Jos jaksaisi aina valittaa

Jos minä – ihan oikeasti – jaksaisin joka päivä valittaa samoista asioista, ottaisiko kukaan sitäkään tosissaan? Viimeiset 1 – 1.5 vkoa ovat olleet aika pahoja. Sen verran kivuliaita, että sitä on vaikea edes kirjoittaa ulos. Jotain ehkä kertoo se, että toivoo ettei tarvitsisi nousta sängystä ja mennä kylppäriin *melkein mieluummin jo pissisi allensa*. Siinä sitä voikin toteuttaa Käypä hoito -suositusta ihan jumalattoman tosissaan. Myönnän, tuo teksti ärsyttää minua hemmetisti. Toivon, että asiasta kirjoittavat joutuisivat kestämään tällaista ensin vaikkapa muutaman kuukauden ajan…

Tästä kaikesta johtuu tietysti se, että en ole pystynyt yhtään mihinkään. Siis siihen järkevään toimintaan, asioihin, jotka pitäisi hoitaa. Ruokaa olen saanut aikaiseksi, koska on mukavaa kokata ja varsinkin syödä *wirn*. Eilinen vanhanaikainen makaronilaatikko taittui lopulta aika vekkuliksi hässäkäksi. ;) Kun makaronit oli keitetty, raastoin joukkoon pari porkkanaa, pilpoin kasan purjoa, ison paprikan, jokusen chilin, paljon mausteita, valkosipulia, vähän soijahiutaleita sekä nestettä ja koko hoito uuniin tunniksi sekä hautumaan jälkilämmössä. Tulipas kuulkaas hyvää, mutta ei se ehkä tuota nimeä vastaa. Olisiko pasta-kasvispaistos hienompi *no, ainakin kuvaavampi* nimi? Sitä muuta tauhkaa tuli mukaan niin paljon, että tarvittiin torpan suurin uunivuoka. Mitä parasta, osan satsista laitoin pakkaseen. Saattaa olla, että tulee aika, jolloin tarvitaan äkkiänopeasti ruokaa ja silloin on parempi olla jotain oikeaa muonaa jömmassa.

Täytyy tänään oikein tosissaan yrittää hoitaa nuo pakolliset asiat. Pitäisi myös listata, mitä kaikkia asioita varten tarvitsen taas vuoden alusta uudet lääkärintodistukset. :( Ei ole helppoa, koska Lortto ei kuuntele eikä ole samaa mieltä asioista. Ei, vaikka osa on mielestäni ihan selviä juttuja. Peijaisiinkin pitäisi soittaa ja tarkistaa jonotilanne. Epäilen, että minua vain roikotetaan viimeisenä. Jos nyt sinne on ikinä edes nimeni laitettukaan. Tämä varmaan kuulostaa tosi vainoharhaiselta, mutta en ihmettelisi, jos minut olisi ”vahingossa” tipautettu pois – sen siitä saa, kun virallisesti selvittää kollegoiden käyttäytymistä toisille lekureille! Rangaistus tulee, mutta se toteutetaan hienovaraisesti. Peijainenkin on valmis maksamaan sakkoa siitä, ettei hoitotakuu toteudu yhtenäkään vuonna. Sillä tavalla pystytään myös hallitsemaan jokaista hoitojonossa olevaa ihan perskohtaisesti.

Lukijat voisivat laittaa privaa ja ehdottaa yksityispuolen toimijoita, joilla on hyvä maine. Haussa olisivat esim. fysiatri, fysterppa, ortopedi, kivunhoidon erityispätevyyden omaava… ne nyt ainakin. Minä en enää edes tiedä, mistä pitäisi lähteä. Ehkä siitä, että kipuja saisi vähemmäksi, jolloin voisin oikeasti tehdäkin jotain. Argh. Melkein pyyhin tämän kappaleen pois, mutta jätetään tämä nyt kuitenkin tähän. Jospa jotain hyvää poikisi kerrankin tästä märinästä ja väninästä.

Joulukaktus punkeaa nuppuja niin, että se näyttää jo omituiselta. Puolet kukista on auki, valkoisia kukkia vaaleanpunaisella vivahteella. Aika upea kukinta tänä vuonna, paras ikinä. Punainen kaktus kukkii vähän tätä toista myöhemmin. Lisäksi flamingokukassa on kolme isoa kukintoa ja lisää tulossa. Ainakin kasvit viihtyvät tässä kaiken paashan keskellä. Tämä on olevinansa residenssin positiivisin tilannetiedotus!

Jahas, pitää tästä ruiskuun ja aamuomenalle!

ALLEKIRJOITUS

                     POLKA – EI SE SUOSTU LOPETTAMAAN TUO VALITUSTA!