Lopussa asiaa porkkanoista…

Hah, tilitin erästä juttua tässä jo pitkän kappaleen verran. Noukin pois, koska se oli taas sitä samaa; väninää, märinää, minä-minä-minä ja sitten taas lekurien mollausta. Ehkä kuittaan kaiken vain sanomalla, että tämä ”uudistus” ei tule tuomaan mitään hyvää mukanaan! Kun vielä puhutaan valinnanvapaudesta samassa yhteydessä, se tulee tarkoittamaan vain hyväkuntoisia alle 35-v. miehiä, jotka eivät tupakoi ja joilla ei ole mitään todettua ongelmaa. Nämä samat, jotka nytkin ovat etusijalla lekuriaikoja jaettaessa. Ennen kuin alan raivoilla tässä, parasta sanoa: ”I rest my case!”.

Kolmen tunnin sessio uutisia heti aamulla herättää sopivasti. Kun vielä lukee muitakin kuin kotimaan Iltahupuja, saa vähän erilaisen näkökulman joihinkin asioihin. On sitten kyse Suomesta tai muusta maailmasta, jotakin yhteistä voi huomata. Jopa toimittajia vaivaa huono yleissivistys (ja yleistieto) sekä äidinkielen kehno taito. Edellisiin liittyen myös jotkin jutut on kuin kirjoitettu (k)älypuhelimella ja ilman minkäänlaista tarkistusta. Taidan olla vanhanaikainen, kun oletan tekstien olevan tarkistettuja sekä asiallisesti että muodollisesti. Eihän sitä nykyään tarvitse…

Katkeraa ja kaunaista? No ihan varmasti. Toki taas totesin, että monella on paljon huonommin. Minä tiedän sen. Tiedätkö sinä?! Jos tiedät niin hyvin, mitä teet asialle?

Minä en tee mitään. Jatkan tätä ryömimistä ja yritän puuhastaa jotain tänäänkin. Se on vaan niin pirullista, että jos yritänkin tehdä jotakin – kosto on varma jo iltapäivällä, viimeistään yöllä ja seuraavana päivänä. Sitä melko herkästi miettii, mihin kykenee ilman kohtuuttomia yrityksiä… Oliko liian ylimalkaista? No sellainen pikkujuttu kuin pyykinpesu. Miettii miten saa töpselin seinään, kun on niin persjalkainen ja apuaskelma painaa raa’asti, kun se on raijattava kylppäriin. Seuraavaksi miettii, miten kykenee ripustamaan pyykit kuivumaan. Selkä ei anna mitään anteeksi…Tässä on muita kohtiakin, joiden yli nyt hypättiin. Esimerkkinä vaan, että kaikki ei todellakaan ole niin yksinkertaista kuin voisi kuvitella. Vaatekaapillekaan ei pääse joka päivä, sekin on ajoitettava oikein. Syystä että makkarin järjestys on mikä on, pakosta, ja kaapeille on hivuttauduttava sivuttain, ilman rolleria. Eli ennakoin puhtaiden kalsarien tarpeen…Tässä vain pari esimerkkiä ns. jokapäiväisestä ns. elämästä.

Jahas, päivän tärkein asia eli mitähän väkertäisi lounaaksi? Kaalia olisi, joten kaalipata voisi olla kova sana. Argh, taas lisää porkkana-asiaa: taas kaupasta tuli kelvottmia porkkanoita 1 kg:n pussi. Avasin ja samanlaisia, limaisia, purtuja (?) puolimätiä kuin viimeksi. Raivotti. Tyhjäsin pussin ja pesin koko satsin. Suoraan roskiin meni kaksi, pari pelastin osittain poistamalla pahimmat kohdat. Loput pesin hyvin ja laitoin kuivumaan tiskipöydän nurkalle, josta siirtyivät sitten vihanneslokeroon ilman mitään muovipusseja. Seuraavaksi laitan viestiä suoraan tuottajalle. Sinne maalle, ”köyhille viljelijöille”, prle. Loppuu nyt porkkanoiden ostaminen Rismasta! :(

Siinähän se olikin se tärkein ja Polkaa pahiten rassaava asia *sarc!* tänä aamuna.

ALLEKIRJOITUS

                       POLKA JA PORKKANAT – EI ENÄÄ NIIN HYVÄT KAVERIT!

7 vastausta artikkeliin ”Lopussa asiaa porkkanoista…

 1. Porkkanoista. Ostettiin niitä säkki syksyllä maakellariin. Ei jaksa enää moisia itse viljellä. Täällä kiertää syskyisin pakettiautolla maalaisukko myymässä porkkanoita, punajuuria ja sipulia. Maakellarissa ne säilyvät hyvin.

  Tiedän tuon kaupan porkkanoiden ongelman, joudun keväällä ostamaan omien loputtua itsekin porkkanoita ja muovipussi ei tosiaan ole niille omiaan.

  • Ei ole näissä taloissa enää edes kylmäkellaria. Joskus olen ostanut sen 3 kg:n pussin vihanneslokeroon ja hyvin on kulunut. Meillä porganaa menee paljon. Ikävä kyllä, täällä ei myöskään ole näkynyt kiertävää myyjää, jota joskus olisin toivonut… Viimeisimmän taisin nähdä joskus vuosisadan alussa *tsihih*!

 2. Noniin puhuit asiaa. Olen mahdollisesti yhtä vihainen ja melkein yhtä kipeä. Noista pahimmista epäkohdista tuli mieleen
  – kapeampi sänky, 70 senttinen kuulema riittää yhdelle (katti vois nukkuaroikkua alaslasketussa lampunvarjostimessa pään lähellä) jättäisi tilaa ehkä rollaattorille?
  – parvekkeelle pääsis apuvälineyksiköstä kerjätyllä kynnystasaajalla ja jos ei sellaista ole niin pitäis tilaukseen
  – pyykit vois lentää korotetusta pyykkikoneesta suoraan kuivuriin ja siitä koukulla kiskoa sellaiseen kaupoissa pyörillä ja hantaakilla olevaan kauppakoriin… sen vois kiskoa narulla rollaattorin kaa vaatekaapin eteen odottamaan hyvää hetkeä
  – töpselihomma on kirottu, miten olis kauniisti seinällä vakkarina roikkuva lisäjohto? (tai pesukoneen johto kaikista varoituksista huolimatta seinässä iäti) Voin samalla neuvoa että joulu(kausi)valot ovat oiva apukeino jos kylppäristä menee lamput. Mulla palaa ne yötä päivää siellä ja aina näyttää turpavärkki kauniilta siinä himmeessä valossa.

  Lääkärit luulevat mun olevan työelämässä ja juoksuttavat ahkerasti poliklinikalta toiselle milloin mistäkin syystä… keräävät rahaa uudistushankkeisiinsa ja uusiin sairaaloihin. (Tyhymät) oon ollut työkyvyttömyyseläkkeellä kuusi vuotta ja joka kerta ne kysyvät että missä oon töissä. Joka kerta vastaan etten oo työelämässä mutta eivät ne saa sitä tietoa papereihinsa. Muutoin minuakaan ei hoideta, resepti kouraan ja syyt saavat olla mitä tahansa… pääasia että maksan jokaisesta käynnistä sen kolkytäviis euroa ja jokaisesta unohduksesta 40 e. Nehän eivät vastaa kuin tunnin aamuisin ja jonset silloin pääse perumaan aikaasi ni lasku tulee sapiaan kotiin ja turha urputtaa ettet pääse paikalle kun oot niin kipeä. Olen huomannut myös, että vanhenevat työkyvyttömyyseläkkeelle joutuneet sinkkunaiset (etenkin pulleat) saavat huonoimman hoidon ja hirveän kohtelun osakseen. Ja heille puhutaan parhaimmassakin tapauksessa kuin neuvolakäynnillä olevalle suurelle vauvalle. Ne perkeleet! Toivotan mahdollisimman hyviä jatkoja sinulle … pirä pintas.

  • Niin ja pesukonetta vois anoa sossusta? Olis halpaa hoitoa meinaan yhteiskunnalle jos sillä selvittäisiin. Lääkekorvauksia pienennetään tiuhaan tahtiin ja näillä viesteillä ilmeisesti kerrotaan meille vähempiosaisille että ”kuole pois, olet arvoton menoerä” Ollaan me vaan tyhmiä ku rypistellään tässä vielä.

   • Totta tolkutat, kanssatallaaja! ;) Ensiksikin, tietty ikä ja lievä läskiys (vaikka tiputinkin yli 20 kg… luulevat valehtelijaksi, taas se sairauskertomustekstin virheellisyys, prle), puhuminen harkiten (pitää miettiä, mitä vastaa – en enää luota näihin) – heti olet alinta kastia ja tosiaan puhutaan kuin idiootille! =E
    Sängylleni (aivan tav. runkopatja, 140 cm) on naurettu, koska ei ole päätyjä (inhoan, tarpeetonta) ja se on täynnä tyynyjä, kirjoja, peittoja sekä kissa. Suurin osa päivästä on pakko lojua sängyssä, koska ei muualla saa sellaista suht. kivutonta asentoa. Mrrr.
    Apuvälineyksikössä on outoa nykyään, riippuu kenen kanssa asioit. Yks likka sanoi, etten tarvitse WC-koroketta, koska olen niin persjalkainen. :o Just. Sain kokeeksi nousutuen, joka oli saastainen eli siivoamaton ed. käyttäjän jäljiltä ja asennettuna olisi rikkonut sekä patjan että reunat – palautin. Tiedän, että töpseleitä varten on oma apukeppi. Ilm. meidän av-yksikkö ei tiedä… On täällä omat viritykset, mutta tuo kynnysjuttu vaatisi sen ”rakenteiden muutostyön” ja vaikka se menisi läpi, vtuttaisi se, että kaupungin toinen osasto laskuttaa toiselta tuhansia euroja alle huntin työstä. Joku voisi sen tietty tehdä, mutta…. ei ole tekijää. Lisäjohto – joo, mietin sitäkin ja jatkuvaa seinässäpitoa, mutt onhan se vähän vaarallista, jos konekin on iäkäs. Toisaalta, mitäs vtun väliä tässä enää on. Voisi alkaa värkätä omalaatuisia virityksiä, koska henki on kuitenkin näköjään varsin halpaa kamaa!
    Tilannehan nyt on vaan niin, että pitäisi tietää aikovatko ne tehdä mitään vaiko ei?! Sitä ennen ei voi tehdä / hakea / suunnitella oikein yhtään mitään. Siksikin tässä on ketutuskerroin aika korkealla. Just tällä hetkellä tekisi mieli haistattaa varsinkin eräälle ortopedille: jos tulisi pimeällä kujalla vastaan, tietäisin hyvän keskustelunaiheen. =E
    Jatkoja itselles ja poikkea blogissa. Sulla pitäis olla nyt vapaa kommentointioikeus. :)

 3. Samalla linjalla kanssasi , en todellakaan odota mitään hyvää uudesta sotesta :( Terveydenhoito ei toimi , eikä toimi noiden kosmeettisten ratkaisujen jälkeenkään . Suomen terveydenhuollon ongelmat ovat niin syvällä , että remontissa olisi pitänyt tehdä muutakin kuin vaihtaa ”tapetit” .

  • Totta! Näistä alustavista puheista tulee vain mieleen se, että samanlaista potilaan pallottelua paikasta toiseen siitä tulee kuitenkin. Erityissairaanhoito järjestyy helposti vain niille, jotka maksavat jonkun lisän yksityispuolen käytöstä tai lähetteestä jne. Kyllä tällä tavalla hankalat asiakkaat saadaan varmasti hiljaiseksi… lopputuloksena jopa todella hiljaisiksi! :(

Kommentointi on suljettu.