Se on sitten marraskuu…

Eipä se kuukauden vaihtuminen asioita miksikään muuta. Eilen kyllä huomasin, että oli harvinaisen pimeää jo tosi aikaisin. Eikä sekään haittaa. Minä pidän pimeästä. Ainakin, jos sähkölasku on maksettu. Kyntteliä olisi kiva pitää lyhdyssä partsilla, mutta kun en pääse sitä sinne laittamaan… Juu, sisälläkin kynttilävalaistus olisi kiva, mutta kissahuushollissa sitä ei voi tehdä kuin ehkä pari minuuttia tai sen aikaa, että itse viitsii istua ihan vieressä vahtimassa. Ei jaksa – valitan! No, jospa sitten säästetään edes kynttilöissä.

Jos ei eilen kukaan viettänyt Kekriä, ehdotinkin kommenteissa Samhainia. Sopisi paremmin suomalaiseen mielenlaatuun kuin kovin klovnimainen Halloween. Mikäs sen parempi kuin syömäjuhla ja kauden tarjonta. Siihen minäkin eilen luotin ja laaditsin ison syksyisen piirakan. Tai oikeastaan kaksi. Pääruuaksi oli kasvispiirasta, jossa oli paljon sekalaista kaikenlaista – hyvää oli, vaikka päällyste ei ollutkaan ihan tarpeeksi jämähtänyttä. Kaffen kanssa oli onppupiirasta, joka on aina hyvää. :P Onppoja onneksi riittää, koska laps kävi kaupoilla ja toi pari kiloa samoja puolalaisia heekkuja kuin on ollut tarjolla aikaisemminkin. Niihin tulee hinku! Vielä on jömmassa myös ensi viikolle punajuuria, kaalia ja muuta, joista laaditsen jotakin sopivaa. Belga oli jo syönyt maistiais-Soiströmmit ja kiitteli makua. Niitä siis voin tehdä vaikka pari satsia pakkaseen. Ei paha lain, ovat myös minun mieleeni…

maxresdefaultAi niin, ei pitäisi ilmeisesti syödä lainkaan! Koska kaikki perustuu jo nyt ”terveyden”huollossa siihen, että olen 3F-luokkaa, vielä pahemmaksi menee. Näköjään tämän mukaan minua ei enää hoideta!? Josko joku sitten antaisi lopetuspiikin tms. ellei edes kipulääkitystä uusita. Ei tässä nimittäin kauaa kukaan jaksa. Toisaalta, eikö tuon artikkellin perusteella ja viime vkon uutisten nimissä myös lihansyöjät (ja varsinkin makkarahimoiset!) jätetä hoitamatta? Samaten jätetään hoitamatta seksuaalivähemmistöt, kirkkoon kuulumattomat, poliittisesti väärällä tavalla aktiiviset,  vähävaraiset, asunnottomat ja vuokra-asunnoissa kaikkien harmina loisivat ihmiset, joilla ei ole edes halua haalia kiinteää omaisuutta itselleen. Tiedämmehän jo ennestään, että lääkäreillä ei ole moraalia ja Hippokrateen vala on pelkkä vanha tapa, sanahelinää, eikä todellaan velvoita mihinkään. Osa lääkäreistä toimii eettisesti muutenkin kyseenalaisella tavalla…

Minä taidan tehdä itse omat ratkaisuni. Eipähän tarvitse sitten yrittää oikaista jatkuvia kirjoitusvirheitä, omalaatuisia diagnooseja (jotka on myöhemmin korjattu, mutta vasta siitä huomautettaessa). Pitää vain ensin saada pari todistusta!

Lähden tästä etsimään puhtaita vaatteita. Nainen, Joka Ei Pidä Kissoista ilmoitti itsestään ja on tulossa käymään. Lupasi tuoda tarjoomukset mukanaan, joten ei ole sitäkään huolta eli hän saa täsmälleen sitä mitä itse tuo itsellensä. ;)

Mmmm, minulla olisi risteily Tallinnaan tuolla käyttämättä. Tekisi kyllä mieli, mutta kunto ei todellakaan kestä. Pitää miettiä…

Ai niin, tämä postin toiminta alkaa oikeasti käydä hermoille! Toveri oli viikko sitten sunnuntaina postittanut paketin. Pakettikortti tuli minulle perjantaina. :o Näkyi käyneen ensin naapurilähiössä eli Pihliksen R-tsioskilla. Jos muistan / jaksan, kyselen ihan virallisesti tämän viipymisestä. Siis hei, Briteistäkin tulee postia nopeammin… :(

ALLEKIRJOITUS

                                    POLKA – EI SE MITÄÄN JUHLI VIELÄKÄÄN!

2 vastausta artikkeliin ”Se on sitten marraskuu…

  1. Pimeys saapui yllättäen, enkä ollut sitä pyytänyt. Kesän kakru, musta masentaa.

    Kyllä en hämmästy, jos Oy Suomi Ab joutuu vielä… perustamaan postin. Jahka nyk. yksityisvälistävetopelleily on päätöksessään, so. kaikki irtoava kuitattu ja saarille siirretty, rotat ravaavat. Savun hälvettyä ei liikahda kirje, ei kortti. Tuuli yksinänsä vinguttaa ovia, kuin Villin lännen aavekaupungissa…

    • Minua ei masenna, mutta se tuli taas niin äkkiä. ;)

      Tuo on kumma juttu, koska käsitykseni mukaan kaikissa maissa (?) ainakin ns. postin perustoiminnot ovat valtion hoidettavana ihan siitä syystä, ettei sillä voisi kupata ihmisiltä loppujakin pennejä? Esimerkkinä nyt vaikka Jusala, jossa posti jaetaan myös lauantaisin ja kirjemaksu on 49 senttiä, Kaliforniasta perjantai-aamuna lähetetty kirje on Pensylvaniassa viimeistään maanantaina -> kannattaa tsekata kilometrit nimittäin. Hulluintahan on tosiaan se, että USA:sta tai UK:sta iiPein tms. materiaali kulkee Suomeen yleensä alle viikossa. Suomen sisällä ei siinä ajassa aina liikahda se pakettikaan. Brrr. Lisäksi lähetysvaihtoehtoja on karsittu jatkuvasti (pikkupaketti jne). Ähh.:(

Kommentointi on suljettu.