Maailma on niin outo!

Kun yhdenkin illan ja yön lueskelee uutisia sekä niiden kommentteja sekä katsoo muutaman pätkän jotain paikallista tv-ohjelmaa, siitä vain varmistuu: sekä ihmiset että jotkut asiat nyt vaan ovat niin outoja. Ei tarvitse mennä kauas, ihan kotimaakin riittää. Tiedä sitten itkeäkö vai nauraa esim. pyykin kuivaamisen ohjeistukselle;)

Päivän parhain uutinen kanadalaisille on tietysti kannabiksen laillistaminen! :) Onnea Kanada – järkevää päätöksentekoa myös kansantaloudellisesti. Lääkekannabis on maassa ollut laillista (ja kohtuullisen helposti saatavissa) jo pitkään. Tähän pitäisi Suomessakin päästä…. tai edes tuohon lääkintäpuoleen helpotusta. Suositan.

Älkää nyt kuristako minua, mutta saanko ihmetellä ääneen mihin on kadonnut erityisesti suomalainen yleissivistys? Ihan perustietämys siis? En osaa itsekään vastata, mutta näin nyt vaan on. Samalla voi ihmetellä, miten esimerkiksi Briteissä ja USA:ssa ollaan samaten hyvin tietämättömiä yleisistä asioista, historiasta jne. Jännää sikäli, että jos näitä vertaa keskenään, suomalaisten käsitys maailmasta sekä tiedot ovat edes kohtuullisia! :o Ei, tämä ei ole tarkoitettu kenellekään eikä millekään perskohtaiseksi, ihan yleisesti vain mietittäväksi. Yleistiedon puute sekä tietämättömyys perusasioista saavat aikaan ajatusten ja näkemysten kapeutumista ja sillä tiellä ei ole mitään hyvää.

Epämääräistä? Toki, ainahan minä olen sellainen. No oikeasti en, koska Valentiinolle lähti eilen kirje, 2 490 sanaa. Ei paha lain. tosin meni siihen melkein työpäivän verran aikaakin. ;) Siihen se kului eilinenkin päivä, ei mitään näkyvää siis aikaiseksi. Yritin kysellä, josko joku lähtisi kaveriksi ViiVoaniin. Ei. Selvä, muutama teistä jää ilman postia sitten ja minunkin maustevarastoni jää vajaaksi. Eipä siinä mitään, mutta kun minä en saa rolleria väkisin tungettua niiden hyllyjen väleihin eikä siellä kukaan vonkumatta avita… Näinhän se tietysti hoituu näppärästi eli nekin rahat säästyvät! Menenkin maksamaan loput laskut.

Belga tulee lounaalle enkä keksi muuta ruokaa kuin taviswokkia. On se ihan hyvää, mutta jotakin muutakin voisi joskus tehdä. Tiedän, että se uppoaa ja jälkkäriksi onppukrumpelia! Krumpeli oli viimeksi menestys, joten sitä lisää *koska kauraryynejä on ainakin jömmassa*. Pitäisi tehdä myös kotihommia, mutta en vain saa aneltua Belgaa esim. siivoamaan kylppäriä omaan malliini tai hoitamaan paria muuta juttua. Tästä tulee vielä ongelmia, koska minun on pakotettava itseni kivusta huolimatta tekemään jotain. Jotain sellaista, joka on lähes vaarallista ja ainakin viikon toipumisajan vaativaa. Jännää se ei ole missään mielessä, lähinnä teikäläisiä ehkä huvittaisi. Minua muuten ei.

Mietin eilen, milloinkahan olen viimeksi nauranut. On siitä muutama kuukausi. Ei ole paljoa sellaista, mikä huvittaisi.

ALLEKIRJOITUS

                      POLKA – EI TODELLAKAAN NAURATA!

10 vastausta artikkeliin ”Maailma on niin outo!

 1. Polgara,hei. Helsingin monissa talojen järjestyssäännöissä kielletään pyykin ripustaminen parvekkeilla niin, että se näkyy ulkopuolelle. Tämmöinen kielto oli Skattankin asunnossa. Sääntöä kyllä rikottiin. Joissakin maissa pyykit liehuvat iloisesti ja näkyvästi alusvaatteineen päivineen katujen yläpuolella naruissaan. Kyllä meilläkin vielä joskus, kunhan ulkomaalaistaustaiset asettuvat aloilleen ja tuovat omat kulttuurinsa jopa parvekkeille. Isännöitsijät vapiskoot!

  • Tiedän, sääntöjä on… Mutta tuo ilmaisutapa, jota isännöitsijä käytti on melkoisen naurettava *vaikka ei edelleenkään naurata*. ;) Lisäksi asiasta käyty keskustelu kommenteissa on aika hulvatonta, rikkinäisistä kalsareista lähtien. Eikä asia kuulu tietenkään minulle, koska en pääse sinne parvekkeelle niissä rikkinäisissä kalsareissakaan. Ihan sama, siis. :o

 2. Juu… jos joku jaksaa tehdä tikusta asiaa sen suhteen, että meillä kuivataan kesäöisin lakanoita lasitetulla parvekkeella (ne eivät kuiva sisällä kun on kosteaa ja lämmintä on sen 28 astetta kuten viime kesänä), niin onnittelen häntä siitä, että hänellä ei varmaan ole suurempia huolia elämässään. Kukaan tässä talossa ei vie lakanoitaan kuivaushuoneeseen, täällä esiintyy sen verran ilkivaltaa. Vaikka yleisesti ottaen jonkinlaiset säännöt elämiselle ja olemiselle ovat ihan hyvästä, niin näin urpojen sääntöjen kohdalla olen mielelläni hiukan rebel.

  Lisäksi mun valkkaamat lakanat on sikakauniita, saisitte olla hyvillänne että pääsette niitä edes noin niin kuin etäältä tarkastelemaan! :P Niin kerta!

  • Niinpä, yhdessä aik. kämpässä oli sääntö, jonka mukaan partsilla sai kuivattaa pikkupyykkiä kunhan teline / narut ovat 10 cm alempana kuin parvekkeen kaide. Täällä taas on rajoitus kuivata sisällä pyykkiä! Kuivaushuoneista varastellaan (no, kuiteskin 100 asuntoa…) tai niissä ei ole tilaa jne. Onhan se hauskaa! ;) Tosin mä kuivatan yhden telineellisen pyykkiä kylppärissä n. 2 vkon välein, se ei tuo kosteutta *vielä* sisään.

 3. Ehtiiköhän vielä lähettää meren taa postia? Olin unohtaa koko jutun. Sinne lähtisi pari korttia: serkkupojalle ja jollekin toiselle :)

  Mitään vaarallisia et mene tekemään. Kyllä Belga hoitaa homman. Lupaatko?

  • Juu, ja hei, mä laitan uuden osoitteen sulle just kohta!!! Siis UUSI osoite tulossa. :) *ja iso kiitos taas*
   Vaarallista? Pelkkä nouseminen sängystä ja kävely rollerinkin kanssa on vaarallista *jos joku niistä ratisevista nivelistä lopultakin pettää*, saati sitten siivous tai käynti vaatekaapilla *ei voi käyttää rolleria, koska mahdotonta*. Elämä on niiiiiiiiiiiiiiiiin jännittävää! *not*

 4. Öhh. Meikä ei ol onnistunu simmoses kämpäs asuma, et olis pyykkirajotuksi. Onk meijä Turkku täsäki hiukka erinkaltane? :D

  Lääkekannabis, esmes viinakaupassa, repsun takana. Kuulostaa järkevältä. Ei olisi keneltäkään ainakaan kansalaiselta pois? Mikähän siinä maksaa.

  Yleissivistys, samaa mieltä. Eräiden kanssa tarinointi tyssää ellei wikipedia istu sylissä. Kirjallisuus on yksi hyvä mittari, ja tämmöttis Suomen luovutetun itsenäisyyden muistopäivänä löytyy kyllä hyvä esmi: Tuntematon. Tulee outo fiilis, kun joku bw geelijangsteri luulee että Ellun kanat on (vain) mainoststo. Turhapa sitten väännellä kuovista, kettingistä, rätingistä tai ilmaisuista »tuon närreen kohal», ja »siellä se herne toveriaan ehtii».

  No, Tiimu Silaane on sanonut lukeneensa elämässään yhden kirjan. Kyseessä on varmaankin Kalervo Kummolan elämäkerta, toistaiseksi kirjoittamaton.

  • Emmä usko, ett Turku poikkeus olisis. Sää ole vaa asunu semmosis talois… ;)
   Ei se tosissa keneltäkä olis pois, helpottais kaikkie elämä ko tarviis vähemmä apui ja semmottos. Olsis enemmänki omatoimine, ko olis kivuttomampi. Maailmaki näyttäis paremmalt. Turkuki vissi tiäs kui hyvält?! *wirn*
   Totta! Olen tästä puhunut ääneen useinkin. Monta kertaa on käynyt niin, että kun sanoo sanan ”yleissivistys”, katsotaan kieroon ja syytetään omahyväisyydestä tms. Ei, kysehän ei ole siitä! Minusta ihan koulutiedot (siis ainakin ne, joita meidän ikäisemme oppivat) riittäisivät, samoin kaikenlainen lukeminen (noin yleensäkin) ja oman näkökulman laajentaminen. Tuntuu, että nykyään ollaan niin yksilöitä, että se vaikuttaa myös maailmankatsomukseen. Ja kun ei välitetä edes omasta historiasta… Ähh, eksyn sivupoluille. Mutta näin itsepäisyyspäivän aikaan harmittaa se, ettei edes tiedetä sodista (milloin Suomi itsenäistyi, kansalaissodasta, milloin oli talvi- ja jatkosota, mitä tuolloin tapahtui), ei ole perustietojakaan poliittisesta järjestelmästä ja esim. menosta EU:n jne. Lisäksi ei tunneta maantiedettä lainkaan. Se, että ollaan aktiivisia netissä, ei aina auta hahmottamaan maailmaa! Joillekin se ei tunnu sopivan alkuunkaan. Taitaisi olla ihan oman postauksen aihe, mutta se tuntuu niin kirotun omahyväiseltä! Mutta – suomalaiset eivät ole tässä pahimpia: britit eivät tod. näe muualla mitään hyvää, kaikki on heidän aikaansaannoksiaan eivätkä he tunne / halua tuntea muita kieliä / maita / kansoja – niin ja muut ovat epäilyttäviä ulkomaalaisia jne. Argh. Samoin jusalaiset omistavat sen puolen maailmaa, joka briteiltä jää, lisäksi he ovat sitä mieltä, että aamerikka on oma kielensä eikä briteillä ole sen kanssa mitään tekemistä. :D Joo, nämä on hirveitä yleistyksiä, mutta ihan viime aikoina olen katsellut paljon US:n ja UK:n dokkareita ym. ohjelmia taviskansalaisista mielipiteineen ja kyllä sieltä löytyy aika rankkaa tavaraa, mielipiteitä, luuloja – tietoa sitten vähemmän.
   Heh, mä seurustelin kerran kaverin kanssa, joka kertoi mulle tohkeissaan Lukeneensa Kirjan. Kohkasi ihan hirveästi, kehui jne. Ajattelin, että oli sitten löytänyt jotain erityisen fiksua tms. Selvisi, että hän oli juuri lukenut läpi (n. 35-v.) elämänsä ensimmäisen kirjan. Eww, toki olin iloinen, onnittelin ja kyselin lisää. Ylpeänä hän esitteli ja, olihan se, huonompikin olisi voinut olla. Se oli Simpauttaja. Mies kertoi ehkä aikovansa lukea toisenkin kirjan! *iihihih* Toivotin onnea. Emme tavanneet enää montaa kertaa…

   • Intterveppi on rampauttanut jotain oleellista.

    Pahinta ei ole tiedon puute sinänsä, vaan (ilmeinen) usko siihen ettei tietoa edes tarvita (!). Siis sitä pään sisälle valmiiksi kasattua. Ei enää käsitetä, että esim. kyky sijoittaa maita ja kaupunkeja kartalle vaikuttaa suoraan ajatteluun, samoin kuin historiassa tapahtuneet asiat. Assosiaatiot katkeavat wikipediaan. Pomppu Kuopijosta Kiirunaan tai Kaarinaan johtaa eri jatkolauseisiin. »Missä se on?», kohta kai ekana. :(

    Yleissiwistys. Äidinkieli, historia, maantieto, kirjallisuuden tuntemus… retuperällä alkavat olla kaikki. Enkä laske noihin luonnontieteitä (paitsi alkeet), sillä ne eivät yritä juurikaan ymmärtää ja kehittää ihmistä, vaan aikaansaada myytäviä vempatteja tai egoa nostavia turhuuksia, usein tuhoisia (atomi). Insinööri on kohtalokas Tellukselle. Ja Suomelle, kuten parhaillaan todistamme.

    • Niiiiin totta!
     Toki on myönnettävä, että fiksuja ja ajattelevia ihmisiä löytyy; he eivät vain pidä niin isoa meteliä itsestään. Kehityksen suunta pelottaa, koska jatkuvasti mennään kohti kovempia arvoja (raha, asema) eikä ketään kiinnosta mikään muu kuin oma itse *minä tästä hyvänä esimerkkinä – miten noloa*. Halutaan aina vain enemmän ja parempaa; onneksi tähän on jo moni nuorempi kyllästynyt ja haluaa elämältä muutakin. Paha vaan, että tästä seuraa myös entistä jakautuneempi luokkayhteiskunta! =/

Kommentointi on suljettu.