Kiristetään hiukan sitä foliopipoa!

Se on taas tarpeen. Olen lukenut ne tärkeimmät uutiset ja taas on ihmeteltävää niin, että foliopipo on lähteä lentoon. Kuka on huomannut, että EU tekee taas päätöksiä sillä aikaa, kun täällä puhutaan edelleen pizzasta *huokaus*? Taloudellisesti tällä on vaikutusta tietysti myös Suomeen. Se on jo ikävä juttu tässä tilanteessa. Pahemmaksi asian tekee se, että olemme mukana tukemassa Turkin sisäpolitiikkaa. Diktatuuri ei ainakaan meikäläistä miellytä. :( En linkitä, lukekaa itse mistä tahansa…

Asunnottomien yö on taas vietetty. Kerran vuodessa asunnottomat huomataan – no, edes kerran! Sitten vielä kehdataan todeta, että asunto on perusoikeus. Höh! Olen itse ollut asunnoton 1980-luvun alussa eli nimellisesti kirjoilla tyttökaverin luona ja yövyin toisten kavereiden sohvilla. Hain tietty kaupungin asuntoa, mutta sille lähinnä naureskeltiin jättäessäni hakemuksen. Tuolloin kuitenkin VVO:n ja Saton asunnoissa oli kohtuullinen vuokra ja pienet tulorajat eli sieltä tuli muutaman kuukauden kuluessa kämppä. Nyt tilanne on aivan toinen. Asunnottomien tilanne on ahdistava! Seurasin Hörhön ja Hörhöttären (ensin yhteistä ja sitten eriytynyttä) asunnottomuutta vuosia. Avitin kumpaakin niin paljon kuin pystyin ja kyllä nostan sen verran nokkaani, että mm. meikäläisen jatkuvalla avustuksella, anomuksilla ja lisäselvityksillä Hörhöllä on nyt katto pään päällä! :) Tosin se on vieläkin, kuuden vuoden jälkeen, soluasunto. Pääasia, että Hörhölle se käy hyvin, on edukas ja siitä on häviävän pieni mahdollisuus päästä ihan kaupungin asuntoonkin. Hörhötär sai hyvin samantyyppisen paikan… Josta päästään ontuvaa siltaa *ehh* pitkin kaupungin asuntojonoon. Tsadin luukkua jonottaa nyt jonkin selvityksen mukaan 25 000 henkilöä / taloutta, johon on tulossa lisää n. 2 000 turvapaikanhakijoiden löytäessä Tsadiin asti. Jonoon siis riittää 27 000 taloutta! Mutta monellako on tullut mieleen, että kaikki eivät edes jaksa enää jättää hakemusta? Nyt hakemus on voimassa vain 3 kk kerrallaan, sen jälkeen se on uusittava. Tiedän monia ja itse myönnän olevani yksi niistä, jotka haikailevat kaupungin asuntoon. Tärkein syy on VVO:n ja Saton vuokrien (-> Lumo) järkyttävät korotukset muutamien vuosien aikana sekä asumisoikeusasuntojen järjettömät vastikkeiden nousut (sekä näiden vastikkeiden täysin kohtuuton eriarvoisuus eri kohteissa ja eri rakennuttajien taloissa). En uskalla edes toivoa mitään vuokrien alennusta. Minulla ei ole edes rakentavia esityksiä tilanteen parantamiseksi! Sanon vain, että jos käteen jäävistä tuloista n. 3/4 menee asumiseen, jotakin on pahasti pielessä. Tämä on muutenkin asia, josta voisin jatkaa sivukaupalla (mm. asuntosäästäminen, periminen ja muuta), mutta säästän teidät edes siltä jatkuvalta itsesääliltä, syyttelyltä ja poliittiselta riehumiselta!

707db3b0-5861-42ad-abea-d3ae29e4f3a6Ahaa, jos uutisia lukee tarkemmin, löytyy eräs ratkaisu! :P Viinaa voi kohta myydä vaikka velaksi – ravintolassa. Joka tarkoittaa sitä, että parempituloiset juovat itsensä hengiltä nopeammin ja tulee vapaita asuntoja. *kerettiläinen minä* Ja eivätköhän ne maksuhäiriötkin taas lisäänny. :(

Belga kävi tuossa asioimassa mm. Postissa. Jep, Postia ei siis enää täälläkään ole! :( Postin jakelussa on ongelmia, ilmoittaa Posti itse ja on se täälläkin huomattu. Mutta ne tekevät Sen todellakin ihan itse: huomasin, että ainakin Turussa vähennetään nyt postilaatikoita – niitä, joihin siis tipautetaan lähtevät kirjeet ja kortit! Eikä? Järkeä? Huononnetaan näitäkin palveluita, joita noin yleensä ottaen maailmalla pidetään melkoisen tärkeinä! :o

Ei ole tänään uutista, johon ei löytyisi kommenttia! Jatketaanko huomenna vai jätänkö teidät rauhaan? Lähden tästä tekemään alustavia lounaspuuhia; tänään tarjolla linssipiffejä, fetasaladoa, venepottuja ja -porganoita – heekkuja siis. :P

ALLEKIRJOITUS

                        POLKA – LÖYSITKÖ ITSESI UUTISTEN KOHTEISTA…

Yksi vastaus artikkeliin ”Kiristetään hiukan sitä foliopipoa!

  1. Olikin mennyt ohitse tuo Turun Postin venkoilu. Ziis…

    Saas näkee mitä sattua. Nykyinen looda on 400 m:n päässä. Siihen kiikuttelevat kirjeitään pari isoa krostaloa, pvkoti, ainakin 50 omakotitaloa ja jokunen Pitkänsalmen rannan paremman väen rivitalokin. Eiköhän se siitä ylös kaiveta. Sitten kävellään lähi-Koohon (700 m) ja vuoden kuluttua Siwaan (1,5 km). Hey, me yksityistetään!

    Btw, Belgalle saattaa tulla asiaa sinne postiinne ens viikolla… :)

Kommentointi on suljettu.