Testattu on

Jep, kävin eilen labrassa ja rtg:ssä. Oli paha reissu. Taksohemmot eivät oikein jaksa odotella, että punkean oikeaan asentoon. Sattuu. Lisäksi rtg:ssä runnottiin niin, että huusin ääneen. Kovin kummeksuivat, että ihan on kipuja selässä ja käsivarsissa ”muka”. Hjuu, eiväthän he voi tietää… Pakkorunnomista siis, koska en itse vaan taivu. Hätinään pääsin kotiin, kylmänhikisenä ja täristen. Oli pakko maata tunti, toinenkin, ennenkuin lämpesin peittojen alla ja pystyin ajattelemaan salaatin laatimista. Lopulta vasta iltamyöhään alkoi vähän helpottaa. Psk homma, tulipahan tehtyä.

En odota mitenkään innokkaana sitä maanantain tapaamistakaan. Kirottu minä.

Luettua: Nic PizzolattoGalveston. Noir-dekkari niille, jotka lajityypistä pitävät *minä en nyt ihan hirveästi*. Kari HäkämiesAnteeksi ei voi antaa. Härra jatkaa dekkaristina, hieman jopa petraa ensimmäisistä eli ei tämä kovin kauhea ole, jaksaa jopa lukea. ;) En silti hehkuta, tosin aiheet osittain tyypillisen ajankohtaisia. Jos ei muuta luettavaa ole, tämä solahtaa yökirjana hyvinkin menemään. Anne Lise Marstrand-JørgensenJos ei tiedä. Tanskalaiselta tekijältä oikein lukukelpoisa opus. Romaani parista ja perheestä 60 – 70-luvun seksuaalisen vallankumouksen tiimoilta *sekä muutakin tuohon aikaan liittyviä ilmiöitä!*. Kuvaus sekä koko perheen kokemuksista, myös lasten ja kasvavien nuorten näkökulma tuodaan hyvin esiin. Minä pidin tästä. Ehkä siksi, että muistan hyvin tuon ajan teemat ja puheenaiheet… Suositan, jos ajankuva ja aiheet kiinnostavat! Maija SalmiPaholaisen juna: matkalla kohti amerikkalaista unelmaa. USA:n töihin aikovien laittomien siirtolaisten parissa tehty reportaasi. Voiko tässä puhua pakolaisista? Vai mikä on korrekti termi? Kuitenkin, niin monia kohtaloita Väli-Amerikasta tai etelämpää leveämmän toimeentulon ääreen pyrkivien kokemuksista, väliasemana Meksiko. Hyytäviä kokemuksia. Suositan yleensäkin hieman omaa pihaansa kauemmaksi ajatteleville; tällaista tapahtuu ns. oikeusvaltion rajalla (ja toimesta, jos vähänkään uutisia olet seurannut). Arnaldur IndriðasonVarjojen kujat. Sodanaikaiset tapahtumat, USA:n tukikohdassa asuvat sekä entiset ja uudet murhat saavat rikostutkijan (ja tutkijat) ymmälleen monellakin tavalla. Menneisyys haluaa tulla kuulluksi ja ehkä ymmärretyksikin… Pidän kovasti tekijästä ja aikaisemmista dekkareista, joten tätäkin voi ehdottomasti suositella! Islantilaisia kansantarinoita, maalaismaisemaa ja karua elämää, toisaalta vasta eilispäivän pankkikriisin seuraumuksia. Lukeaa ihmeessä, tämä on kuukauden helmiä! Kaj Korkea-ahoPaha kirja. 1920-luvulta peräisin oleva käsikirjoitus aiheuttaa jotakin outoa lukijoissaan – vai onko tämä pelkkä huhu? Miksi kirjoittajan kerrotaan myrkyttäneen häävieraat? Mitä muuta asetelmaan liittyy? Tyypillinen mysteeri, joka selviää tavallansa. Tyylilaji toimii, ei tätä voi mistään oikein moittiakaan. Jos tästä genrestä pitää, suositan – muuten hiukan puiseva *sorry*. Katariina SouriSammunut sydän. Mandala- ja taidetarinat jatkuvat, yliluonnolliset jutut myös eli jatkoa edelliseen… tuota, sitä samaahan tämä. Ei oikein jaksa, tarina leviää ympäriinsä ja epäjohdonmukaisuuksiakin löytyy. Vain leidin kavereille tai yökirjaksi… lievät tunput tarjotaan. Hilary Mantel Vain varjo häälyväinen. Melkein ansaitsee vuoden kirja -nimen, no ainakin syksyn parhaita opuksia. Elämäkerta lapsuuden karuista kokemuksista, sairaudesta ja kivuista… Lukekaa itse, suositan kaikille! Minun piti kirjoittaa tästä enemmänkin, mutta nyt en vaan pysty. Outi PakkanenHelle. Anna Laine joutuu erinäisistä syistä evakkoon ja muuttaa Töölööseen, yhtiöön, jossa alkaa tapahtua. Tekijälle erittäin tyypillinen opus, jossa ei oikeastaan mitään uutta. Helppolukuinen, kaupunkia rakastavan ihmisen dekkari. Ata HautamäkiSiell’ on hieno hietakehto: romaani rikoksista. Voisi melkein sanoa samaa kuin edellä… kuitenkin pidän tästä hiukan enemmän. Kaksi naista ja poliiseilla on ongelma, kaupungin lisäksi liikutaan myös mökkiympäristössä. Kelpaa jo hyvinkin yökirjaksi, ehkä jopa odotteluun. Paula HawkinsNainen junassa. Mitä kaikkea voi liittyä siihen, että eräs nainen seuraa junan ikkunasta radanvarren tapahtumia? Yksinkertaisesti alkava rikostarina, josta seuraa monivivahteinen kertomus entisestä avioliitosta, ihmissuhteista ja siitä, miten pieni tapahtuma voi vaikuttaa kaikkien elämään. Suositan; tämä oli pakko lukea kertaistumalla, koska ei vain voinut jäädä odottamaan mitä tapahtuu seuraavaksi. Hyvä idea ja toteutus, tämä toimii ainakin meikäläisen mielessä – suositan siis kaikille! Gabriella Ullberg WestinYksinäinen perhonen. Joulupukki teloittaa perheen äidin jouluaattona. Syyllistä ei löydy ja motiivikin on hakusessa, mutta tutkijat eivät hellitä. Tutkintaa johtaa kotiseudulle muuttanut Rokka, jonka lapsuudenystävä on murhatun aviomies – entinen Ruotsin huippujalkapalloilija. Njäh, alussa vaikutti kiinnostavammalta, mutta kirja taantuu hiukan jahkaamisen puolelle. Kelpoisa yökirjaksi, ei tätä oikein jaksa muuten… Epäilen, että pari pinoa on jäänyt taas pois välistä. Haitanneeko tuo lopulta yhtään mitään. Kolme erilaista pinoa kirjoja, toki pieniä, odottaa vielä lukemista. On ainakin tekemistä loppuvuodeksi.

ALLEKIRJOITUS

           POLKA – MINUN ON PARASTA OLLA HILJAA!

7 vastausta artikkeliin ”Testattu on

 1. Kiitos taas vinkeistä, pari varattavaa löytyi.
  Hilary Mantelia kehun minäkin, oiva kirja, tykkäsin!

  Au, pahalta tuntui tuo reissusi, toipumista edes jotenkin!

 2. Toipumista täältäkin. Kuulosti pahalta tommoinen runnominen, hyi.

  Mä kyllä tykkään Outi Pakkasen kirjoista. Välillä on mukava lukea kevyempää. Noista ainakin Mantel ja Hawkins varaukseen ensihätään.

  • Juu. Käsin runnoivat, pakolla. Aika paha. :(
   Jep, kevyt kelpaa aina välipaloiksi – tosin ei ihan kaikki sentäs (no nyt valehtelen, kovassa kirjapulassa luen ihan mitä vaan!). Niitä suosittelen ja kyllä nuo muutkin käyvät… ;)

 3. Mä sain kerran entiseltä työnantajalta joululahjaksi Katariina Sourin kirjan. Tai silloin se oli varmaan vielä vanhalla nimellä… Anyway, ei ollut yhtään meikäläisen luettavaa, vaikutti ihan yläasteelaiselta ainekirjoitukselta. No, onneksi mulla oli muutenkin silloin kirppispöytä varattuna ja sinne sen vein ja joku osti sen heti, joten sain siitä sentään rahaa :D

Kommentointi on suljettu.