Turhautunut & kyllästynyt!

Olen nyt jonottanut ns. ”hoitoa” yli kolme kuukautta. Kokonaisuutena laskieni n. 9 kk, mutta ilmeisesti ”hoito”paikan vaihtuminen nollasi potin. :o  Mitään ei ole kuulunut. Eipä tietenkään. Koko juttu stressaa ja kyllästyttää, turhauttaa suuresti. Etenkin kun tähän liittyy mm. kipulääkitys *joka ei siis toimi lainkaan*, avuttomuus *kirjaimellisesti siis avun, apuvälineiden ja päätösten  puute* ja se, ettei ”erikoislääkärille” voi sanoa suoraan hänen kirjoittaneen sairauskertomukseen pelkkää puuta-heinää ymmärtämättä tarkistaa asioita ensin! :( Olen tässä odotellut, josko vuodenvaihde herättäisi Peijaisen hamuamaan euroja kassaansa – ei siltä näytä! Sen vain sanon, että en enää jaksa pitkään.

Sen verran on kuitenkin vielä jaksettava, että vängerrän ruokaa vähintään kerran päivässä! Ai, että miksi? Minä tulen toimeen aika vähällä, mutta Belgakin elää osittain näillä muonilla… Kun lastaan hänelle mukaan jotain evästä, se otetaan aina mukisematta ja ilolla vastaan. Siitä voi jo päätellä, että minkäänlaista senttien ylitarjontaa ei sielläkään ole. Emme me sitä surkeile, sillä haluaisimme molemmat syödä muutakin kuin makaroonia ja tomaattia tai kaurapuuroa (niin hyviä kuin nuokin ovat – kerran kuussa syötyinä päivän ainoana ruokana). Teen siis kerran-pari viikossa ison altaallisen ruokaa, jonka voi pakastaa ja helposti lämmittää. Minulle se on ihan sama, teenkö pienen vai ison satsin. Sattumia saattaa olla vähemmän, mutta kun niitä ei välttämättä muutenkaan ole lainkaan! *wirn*

Se, että on vähän rahaa, ei tarkoita ruuan mausta tinkimistä! Kaikkein viimeksi. :P Eilinen sammio peruna-vihannes-fisulootaa oli erinomaisen heekkuva molempien mielestä ja tuosta satsista  jää aina pari annosta jäysteiksi. Nyt pakkasin ne Belgalle mukaan. Taidan tänään joutessani *vitsimäinen ilmaisu* tehdä toisen kerran vanhanaikaista makaryynilaatikkoa – sekin maistui tosi hyvälle. Simppelit ainekset, paljon vihanneksia ja juureksia mukaan sekä rutosti mausteita. Sillä saa vähän vaisuista aineksista vaikka mitä. Vihannestenkaan ei tarvitse olla priimaa, kakkoslaatu kelpaa keittiöhommiin oikein hyvin.

Yuleksi olen jo säätänyt palan homejuustoa, pussillisen punajuuria sekä palan savukalaa, purkin silliä… jotain pientä vielä haetaan kaupasta. Tarjolle tulee siis itseksensä seisova pöytä, jossa on pelkkiä heekkuja! ;) Tarkoituksella näin eli sian takamusta tai jättimäistä lintua ei ole tarjolla, ei myöskään mitään muuta, mistä kumpikaan ei pidä. Sienisaladoa teen ison kipon, piparitaikinaa on myös oltava. Siinä sekin suunnitelma jo valmiina. Emme juhli, koristele tms. mutta syömme paremmin kuin tavallisesti. Njäh. Unohdin, että tämä ei varmaan monenkaan mielestä ole kovin kummoista. Meidän mielestämme se on ja se saa luvan riittää!

ALLEKIRJOITUS

             POLKA – SALANÄLKÄINEN SUUNNITTELEE RUOKIA

8 vastausta artikkeliin ”Turhautunut & kyllästynyt!

 1. Sympatiat vaikkei se paljon lämmitäkään….koko sairaalassa ravaamisen ajan mä ihmettelin sitä tapaa jolla asioita hoidetaan ja ainoa kerta kun sairaalan puolelta tuli pahoittelut, oli se kun venasin ortopedille pääsyä 51 viikkoa – turha kai sanoa että sitten kun pääsin niin se oli yhtä tyhjän kanssa.

  Sairaala potkaisi mut pellolle lokakuun alussa ja nyt olen sitten käynyt yksityisellä puolella aina kun siihen on varaa mutta ne hinnat, ne nyt vaan ovat sen verran ryhtevät että ne rajoittavat aika tavalla.
  Jaksamista ja leidille sekä Belgalle terkkuja!

  • Terskoide, Paimen! :) Eww, muistan sun rumban siellä. Tää on samaa, paitsi ettei pääse edes svindjuilemaan sinne vaan pidetään ihminen lupausten varassa kotona! :(
   Mä kans mietin taas yksityistä, mutt hinnat on aivan tolkuttomat esim. leikkauksen ja tiettyjen hoitojen osalta. Lisäksi tarviis lääkityksen, jota mahdoton saada ja myös simokallis. Joten… ei yhtään mitään. Ketuttaa.
   Toivottavasti sulla yksityinen auttaa?

   • Yksityisellä puolella on kyllä ihan eri meininki (kohtelevat jopa ihmisenä jolla on kiputiloja) mutta varsinkin ne kuvantamiset…jumalaisee mitkä hinnat!

    • Paimen hei! Yksityisestä sen verran, että ainakin tää yksi yritys tarjoaa kuvantamista ja lab.testejä ym. aika kohtuuhintaan – näitä on muitakin, mutt tätä kannattaa kysellä, jos on tarve http://cityterveys.fi/

 2. Ihan asiaan mitenkään liittymättä: Se vihjaamani ohjelma Punainen kolmio, mikä alkaa tänään telkkarissa klo 21.05, tulee kyllä Areenassakin 30 vrk telkkarilähetyksen jälkeen.

  Parempia oloja sinulle, jos vaan mahdollista!

  • OK ja kiitti ilmoituksesta, pistän heti tuonne toisaalle muistiin. ;) Nää on semmoisia pikkujuttuja, jotka aina unohtuu jollei laita häläriä…
   Kivut eivät ikinä häviä, mutta toivoisi oloa jonka kanssa voisi edes elää ja jkv jopa toimia!

 3. Finkki perusafka — ihan heveniä. Jollei VOKkia. Kysytään vaikka tphakijalta *TaateliJaPapu*

  • Kyllä mulle kelpaa taateli ja papukin *tsihih*, oikeesti! ;) Oikeastaan mulla ei ole mitään ongelmia vegetyksen kanssa. Ainoastaan se, että joskus ei jaksa keksiä mitään työläämpää ruokaa ja kuittaa päivän uuniperunalla tai nuudeleilla (tietty lisukkeineen). Näitä päiviä on yleensä kerran vkossa. Muuten teen aina ruokaa useammaksi kuin yhdeksi päiväksi. Tai jatkojalostan -> keitin eilen punajuuria ja söin osan lounaaksi raejuustovihannestahnan kanssa. Lopuista teen tänään punajuuri-soijarouhe (tai hernerouhe-) pihveleitä, määrästä tulee iso pellillinen eli 10 – 12 pihviä. Pari menee tänään lounaalla, loput pakkaseen. Nice! ;)
   Kotimaisia juureksia ja vihanneksia söisi enemmänkin ja monipuolisemmin, mutta hinta estää. Lisäksi suosisin mieluummin kauden tuotteita, joten turvaan lisäksi aina vihanneskioskiin ja sen B-luokan tarjontaan sekä erinomaisen monipuoliseen valikoimaan. Tämän lisäksi pavut ym. kannattaa ainakin meillä hakea etnisestä kaupasta, jossa myös öljyt, mausteet ym. on edukkaampia!

Kommentointi on suljettu.