Reissu-Polka tässä taas, tere!

No nyt jänskättää jo täpöllä! :) Varsinkin kun en ole tehnyt mitään *vielä* koko reissun eteen. Lähtö on illankähmeessä, hyvin on aikaa siis. Ainoa mikä arveluttaa hiukan enempi onkin tämä saakelinmoinen helle. Alkaa mennä hermo. :(

Seuraavaksi siis pakkimaan ne vähät tavarat pariksi päiväksi, palaamme torjantai-illalla. Kissille on jätettävä muonaa ja juomaa pariinkin eri paikkaan, ainakin. Pyykkäsin eilen, joten puhdasta vaatettakin saan mukaan. Hah, ostin myös eväsmehua. :D Juujuu, saisi laivaltakin, mutta tahdoin tiettyä plaatua. Kyllähän minä kehtaan evästää ihan missä vaan eikä aikomus ollut mennä ravinteliin omin eväin. ;)

Mutta nyt ensin viemään haisuroskat ja lehdet ulkoilemaan. Ei mitään voi jättää tänne useammaksi päiväksi valloilleen tai kaikki kävelee vastaan, kun palaan takaisin. Kuvitelkaa nyt, eteinen täynnä kaikkia basiliskoja ja homeitiöitä, jotka pitävät kansainvälistä tapaamista; kuisketta, huutoja, pienenpieniä banderolleja… Hups, en ole sekaisin, mutta mielikuvitus käy täpöllä. :cool:

Nyt siis täällä blögissä tod.näk. parin päivän tauko. En jaksa raahata läppäriä mukaani! Ja saatte tekin olla kerrankin rauhassa.

POLKA – TAAS SE MUKA MATKAILEE!

Kylille – heti aamusta!

Pakko lähteä kylille, koska asioita. :( Ei naurata, koska nyt tämä helle alkaa käydä jo hermoille. Eilinen meni haahuiluksi sisällä, koska ei vaan pystynyt puolen päivän jälkeen tekemään enää yhtään mitään. Yritin viritellä erilaisia tuuletinratkaisuja ja fiksailla ikkunoita sopivasti. Mutta kun läpivetoa ei saa aikaiseksi, ei ilma kunnolla liiku. Kyllä tämän kestäisi, jos ei olisi tarvis tehdä muuta kuin loikoa. Eilen iski myös poikkeuksellinen päänsärky, josta en vaan haluaisi kärsiä. Ei toivottavasti iske uudelleen. Mutta ihan himppasen nyt jännittää huominen lähtö reissuun, koska on luvattu samanlaisen helteen vaan jatkuvan. Ja kun etelässä nyt on tapana kävellä aika paljon ympäriinsä…

Ehkä nyt ensiksi hoidan tämän päivän asiat pois kuleksimasta. Kotiin palattua pitääkin jo keskittyä huomiseen. Wau – ja pakata tavarat *tsihih*. :D Niin jännää monellakin tavalla! Minä tulen toki rapoamaan asioista, sehän on selvä.

Mutta nyt jotakin – helteestä huolimatta – niskaan ja kylille. Minä menen ja toivottavasti kohta tulen ilman suurempia ongelmia! :cool:

POLKA – PÄÄ MÄRKÄNÄ JO AAMUSTA!

Taas väsy…

Uaah, taas kamala väsy! Makkarissa on kuuma ja ahittava ilma, vaikka tuuletin on tohottanut koko yön täpöllä. Ei paljon auta. Taidan kohta siirtyä elämään vain öisin. ;) Eipä tässä oikeastaan sen kummempaa, mutta ei pitäisi tehdä mitään alkaen puolilta päivin ja loppuen johonkin iltakymmeneen. Eli 10 h voisi viettää vaikka… jossakin… En ole vielä keksinyt sopivaa paikkaa, koska taloyhtiössä ei ole kylmäkellareita.

Jahas, söndaagi. Normeilla mennään eli huomenna kylille ja tänään kaikenlaista pakollista pikkuhommaa. Reissua varten pitänee hieman etsiä lisätietoja; haluamme ainakin pariin paikkaan, joihin pitää ihan erikseen lähteä eli eivät ole aivan kävelymatkan päässä. Takso toki vie ja tuo. Silti, toveri halunnee nähdä, mitä minulla on mielessä! *tsihih*

Ja nyt kohta ulos viemään kissanhiekat. Tähän aikaan keli on vielä aivan siedettävä, joten menoksi! :cool:

POLKA – VÄSYMYS KÄY KÄPÄLÄÄN!

Ei ikinä pitäisi kehua…

Ei ainakaan itseään tai omia taitojaan. Sillä karma, tuo veikeä vekkuli, iskee todellakin takaisin. Ja nyt naurattaa täpöllä sekä ihan vähän nolottaakin. :D Pakko kertoa siis teillekin. Oli uusi, kokeilematon ja helppo muffariresepti l. mustikkamuffinseja. Kerrankin oli myös kaikki oikeat aineet. Ei kun kokkaamaan! Mittasin jopa ainekset tosi tarkkaan, ihan kaikki. Todellakin tein niin ohjeiden mukaan kuin ikinä *yleensä siis en*. Ja mikä on lopputulos: littanat, kosteat muffarit, jotka levisivät oikein kunnolla. :o Juu, syynä oli varmaan pakastemustikat, jotka olivatkin ilmeisesti hiukan survottuja eivätkä kokonaisia. Mutta se näky – se oli helkkarin ruma! Toisaalta makuhan oli tietty aivan hemmetin hyvä eli herkkuja ovatten. Toveri tuossa kovasti kyllä kehui niitä ja sanoi, ettei ulkonäöllä ole väliä *no eipä – ilmankos hänkin täällä viihtyy*. Mutta näin käy, kun retostelee ensin muutaman päivän, että tulossa on mustikkamuffareita. Juuei, saas nähdä, mitä Belga nuista sanoo. :)

Tässä voikin alkaa sitten jänskättää ensi viikon lähtöä etelään. Pitäisiköhän jo pakata kalsarit ja hammasharja? :) No, ei sentään. Mutta jännää siitä on kuitenkin tulossa.

Eilen Valentiino sai etanapostia, toveri kävi syömässä ja kaffella sekä minä hoitelin joitakin Huutis-hommia ja epämääräisiä asioita. Hiukan manailin taas kuumuutta, joka hiukan häiritsee tuossa puoliltapäiviltä keskiyöhön… Leidi Minniekin on hiukan nuupahtanut. Ressulla on alkanut karvanlähtö ja tällä kelillä ei ole muutenkaan kissillä kovin kivaa. Olemme molemmat prakastuneet tuulettimeen!

Mutta minä lähden laatimaan isoa saladoa, joka tulee fisun kanssa tarjolle lounaalla. Kylmää ruokaa siis, potut ehkä kuitenkin vielä keitän… :cool:

POLKA – VARSINAINEN KEITTIÖHENGETÄR!

Aamupilkkimistä

Uaah, taas väsyttää! Kävin partsilla joskus klo 1 tienoolla, kun oli niin kuumaa. Ei pahemmin nukuttanut – nyt se sitten iskee. Univaje nimittäin. Räyh!

NJEPK poikkesi eilen, toi mukanaan sammioittain ruokaa ja mupelsimme siitä ehkä puolet asiallisen juoruilun lisäksi. :D Ruoka oli taas hyvää, meitin nepalilaisesta, tietty. Leidillä oli vähän kiirusta, joten emme ehtineet suunnitellakaan mitään kovin radikaalia. Ehkä seuraavalla kerralla!

Tänään toveri tulee aamupäivällä poikkeamaan. Tarjolle asettuu jonkinlaista lounasta, erilaista ainakin kuin huomenna. ;) Erilaista, koska Belga on tulossa huomenna lounaalle. No, ainakin ylimääräistä muonaa voi tunkea pakkaseen. ;) Suunnittelin myös leipovani, ajatustasolla mustikkamuffareita… käytännöstä en vielä uskallakaan sanoa mitään.

Olisi taas vaatteiden korjausta ja muuta pientä siinä sivussa, lisäksi Valentiinolle etanapostia ja muitakin normihommia. Kaipa se tästä taas! Aivan ensin lähden viemään haisuroskat ja yritän herätellä itseäni tuolla ulkoilmassa. :cool:

POLKA – ONKO LIIKAA RUOKAA?! :o

Ei edelleenkään älyä!

Täsmennän heti *ja nopeasti*, että kyseessä on taas ns. ”äly”puhelin. Jälleen kerran minulta utsittiin, miksi en ole sitä hankkinut. Huokaus. Ei kai se kenellekään kuulu, mutta kerronhan minä. Suurin syy on se, että näissä älyissä ei mikään toimi kunnolla. ;) Ominaisuuksia on, toki, mutta jos haluaa vain perustoiminnot… ne eivät toimikaan. Mitvit tekee hyvällä kameralla siinä puhelimessa, jos haluaa soittaa ja tekstata sekä satunnaisesti käyttää nettiä? :o Ja perusteluja on huomattavasti enemmän, mutta en todellakaan jaksa tässä edes selittää. Tulee vain tunne, että pidetään tyhmänä siksi, että ei halua hankkia jotakin. Outoa. No, ei tämä nyt niin minua häiritse, mutta jostakin syystä moni näkee asiakseen huomautella siitä. Njäh, ihan sama! Enköhän minä saa edelleenkin olla erilainen muori.

Tuntuu jotenkin kiireiseltä, vaikka vielä toistaiseksi makoilen. NJEPK:n pitäisi ilmaantua tänään, toverin huomenna ja laps tulee lounaalle lauvantaina. Hui, sosiaalisuuden multihuipentuma! Aisteille tulee selkeää ylikuormitusta – samoin vatsahapoille. :D Kun pitää vängertää muonaa ja ajattelin myös leipoa jotakin. Ja kaikille kävijöille on tiedossa lounasta, kaffetta ja jotakin sen kanssa. Huh, pitänee itse hieman skipata joitakin syötäviä omalta lautaselta. Muuten ahnehdin taas liikaa.

Edelleen olisi tässä kaikenlaista puuhasteluakin. Ja tietysti valmistautuminen suurelle reissulle. Pitäisi edelleen kaikenlaista, kun saisin itseni innostettua taas toimimaan. Nämä ahdistavan hikiset ja nihkeän painostavat aamut eivät vaan ole kovin mukavia. Nyt ensin ulos viemään roskat näytille ja sitten kotoon harrastamaan jotakin hyödykästä. Kyllä se siittä taas lähtee! :cool:

POLKA – EI ÄLYÄ VIELÄKÄÄN!

Sademetsäfiilis

Lämmintä ja hyyyyvin ohkoosta tihkusadetta. Onneksi jätin tuulettimen toimimaan koko yöksi, sain sentään nukuttua. Ei muuten mitään, mutta täällä joskus öisin on tosi ahdistavan kuumaa. Rakenteet luovuttavat lämpöä ja pahimmoillaan se on aamuyöstä. Juu, aina minä jostain jonkin muka-ongelman keksin. ;)

Jahas, tällä viikolla ehkä taas krukseja seinään. NJEPK:n pitäisi ilmestyä tänne huomenna, ehkä. Samoin kaveri ehkä on tulossa lounaalle perstaina ja laps lauvantaina. Wau, tunnen olevani suorastaan ylösotettu. Muka-ongelman löydän tietysti tästäkin. Miten hitsissä keksin kaikille jotakin erilaista syötävää? :D

Ensi viikon reissu siis varattu ja maksettu. Lievästi korkea hinta, mutta koska heinäkuu jne. Kai sitä joskus voipi tuhluuttaakin?! Parempi kai se on kantaa muutama euro naapurimaahan ja nauttia kuin täällä venyttää sitä senttiä, koska mikään ei riitä mihinkään. Ja jos minä en nyt lopeta, tästä tulee mammuttivalituspostaus monesta eri aiheesta!

Parempi, että vedän jotakin roipetta niskaan ja lähden viemään roskat rollerikyydillä jaloittelemaan ulos. Se tekee hyvää! :cool:

POLKA – VALINNAT OVAT VAIKEITA!

Ne eläkeläisten kiireet…

Tsihih, pakko nauraa. Koska tällä viikolla ne todellakin aktualisoituivat. :D Jos *lähes* kaikki kaverit ovat jollakin eläkkeellä, saattaa tulla kiirusta. Kun jokaisella on niin paljon menoa, ettei ehdi aina edes kaffelle. NJEPK tuossa juuri kyseli, milloin ehdittäisiin nähdä. Hänelle sopivimmat ajat eivät sopineet meikäläiselle ja minulle sopivina aikoina leidi itse taas reissuaa. Ehkä siis tällä viikolla, ehkä…

Pakko myöntää, että itsekin liityn tähän joukkoon. Varasin eilen reissun eteläiseen naapuriin eli vähän pidemmäksi aikaa Tallinnaan. Testattuna viimeksi meni oikein kivasti. Nyt testataan sitten myös majoituksen sietäminen ja hotellipalvelut sekä muut mahdolliset aktiviteetit. Ensi viikolla siis pari päivää siellä – ei paha ollenkanas. ;)

Kylä oli paikallansa, muonaa ostettavana ja postissakin sai asiansa hoidettua. Tosin manailen sitä, että meidän on täällä käytävä kahdessa postissa (tai useammassakin, jos haluaa): toisessa normipostit, toisessa yrityspalvelut ja kuitattavat + ulkomaan saapuneet lähetykset. Eipä siinä muuten mitään, mutta ne eivät ole aivan lähekkäin… *matalaa murinaa*

Ja nyt ulkoiluttamaan roskat. Sen jälkeen olisi aivan hemmetisti kaikenlaista pientä hoidettavaa. Lannistaa jo etukäteen. Ei muuten, mutta kunpa muistaisi kaiken ja ainakin oikean järjestyksen joissakin asioissa. :cool:

POLKA – SE REISSU-POLKA!

Kylille, megakierros…

Tänään siis vuorossa se tolsinaan tapahtuva megakierros! ;) Eikö kuulostakin upelta? Pilaan ilonne, tarjolla on siis käyntejä atteekissa, postissa, halpiskaupoissa ja muutamassa ruokakaupassa. Noutamassa siis pakollisia appeita ja taravoita. Kun en ole niin hirmuisen kulutusintoinen kuitenkaan, nämä ovat enempi pakkohommia.

Kauppalistakin on vielä kesken, kun en oikein keksi mitään uutta puputettavaa. Eikä vieläkään ole oikein minkään halpisvegen kausi. Oh, ensimmäisen maailman ongelmia? Ei todellakaan. Ajoitukseni näköjään on hiukan pettänyt… Eli pitää tuoda kaupoilta enemmän muonaa! :D

Minä tästä kohta jo menen ja sitten minä melkein yhtä nopeasti taas tulen takaisin kotoon! Toivottavasti ilman mitään suurempaa häverikkiä ja häikkää. :cool:

POLKA – KYLILLE AINAKIN…

Paluu arkeen, mielellään!

Siirryn siis tänään normiarkeen. Ei sitä joka päivä jaksa kaikenlaista heekkua väkertää. Eikä aina tehdäkään mitään laajankantoisia rojektisuunnitelmia. Paras siis uskoa itseään ja siirtyä taas normeihin. Myös siksi, että väsyttää aivan simona. En saanut kunnolla unta – vaihteeksi – ja nyt jo pilkin tässä kirjoittaessa. Ei kiva, ei mukava!

Tänään ainakin apehditaan eilisiä jämiä, myös marjoja ja hetelmiä. Muonaa siis ainakin on ja se on jopa ihan hyvää. Kun vielä jaksaisi laatia puutoslistaa huomiseksi ja tehdä muuta pientä, voisi uskaltaa päikkäreillekin. Huomenna onkin kaikenlaista hoidettavaa kylillä; atteekista ja postista vaikka aloittaen.

Mutta nyt on päästävä jaloittelemaan. Pakko edes vähän pirkistyä, muuten nukahdan seisaalleen. :cool:

POLKA – UNETUS ON AIKA RASITTAVAN OLOISTA!