Perstai

Tämä päivä menee taas pärshe penkissä eli kirjoittaen sinne ja tänne. Kyllä siihen saa ns. valoisan ajan kulumaan hyvinkin.

Leka onkin jo ilmoittanut kivan listansa ensi vuodeksi! :( Minulla olisi joitakin toivomuksia muista asioista, mutta yksi olisi ettei tarvitsisi koskaanikinä asioida Kelan kanssa. Siitä ei saa kuin rupia nilkkaansa ja pahan mielen!

Onnistuin eilen varaamaan Yulen jälkeiselle arkipäivälle labran ja rtg:n. Phuuh. Kunhan vielä saan itseni sinne raijattua sekä samalla haettua lisäappareita. Vielä pitäisi laatia yksi dokumäntti, mutta ehkä se tulee myös tänään tehtyä *hyvin epävarmasti, voisin sijoittaa sen viikonlopun ajaksi*.

Belga kävi eilen asioilla. Eheheheh, ainahan se kohtalo pilailee ja niin taas lääkemaksukaton kanssa eli sain ne kaikkein halvimmat lääkkeet 1.50 / kpl.  Pilahan on se, että en tod.näk. näitä mömelöjä (kolmea tehotonta scheissea) edes hirveästi tarvitse… Jotenkin taas rassaa tämä koko touhu. :(Ihan oikeasti, ei naurata! Onneksi kaupoissa oli sentään tarjolla omppoja ja vihanneksoja, ei tästä muuten mitään tule. Päivällä väänsin pellillisen Punaisia Hernerouhepiffejä, ovat aivan järjettömän hyvejä. :) Jälkkäriksi tietty omppukrumpelia epämääräinen läjä. Molemmista tuotoksista Belgalle pari rasiaa mukaan lounaaksi (tai pakkaseen laitettavaksi). Loput syön itse tänään, saadaan sitten huomiselle jotain muuta.

Minä tästä menenkin, en ole taaskaan nukkunut yöllä. On vähän hömelö olo, mutta niinhän minulla aina. Onppu?!

ALLEKIRJOITUS

             POLKA – KUOLA VALUEN SE PUHUU VAIN RUUASTA…

4 vastausta artikkeliin ”Perstai

 1. Joo, mä luin tuon listan kokonaan ja vitutti varsinkin ne lääkkeisiin kohdistuvat ”säästöt ja toimenpiteet”. Se on jo nyt siinä ja tässä että pelimerkit riittää koska mitä kovempiin raksuihin mennään, sitä enemmän ne maksavat ja sitten kun määrätään sellaisia joissa on vielä patenttisuojaa niin auta stana mitkä hinnat!

  Koitetaan kuitenkin jaksaa ja kerro Belgalle sekä Mindie – neidille terveisiä!

  Ps. Keli on taas mitä ”jouluisin”…ärh.

  • Jep, lääkkeet ja matkat – ne nyt ensiksi ja molempien omavastuuta nostetaan tod. kohtuuttomaksi. Kaikki lääkkeet ovat Suomessa kalliita, koska kilpailua ei ole. Kohta pitänee lähteä Eestiin ostoksille ja lekuriin (btw, leikkaukset siellä ovat n. 50 % halvempia kuin Suomessa yksityisellä!), näköjään myös hammaslääkäriin, jos kaikki toteutuu Lekan suunnitelmien mukaisesti.
   Kela on kuin valtio valtiossa eli toteuttaa aivan omaa linjaansa!

   Hyvää viikonloppua myös sinne! :)

 2. Tarskohan koklat tommosi Punassi? Ainaski färi ja PH-pitosus kohrallas. :) Meikähän dissailee tuota juuresta mutta…

  …uhmasinpa jo taannoin kohtaloa (kaikin tavoin) kaappaamalla lähi-Koon eineshyllystä vmp-kotelon: punajuuripihvejä. Päätin ottaa tuntumaa. Josko esmes sipuli maistuu. No ei. Mutta eivät ne nyt ainakaan lihaversuuneja pahempia olleet! — Hernerouhe siirtäisi testin jännille alueille. Hmmm. Tuoretta punakkia vissiin saa, tähän aikaan vuodesta?

  • Punajuuret on mun mielestä hyviä monessa ruuassa (syysspydäri, piffit, punajuurikas-juustovuoka jne). Kannattaa ensin totutella makuun, koska ”makeus” häiritsee joitakin. Piffeissä vaikka ensin 1/4 raastettua ja keitettyä juuresta, loput vaffassa kasvisliemessä turvotettua hernerouhetta. Mukaan vähän korppujauhoa (jauhoja) ja paljon mausteita, korianteri sopii hyvin. Uuuuuniiiiiin ja kas, ne ovat syötäviä! :) Ehkä kannattais ensin kokeilla vielä pienempi määrä muiden juuresten kanssa (tuo spydäri). Nyt just ovat halpiksia joka paikassa eli mä itse olen aina pitänyt niistä & suositan.

Kommentointi on suljettu.