Soittelevat oikein perään!

En yhtään muistanut, että saiskun uloskirjoitushässäkässä kipuhoitaja lupasi soittaa viikon päästä eli eilen. Asiaa ei ollut missään papereissa laitettu tiedoksi, joten… No, leidi kuitenkin soitti ja kyseli kivuista sekä lääkkeistä eli käytänkö kaikkea ja onko vaikutusta. Siinä vaiheessa päivää oli kuin olisi heittänyt bensaa liekkeihin. En sanonut rumasti, mutta varsin selkeästi artikuloiden ja kovalla äänellä kerroin lääkityksen olevan sama ja jättäneeni parasetamolit pois. Tästä sain sitten pienen luennon, jossa hän vetosi tutkimustietoihin parasetamolin ja ibuprofeenin erittäin hyväätekevästä yhteistyöstä. Just! Samalla selvisi niiden 5 kpl Oxyn mysteeri. Ne oli tarkoitettu todella lisättäväksi päiväannokseen eli tuplattavaksi noiden päivien ajaksi. Vekkulia vain, että pussukan tuoja ei siitä mitään sanonut eikä kuoressa ollut selkeää merkintää. Minähän en – periaatteessa – itse nosta annoksia, jollei lupia ole. Näin vältyn ainakin lekurien syyttelystä. Kun aikani taas selitin aikaisempia lääkityksiä ja lääkekokeiluja, leidi kehoitti tuplaamaan tuon päiväannoksen maanantaihin asti. Silloin itse kipulääkäri soittaisi… Just ja OK, tein niin ja auttoihan se himppasen. Tosin minusta nuo annokset pitäisi jakaa päivittäin hieman eri tavalla, mutta ehkä keskustelemme rauhallisesti asiasta maanantaina. Ongelma ja ehkä suurin on se, että Peijaisen kipupkl on Hyyssin kipupkl:n sivutoimipiste ja ainakin jotkut teistä tietävät, miten Hyyssi toimii: ei vastaanottoja, vain konsultaatiovastaus, jossa suositellaan erilaisia mielipidelääkkeitä tai Lyrdeä. Ilmoitin en-suostuvani näihin enää – olen yli 10 v. mennyt mukaan kaikkeen ja näiden viimeisten toisen kierroksen kokeilujen jälkeen minulle oikeasti riittää! Ei ihmistä saisi kiusata stanallisilla sivuoireilla vielä kipujen lisäksi. Ai niin, kun hän tarjoili niitä tutkimustietojaan, oli minullakin onneksi muistissa muutama fakta, jotka kerroin… Emme siis kuitenkaan riidelleet, ehkä olin hieman kovaääninen. Odotamma *vaikka tiedän, ettei sieltä mitään järkeviä apuja tule*.

CVu-vaYWIAA-Izo.jpg large

Kivut siis haittaavat edelleen varsinkin istuessa tuossa halvatun koroketuolilla, josta valun melkein alas näin persjalkaisena. Muutenkin liikun melkein kuin ennen leikkausta, joten iltapäivällä on tullut jo käveltyä ja steppailtua vähän siellä ja täällä. Lisäksi on tietty itse aiheutettua lihaskipua, koska selkeästi jännitän oikeaa isoa perslihasta ja koipea. Jännitän nimenomaan siksi, että Härra Dri hyvin dramaattisesti ilmoitti minun olevan juuri sitä tyyppiä, jolle iskee luksaatioita ja muuta  vekkulia sekä aivan varmasti joitakin komplikaatioita ellen ole huolellinen ja varovainen. Nehän ovat suorastaan toinen nimeni! ;)

Päivän pelasti tietty Nurse Susu, joka ilmaantui tuomaan vinkeän näköistä vihannesmättöä – iso kiitos! Se menee tänään lounaalla aivan varmasti parempiin suihin. :) Kaffittelimme siinä ja hän poistui viettämään aikaa rauhallisempiin oloihin tarkastettuaan kissansa leikintäkyvyn ja voinnin *tsihih*.

Hetkeä myöhemmin torppaan rantautui Hörhö, jonka kanssa lyhyesti märehdimme tätäkin asiaa. Lopultakin mies jopa pyysi anteeksi erinäisiä asioita ja sanomisiaan ns. sairauksistani. Oli lopulta ihan asiallista jutella, suunnittelimme jopa kevytkommuunin perustamista Portugaliin keväämmällä – mikäli kumpikin olemme kunnossa. Koska kaveri oli lähes rahaton ja nälkäkin kurmisteli, laitoin mukaan vähän muonaa. Sellaista ylimääräistä kuivatavaraa, että selviää nyt ainakin viikonlopun yli. En minä kestä ajatella, ettei kaverilla olisi mitään syötävää *ja toki tällä myös tarkoituksellisesti kerätään Karma-pisteitä*. No ei sentään… minä vaan oikeasti olen niin helkkarin hellämielinen, että joskus melkein hävettää.

Tänään Belga tulee lounaalle, samalla väsäilemme ehkä vähän sitä ja tätä. Väsäilemme tarkoittaa tässä siis sitä, että minulla on kerrankin lupa hieman komentaa! Mikä ihana tekosyy, koska olen niin kehno mitään pyytämään. :P

No niin, oli minulla taas jotakin muutakin mielessä. Kun sitä en ole merkinnyt muistiin, se ei liene niin tärkeää. Kiitokset kaikille kommanneille ja lukijoille – muistakaa jättää viestejä ja kuten sanottua, aina voi privata perskohtaisista asioista.

Minä menen keittämään yön toiset kaffet. Nukuin n. klo 22.10 – 23.30 ja toisen kerran n. 15 minuuttia 02.30 tienoolla. Vähäksi käy, mutta ehkä se joskus taas korjaantuu.

ALLEKIRJOITUS

POLKA – KIVUNHOITOON SUOSITTELEN TASKULÄMMINTÄ KISSAA!

11 vastausta artikkeliin ”Soittelevat oikein perään!

 1. Taskulämmin kissa on kyllä oivallinen kivunlievittäjä.
  Edelleenkin on kivunhoito sun(kin) kohdalla perseestä. Kun kerran kipulääkkeitä on niin miksi niitä ei sitten kirjoiteta!!?? V*tunko väliä sillä on jos elämänsä ehtoopuolella oleva jää kiikkiin. Tai vaikka ei olisi, mutta kipu musertaa alleen. Tärkeintä olisi suoda ihmisarvoinen elämä vaikka sitten pienemmillä kivuilla jos ei kokonaan eroon pääse, niinkunmun kohdalla kävi.
  Itte pääsin kipupolille, ja sain kohtuullisen avun, kun kerroin lääkärilleni että jos en ihan just kohta saa kunnon lääkettä kipuihini, niin vaihdan hiippakuntaa, eli nakkaan lusikan nurkkaan.

  Edelleen kivuttomampia päiviä sulle sinne!!

  • Kipuja on ja on ollut yli 10 v. ja aina tarjotaan nuita samoja pskoja! Jos kuntoonnun, harkitsen vakavasti tutustumisretkeä muualle Eurooppaan…

 2. Olen miettinyt että paljonko mahtaa olla lekureiden provikat noiden mielipidelääkkeiden osalta? Niitä tyrkytetään jatkuvalla syötöllä ja on sinänsä huvittavaa että melkoinen osa niistä vetää huonolle hapelle ja se on lekureiden mielestä ok, mutta annas olla kun puhutaan opsuista niin niiden aiheuttamia ”haittavaikutuksia” kauhistellaan. WTF?
  Lääkepolitiikkaa jota en ymmärrä tai toisaalta ymmärrän: onhan se helppoa kun potilas on joko niin pahoissa sivareissa (kaikki mielipidelääkkeet) ettei se pääse häiritsemään hra lääkäreitä, tai sitten yksinkertaisesti niin vetelässä kondiksessa (esim. Ketipinor) ettei potilas kykene kävelemään/jaksa kävellä ja tästä syystä pysyy siellä omassa pikku kopissaan missä sen kuuluukin pysyä.

  Omalta kohdalla Oxyt toimii Targiniqin kanssa suht hyvin mutta melko lyhyen aikaa ja erikseen noilla ei ole juurikaan vaikutusta. Targia menee kaks kertaa päiväss ja Oxyt on tarkoitettu läpilyöntikipuihin (maks. 2 krt/vrk) mutta kummankin suhteen ollaan aivan helvetin epäluuloisia koska lekurithan on sitä mieltä että me käytämme noita lääkkeitä vaan siihen yhteen tarkoitukseen. Oxyjen kanssa on pakko pitää nollapäiviä tai tolet nousee niin nopeasti että on aivan sama syökö niitä.

  • Tuo on totta. Tosin jää miettimään, uskovatko nämä lekurit yksioikoisesti tiettyjä tutkimuksia lainkaan kuuntelematta potilaita. Tässähän voivat hyvin vain lääkefirmat!
   Oxyt toimivat vain vähän, koska depot! :( Kun saiskussa sain kylkeen Oxynormia 2 x vrk, tilanne oli parempi… muttaa en nyt jaksa tähänkään uskoa. Mulla nuo depotit ei kyllä oo ihmeemmin nostaneet toleja, koska vaikutustakaan ei juuri ole…
   Kts. ed. vastaus – ehkä pitäisi järjestää ryhmäretkue tutustumaan Juuroopan tarjontaan

   • Jep. Olen koettanut pysyä ajan hermolla siitä miten muualla maailmassa tämä lääkepolitiikka menee ja täytyy sanoa että tässä asiassa suomi on kehitysmaa. Monessakin asiassa, mutta erityisesti näiden lääkkeiden kohdalla suomessa ollaan vielä niin jälkijunassa ja vanhoillisten ajatusten vankina, etten usko että kovinkaan suurta muutos tulee seuraavan kymmenen vuoden aikana. Muutos odottaa sitä hetkeä kun Vanhan Liiton jääräpäät siirtyvät joko eläkkeelle tai rajan taakse ja nuorempaa sekä hieman avarammin ajattelevaa lääkärisukupolvea astuu kehiin. Siihen saakka mennään ”Burana kahdesti päivässä” -linjalla.

 3. Etkö vois ottaa lääkkeiden päivän annokset aikoihin, jotka tuntuu susta sopivimmilta? Ei kai siihen lupaa tarvita. Itse sitä kipunsa parhaiten tuntee.
  Jaksuja sekä terveiset Nurse Susulle ja Minnille leuanalusrapsutukset!
  Ps. tällä viikolla 1.päivä, jolloin pystyn liikkumaan melko normaalisti. Kyllä olet taas mielessä ollut päivin ja varsinkin öin.

  • Olen jakanut ne pari pvää eri tavalla ja on vähänä parempi. Mutta koska depot jne.
   Olet kyllä ollut myös mielessä – saiskussa kämppikset olivat kaikki polvileikattuja jne.

 4. Mulla oli eilen povitaskulämmintä kissaa, kun Nipsu änkäs paidan alle kun lötköttelin sängyllä :D Kurkisteli vaan kauluksesta sitten ja mulla siinä kuin erityisen omituisen mallinen ja liikehtivä rastauspötsi… Ihmeellinen tapa kynsiä siinä pehkuissa itsensä aina jonkun tekstiilin alle, oli se sitten peitto tai paidanhelma :)

  • Povarikissa onkin vielä kivampi. :) Minni harrastaa myös tätä tunnelointia sängyssä (mm. petarin alla toisinaan) ja soffan päällisen alla – pitää aina istuessaan tsekata, onko tekstiilien alla oudohkoa möykkyä! :P

Kommentointi on suljettu.