Saamattomuus vaivaa edelleen!

Siis se, että en saa aikaiseksi mitään – tunnustetaan, en minä kyllä ole saanutkaan. Enkä minä sitä kaipaa *wirn*. Ennemmin nyt olisi hakusessa sellaista pientä piristymistä, se olisi tarpeen. Pakko laittaa vitamiinot ostoslistalle atteekkiin. Ne on aikaisemmin haettu Liiteristä poreina & hetelminä, mutta jostain syystä Belga ei viimeksi enää ollut löytänyt ao. tuotteita. Atteekissahan ne ovat kalliimpia, mutta kai sitä jotakin on näykittävä, on sitten kasvissyöjä tai ei. Magnesiumia on myös tarvis samasta syystä, kramppeja on ollut jo parina yönä, kun sekin on loppu. Argh.

Eilinen jäi siis hyvin hiljaiseksi, kun kävin aamupäivällä ruiskussa kiusaamassa itseäni. Se oli taas niin rasittavaa, että tärisin kylmästä ja väsymyksestä tultuani kylppäristä. Pakkolepuutusta siis hetki. Kohta oli pakko tehdä muonaa ja latasin oikein vanhanaikaisesti arjen käyntiin eli keitetyitä kuoripottuja sekä soijarouhekastiketta *joka siis vastaa perusjauhelihasoossia*, johon upotin porganoita, purjoa, paprikaa sekä kolmea erilaista chiliä. Oli hyvää, siitä jäi tälle päivälle se toinen satsi. Kuitenkin kun kaiken tämän jälkeen vielä tiskasin ja vähän heilutin rättiä keittiössä, punki päälle väsymys. Päikkäriväsymys ja palelu eli huopa vireeseen ja itse unikuolaamaan tyynyjen sekaan! Herätys on aina yhtä inha: niin tekisi mieli jäädä siihen asentoon, jossa on melkein *siis melkein, ei kokonaan* kivuton olo ja lämmin. Mutta ei auta, on kaikenlaista muuta liikehdintää ja kaffen mieliteko lopulta sai minut kokonaan ylös.

Tarkistin Lekan vastauksen taksokyselyyni ja se oli tässä:

”Hei,
Suorakorvausmenettelyssä kaikki Kelan korvaamat taksimatkat tilataan yhdestä tilausvälityskeskuksesta oman sairaanhoitopiirin alueella. Helsingin ja uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella numerosta 0100 84 000. Kun vastaanottoaika on tiedossa, matka terveydenhuollon yksikköön tai Kelan kuntoutukseen tilataan matkaa edeltävänä päivänä ennen klo 14.00. Myös äkillisissä sairaustapauksissa taksimatka tilataan samasta tilausvälityskeskuksesta. Jos aika ei ole etukäteen tiedossa, niin matka tilataan vasta sitten kun taksin tarvitsee.
Valitettavasti taksin tilaaminen netin kautta ei ole mahdollista.”

Tämä ei vastannut kaikkiin kysymyksiini, eli koskeeko tämä kaikkia vai esim. minua, jolla on se paperi jatkuvasta takson tarpeesta? Se ei myöskään vastannut siihen, onko ehdoton pakko käyttää ao. palvelua vai voiko edelleen hakea korvauksen jälkikäteen? Eli lähetin uuden viestin, jossa pyysin tarkentamaan asioita. Näköjään siellä tarvittaisiin myös luetun ymmärtäjää muun byrokratian tueksi. Olen, btw, lopen kyllästynyt tähän taksoasiaan sekä Tsadin että Lekan osalta. Aina on jotakin, joka ei toimi ja aiheuttaa käyttäjille joko lisää kuluja, lisää odotusaikaa sekä samalla ahdistelua siitä, ehtiikö jonnekin vai noudetaanko yleensä lainkaan. Eikö tässäkin riittäisi vain yksi, selkeä ratkaisu? Se olisi tietysti aivan liian helppoa…
551124_f496Tänään vuorossa parin postilähetyksen pakkaaminen, repsujen etsiminen sekä jonkinlaisen kauppalistan laaditseminen Belgalle huomista varten. Hetelmät ovat aivan loppu, muutenkin jääkaapissa vastaa vain kaiku erilaisten mausteitten välistä. Enkä minä oikein edes keksi, mitä sieltä pitäisi tuoda! Ähhh, minä tahtoisin itse kauppaan! :( Onneksi myös kirjastossa on jotakin noudettavaa eli varausilmoituksia on tullut ainakin jokunen, se on kovin mukavaa.

Mukavaa ei ole se, että viime yö meni taas melkein valvoessa ja kipuillessa. Syynä siirtyminen takaisin sänkyyn illaksi vahtaamaan typerää liikkuvaa kuvaa. Asento on jostain syystä ilmeisen ärsyttävä eli kivut iskevät jälkikäteen. Kovina. Scheisse. Tarvittaisiin toimivampi menettely ja se vaatisi rahaa sekä asennuksia eli vähän rakentelua. Toinenkin scheisse! :(

Kaffetta, leipää, ananiasta…

ALLEKIRJOITUS

                                            POLKA – TAKSO-ONGELMAINEN!

6 vastausta artikkeliin ”Saamattomuus vaivaa edelleen!

    • Öhh, saada aikaiseksi. En minä saa edes sitä. En minä saa mitään muuta kuin mieleni pahaksi. Päivittäin. Viranomaisista.

  1. Taitavat muutella noita taksosysteemejä niin tiuhaan etteivät pysy itsekään perässä mutta se ei paljon naurata silloin kun sitä taksia tarvitsee. Ei luulisi tänä päivänä että on vaikeaa – sitten kun hän byrokratian vaatimat paperit toimittanut – osoittaa asiakkaalleyksi numero jonne soittaa 24/7. Tehdäänhän sitä monimutkaisempiakin asioita…kai.

    Kuva muuten oli hyvä, mun on pitänyt ao. siivousoperaatio jo kuukausi sitten :)

  2. Voisko joku nyt sitten suomeksi selittää ton kelan vastauksen. Höh. Hyvä, että pyysit lisäselvitystä.

    Voi miten ymmärrän hyvin, että haluat itse kaupaan :(

    • Tuli uusi vastaus, rapoa huomenna. Mä en taida enää jaksaa tätä leikkiä…

Kommentointi on suljettu.