Rutiköyhät rähmälleen!

Taisin eilen puoliksi luvata kommentoida tuota Ehtoovessapaperin juttua hallituksen säästötoimista. Joitakin hajahuomioita tässä alla. Jos ihan kaikesta kirjoittaisi, raivostumisen aste voisi olla liikaa…

Ihan ensiksi kuitenkin siitä, miten tavallinen työkyvyttömyyseläkeläinen tulee toimeen. Niin, toimeen tulee, mutta mihinkään ylimääräiseen ei ole varaa. Tuossa on kommentoitu, miten *nuorille* jää laskennallisesti käyttöön rahaa. No juu, työkyvyttömyys yleensä johtuu jostain sairaudesta, johon tapaa olla lääkitys eli lääkekulut ovat melkoiset. Vuokra on suurin menoerä, kun ei ole perittyä asuntoa eikä varallisuutta. Tavallinen duunari, joka on ollut välillä myös työttömänä ja äitiyslomalla, ei ole voinut esim. säästää asuntoon. Ainakin Pääkaupunkiseudulla asuminen on kohtuuttoman arvokasta hupia.

Entäpä sitten, jos eräiden ehdotusten mukaan muuttaisi jonnekin halpojen VUOKRA-asuntojen kaupunkiin tai kuntaan. Jo vain, minulla ei olisi mitään sitä vastaan. Tosin epäilen, että vastaanottava kaupunki ei tarjoaisi palveluja eikä minulla olisi niihin varaa…

Ensiksi pitäisi löytää se halpa asunto – eikä SE nyt niin vaikeaa ole. Selvä, varattu. Mutta aivan ensiksi pitää selvittää kuljetuspalvelu eli se on ensimmäinen asumisen edellytys (rutiköyhällä kun ei ole ajokorttia eikä siten autoakaan). Samoin ”terveyden”hoito, erityissairaanhoito sekä muut siihen liittyvät asiat. Koska Belga opiskelee ja duunaroitsee täällä, hän ei muuta – tietenkään. Tarvitaan siis kaupassakäynti-, asiointi-, siivous-, pyykkäys- ja kaikkea muutakin apua? Entä jos minulla ei enää ole varaa siihen? Muutto sinänsä syö jo älyttömästi rahaa: kamojen pakkaus täällä, loppusiivous ym., sen jälkeen muuttoauto ja matka toiselle puolen Suomea, tavaroiden purku ja asettelu paikalleen, lopputoimet. Minähän en pysty tässä itse tekemään juuri mitään.

Sitten on asettauduttu uudelle paikkakunnalle ja kaikkiko on hyvin? Enpä usko! Tuossa on ehditty tehdä jo velkaa muuton takia ja se olisi maksettava. Kaupunki ei tarjoa ilmaiseksi mitään mainituista palveluista, joten ruokaan ei enää olisi sitäkään vähää mitä tällä hetkellä. Väittäisin, että melko monella olisi edessä sama tilanne! Jos joku kaupunki tai kunta kokee ehdotonta, voimakasta tarvetta asuttaa minut , tarjouksia voi jättää kommalaatikkoon. Kaikki tarkistetaan ja käydään läpi! :)

Olenko minä niin kirotun vanha, että en nyt tajua joidenkin nuorempien aggressiivisuutta tässä asiassa? Minä maksan veroja eläkkeestä aika messevästi enkä kuitenkaan mielestäni kohtuuttomasti kuormita mitään ns. palveluja Tsadissakaan. Just. Lopetan ennenkuin ärsyynnyn liikaa. Tässä jäi montakin asiaa mainitsematta, mutta jo aivan näppituntumalla laskien muutto muualle ei meikäläistä hyödyttäisi. Jos olen hengissä vielä vuoden kuluttua, hankkiudun Tsadin asuntojonoon ja on taas uusi märinän aihe lisää. :P

ALLEKIRJOITUS

                           POLKA – MINÄ EN OLE MAASSAMUUTTAJA(KAAN)…

Yksi vastaus artikkeliin ”Rutiköyhät rähmälleen!

Kommentointi on suljettu.