Skitsoilua ja lällätysmoodia

Ei ole enää vetokettua, on pitkä… joku… mitä en itse näe! Poisto ei mitenkään hirveästi koskenut, nipisteli ja aiheuttikin vain yhden kirouksen. Enempi sisäistä kiroilua aiheutti KSH:n hyyppä ja tapa puhua – kuin olisin ollut vähintäänkin eeeerittäin iäkäs lapsi, jolla on muistisairaus ja joka ei vaan ymmärrä. Missä tällaista opetetaan? Ei kukaan luonnostaan puhu noin! Lisäksi ohjeet olivat taas olleet epämääräisiä, koska olen ”joku ylimääräinen”. Leidi soitti ja komensi käymään suihkussa ennen tuloaan, jotta voi hoitaa ketun. Menin vähän änkäksi; kyllä minä väkisin ruiskuun, mutta puuttui vaatetta ja muuta. Hissukseen sitten änkesin sinne niin, että tullessaan hänellä oli märkä valkoinen valas vastassa. Jotenkin nämä toiveet, pyynnöt ja asiat eivät ole välittyneet eteenpäin. Eikä muuten edes se, mistä kohdasta hakaset poistetaan. :o Tosin hän sitten kovasti kyseli, mitä voisi tehdä. Minä olin jo sillä tuulella, että oikein hyvä, jos siirtyisi toiseen osoitteeseen. Kyllä, kiitän palvelua. Mutta.. ehkä tässä vain rassaa se, ettei vars. tilaus tullut saiskun kautta ja kaikki tieto oli hukattu. Toivoisin kuitenkin, ettei kenellekään lällyteltäisi tuolla tavalla; se alentaa iäkkäämmänkin ihmisarvoa ja itsetuntoa kuulkaas aika paljon!

Oikea koipi on siis kipeä, polven vas. alaneljänneksessä tuntuu selkeä kipu, joka toisinaan säteilee alemmas. Koipi taipuu, pohje ei ole kipeä, voin astua varpailla jne. Turvoksissa se prle on – mutta on se ollut tuollainen aika usein ennenkin. Silti vähän hermostuttaa. Tosin joku väitti, että se johtuu lonkan murjomisesta? En minä tiedä, hoitsu ei vastaa tänään puhelimeen enkä tahdo päivystykseen. :( Tehkääs nyt pikadiagnoosi?

Haava on peitelty sidoksilla vielä pariksi päiväksi. Toivottavasti se paranee kunnolla. En minä tiedä, taas tuntuu kaikki menevän jotenkin sviduralleen eikä mikään toimi ihan siten kuin olisi toivottavaa. Lisäksi täällä on aivan saakelin kylmä! :(

Valitan, minä en keksi mitään mukavaa kirjoitettavaa tänään. No  juu, nukuin ehkä yht. sen 4 h ja sehän on ihan paljon. Muuten – no, taas alkoi se ajatusten kiertoliike, joka ei johda mihinkään hyvään.

Belga tulee lounaalle – saa laittaa itse, jos en jaksa. Käy se niinkin. Ähh, en minä  tiedä. Minä en taas kohta tiedä mistään mitään, taidan tarvita toiset kaffetkin.

ALLEKIRJOITUS

                      POLKA – JOSKO VÄHÄN ROHKAISUA, EDES?!

 

11 vastausta artikkeliin ”Skitsoilua ja lällätysmoodia

 1. En ole asiantuntija, mutta: luulisin, että polvi voi hyvinkin turvota juuri siksi, että lonkkaa on käsitelty. Ja toisaalta myös liikeradat liikkuessasi ovat leikkauksen jälkeen muuttuneet vaistomaisesti, joten polvi on eri asennossa.

  Vai ylimääräinen olet. Voi jestas, kaikkea :(

  • Mmm. noin minäkin ajattelin. Toisaalta, tiedät varmaan miten öisin alkaa skitsoilla kaikkea. Sattuu istuessa ja kävellessä joissain asennoissa, välillä ei juurikaan ja vain hitunen lepokipua. Ärgh.

   Juu. Ylimääräinen, kuten aina – ja epäempaattinen antisosiaalinen hirwilö!

 2. Lässyttäminen on kamalaa. Prkl.

  Tein eilen iiiison padallisen vihanneshöystöpatamössöä, pitäisiköhän minun tuoda se teille lounaaksi?

  • Totta. Se tekee ainakin minusta vielä tavallista inhottavamman.
   Syötiin just simppeliä kasvispizzaa enkä edes jaksanut kaikkea. :) Mutta poikkea, kun haluat – aina on tarjolla kaffetta ainakin (ja huonoa seuraa!).

   • Tuon huomenna ne sapuskat, jätän kaffet väliin, mutta haluan hyvää seuraa!

    Ai niin, sinut on mainittu blogini viimeisessä kirjoituksessa…

 3. Meikää jurppii ihan tuhatsatahuntilla jo pelkkä teitittely. Brkl, minähän olen 25 vee… no siis, mentaalisesti, niinku. Lällyttelyt vielä puuttuisivat!

  Jaaha. Liiteriin käypi tie. Jotain lohduketta tilauksessa. Olsiskos avokaato mittä?

  • Me tämän ikäluokan ikinuoret – piis, laav and rokkenroll! <3
   Liiteristä… mmmm… avokaato on aina avo kaato *olenpas hauskalla tuulella*, minä joku viikko sitten tein moneen kertaan salsaa omin pienin kätösin ja muunnelluin ohjein – aivan samperin hyvää! Ruunareita voisit ostaa kaffelle, jos niitä on vielä halvennuksessa! :) Omia heekkuja on tietty omenakrumpeli; Litskussa oli halpoi onppui!

 4. Rantiksen ’diagnoosi’ tuolla ylhäällä lienee melkoisen oikea. Kun sulla kerran on jo vanhaa vaivaa polvessa, ovat operaatio, muuttuneet liikeradat ja ehkä kuntoutusjumppakin tod.näk. aiheuttaneet turvotuksen. Kyllä se siitä laskeutuu ajan kanssa.
  Tuli mieleeni tuosta lässyttävästä (minäkään en voi sietää) hoitotädistä, että olisit alkanut vastailla hänelle samalla tavalla!!

  • Toivotaan…
   Mä menin niin änkäks, että en tajunnut – jotenkin se tuntui aivan epätodelliselta! :o

 5. Kyllä tuo jalan kipu voi johtua leikkauksesta. Älä ole vielä huolissasi.
  Hiton pitkään hesalaiset pitää siteitä haavoilla. Täällä ja KYS:ssä haavat jätetään pian ilman sidoksia, jos eivät vuoda.

  Jotkut nuoremmat kollegat harrastavat lällyttelyä ( tosin aika harvoin onneksi). Kyllä ottaa omaankin korvaan ja hävettää potilaan puolesta.

  • Tavallaan tajuan idean: äkkiä kotiin, omilleen. Eivät halua pitää hakasia ja haavaa paljaaltaan, koska tarinat kertovat joidenkin olleen vähintäänkin leväperäisiä käsihygienian *ei siis pesua, pyyhitty ehkä käytetyllä vessapaperilla tjsp* osalta. Jututin yhtä hoitsua just tästä ja hän vaan kertoi parista tapauksesta, joista haavasta löytynyt ulosteen bakteereita ym. sun muuta vekkulia. Ja tuo saisku haluaa nyt parantaa mainetta ja tilastojaan, koska siihen on syitä, paljon!
   Tarkoitus olis ennen seur. suihkua poistaa nuo viim. laput, koska hakasten poiston jälkeen siihen tietty jäi pari pikkureikää ja sitten vaan suihkuttelua.
   Oli toi mullekin vähän ylläri, koska oon tottunut kans siihen muualla, ett vettä-vettä-vettä aina kun mahdollista -tyyliin. ;)
   Nuo olivat kaikki suht nuoria ja mä en tiennyt miten oikein olisin ollut!
   Tuo polvikipu voi myös olla ihan sitä, ett parina päivänä rasitin liikaa sivuliikkeissä huomaamatta eli tein kuten aina ennen. No, mä vaan toivon, että tää homma tästä vielä kirkastuu.

Kommentointi on suljettu.