Löysin oman kätköni!

Eilisen loistokkaaksi huipuksi löysin sukkalaatikosta jömman eli täysin käyttämättömät nilkkasukat,  puuvilla-bambusta vielä. Jei, ei ollut turhaa sielläkään penkaista. Alkavat olla vähän reikäisiä nuo muut  sukat, koska sitä hiissautuu vaan täällä kotona. En uskalla käyttää aamutoffeleita, vaikka Reiska-kopiot omistankin – niillä vetää helpommin lipat kuin sukat jalassa (äkkipysähdys on vaarallista!). Pienestä se on meikäläinenkin tyytyväinen.

Sain lisäksi lähes kivuttoman ehtoopäivän omilla titrauksilla aikaiseksi, oi iloa edes hetken aikaa. Tietysti se kostautui kolmen tunnin herkullisen unen jälkeen siihen, että heräsin jäytäviin kipuihin. :( Pakko nousta ja keittää kaffet, oli se sentään klo 3.30 eli ei ihan liian aikaisin?! Jospa tänään vielä testaisi samalla määrällä ja ajoituksella, olisiko aihetta jatkoon.

Usutan taas kaikkia tsekkaamaan Twitteristä pikakommenttini, jos ette jaksa lukea näitä jaarituksia. Edelleen @Polgarazi kertoo kaiken tähdellisen ja tähdettömän, johonkin perustuen tai sitten ei. Ja ei, lukijan ei tarvitse itse olla mukana Twitterissä käyttäjänä tms. Lukemaan pääsee ihan menemällä ao. osoitteeseen.

Tänään Belga tulee taas avittamaan eli käy kirjasto-posti-kauppa -kiertueen. Kirjoja onkin taas aivan helkkarinmoinen pino, hienoa! :) *tosin jopa vähän huolestuttavaa* Postista… ei kun siis Kittarista on haettavaa ja vietävää. Rapoa seuraa.

Jotenkin uusavuttomille suunnatulta *taas* tuntuvat nämä leidin vinkit siitä, miten ruokakuluissa säästää. Taas se sama huomautus, että niitä Oransseja Tuotteita (eli ALE-laputettua ruokaa) ei ole kaikissa kaupoissa eikä aina ole mahdollisuus vaikuttaa siihen, minä päivänä joku käy kaupassa. Ainakin Tsadissa osa kaupoista ei enää laputa leipää, lihaa jne. Ne menevät suoraan lahjoituksena erilaisiin leipäjonoihin tai soppakeittiöille. En tiedä muualla, mutta ainakin täällä se on yleistä! Itse leipominen on halpaa, mutta miten terveellistä on pupeltaa päivittäin isoja määriä sämpylöitä tms.? Ei siis millään pahalla, varmasti OK vinkkejä – tosin viidellä juurolla päivässä tekee minun mielestäni jo ihmeitä! En viitsi märistä, mutta minulla menee vähemmän ja siihen sisältyy kissatavarat, ns. hygienia ym. taviskaupasta hankittava materiaali.

Siitä pääseekin taas harjoittamaan päivän parhaita eli mitäs tänään syödään? Eilistä kasviskeittoa, johon lisätään vähän jotakin *tomaattikuutioita, ehkä*. Jääkaappi alkaakin olla tyhjä, joten lähden laatimaan ostoslistaa. Lisää onppoja ainakin, niitä on tullut taas nakerrettua lievä yliannos. :) Oikeastaan mitään listaa ei tarvitsisi. Jos voisi luottaa Belgan muistiin, hän toisi suurinpiirtein samat tavarat viikottain… Minä olen niin helppo!

ALLEKIRJOITUS

                                POLKA – SE ON NIIN HELPPO, JOSKUS…

2 vastausta artikkeliin ”Löysin oman kätköni!

 1. Vilkaisin nuo leidin säästövinkit. Joopajoo. Kaikki nuo ja paljon monia muita on jo käytössä. Sitten tuo maanantaiaaamu, silloin ei täällä maalla kannata kauppaan mennä. Uudet tavaratoimitukset tulevat vasta kymmenen jälkeen ja silloin on hirveä ryysis kun purkavat laatikoita lihaosastolla.

  Täällä on niitä punaisia lappuja vielä. Olen löytänyt hyvän ajankohdan saada niitä. Ne laputetaan kuulemma torstai-iltana kaupan sulkemisen jälkeen (siis Risma täällä). Joten kun perjantaina menee aikaisin kauppaan, voi valita päältä mitä laputettuja haluaa. En ole aikoihin ostanut lihaa normihinnalla.

  Terkkuja pojalle ja kissalle kans :D

  • Niinpä, vinkit ovat vähän turhankin tuttuja *wirn*. Olisin vielä lisännyt, että yksin asuvankin kannattaa ostaa isoja pakkauksia tms. halvennuksista. Yleensä niissä on vähemmän pakkausmateriaalia ja normitavarat tulee varmaan käytettyä.
   Mein Rismassa on joskus ollut torstaina laputettua tavaraa hetken ajan. Oletan, että ne on vähän aikaa tarjolla ja jaetaan sitten muualle (joka on ihan hyvä niinkin).
   Kerron jokaiselle torpassa tänään käyvälle terkkuja! :D

Kommentointi on suljettu.