Uusi viikko, uudet märinät!

Uusia, täysin koskemattomia märinöitä ei varmaan ole tarjolla. Lupaan tehtailla kuitenkin vanhoista ketutuksen aiheista kehiteltyjä väninöitä ja tavan mukaan linksuttaa niistä. Tiedän, ei se monia kiinnosta. Vielä harvemmat haluavat *tai uskaltavat* kommentoida, ehkäpä juuri Ison Veljen valvonnan takia. Muistutan tässä, että minä julkaisen jokaisen kommentin – mikäli se ei loukkaa suoraan ketään tai jos se on kohtuuttoman asiaton. Minua ja tekemisiäni saa toki loukata, kunhan varautuu ryöpytykseen. ;) Mainokset ja asiattomat kommentit (ja linkit) jätän julkaisematta. Enkä muuten seuraa lukijamääriä tai osoitteita, joista blögissäni on käyty. Tämä on täysin tahallista.

Nyt kun olen moneen otteeseen kirjoittanut eläkkeestä ja sen riittämisestä, onkin mukava todeta, ettei hra Tiitinen varmaan joudu asioimaan fattassa! Tiitisen saama kuukausieläke bruttona on suurinpiirtein sitä luokkaa, jolla monen vanhuuseläkeläisen on tultava toimeen koko vuosi. Halloo! Ajatelkaa tätä ihan pieni hetki. Kuka voi olla niin arvokas yhteiskunnalle, että hänen kuukausieläkkeensäkin on tuota luokkaa? Tässä ei muuten edes kerrota, mitä muita etuuksia hän saa (tai mitä hänelle jää) – tahtoisin tietää!?

Tahtoisin myös tietää, mitä järkeä on rakentaa 15 neliömetrin kanakoppeja eli vuokra-asuntoja tarvitseville?! Sato tietää ja osaa perustella varmasti, koska se niitä rakentaa. Vuokra ”vain” 500 euroa/kk. Asunnossa parvi, talossa paljon yhteistiloja. Jep, hetken kuulostaa hyvältä. Mutta, näissä ei pysty asumaan hiukankaan liikuntaesteinen henkilö. Muutenkin näen tässä jotain omituista, koska Sato & VVO myivät normivuokrakämpät ja tarjoavat nyt vain huippuhintaista Lumo-konseptia. Toki ymmärrän, että siinä taotaan vain rahaa. Mutta mistä hemmetistä meikäläisen tapaiset oudokit saavat edullisen vuokra-asunnon? Maksan itse vuokrani enkä saa mitään tukia, joten siinä jo tipahdan myös jonosta! Oikeasti. Koko järjestelmä Suomessa rakentuu näemmä sille, että asumistukea saavat lähes kaikki. :o

Ufffff. Ehkä ei enempää tänään, tämäkin taitaa olla lukijoille jo liikaa! Jospa sitten ruoka-asiaa? :) Kuten lupasin, väkersin eilen altaallisen makaroonilootaa. Siitä tuli aivan hervottoman heekkuva. Söin simona kaksi pientä kipollista ja laitoin pakkaseen kaksi isoa annosta. Olin tyytyväinen sekä ruokaan että itseeni. Tänään vuorossa jotakin muuta, josko kasviskeiton tekisi… On niin paljon puuhaa eli asioita hoidettavana, mm. kirjallisesti sekä pyykkikoneen voimalla, että ruoka saisi olla itse itsensä keittelevää sorttia.

Nyt kuitenkin aamuomppo ja työlistan tsekkaus.

ALLEKIRJOITUS

POLKA – SE TEKEE, TEKEE SE, VAIKKA HITAASTI JA VAIVALLOISESTI

8 vastausta artikkeliin ”Uusi viikko, uudet märinät!

 1. Herra Tiiti(ä)nen-parka! Pitäskö ihan keräys laittaa sille?

  Toi 15 neliötä on järkyttävä tila. Minä saisin ahtaanpaikan kammon siellä. Tulee Japani mieleen ja ne lokerohotellit.
  Kartanolla on tätä tilaa, mutta myös (itse) siivottavaa, maksettavaa jne :(

  Minä olen kanssa miettinyt tuon polven kanssa yksityistä. Mutta kun leikkaukset on niin kalliita, niin en ole mennyt , kun sitä ne kumminkin ehdottaa. Lääkkeitä särkyyn saan, ihme kyllä, vielä TK:sta.

  • Varmasti keräys olisi aiheellinen, voi pientä… :(
   Pieniä ovat kämpät ja sopivia vain tietylle ryhmälle. Ei hyvä, ei…
   Yksityiselle, joo… minäkin ehkä, mutta siihen pitäisi ottaa pankkilainaa! :o

 2. Da, olen seuraillut tuota rakentamista melkoisen tiiviisti ja siinä nähdään tämän yhteiskunnan tekopyhyys: toitotetaan että vuokra-asunnoille on tarvetta mutta sitten kun niitä tehdään, niin ne myydään jo ennen niiden valmistumista gryndereille (Tre) joita ei taasen kiinnosta muu kuin raha. Toki on selvää ettei ilmaista asumista ole missään mutta miksi kaikki nämä vuokra-asunnot pitää rakentaa keskeisille paikoille joissa yleinen hintataso on aivan helvetin kova jo muutenkin. Toinen juttu on se että miksi pääpaino on kerrostalorakentamisessa? Rivarin pykää paljon halvemmalla ja juuri nämä yksitasoratkaisut olisivat paljon parempia juuri liikuntarajoitteisille ja muutenkin, ketä kiinnostaa ravata rappuja koska vuokrakommuunit ovat yleensä max. kolme kerrosta jolloin hissiä ei tarvita.

  • Ei Suomesssa ole ikinä ollut tarpeeksi vuokra-asuntoja, siitä on pidetty kyllä huoli! Eniten vetuttaa mainittujen tahojen toimet eli se ratsastaminen ”yleishyödyllisillä” asunnoilla – ja pashat. Rutosti rahaa tässä on takana eikä mitään muuta. Tunnen suunnatonta myötähäpeää.
   Rakentaminen – esim. tämä uusi puukerrostalojen rakentaminen – voisi uudistua paljonkin, mutta vaatisi mm. kaavoituksen kokonaisuudistusta ja varsinkin ajattelutapojen muutosta. Tästä voisi kirjoittaa sivutolkulla.

 3. Itseä hatuttaa kanssa melko paljon noi VVO:n Lumo-asunnot eikä vähiten siksi, että asutaan sellaisessa. Meidän (kahden ihmisen ja ison koiran) 48,5 neliön luukku maksaa kahden autopaikan kera yli 800 e kk ja meidän on kyllä tarkoitus ostaa mieluiten pian oma torppa jostakin hiukan maaseudulta, mutta kyllähän tämmöiset vuokrat hidastaa melkoisesti sitä, että pitäisi säästää omaan kämppään. Etenkin kun mies asui pari viime vuotta viikot toisella paikkakunnalla sieltä vuokraamassaan kämpässä ja minä maksoin yksikseni tuota 830 e kuussa vuokraa, niin voisin sanoa, että tiedän maksaneeni… Ja tosiaan mitään tukia ei saada. Ja se jos mikä veetuttaa, kun noita vuokria nostetaan joka keleen vuosi ja sitten tosiaan helppo on pyytää isoja vuokria, kun suurin osa väestä saa asumistukea, mutta meille, jotka ei saada, tuo on hiton iso rasite. Artisti maksaa…

  • Hesus sentään!
   Itse maksan 60 neliön kaksiosta 554,- autopaikan kanssa mikä ei mielestäni ole paha kun keskustaan on noin nelisen sataa metriä ja kämppä on ikäänsä nähden (rak.v. -90) suht hyvässä kuosissa. Sähköt päälle mutta vesi kuuluu vuokraan.

   • Meillä on kans sama systeemi, että sähköt päälle, mutta vesi kuuluu vuokraan. Ehkä pitäs muuttaa teille….

 4. Niinpä, Lumot ovat pahimpia! :( Toisaalta asumisoikeusasunnoista vasta osataan rahastaa. Mä maksan 800 egeä / kk (ent. Aso). Naapurissa Lumon vastaava (tässä on 3 taloa, samanlaisia -> 1 omistus-, 1 asumisoikeus- ja 1 vuokratalo) on yli 1 000 egeä. Aivan sairasta! Ei tehtyjä remppoja, ei mitään. On aika rankkaa välillä. Kun laskee lääke- ym. sairauskulut, eipä tarvitse miettiä syömisiä tai hankintoja. En ole ostanut edes sukkia tai kalsareita kahteen vuoteen. Vesi kuuluu vuokraan, sähkö ei. Kaikki muu maksaa, ihan kaikki. Asua pitää, se on perusoikeus. Sillä sitten rahastetaan, edelleen köyhintä mahdollista väkeä. Argh. :(

Kommentointi on suljettu.