUTAMAANKIN ASIAAN

 

13 vastausta artikkeliin ”Käyttämätön viikko

 1. Täällä asuu mies, joka on sinun kanssasi täysin samaa mieltä. Harrastaa siis itse murtomaahiihtoa. Mutta laskettelusta sanoo just samoin: *konevoimin ylös, painovoima tuo alas* :D

  Täällä on ensi viikolla vasta hiihtolomat. Ei ole kuulemma Lappi enää trendikästä, liikaa ruuhkaa rahvaasta. Yksi nainen tuossa kylällä kertoi, että lähtevät Dubaihin, laskettelemaan!! Narisi kun lapsille ei meinannut saada ylimääräisiä päiviä lomaa. O tempora, o mores!

  • Kerro terveiset – mukavaa, kun on kuitenkin edes samanmielisiä ihmisiä olemassa. ;) Olen minäkin saanut lusikan (ehkä montakin, en ole varma) tavishiihtokilpailuissa. En kerro, montako osallistujaa on ollut! :D

   Todella, eipä tullutkaan mieleen rahvaan aiheuttamat ongelmat! Siksi varmaan Keski-Eurooppakin on hieman out… Voihan Dubai! Nyt mua alkaa oikeasti naurattaa niin hillittömästi: toiset seisovat leipäjonossa ja toisen narisevat tuosta mitä kerroit. Se kaikesta, mihin joskus kuvittelin uskovani, esim. tasa-arvoon.

  • Dubai on kyllä ihan kirkkaasti maailman epäekologisin paikka. Eipä silti, jos olis varallisuutta, niin voisin pistäytyä siellä aurinkoa katsomassa, mutta tuo laskettelukeskus on jo liikaa. Tai kun siellähän on niitä pingviiniraukkojakin tungettuna sinne samperin hiihtokeskukseen. Huoh…

   • On tullut käytyä Dubaissa työn pakottamana. Hirveä paikka. Kaikki on keinotekoista, suuri kiiltävä hotellikeskittymä, josta ei ulos tarvitse mennä jos haluaa lasketella, uida, ottaa aurinkoa tai mennä huvipuistoon, eläintarhaan. Kaikki siis sisätiloissa.
    Yäk :(

   • Dubaissa en ole käynyt enkä mene, mutta minunkin mielestäni tavattoman ahdistava paikka. Pelkkää bling-blingiä. Naapurit käyvät usein kultaostoksilla siellä.
    Tai voisin mä mennä pelastamaan ne pingviinit sieltä..

    • Ja mukaan pitäisi ottaa myös valkoinen tiikeri, joka lienee kohtalaisen harvinainen & uhanalainen yksilö, mutta joka jollain sheikillä on siellä kotonaan yksityisessä ”eläintarhassaan”. Siellä oli kaikkea kirahveja myöten, kun jotain youtube-kanavaa joskus katsoin. Tyyppi käynyt salakuljettamassa Afrikasta vaikka mitä, aivan varmasti laitonta viedä niitä edes maasta, vaikka olisikin laillista tuoda Dubaihin mitä vaan. Mutta mikäs siinä kun yksityiskoneella laskeutuu savannille ja ostaa paikallisilta jonkun uhanalaisen eläimen omaan kotiinsa. Crazy world….

 2. Meikä se tappina kerran matkasi hiihtiksellä, sukulaisten luo maaseudun rauhaan. Matkalla jo hukkasin omaisuutta, ja perillä vielä boonustelin aivotärähdyksen vetämällä lipat jäisessä mäessä. Kaikille opetin later, ettei matkailu avarra. Home sweet home, vaikka homeinenki.

  Lappi juu… nii lääst dekkeid. Finkeillä muutenki ohutta yläpilveä niinku. Reality check — ei taida ihan olla in ja hip ja pop sekkää?

  • Tästä*kin* opimme, ettei kannata matkustaa mihinkään. :) Korkeintaan Turkuun ja turkulaisella on föri,ko se seila Turu ja Åbo väli.
   Niin kai. Tottapuhuen, mä en tiedä. Sinne jotkut vaan tunkee näihin aikoihin vaikka väkisin, ilm. juomaan viinaa. Sekin on mukavampi tehdä kotona!

 3. Arvaa vaan vituttaako mua…tuo hiihtolomakohkaus mm. tän kaiken muun lisäks. Pitäs olla kyselemässä almuja, että joskos sitä saatas kahdenkeskistä aikaa ulkomailla ees joskus tässä elämässä. Mut kato ku on sairas niin ei oo minkään arvonen. Toista puoliskoa ei kuulemma haittaa, mua haittaa kun on sen verran iso vuosipäivä ja ei tiiä millon nää päivät tästä elämästä loppuu. Kuten sanoin, edelleen etsin sopivaa kiveä, jonka alle ryömiä. Koita nyt löytää motivaatio kuntoutua, aina voitas mennä mökille ”aina niin ihanassa seurassa”, mutta tämä nykynen olotila ei paljon naurata jos ei ookaan pelkkää sitä…mitä toivois…menen jatkamaan masentelua itseni kanssa. Yksin saa olla ja valittaa, mutta kuten tiiät, julkinen oman tilanteensa faktoihin perustuva toteaminen on nykysin aina valittamista, turhasta valittamista. Eiköhän lähetä hiihtämään? ;) No ei, en todellakaan lähe. Etkä lähe sinäkään, koska et pysty. Hyi minua taas kun mitään kerron ja kirjotan…edelleen, geo-kätken itseni jonnekin. Saatan antaa sulle koordinaatit.

  • Ei, ei lähdetä hiihtämään. Mutta sitt kun oot / me olemme paremmassa kondiksessa, piknikille Töölönlahden rantaan tjsp. Kyllä sekin jotakuta sen verran vtuttaa – intavaksin käyttö ja kaikkea. Ostetaan vielä hallista eväät… ;) Ja otetaan karvamöllit mukaan! :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *