En taivu!

Ihan konkreettisesti, minä en taivu! :) Parin päivän tavallista aktiivisempien toimien jälkeen olen notkea kuin heinähanko. Kun paljon ei pysty kerrallaan tekemään, joutuu taivuttelemaan paljon ja moneen kertaan. Periaatteessa se on minun mielestäni hyväksi, mutta kun luun palaset eivät oikein tykkää. :( Kerrankin voin kiitellä yhtä syntymävikaani eli yliliikkuvia niveliä. Tämä takaa sen, että tässäkin kunnossa pystyn kumartumaan lattiaan asti ja nostelemaan kirjoja ym. tavaroita. Tosin hyvin vähän kerrallaan ja suoristuessa kivut ovatkin sitten rajuja. Eli DIY-sisustustoiminnot jatkuvat edelleen. Olisi vielä tarkoitus vähän rakennella, mutta tarvitsen hetken Belgan apuja. Onneksi hän poikkeaa tänään asioitsemassa. Saa samalla käydä välivarastossa hakemassa pari juttu, joita aion testata tekemällä niistä toisen jutun! Hämärää, eikö? No, minä lupasin rapota kuvien kanssa joskus myöhemmin! :)

Eilisessä päivityksessä oli ihan liikaa linksuja, tiedän. Eivätkä ne kaikki olleet ihan niitä, joita piti olla. Kaikkea ei vain löydä sopivasti enkä minä kirjoita päivityksiä minkäänlaisena ainoana totuutena. Kunhan yritän löytää mielipiteitteni tueksi muidenkin sanomisia. Toinen juttu on se, että monet asiat uutisoidaan nykyään hyvin kevyellä kädellä. Parilla rivillä jossain paikallislehdessä. Jos nyt uutisoidaan lainkaan. Foliopipalle siis taas käyttöä, sorry nyt vaan lukijat!

Tänä aamuna harmistutti eräs esitys palkan saamisesta kokonaisuudessaan puhtaana käteen. Just, siitä vasta soppa syntyisi! :( Kerettiläisenä ajattelen taas sitä pienipalkkaista työntekijää, joka ei hallitse kaikkia byrokratian kiemuroita itsekseen ja joutuisi aina etsimään neuvoja talous- ja lakiasioissa. Äkkiä oltaisiin Jusalan mallissa, jossa mihinkään ei uskalla ruveta ilman lakimiehen *kallista maksullista* apua. Ei näin, eihän?! Muutenkin tekisi mieli taas kommentoida ja linksuttaa moneen juttuun. Ehkä ei tänään. :)

02f327149ea4ef5c472e52267aee8134Asiointipäivä eli on laadittava kauppalista taas viikoksi! Ah iloa ja onnea – olen syönyt nyt omenan päivässä kolmen päivän ajan. Ei ongelmia, ainakaan mainittavasti! Pikkujuttu varmaan lukijoille, mutta meikäläiselle tosi iso onni. Omenat ovat suht edukkaita, heekkuja, säilyvät viikon ja lienevät myös terveellisiä. Ja omena-kaurapaistos… njam! :) Josta tuli mieleen minun ja Belgan teoria ruoka-aineista, niiden terveellisyydestä ja kompensoinnista. Haluattehan tekin tietää? Vaikka ette haluaisi, kerron kumminkin. Pääperiaate on se, että herkut voivat ja usein ovatkin erittäin terveellisiä. Esimerkiksi jäätelö: jäätelö sulaa syödessä, sulaminen kuluttaa kaloreita ja mitä kylmempää jäätelö on, sitä enemmän kaloreita kuluu. Käytännössä siis parin jäätelöpallon syöminen on terveellistä, melkein jopa laihduttavaa! Sama toimii vaikka omppupiirakassa. Piirakassa yleensä käytetään vähän sokeria ja rasvaa. Kun päälle laitetaan runsaskätisesti omenaa ja rahkaa, nämä terveelliset (kuitupitoisuus, proteiinipläjäys, vitamiinit, kalsium) ainesosat kompensoivat epäterveellisen sokerin ja rasvan lähes kokonaan! Tässä teoriasta vain lyhyesti, mutta pääpiirteet tulivat varmasti esille. Siitä vain soveltamaan heti tästä päivästä lähtien – ja kertokaa meillekin kommentteja. Minä ja Belga olemme kehittäneet tästä lähes taidelajin ja usemmatkin hihitykset aiheesta ovat irronneet! :D

Nyt minun on pyydettävä anteeksi. Anteeksi! Tämä on virallinen anteeksipyyntö siitä, että olen mollannut kuvalaatikkoa *jota myös TV:ksi kutsutaan* katsovia kansalaisia. Selvennettäköön asiaa sen verran, että viimeisen vuoden aikana olen ymmärtänyt millaista on vain maata seiniä tuijottaen. Aina ei jaksa eikä pysty lukemaankaan. Liikkuva kuva tuo muistoja ja luo haaveita! Eri asia on se, mitä sieltä katsoo… mieltäkää aikaisempi kritiikkini niin, että se koski konkreettisesti TV:tä, sitä esinettä sekä sieltä yleensä tulevaa tauhkaa eli tätä ns. normaalikanavavalikoimaa! Oma prakas läppäri sekä netin ihmeellinen maailma *sarc!* ovat helpottaneet montaa pimeää ja pitkää yötä! Ehdotan muillekin tutustumista toisenlaiseen ohjelmatarjontaan… :) Silti kirja on se paras käyttöliittymä ikinä.

Jahas, velvollisuudet kutsuvat! On lähdettävä laatimaan se kauppalista loppuun, pakattava pari kirjaa postitusta varten, ehdittävä ruiskuun ja etsittävä jotain kaljasaavin peittoa niskaan, laadittava lounasta mikäli jääkaapista löytyy valon ja mausteiden lisäksi jotakin syötävääkin ja jatkettava erinäisiä projekteja… Ja ne pikamielipiteet, linkit ja muuta löytyvät edelleenkin twiitteinä tästä!

ALLEKIRJOITUS

         POLKA – LUULEE OLEVANSA TEHOKAS, TÄRKEÄ JA VAIKKA MITÄ!

 

2 vastausta artikkeliin ”En taivu!

  1. Hienoa, että pystyt taas omppuja syömään. Ymmärrän yskän, koska minulle on jokasyksyinen ongelma kun alkaa omppukausi. Alkuun tulee syötyä suoraan puusta vielä hieman raakojakin ja sitten on viikon verran suu kuin rastinraudalla vedelty. Kunnes vähitellen tottuu omppujen happoon.

    Omppupiirakkaa tulee leivottua ja paksu kerros omenaa sinnä ON todellakin terveellistä.

Kommentointi on suljettu.