Niin jännää!

On ihan kamalan jännää taas. ;) Pitäisi huomenna matkoille -> lue: siis päiväseltään käymään lounaalla ja kaffella Tallinnassa. Reissu on käytännössä ilmainen, mutta mukavuuden takia *ja ettei tarvitsisi koko ajan syöpötellä tai kaffitella laivalla* on hytti käytössä. Piti ihan maksaakin jotakin. On se silti siis niiiiiiiiiiiiin jännää. Ihan matkustaa jonnekin. Jopa keskustan kautta, koska  sielläkään ei tule käytyä välttämättä edes vuosittain. Oi, tänään pitää pakata *lääkkeet ja hiusharja*. :D

Kylillä tuli käytyä eilen. Juu, kaikki tarpeellinen löytyi. Mainostan muuten nyt myynnissä olevia halpisklementiinejä, alle 1 juuron tsilo ja aivan jumaleissönin hyvejä. Kannatti ostaa, sain vielä toisen pussillisen samoja The Kaverilta. Nice! Muuten kylä oli paikallansa.

Ei kummempaa muutenkaan. Iloisa uutinen on se, että postissa häviksiin joutunut tuote on lopulta löytänyt oikeaan paikkaan. Ostaja ilmoitti illalla, että 1.5 viikkoa postin kateissa ollut kirje oli nyt löytänyt hänen postilootansa. Hienoa, ei tarvitse alkaa kiusata Postia – kun ne raukat eivät kuitenkaan tee mitään. Jahas, siitä se taas lähtee tänäänkin eli ensin tsekkaamaan maksut, sitten merkit lähteviin kuoriin ja kepittelemään kylän lootalle. Siinä se tärkein ja aamu meneekin uomiinsa nopeasti. Tsekattavia asioita riittäisi muutenkin – ei vaan taaskaan huvita. Huokaus. Ikuisuusjuttuja jotkin. No, lainapeitettä niskaan ja viemään lehdet samalla raittiiseen ilmaan. Eiköhän tämä tästä! :cool:

POLKA – POSTI ON PÄIVITTÄINEN…. toimija?

Taas kylille!

Kas, hyvin on taas tehonnut! :) Se meikäläisen tapa välillä tyhjätä varastoja nimittäin. Nyt pitää taas uusia osa. Ihan järkiperäistä touhua, vaikka voi kuulostaa hullulta. Kuivatavarat ja osa pakkasessa olevista ruokatavaroista siis. Jaa, no nyt minä vasta omituiselta kuulostankin. Taisin nukkua kehnosti. ;)

Eli kylille tästä pitkän kauppalistan kanssa. Vielä pitää tsekata maksut ja roudata iso nippu kirjeitä postilaatikkoon. Ja sitten ottaa rolleri mukaan ja ryysätä kylille.  Tapaan The Kaverin, tulemme meille lounastamaan taas. Jämiä tarjolle eli wokkia sekä riisiä, pitäisi kelvata. Jälkkäriksi tietty kaffetta ja pullaa, Tervasaaren Kesäteatterin tapaan.  :D

Eipä tässä ole mitään kerrottavaakaan. Kommentoida ei huvita, koska alkaisin vaan harmistua ja raivoilla omiani. En halua pahoittaa edes omaa mieltäni tänä aamuna. Joten mieluummin sitten olen tällä kertaa hiljaa – eikö olekin uskomatonta?! :cool:

POLKA – KERRANKIN TURPA HETKEN UMMESSA!

Söndaagi

Jahas, mietinkin aika pitkään, mikä päivä tänään olisi tarjolla. ;) Söndaagin puuhia sitten vaan kehiin. Kaikenlaista olisi taas hoidettavana, kun on tullut luvattua. Hmph, aina lupaan ja joskus se vaan kasaantuu eli tänään olisi jo enemmänkin hommia. Liian kilti minä. :D

Sen verran sain (Belgan avulla) eilen toimeksi, että varastosta siirtyi taas residenssin puolelle pari puulaatikkoa. Siirsin koko ’varaston’ niihin. Ovat ainakin koossa eivätkä kaatuile ympäriinsä. Joutuu tietty penkomaan, mutta sehän ei ole ongelma – silloin aina löytää jotakin kivaa. ;) On vähän siistimmän oloista ainakin. Vielä olisi lisääkin hoidettava, mutta ei noin kiireellä. Muistuttelen, että meikän rojektit kestävät yleensä vuosia.

Huomenna pitäisi kylillekin eli kauppalistaakin on laadittava. Muutakin perushoideltavaa riittäisi tälle päivälle. Ja niitä Huutis-hommia tietty. ;) Jotain olisi kiva myös apehtia; eilinen wokki oli yllättävän hyvää vaihteeksi. Tänään jotakin muuta, jospa wokin jämät syötäisiin pois huomenna. Valintoja! :P

Nyt valintana on lähteä kohta kepittelemään ja katsastamaan kelitilanne. Keskiviikkoaamuna pitäisi sinne Tallinnaan. Toivottavasti ei ole liukasta, muu ei haita. :cool:

POLKA – EI MITÄÄN SANOTTAVAA, MUTTA SILTI JORISEE!

Nyt voi taas marista ja valittaa…

Ihan nyt ensin vaikka siitä, että keli on paashka. Tai siis kyllähän tuonne on ängettävä, mutta jänskää tulee taatusti olemaan. ;) Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Lauvantai eli Belga tulossa apehtimaan. Tarjolle ängetään wokkia ja riisiä, kaffetta ja pullaa jälkkäriksi. Helpolla ja simppelillä mennään… ehkä Yulen aikaan sitten kasvis-fisu-tarjoomuksia enemmän. Katsotaan. Pitäisi tehdä jotakin tuolle kasalle nuita taravoita. Josko Belga auttelisi ja ehkä myös ideoisi. Ei nyt pää oikein toimi. Laatikko / laatikot olisivat OK (ne itse asiassa ovat nyt osittain rumissa laatikoissa tuossa klaffipiironkin etessä), mutta niiden pitäisi mahtua joko sängyn tai kirjahyllyn alle. Voi huokaus, on minullakin ’ongelma’. ;) Ei muuten oikeastaan mitään, mutta nuo pinot sortuilevat eikä täällä voi oikein siivota. Että siitä voi alkaa purkaa tätäkin juttua.

Mitäkähän muuta? Lupauduin taas hoitamaan yhden homman, pitää ainakin kokeilla nyt viikonloppuna. Juu, liittyy tuohon roj.. retroaineistoon tietty. Pistän siis tähän itselleni yllytykseksi muistiin. Kaikenlaista on jo tarjolla ja lisää tungetaan. Hih, monipuolista sanoisin.

Ärh, väsyttää! Heräsin aamuyöstä nivelsärkyyn, sama jatkuu. Kelit ovat nyt juuri pahimmoillaan ja sisällä kosteaa, vetoista ja kylmää. Ei tee hyvää. Siitä huolimatta tai juuri sen takia nuttua niskaan ja maiharia koipiin sekä ulos näyttämään kissinkakkispusseille lunta. :cool:

POLKA – EI ASIAA, KUNHAN KÄNISEE…

Polka ja lupa arvostella!

Eilenhän oli se virallinen päivä, jolloin saa arvostella kaikkia ja kaikkien pukeutumista. Siis ainakin kuvalaatikossa näkyviä, köyhiä jonottajia. :D Juu, oli hauskaa! Suurella asiantuntemuksella vietin vajaan tunnin tuossa hommassa, ei kyllä sitäkään jaksanut. Oikeasti, lopulta aika epäkiinnostavaa. ;) Taidan olla outo – kommentoimme kyllä vähän muita asioita kuin ulkonäkö jne. Tietty myös sitä, koska virallinen lupa ja suorastaan tyrkytys siihen  käy läpi klikkiotsikoiden. *eheeh*

Vietin siis ehtoon The Kaverin luona. Syötiin hyvin *heh, sitä pizzaa ja pullaa* ja plärättiin kaikenlaista materiaalia. Toin pari kassillista Huutis-kamaa kotoon… huokaus. Lisää hommia, lisää lovvoa, lisää huolia(kin). Mutta mukavaa ainakin oli! Taksotkin olivat tosi kivoja, yllättäen. :) Aina ylläri, kun mennen-tullen käy hyvä tuuri.

Siirto sitten normiperstaihin. Tänään kotohommia ja materiaalia Jusalaan, sitten taas kaikkea pientä ja iltapäivän kähmeessä Huutis-hommia. Siitä se päivä taas lähtee käyntiin. Nuttua niskaan ja roskia ulkoiluttamaan! :cool:

POLKA – JUHLINUT OLO!

PS: Arvatkaas, mitä kadehdin eniten kaverin kotona? Sitä, että siellä on niin ihanan lämmintä!!!  *ja itse hän käyttää villasukkia…kin*

Lisäreissuja…

Tuli sitten eilenkin käytyä kylillä 1,5 kertaa. :D Ainakin lisää liikuntaa, hjuu… Huomasin palatessani lootalta, että toinen käsine oli pudonnut jonnekin. Tietty palasin takaisin samaa reittiä – ei enää löytynyt. Hmph, joku innokas siivonnut roskikseen, kai. Olipa ikävä juttu, koska tietty ne olivat mukavimmat käsineet *ja lämpimimmät tuota mallia*. ;) No, sainpahan kepitellä hieman pidempään ihan asian takia. On nuita käsineitä tuolla, mutta kuten sanottua, paras pari oli juuri tämä.

Eilinen olikin normisettiä, kotihommia ja iltapäivällä Huutiksen pariin. Näkyy heti, että rahapäivä on ollut monellakin. Pari vakkariasiakasta teki taas isohkot ostot ja minä tietysti palvelemaan parhaani mukaan. :D Tehän tiedätte, miten ihanan ystävällinen ja mukava osaan olla *lue -> osaa ainakin näytellä sellaista*. Tuloja hiukan meille ja rojua retroa pois nurkista, ostajalle jotain mieluista. Näinhän se toimii! Hieman noloa tietysti toimia kapitalistien tavoin, mutta myös syöminen ja etenkin hemmetin kalliin vuokran maksaminen on melkolailla pakollista! Asioilla on puolensa…

Tänään sitten The Kaverille itsepäisyyspäivän juhlistamiseen. Pizzataikina jo odottaa, maustekakkuakin tässä. :) Kaffet lupasi kaveri keittää ihan itse. :D Nice! Kyllä siitä mukava ilta on tulossa. Taksotkin tilasin jo eilen valmiiksi. Kaverilla on edelleen vaikeuksia tajuta tuota taksosysteemin tilaushämminkiä eli jos tilaan noudon vasta illalla heiltä, joutuu odottamaan pahimmillaan puhelujonossa 30 – 45 min ja sitten taksoa saman verran eli 1.5 h kaikkinensa ei ole edes pitkä aika! ;) Jos siis ei halua käyttää – tai ei enää ole – niitä pitkamatkoja. Oikeasti, jotta hallitsisi tuonkin tilauskeskuksen erilaiset käyttöetiketit ja -tavat, pitää opiskella sitä käytännössä jokunen vuosi. Ihan kuukausi ei esim. riitä.

Mutta nyt tarkistamaan maksut ja sitten lootalle, jos aihetta on. Joka tapauksessa roskat vaativat pääsyä raittiiseen ilmaan! :cool:

POLKA – KOTIHENGETÄR PAHINTA PLAATUA!

Julkinen varkastaminen?

Tulin tunnustamaan – se olin minä! :D Oli pakko. Avattakoon taas perinteistä klikkiotsikkoa: eilen kerroin, että paketti odottaa noutamista. Tavallisesti tuo paketti on kulkenut kassissa kohtuullisesti *tai repussa*. Itte Minä päätin  sitten noutaa sen ja otin repun sekä iiiiison muovikassin mukaan. Oh scheisse, se oli ISO ja aivan helkkarin painava paketti! En saanut  edes nostettua, hiisasin jaloilla paketin lattiaa myöten lähelle kärrijonoa ja mietin kiihkeästi. Takso ekana mielessä, hmmm – olisi mennyt joko yksi pikamatka (niitä on vain 2 kpl kuukaudessa ja molemmille on jo mietitty käyttö varattuna) tai tavistakso, hintaan ainakin 8 – 10 egeä. Ei. Siis ei. Itte Minä varkasti ostoskärrit, ne sellaiset, jossa on taso ylhäällä. Ovat vähän paremmin ohjautuvia. Ja sitten pungersin väkisin lootan kyytiin ja matkaan… olipa reissu. Onneksi ollaan Malmilla! :D Kukaan ei edes katsonut pitkään, joten rämistelin kotiin ja rappuun asti, paketti eteiseen ja ei kun takaisin viemään kärrit paikallensa. Palautin ne muuten aivan tismalleen samaan paikkaan. Että ziitosta vaan lähettäjälle! :D Oli hauskaa, kun kaikki oli ohi…

Huomenna sitten itsepäisyysvastaanotolle The Kaverin luokse. Ehdotin eilen jo aikataulua, mutta vastaehdotuksena oli oletus, että tulisin vaikka aikaisemmin. Kas, minut joko halutaan kylään tai sitten  siellä on jotakin tekemistä! Tekeminen tässä yhteydessä tarkoittaa joko laatikoiden ja rojun retro- ja vintageaarteiden inventointia tai siivousta keittiössä! ;) Pizzaa olen tekemässä, sehän on mitä suomalaisin ruoka. Tänä vuonna olen kai kerran tai pari sitä vääntänyt, joten töllöä tiiratessahan se olisi ihan OK. Ei, en nouda rasvaa tihkuvaa taikinakasaa, teen itse erilaisen version. Paremman. Tietty!

Se on tänäänkin riivittävä riepua niskaan ja lähdettävä viilentämään itseään sateeseen eli lootaan olisi taas vietävänä jokunen kirje. Eiköhän se siitä – kunhan ei vaan ole luikasta. Eilisestä vielä sen verran, että oli paikoittain aivan sumean liukastakin, kun kärreillä rönkötin pitkin mäkiä ja kujia. No niin, siis ulos. :cool:

POLKA – OMAN RESIDENSSINSÄ ITE-SANKARI!

Pitää valmistautua…

Itsepäisyyspäivän vastaanotolle. ;) Kysäisin The Kaverilta, josko muinaiseen tapaan hänkin järjestäisi vastaanoton. Katsoi ensin hiukan oudosti, piti ihan kertoa mistä on kyse. Heh, innostui. Sain siis kutsun vastaanotille tuijottamaan virallista töllömaratoonia – lupasin kyllä tuoda purtavaa mukanani. :D Nice! Puuhaa siis tulossa.

Onneksi Huutiskin alkoi toimia. Hmph, eivät kertoneet syytä *eikä tietenkään esim. mitään pahoittelua tai selitystä* pitkään häikkään. Olisin halunnut tietää. No ei haita, parasta se, että sekretaarilla on taas puuhaa niin, ettei hiljaisia hetkiä tule turhaan. Tänään olisi vietävä kirjeitä lootaan ja itsekin noudettava yksi paketti. :)

Btw, jos käytte Rismassa, tarkistakaa paistopisteen lähellä olevat leipähyllyt. Hävikkitalkoot-nimellä näyttää olevan eilisiä leipiä (siis minulle tietty supertuoreita) 3 kpl valinnan mukaan 3 egellä. Ei huono, koska täällä ainakin ne leivät olivat kaikki erikoisleipiä. Ostin eilen ja jaettiin saalis. Molemmat tykkäsimme – menee jatkoon. Vaikka itsellä menee aika vähän leipää, nuo ovat välillä ihan kiva vaihtoehto sitkeän Reissarin sijaistajaksi. ;)

Jahas, väsyttää. Se on taas nuttua niskaan ja auraamaan tuota loskaa rollerilla. Enpä taida kepitellä tällaisella kelillä ja painava pakettikin vaatii kuljetusvälinettä. Matkaan siis! :cool:

POLKA – MISTÄÄN SE EI PUHU, SYÖ VAAN!

Kylille!

Maanantai, joten kylillehän se on lähdettävä. ;) Tapa, jonka olen kehittänyt. Se on niin helppoa noudattaa jotain rutiinia. Eikä tämä ole kehnoimmasta päästä. Tapaan The Kaverin myös ja lounastamme kimpassa; siis niitä kimppahalpisostoksia taas eräiden kiusaksi. Lupasin paistaa palaset lohta, värkätä vanhanaikaisen sienisoossin ja kylkeen jotain vihanneshässäkkää. On aika mukava, kun kaverille kaikki nuo vegejutut ovat uusia ja vieraita,  samoin mausteet. Aina on ylläreitä siis tarjolla ja kiltisti hän on maistellut, syönyt ja jotain jopa kehunutkin. En minä kehun kipeä ole, mutta mukava tehdä ja tarjota ruokaa, joka kelpaa *ja joka on vegeä*, tsih. :)

Hah, eipä ollutkaan itsessä vika. Huutiksen sivusto on temppuillut muillekin, mutta ei kaikilla. Olisiko joku servereistä kosahtanut tai liian paineen alla? Toisaalta poijat tekivät jotain remppaa siellä viikko sitten. Jäikö aukkoja? Njäh, ei kuulu minulle tietenkään. Toivottavasti saavat ehjättyä nopeasti. Ei muuten, mutta se ’jokin järkevä’ tekeminen oli eilen vähän hakusessa, kun ei huvittanut hoidella kotihommiakaan liikaa.

Tekisi niin mieli vähän jonnekin liikenteeseen! Toisaalta, ensi viikolla käydään siellä Tallinnassa pikaisesti, josko jaksaisi odottaa. ;) Välillä vaan kaipaisi sellaista hetken vaeltelua ja notkumista jossain, vaikka kirpparilla… Ehkä ensi viikonloppuna olisi kirppareita sun muuta.

Äskeisestä tuli mieleen: terviisiä sinne kahden kissin leidille Tenkan naapurimaastoon! Toivottavasti tämä oli tarpeeksi tarkka vihje. :D Kävin blögissä ja taas yritin kommata, mutta edelleenkään en pääse jättämään viestiä, mutta jospa sattuisit näkemään tämän.

Tässäkö tärkeimmät? Nyt on pakko tsekata lähtevää postia ja muuta. Sinne toisaalle on se kirja lähdössä tällä viikolla, ei valitettavasti tänään – puuttuu sopiva postituspussi tai -kuori. Joten saapunee vasta itsepäisyyspäivän jälkeen. :) Toivottavasti ei haittaa?

Kohta taas useampi nuttu niskaan ja osa roskista mukaan, ulos on lähdettävä. Rolleri mukaan, että saan kaiken taas tuotua. Tiedoksi, että en vieläkään pysty oikein kanniskelemaan tavaraa, joten rolleri on isoksi avuksi. Muutenkin, liukkaalla en myöskään uskalla ilman isoa tukea lähteä etenemään kauemmaksi. Ja se isompi reppu on vielä tulossa jossain päin maailmaan. :cool:

POLKA – TEKISI JA HALUAISI, KONDITIONAALI ON KOVA SANA!

Ärh, tökkii…

Tällä kertaa tekniikka, vaihteeksi. ;) Juu, aina on jotakin valitettavaa taas. En vaan tajua. Jossakin on jotain vikaa. En siis pääse tietyille sivustoille. Ei auta   selaimen vaihtokaan. :( Belga eilen teki yhden kikkakakkosen, se auttoi juuri silloin – ei tietenkään sen jälkeen. Olenpas taas lirissä! Ei muuten, mutta pitäisi saada osoitteet, ihmiset ja tavarat kohtaamaan toisensa sekä maksaa yksi lasku. Eipä hyvältä näytä. Tämän kanssa taistelenkin sitten koko päivän.

Belga kävi eilen syömässä – mukava lounashan siitä tuli. Muutenkin rauhallinen päivä, paitsi tämä konehässäkkä. Huokaus. Tänään muonaa isompi kattilallinen ja huomiset appeet sulamaan. Lisäksi pitäisi kauppalistaa ja tarjouksia tsekkailla. Onhan sekin hommaa. Ja se vaaterojektikin pitäisi muistaa hoitaa pois kuleksimasta. Ei oikein irtoa tänäkään aamuna.

Ehkä minä vaan totean itseni ääliöksi ja vedän taas nuttua niskaan. Lehdet kaipaavat ulos. Ainakin mainokset, koska ne eivät täällä oikein viihdy. :cool:

POLKA – IDIOOTTI VEKOTTIHOMMISSA!