Keskellä viikkoa…

tallotaan taas! Mihin se alkuviikko on jo mennyt? Kertokaa minullekin, koska mitään muistikuvia tai konkreettista jälkeä siitä ei ole jäänyt!? :( Niin ja hei, kaikki arvonnassa voittaneet ovat ilmoittautuneet ja tosi mukavasti voitot jakautuivat tasaisesti ympäri Suomea eli ihan täältä naapurista Keski-Suomen kautta Rovaniemelle! Kiva :D Tästä varmaan kävikin ilmi, että kirjat on pakattu ja ovat vain postitusta vailla. Jei, sain sentään jotakin tehtyä eilenkin!

Edellisyö meni melkein kokonaan ilman unia. Säryt olivat liikaa eli en vain saanut unta. Tuossa klo 2 jälkeen kävin vielä parvekkeella katsomassa vastapäisen torpan naapuria, joka myös aina valvoo. Se on kovin lohduttavaa. En toki tiedä, miksi hän valvoo – epäilen siellä olevan jonkun nörtin koodauspuuhissa. Tai muuten vain yövalvoja töissä. On yöllä hyvä tietää, että meitä on muitakin. Myös vastapäätä puiston takana on eräs valvoja, jonka ikkuna näkyy tänne vinosti… Että minäkö utelias? No en, mutta yöllä tulee katseltua kaikenlaista!
drink-coffeeSentäs sain eilenkin vietyä isot kasat roskia, joka on aina tietysti hygieenistä ja terveellistä. Ruokaa on vielä täksikin päiväksi jömmassa ja se oli oikein hyvää. Myös Minni tykkäsi – tänäänkin >o< Sitten tulikin – oih – posti! Kiitos Toverittarelle hianosta kissikortista, joka oli mennyt johonkin outoon osoitteeseen ensiksi? :o Lisäksi sain Valentiinolta kaksi aamumeiliä sekä pitkän kirjeen, jossa terviisiä sinne onemapuiden *varsinkin sille mun adoptoimalle* keskelle! :P Tuloksena oli itkunaurua ja pieni tilauslista Amatsooniin eli pari kirjaa tilasin sitten hänelle. On se vaan hyvä, että Amatsooni on noinkin edukas! *kiittelee, vaikka sielläkin hinnat ovat nousseet* Olisi tehnyt mieli tilata itsellekin jotakin, mutta valitettavasti isoa tilausta ei voi jakaa kahteen eri osoitteeseen meneväksi siten, että molemmat tulisivat ilman postituskuluja?! Se puute siellä näkyy olevan – tai ainakaan minä en siinä onnistunut. Kesä on täpöllä suurten vettein takanakin ja käsipalloa pelataan :o *outoa, mutta mielenkiintoista*

Soittivat sitten eilen Horttonista ja kyllä minä taas niin mieleni pahoitin! Selvällä kettuilulla mentiin, heidän puoleltaan siis. Eli yksilökuntoutus ei ole yksilö- vaan ryhmäsellaista. Pitäisi asua siellä. Jos ei, kuljettava julkisilla. Kun sanoin, etten ole 10 vuoteen voinut niitä käyttää, vastaus oli sen luonteinen, ettei voisi heitä vähemmän kiinnostaa. Kun yritin kysellä ohjelmasta, ettei se vaan olisi piirileikkiä – se otettiin vakavasti: heillä ei piirileikitä kuin nuorten puolella *voi huokaus*. Ilmoitin olevani kykenemätön liikkumaan ja käkeltäväni rollerin kanssa. Joka ei siis heidän mielestään ole ilmeisesti apuväline. Voisiko joku kertoa mikä se on, jollei apuväline? Moottoriton ajoneuvo? No, lopputulema on, että 1. jakso lienee syyskuun alussa, 5 päivää. En tajua, miten pääsen sinne ja takaisin. Pitänee kysyä, voisiko tehdä jotain poikkeuksia kuljetuspalveluihin tms. Muuten minä en voi kuvitella maksavani yli 60 euroa päivässä matkasta sinne ja takaisin! Yleinen suhtautuminen oli varsin… närkki ja sai tällaisen antisosiaalisen ihmisen kuin minä ratkeamaan lähes liitoksistaan. Lisäksi leidi suhtautui asiaan kuin olisi tarjonnut minulle kruununjalokiveä? :o Hmph! Saattaa olla, että loppusyksystä meikäläisellä on uusia vihamiehiä :(

Mutta mitä siitä! Huomenna pyyhkäistään reippaasti *eeehhh* kylille, käydään postissa, kirjastossa, apteekissa, vihannestsioskilla ja ruokakaupoissa. Kauppalistassa on taas kaffetta, maitoa ja tuoreita hetelmiä ja vihanneksia. Kuulkaas kun minä en jaksa kantaa kaupasta niin paljon hedelmiä ja vihanneksia kuin aina tarve olisi. Nolottaa niin, kun on hirveästi tavaraa ja yksin liikkeellä. Kukaan ei vaan tunnu tajuavan, että käyn kerran viikossa kaupassa, kaikki on ostettava ja teen ihan itse kaiken mahdollisen ruuan eli en osta mitään valmiina! No kyllä minä sen häpeän kestän, mutta silti se ottaa päähän. Vierasmaalaiset taksokuskit nauravat isoon ääneen aina kasseilleni ja pussukoille…

Minä menen nyt keittämään ne kaffet ja katsomaan, mikä oli tänään askartelun nimi?!

ALLEKIRJOITUS

                                                  POLKA – AHNE JA ROHMU!

13 vastausta artikkeliin ”Keskellä viikkoa…

 1. En tiiä kuin teillä, mutta meillä kun soitti kuljetuspalvelun pomolle ja kerto vastaavan asian, niin sain käyttää taksikorttia niihin kuntoutusreissuihin, kun se ei heidän mielestään oo mikää sairaala, horttoni. No minähän köllöttelin taksiambulanssissa ja nautin matkoista. ;D

  • Sitä mä aionkin yrittää seuraavaksi. Tosin ne on hirveen tarkkoja just tuosta Horttonista, koska siellä on myös sairaalatoimintoja. Eli saa nähdä..

 2. Ei Hortton taidakaan olla kovin asiakasystävällinen paikka, arghh. Siis eikös niitten hienoissa tavoitteissa lue, että ’yksilölliset tarpeet huomioidaan’… ai miten?

  Kiitos terveisistä, minä ilahduin kovin! Vielä tulee sekin syksy, jolloin niitä omppuja täällä yhdessä narskutatte. Ja saa maistella ihan joka puusta, tässä paratiisissa ei ole kiellettyjä puita :)

  • Joo, tuossa selailin tällä vkolla yhtä sivustoa, jossa oli sekä positiivista että negatiivista palautetta Horttonista. Lienee niin, että hyvin paljon riippuu siitä, keitä lekureita & hoitajia sattuu olemaan paikalla. Sihteerien kanssa mä osaan kyllä tapella… :)

   Mukavaa :) Kirjeessä oli jotenkin näin …”… olisi kiva poimia suoraan puusta omena ja narskuttaa sitä suoraan puutarhassa…” :P

  • Mä olin kerran neljä viikkoo siellä ja useita kuntoutuslaitoksia käyneenä voin sanoa, että siellä oli mukavaa olla ja sapuska oli oikeen hyvää, vaikka jotkut nyt naris siitäkin. Kaikki yksilölliset toiveet huomioitiin eikä siellä pakotettu tekemään yhtään mitään mitä ei halunnu.
   Mutta siitä nyt on jo kymmenisen vuotta…

   • No mun tutut on myös kehuneet, mutta olen kuullut myös aika ikäviä asioita. Safkat yms. mähän en mistään tuommoisesta valita, se on ihan turhaa… Lähinnä näissä asioissa oli kyse siitä, oliko saanut hoitoa ja minkälaista. Jotkut eivät ole olleet kovin tyytyväisiä siihen (vaikka toisaalta taas jotkut ylistävät sitä eniten!) ja ainakin pari hoitovirhettäkin löytyy. Eli tähän mä perustan sen, että riippuu varmasti siitä, keiden haltuun ja hoitoon joutuu! :)

    • No yks nainen sano hierojasta et se hieroo liian kovaa ja toinen samasta hierojasta et liian hiljaa. No mä sanoin niille akoille, et ei tääl työntekijät osaa teijjän ajatuksii lukee, sanokaa ääneen!!

     Kyllä uskon että se edelleen hyvä paikka on. Asenne vaan sopivaks ni kyllä se siitä ja saa sieltä ihan yksityishuoneen kun vaan sanoo että sellassen tarttee. Mäaina sanon et kuorsaan niin kovaa ettei munkaa voi ku Vaimo ja elukat nukkuu ni aina tulee yksityishuone.

 3. Amatsooni… Siinäpä mestassa ei kyllä ole muuta hyvää kuin valikoima sinänsä. Vastaavaa ei muualla liene. Kaikesta muusta olisikin ihan HIEMAN sanottavaa! :o

 4. Olin aikoinani 2 viikon kuntoutusjaksolla, nyt lekuri kirjoitti B-lausuntoon vastaavaa, että Kelaan pitäsi se lausunto toimittaa. Toivottavasti sun horttonit onnistuu, mulla ei ole paljon sanottavaa omasta jaksosta, kun en pystynyt tekemään sitä enkä tätä ja hissit oli rikki koko ajan. Eli en mä siellä kuntoutunu, tosin ruokaa oli paljon, mutkun ei aina maistunu. Tupakkihuoneessa siihen aikaan vietin pitkiä jaksoja hehehehe -juoruilemassa.

  • Tod.näk. tässä käy just niin, että en myöskään pysty mihinkään. Mullahan on myös tuo, että ”näyttää terveeltä, mitä nyt piruuttaan muiden kiusaksi käyttää rolleria ja valittaa*! Että siksi voi olla ongelmia – mä tahtoisin vain sen kunnon lääkityksen. En mä kaipaa ihmisiä enkä lisää liikuntaa tms.

 5. Ai niin ja mä sain lekurilta todistuksen et pääsin taksilla ne matkat.

 6. Siis mä en ollu horttonissa vaan Heinolassa, reumasairaalassa, silloisessa.

Kommentointi on suljettu.