Liemet menivät reisille!

Ei eilen, mutta edellispäivänä. :) Piikittämisen hyvin aikaisin harjoitelleena sanoin jo saiskussa, että pistän Klexanet itse ja annoin näytöksen, hyvin meni. Tuo yksi satsi jostain syystä *väärä pino pläskiä* meni osittain reisille eli pienehkö tippa. Ei haitanne? Kotilääkitys on siis itse asiassa täysin sama kuin ennen leikkausta, lisänä kuukauden ajan Klexane sekä 3 x Ibuxin ja vatsansuojalääke. Joo, tyrkkäsivät ne parasetamoliakin repsun, en käytä. Tilannehan on aika omituinen. Heräämössä sain kipulääkitystä oikein hyvin IV:nä. Osastolla vain yhtenä iltana. Jatkossa kyllä sain hoitajan antamaan erästä troppia (en viitsi nimetä), jota ei saa kotoon sekä välillä myös Oxynormia. Oudointa ehkä oli se, että näitä en saanut leikkaus- tai lonkkakipuihin vaan näihin selkä-, käsi- ym. kipuihin, joista olen kärsinyt puolisen vuotta aika rankasti. Nuo vähän auttoivat, eivät kokonaan. Mutta edes jotain helpotusta. Kun kipuhoitaja ja -lääkäri sitten lähtöpäivänä kävivät jututtamassa, minulle naurettiin pyytäessäni kotiin jotain troppia. Yritin selittää sairaushistoriaa ja ongelmia sekä kipuja. Ne nonseleerattiin ja tarjottiin kuin täysin ymmärtämättömälle (hengen)vaarallisia yhdistelmiä ibuprofeenia ja parasetamolia kera Panacodin ja Lyrican! Siinä vaiheessa aukaisin sen ruman sanallisen arkkuni.

Näin siis syön edelleen samoja lääkkeitä, tosin tarkoituksena olisi hankkiutua jonkun puheille – en vielä pysty suunnittelemaan asiaa sen pidemmälle. Sitten kun ja jos tämä tilanne on ohi eli myöhään keväällä.

Saiskun ruuasta myös pikkuisen eli vaikka kehuin kasvisruokaa, se oli hyvää vain yhdellä lounaalla. Muuten se oli mautonta, liikaa kypsennettyä ja välillä jopa pahaa. Tämä on minulta paljon sanottu, koska syön melkein mitä tahansa inisemättä. Rankin ylläri oli saapuminen osastolle hurjan nälkäisenä. Tarjotin tuotiin ja kas, siinä oli oikein rutosti kinkkusoiroja sisältävää minestronejäljitelmää, karkeaa porkkanaraastetta, tummaa leipää, mustikkakeittoa, maitoa. Pystyin syömään vain leivän ja mustikkakeiton, muu oli jo ruokakorttiin merkitty ei-sopivaksi. Vähän harmitti – onneksi tajusin vikitellä yökön kantamaan pari ylimääräistä juggapurkkia yöksi. Muutakin tuosta ruuasta ja varsinkin sen ajoituksesta tekisi mieli kirjoittaa. Ihan mainintana tässä mm. se, että jugurtit olivat käsittämättömän sokerisia, samoin kaikki jälkkärit. Niin makeita, etten kotona ikinä syö tuollaisia. Samoin omista syömisistä noin yleensä voisi laatia ainakin yhden tekstin jne. Ehkä jossain vaiheessa saan aikaan erillisen postauksen ruoka-asioista, koska uskon vakaasti niiden vaikuttavan meikäläisen olotilaan – toisinaan jopa erittäinkin radikaalisti!

Kun nyt ruuasta puhutaan, eilen iski aivan hillitön hiilarimättönälkä eli vetelin menemään Susun loistokasta paistettua riisiä kera broccolin ja munon, omaa linssimuhennosta, hapangorppuja, sienisalaattia ja sen semmoista. Itse arvelen, että tuo saiskun ruoka ja tämä koko sessio sai aikaan erilaisia puutoksia, jotka korjailin sitten tehokkaasti! ;) Samoin eilen iski pitkästä aikaa oikea väsy, nukuin päikkärit, iltapäikkärit sekä yöllä jopa useammat unet. Ei paha lain, sanoisin. Mitään normaalia nukkumistahan tämä ei vielä ole, mutta kuitenkin parempaa kuin pitkään aikaan! Siitä voin sentään olla iloisa.

Tavoitin eilen myös KSH:n, joka tullee tänään aamulla tsekkaamaan haavan ym. En jaksa selittää, mutta oli kovin hankalaa tuo asian hoitaminen siellä. Syitä on useita, kaikki eivät johdu minun nälkäkiukkuvaiheestani. ;)

Nurse Susu viettää aikaansa kotioloissa, jonka hänelle suon erittäinkin mielelläni. Minä en ole maailman parhainta seuraa edes parhaimmillani *tsihih*. Kaiken muun hyvän lisäksi Susun tekemä ruoka on erittäin hyvää (melkein kuin omatekemää, mutta SusuTwistillä!) ja hän on myös omimassa Lady Minnietä itsellensä *vitsi-vitsi!*. Minni on onnesta tankea, kun joku jaksaa leikkiä ja ährätä lapsen kanssa. :D Tapaamme varmaankin huomenna. Belga tulee tänään, normiroudaus ja vähän ylimääräistä hommaa kotipoliittisten toimenpiteiden osalta.

Ähh, minulla oli olevinansa paljon muutakin asiaa, kun aloitin tämän päivityksen. En enää jaksa muistaa, mitä kaikkea mietin. Ehkä ne palaavat jossain vaiheessa mieleen. Jos teillä on jotakin *ja vaikkei olisikaan*, muistakaa kommata ja aina voi laittaa privaa. Luen viestit ym. päivittäin, mutta vastailen yleensä seuraavana päivänä! Ihan vaan sen takia, että sopivaa kirjoitusasentoa on hurjan hankala järjestää montaa kertaa päivässä itsellensä.

Minä sujahdan tästä toimeikkaana vastaanottamaan KSH:ta eli valmistautumaan niin paljon kuin on mahdollista etukäteen tehdä.

ALLEKIRJOITUS

POLKA – ETOVALITTAJAN PALUU!

15 vastausta artikkeliin ”Liemet menivät reisille!

 1. Kun kerran on soiva peli luvattu, niin pakkohan liemien on roiskua myös reisille!

  Ihanaa, että sait nukuttua useita pätkiä (tiedoksi muille. kun eilen illalla seitsemän aikaan menin Polkalle antaakseni iltapalaa ja iltalääkkeet, niin siellähän talon emäntä tuhisi pedissä niin suloisesti, että ei kuullut tuloani. Istuskelin siinä sitten sohvalla lukemassa ja nautin hiljaisuudesta. Samalla viekottelin Minniä lankakerällä).

  Toivottavasti KSH pääsee sisälle ja muista kaikki vaatimukset eli myös rasvaus!!

  • KSH:n päästi sisään naapuri mennessään ulos – avain ei sopinut. Kaikki OK, ruisku ja rasvat ja sidos sekä letitys ;) Seur. tap. maanantaina ja perstaina hakaset pois. Sai oman avaimen!
   Se ääni, joka minusta lähtee maatessani selälläni puolihorroksissa on hyvin kaukana suloisesta tuhinasta! :o

   • Jesh, hyvä, että annoit tehdä KSH:n kaiken mistä puhuttiin, hyvä sinä!

    No, se suloinen tuhina oli silkkaa fiktiota….

  • Voi miten hirveää… siis oikeasti en ymmärrä kirjoituksen funktiota, alkoi vaan vtuttaa koko juttu – no ehkä vähän myös huvittaa!

   • Ymmärsinkö mä nyt oikein – me tehdään nykyään ruokaa vähintään 3 krt/vko (ja aina riittää kukin safka väh. 2 päiväksi) ja sit viikonloppuna ehkä jotain valmismättöä = pizzaa. Ihan hyvää normiruokaa siis yleensä, eikä mitään uunilenkkiä vaan ihan jtn proteiinipitoista, joka sopii jopa ton yhden treeniohjelmaan. Saa tuohon 50-70 euroon mahdutettua jopa ne monituiset rahkat ja naudanlihatkin. Sikäli en siis oikein ymmärrä, miten tuo budjetti ois _yhdelle_ ihmiselle niin haasteellinen :D

    • Meillä vkossa aina alle 50 juuroa, sisältyen kaikki ruoka, hygienia, kissan tarvikkeet, nautintoaineet ja mahd. heekut. Ei ole haasteellinen, mutta toki joskus on saatu lahjoituksia sieltä-ja-täältä. Mainitsen nyt kuiteskin, että tällä vkolla apteekkiin on mennyt yli 200 juuroa…

 2. Kyllähän ne sairaalan ruoat vaatii maustamista. Minulla on aina ollut Herbamare-putkilo mukana jos useamman päivän olen ollut.

  Hihih, Susu olisi siis voinut viedä Minnin mennessään, ai kauhee :)

  Pikkasen yksipuolinen tuo toimittajan elämänkuvaus, ruokaa ja ruokaa. En oiekin diggaa :(

  • Vein aina V:lle saiskuun mausteita, mutta tuolloin ruoka oli paljon parempaa. Nyt kävi jo mielessä, täyttääkö se mitään kriteereitä pidemmän päälle; kalorit tulevat sokerisössöistä ja levitteestä. Tuoretta oli tarjolla erittäin vähän.

 3. Sä alat jo kuullosta itteltäs, eli hyvään suuntaan menossa. :DDD

 4. Tuo lääkäreiden lääkevainoharhaisuus on jotain mikä jaksaa aina huvittaa ja samalla ärsyttää. Ne kun eivät halua ymmärtää sitä että se mikä on terveelle jalat alta vievää, on niille jotka ovat ikänsä troppeja vetäneet, aivan yhdentekevä asia. Luulevat aina että on kyse päänsekoittelusta vaikka varsin hyvin ymmärtävät sen että tolet nousevat ja sain siitä eilen muistutuksen kun kävin lääkärin pakeilla. Pyysin että hän uusii Targiniqin ja Oxyn respat koska aikoja on vaikea saada mutta ei, vasta sitten kun kaikki on laskennallisesti mennyt mutta onneksi sentään suostui siihen että asia hoituu puhelimella.
  Toisaalta myönsi sitten auliisti Tenoxeja kun sanoin ettei öistä tule mitään, tosin lisämaininnalla ”että sä alat olemaan nyt niillä rajoilla että sä pysyt pystyssä”.Voi kilin kellit mutta tällaista tämä on….

  Jaksamista <3

  • Rassaa kyllä nyt, koska kivut ovat potenssiin prkle! Voit ehkä kuvitella normikivut ennen leikkausta ja siihen lisäksi leikkauskivut ym. makoilusta ja uusista harjoitteista sekä luonnottomista asennoista (nämä liikerajoitteet, jotka ovat voimassa ainakin 6 vkoa) johtuvat lisäkivut… Argh! Eikä ole kuin siis vanhat lääkkeet. Ei ihme, että hiukan heikottaa välillä.

 5. Toinen kipiä täällä viestii. Harvinaisen hirveä päivä, yritän viestiä muualta jotain. Tulin vain tänne tsekkailemaan tilanteen ja mitä näen, käsittämättömän rivoja otsikoita. :D Kyllä sä oot kohta jo oma ittes, Polga-twistillä. Menen lukemaan seuraavan rivon postauksen…

Kommentointi on suljettu.