Huolia ja mulheita

Kuten tavallista, huolia ja mulheita liittää! ;) Kunpa vielä osaisin pähkiä ja sekoittaa vain omia asioitani, mutta kun sitä on huolissaan muidenkin tilanteesta… Eilinen meni kirjoittaessa ja suunnitellessa ihan virallista kirjettä toisaalle. Siinä on taas viikoksi puuhaa. Taidan olla tosiaan tyhmä ja mieleltäni epävakaa, kun väkisin tungen hoitamaan minulle kuulumattomia asioita? Minä en vaan pysty katsomaan, lukemaan ja kuulemaan epäoikeudenmukaisuuksista, joihin ei ole mitään perusteita. En avaa asiaa nyt sen enempää, mutta perästä kuuluu.

Tänään ei tule postia. Elämme siis aivan tavallista viikkoa ja postin kulkukin on normaalia – yleensä sen kulkemisesta *kulkemattomuudesta* ei ilmoitella etukäteen! ;) Jännää sikäli, että Jusalassa postia jaetaan myös lauantaisin ja hinnoittelukin on kohtuullista. Briteistä tilatut tuotteet tulevat postissa pakettinakin yleensä 3 – 5 päivässä ja postikulut EU-maahan ovat erittäin kohtuulliset. Oikeasti, Posti, suosittelen palaamaan vaikka 1970-luvun palveluun? Niin noloa nähdä aikanaan hyvän ja suositun palvelun vain kurjistuvan. Muistatteko, että joskus (no, ainakin kaupunkikeskustoissa) jaettiin posti kaksi kertaa päivässä? Nyt hinnat ovat nousseet ja palvelu vain huonontunut ja tästä syytetään uutta teknologiaa sekä postin työntekijöitä… Hei, väärä osoite! ;) Mitäpäs jos ensin kohtuullistaisitte johtajien palkkoja ja palkkioita sekä alentaisitte kirje- ja pakettimaksuja. Takaan, että minä käyttäisin palveluja enemmän mikäli hinta olisi kohtuullinen. Nyt yhden normaalikokoisen kirjan lähettäminen kaverille Suomessa maksaa 4 – 7.90, ulkomaiden taksat ovat käsittämättömiä. :( Priority-kirje Jusalaan maksoi viime vuonna 4.70.

LEGALIZE_IT_by_ShaggyMagicSote-uudistus pelvoittaa taas. Mitä enemmän sen toteuttamistavoista puhutaan, sitä enemmän minua pelottaa ja harmittaa. En jaksa uskoa, että hoito toteutuisi tasa-arvoisesti millään tasolla. Muutenkin olen taas lähellä raivokohtausta, koska *aina, jatkuvasti, edelleen* joudun pyörittämään mielessä mahdollisesti-ehkä-joskus saatavaa / ei saatavaa hoitoa! No niin, kirjoitin taas pitkän märinä-väninän tilanteestani. Pyyhin pois. Turha valittaa, kirjaimellisesti on paskat housussa!

Juu, juu, kyllä minä kohta lopetan tämän päivityksen. Kuitenkin yksi juttu sananvapaudesta, jonka toivoisin teidän lukevan. Tämä liittyy myös siihen, että lääkekannabiksen reseptien kirjoittamista pyritään vähentämään – vaikka sitä pitäisi itse asiassa lisätä! Noin kake-tuntumalta Suomessa olisi mahdollisesti tuhansia kipu- ym. lääkkeiden käyttäjiä, jotka hyötyisivät enemmän lääkekannabiksesta kuin vahvoista kemikaaleista, joilla on hengenvaarallisia sivuvaikutuksia tai joiden pitkäaikaiskäytön haitoista ei ole edes riittävästi tutkimustietoa (mm. mielipidelääkkeet ja osa epilepsialääkkeistä käytettynä ”kipulääkityksenä”…)!

I rest my case…

ALLEKIRJOITUS

                             POLKA – JOKA NUKKUI KOKO YÖN!!!

11 vastausta artikkeliin ”Huolia ja mulheita

 1. Olen myös niin vanha, että muistan sen, kun posti jaettiin kaksi kertaa päivässä.

  Nykyään on sellainen olo, että esim. perjantaisin ei tule koskaan mitään postia.

  • Niinpä… ;)
   Totta puhut. Mutta totta on myös se, että viime viikolla posti kulki meidän taloon vain 2 – 3 kertaa 5:stä. :(

 2. Ehdottomasti täytyy lääkekannabis saada helpommin kipupotilaille ja myös kelan korvattavaksi.
  Mulle on määrätty opiaatteja/opioideja ja muita kipulääkkeenä käytettäviä aineita sellaisia vahvuuksia että TK ei uusinut reseptejä ennen kuin sain kipuplk:sta lääkelistan ja kaikki napit tartti käydä näyttämässä ja kertoa kuinka paljon mitäkin otan. Välillä menee paljon ja välillä vielä enemmän. Opiaatteja oon pureskellu reilut 25 vuotta.

 3. …ai niin, onnittelut nukutusta yöstä. Eiks oo helppoa, tulee näköjään viiveellä. :D

  • Jep – hyvä, että joku muukin kehtaa sen sanoa. ;)
   Kyllä opiaatteja tarvittaessa todellakin saa. Mutta, jos ne eivät tehoa *ainakaan riittävästi*, sitä onkin khusessa. Uhataan viedä kaikki lääkitys tms. Eli syön näitä raksuja, koska pakko saada edes vähän helpotusta. Seuranta on tiukkaa.
   Unet -> omaa titrausta ilman lupeja! :P

 4. Posti on kyllä keleen kallis. Paketit varsinkin. Ei tarvi olla kummonen paketti, kun lähettäminen maksaa liki 20 ekee. Todellakin lähettelisin enemmän paketteja, jos ei olis niin kallista. Olis paljon helpompi huomioida kauempana asuvia kavereita, jos ei tarvis maksaa itseään kipeeks.

  Ja onnittelut nukutusta yöstä, oli pakko lukea tuo loppukaneetti kahteen kertaan ennen kuin uskoin, että niin siinä lukee :)

  • Minustakin olisi kiva lähettää enemmän kirjoja tms. Yhden kirjan (pienen) saa menemään 4 eurolla. :o Minusta sekin on jo paljon. Pakettien hinnat ovat tod. kestämättömät.

  • Eipä mittään – asioita pitää antaa julki ja tämä on yksi hyvä paikka (vaikkei lukijoita nyt ihan hervottomasti ole).

 5. Juoda saa itsensä sillan alle, pössytellä ei. Ehkä se siiitä, kunhan valtio saa yksinoikeuden nurmikkoa myydä ja levittää. Ynnä jaella niemiin ja notkoihin turmiollisuusesitteitä.

  • Liittyy mm. suomalaiseen kulttuuriin, Jusalan apinointiin ja asiattomiin pelotteluihin huimeiden vaikutuksista – tämä ulottuu tuonne 60-luvulle asti. :( Paha yrittää äkkiä vaikuttaa mielipiteisiin, mutta jos edes lääkekäytön saisi helpommaksi!
   Jakelu- ym. kanavathan ois valmiina, samoin lait: Okla on olemassa ja sen myymälöitä & ohjeistuksia vois noudattaa…

Kommentointi on suljettu.