Sitten lisää panikeerausta…

KSH:n nyrppi kävi, vaihtoi sidoksen ja sen osalta kaikki ok. Sen sijaan kauhisteli koipiturvotusta (joka ei ole kipeä, samanlaista ollut joskus ajoittain muutenkin) ja selvähän se, että minä en vain ymmärrä miten vakavaa se on. Varsin ymmärrän, mutta mitä minä tässä voin tehdä?!

Kas kun ennen tuota soitti kipupkl:n lekuri, jolle valitin istumiskipuja ja sitä, että joudun pinnistämään koko ajan varsinkin tuolla koivella pysyäkseni tuolilla. Kerroin myös, että koipi on jkv turvoksissa ja mustelmilla. Enkä nuku. Arvaatte kai, leidin ainoa(hko) kommentti oli se, että kuulostan alavireiseltä ja sitten se alkoi: sama jaanaus mielipideläkkeistä ja muusta scheissesta! Sanoin nyt jotenkuten pärjääväni tällä aavistuksen verran nostetulla Oxylla, nukkuvani antisosiaalisena silloin kun siltä sattuu tuntumaan. Tuli taas erehdyksessä avattua sen verran turpaansa, että hän haluaa minut sinne vastaanotille (ilm. tarkoituksena purkaa kaikki lääkitys!). Sanoin, että OK mikäli onnistuu samaan aikaan jälkitarkastuksen kanssa. Tämä siksi, että keikka tuonne tulee maksamaan huntin kerrallansa (matkojen omavastuut ja pkl-maksu). Se kehtasi ihmetellä, miten kuljin aikaisemmin…. yritin kertoa, mutta ei se mene perillle näille, joilla ainoa periaate on saada ihmisiltä vähänkin tehoavat lääkkeet pois ja tilalle kaikkea scheissea. Minä olen nyt vihainen! Vihainen myös itselleni, koska en ollut valmistautunut tähän puheluun riittävästi – luulin hänellä olevan tarjota ratkaisua. Paskan marjat, sanon minä! No, mikään pakkohan tuonne ei suinkaan ole mennä…

Kävely ei siis ihmeemmin satu. Selinmakuu on melkein pahinta *istumisen jälkeen*. En ole voinut maata selälläni pariin vuoteen, koska kivut ja lisäksi tuo samainen oikea koipi ei ole taipunut petiin asti. No, nyt se kai taipuu – johtuuko tuo sitten siitä vaiko ei?! Skitsoan taas aivan perkeleesti ja menen kohta hakemaan ekan rauhoikkeen. Toisekseen skitsoan sitä, että en oikeasti osaa sanoa mitä saisin tehdä ja mitä en?! Tiedän, etten saa kumarrella lattioille asti eli kissipoliittiset hommat on saatava joku hoitamaan. Samoin jotain muonaa ja astiaa on ala- ja yläkaapeissa eli edes noukkimilla niitä ei tavoita… Saan kävellessä varata täpöllä, mutta miten hellan ja tiskialtaan vieressä seisoskelu? Rollerin istuin on liian alhaalla mihinkään… vttu, tulen hulluksi. Toisaalta, jos koiven kanssa tulee lähtö en minä mitään sitten enää tarvitsekaan. Huolehtiihan joku sitten Minnistä?

Yhtä mömelöäkin puuttuu, pitää soittaa ja kysyä onko se tullut. Pienempikin määrä olisi riittänyt, mutta eihän Belga sitä tiennyt enkä arvannut moiseen edes ohjeistaa.

Olisikohan vuorossa pahin päivä taas pitkään aikaan. Minulla olisi taas suunnitelm(i)a, mutta… niin… se on se prleen toteutus. Räyh – minä jopa hetkisen ehdin kuvitella, että tuuri olisi kääntynyt. Mutta mihinkäs se.

Otetaanpas aamuomena ja vähän rauhoiketta!

ALLEKIRJOITUS

                 POLKA – PAKKO USKOA, ETTÄ MINUT ON KIROTTU!

15 vastausta artikkeliin ”Sitten lisää panikeerausta…

 1. Kävin eilen ortopedian osastolla ihan sinun vuoksesi :) Kysyin näistä rajoituksista. Ainoa rajoitus on tuo leikatun lonkan taivutus eli sillä puolella ei saa kumartua syvään. Rajoituksen tarkoitus on estää lonkkanivelen luksaatio. Istua ja seisoa saa ihan vapaasti lonkan puolesta. Kumartuminenkin onnistuu periaatteessa toisen jalan varassa, jos pitää leikattua jalkaa mahd. suorana. Nämä ovat siis yleiset ohjeet.
  Ei kai kipupkl:n lääkäri niin bimbo ole, että menee muuttamaan huonompaan kipulääkityksesi, jos sä nyt pärjäät sillä joten kuten.

  • No joo, mutta Härra Drin mielestähän mä olen riski ja pitää varoa-varoa…
   Voi, Hyyssin linja ON tämä, oikeasti ja todella. Sanoi jo eilen, että heti pitää alkaa lääkitystä purkamaan. Mitä vtun väliä heille siitä mikä tehoaa, kunhan se ei ole opiaatti tai huime!!!!!!!! *kiroilua*
   Sanopas vielä viisas sana koivesta, ehkä rauhoitun.
   Oon aika lähellä heittäytyä märisemään!

   • Ei kai ne kuvittele, että lonkkanivelen vaihdolla muutkin vaivat lähti. Sun on oltava kovana. Kun vihdoin pääset edes vähän kävelemään ja siten elämänlaatu on kohentunut, ei sitä saa pilata lääkitystä poistamalla.
    Minun käsittääkseni sun koivella ei ole mitään hätää, jos kävelemään pystyt. Turvotuksesta en osaa sanoa, kun en ole nähnyt sitä. Turpoaahan leikattu puoli kaikilla jonkin verran. Koholla vois pitää sängyssä ollessa, mutta kun sun on vaikea olla makuulla, niin se ei taida onnistua.

    • Ennenvahaan sai opiaatteja viellä 300 kpl kerralla, nykyään enää kuukauden satsin. Perkele 12 kertaa joutuu vinkumaan lääkettä kun ennen selvis neljällä.

     Kyllä taasen sappi kiehuu ja verenpaine koettaa päästä kolmannelle sadalle, persetti!

 2. Just. Teillä näyttää olevan kipupolilla sama metodi kuin täkäläiselläkin eli mielipidelääkkeitä!
  Perkele. Kun ajatellaan että se kipupoli on paikka minne mennään (päästään jos hyvä säkä käy) sitten kun fys.polit ja muut on käyty läpi ja kun kipuihin on kokeiltu mielipidelääkkeet kuin muutkin järjen sumentajat, niin luulisi että siellä käytettäisiin kiputilojen hoitoon kiputiloihin tarkoitettuja lääkkeitä!
  Vaan ei. Kaik’ jotka ovat kovempia kuin mielipidelääkkeet, ovat itsestään saatanasta ja tarkoitettu vain addikteille joten niitä ei pidä missään nimessä tarjottaman ettei ihmisestä vaan tule riippuvainen koska terveydenhuollon kannalta on paljon parempi jos potilas rojottaa tuskissaan kun se että hän asiallisen lääkityksen turvin kykenisi suoriutumaan arjesta ja ennenkaikkea sitä paranemista edistävästä liikunnasta/liikkumisesta.

  Se on tämä alkoholistien hoitopuolelta tullut tekopyhä paapomispolitiikka ja kukkahattuajattelu vallannut kipupuolen niin, ettei sillä ole mitään merkitystä ja tätä puoltaa se, että jopa täkäläinen kuntoutuspolin lekuri tuli sanoneeksi ettei kipupoli ole tehtäviensä tasalla – siellä kun oletusarvoisesti pitäisi hakea se oikea lääkitys ja tämä taas ei ole toteutunut sillä tasolla kun sen pitäisi.

  En halua maalata piruja seinille mutta jos ne tosissaan meinaavat purkaa sun lääkityksen, niin sehän tietää sitten sitä että susta tulee täysin liikkumaton ja siitä ei sitten enää olekaan pitkä matka laitoshoitoon. Toivon että hekin tajuavat tämän ja uskonkin osittain niin koska kait sillä typeryydelläkin on joku raja.

  • Tää on ihan perseestä, vars. kun kieltäydyin parasetamolista yhtaikaa ibuprofeenin kanssa ja sanoin, etten missään mielessä ikinä-koskaan enää halua mielipidelääkettä, Lyrdeä tai ”unta avustavaa” lääkitystä (melatoniini, jos se on sitä kemiallista versiota sekä psykoosilääkitystä!). Eli parempi ois olla menemättä tuonne. Ähh, että oon vihainen itsellenikin – en osannut ihan varautua, että leikkauksen jälkeen ryhdytään vielä tällaiseen hupaan… :(

   • Tuntuu että sua kiusataan ihan tahallaan.
    Minä oon käyttänny kipulääkkeenä opiaatteja jo liki 25 vuotta.
    Joka hemmetin vuos joudun lääkärin pakeille että selvittävät sen että olenko jo narkkari.
    Mitä vitun väliä sillä on että onko addikti, kun on jo elontien puolivälin ohittannu, kunhan sais ihmisarvosen kohtelun ja tuntea vähemmän kipua. Käyttäisin varmana jo sitä parasta kukkaa jos se ei ois niin mielettömän kallista. Ei piisaa rahat ei.

  • Just… mutt eihän tuonne ole pakko mennä. Se on sitten taas yksityinen tjsp. Sanonpa vaan, etten edes tiedä mitä sanoa.

 3. Voi paskan liekki!!!
  Tota se just tekee kun ei anneta kunnolla kipulääkkeitä eikä käyttäytymiseen yksityiskohtaisia ohjeita.
  Auttaisko tyyny tmv rollerin penkillä että kykenisit siinä istumaan. Jotain koroketta teipillä tai narulla kiinni.

  Perkele että mulla keittää kun sua yhä edelleen käsitellään väärin. Jokasta ihmistä kuuluu käsitellä samalla lailla oli se sitten vaikka niin vittumainen kuin minä pahimmoillani.

  Jos sulla on mielipidelääkettä, niin ota tarpeeks ajoissa, eli heti kun alkaa vähänkin tuntua että paineet nousee. Ei sun tartte olla seuraava terveydenhuollon kiduttama joka tekee itsarin. Sitä et todellakaan saa tehdä, se on luovuttamista ja sitähän me kipeet ei tehä. Eletään kiusallakin vaikka satavuotiaiks.

  Kivuttomampaa illanjatkoo sulle sinne.

  • Mä alan kohta tarkistella noita liikkumisen rajoitteita… enhän mä nyt vielä aikoihin uskalla ees ulos tms. Siis muthan vasta leikottiin 8.1. ja selkä on ennallaan jollei pahempi kuin aikaisemmin. Samaten mä itse olen sitä mieltä, ett oon vääntynyt virheasentoon tässä vuoden aikana, kun on vaan ollut niin hankalaa..
   Jos mä sinne polille menen, se on ehkä n. 2 – 3 kk päästä eikä sinne kukaan mua voi pakottaa! Ja jos menen, otan pamin ennen. Katsotaan…

 4. Kele, että on hullu se lekuriakka, jos meinaa ruveta lääkitystä purkamaan. Mikä pönttö!!!

  Toivon kuitenkin parasta, että ei tekis se akka mitään tyhmyyksiä!

  • Kun erehtyy sanomaan, ettei tehoa – aletaan purkamaan vaiks ekaks lisättiin jne. Tää on soppa, jota on vaikea selittää. Toivoisin myös, että haahka tajuais, mutta tod.näk. ei. Onhan sitä sitten maita Euroopassa, johon muuttaa tai käydä etelänaapurissa lekurissa ja apossa hakemassa 3 kk:n satsi. En tosin niin hirveästi noita himoitse, koska apu on aika vähäistä.

Kommentointi on suljettu.