Maritus ilman konia…

Kamala puujalka, mutta myös klikkiotsikko! :D Hah, en minä osaa konmarittaa eli poistaa mitään käytöstä – en ainakaan ohjeiden mukaan. Enkä muutenkaan. Minä nyt vaan olen hamsteri ja jömmaaja. Ainoa keino päästä jostakin eroon on myydä pois. Eilen sitten kankesin muiden myyntien mukaan omia vanhoja mareja ja muuta plaatuisaa esille. Ja kas, kelpaavathan ne, kun hinnat pitää kohdallansa. Ihan ilokasta saada edes jotakin pois. Vielä ilokkaampaa ajatella, että joku niistä pitää ja pitää. :D Win-win -tilanne siis. Tänään jatketaan samalla tyylillä.

Kävin eilen muka kaupoilla. Hjuu, ei sitä aina osaa eikä jaksa. Tarvis oli hakea tiettyjä tarpeita kyliltä, mutta haahuilinkin vaihteeksi pari tuntia ympäriinsä. Noin niinkuin ulkoilun nimissä tuolla lähikirppareilla ja halpiskaupoissa. En minä mitään ostanut. Kunhan katselin ja vähän ihmettelinkin. Kaikenlaista. ;) Lopulta nuo kotoon tarvittavat jutut noudin Liiteristä parilla eurolla. Hah, projektini ovat noin mahtavia!

On se kyllä kumma juttu! Kun joku asia siirtyy pitkällekin eteenpäin, saa jostakin muusta kyllä pähkäilyn aihetta & miettimistä välittömästi tilalle. Ei hetkeäkään, ettei jotakin *muka* pitäisi alkaa hoitaa ja järjestellä. Hmph. Sitä asettaa itselleen kaikenlaisia tarvoitteita, joista jo tietää, että ne ovat hankalia tai mahdottomia… Jännästi tuo realismi ei aina tee pesää meikäläisen kohdalla. ;)

Realismin kukkasia aamuun eli nyt kurkistamaan maksut ja sitten kylille sekä lootalle. Asialliset asiat hoidetaan joka tapauksessa. Mutta nyt on sujautettava itsensä joihinkin riepuihin ja kepiteltävä menemään. :cool:

POLKA – LIIKAA KUMMALLISIA TOIVEITA & SUUNNITELMIA!

Mussutustauko?

Njäh, täytynee pitää taukoa siinä, että popsii vain raakoja vehreitä lehtiä ja päärynöitä. :( Iski eilen kunnon mylpyröivä vatsa -fiilis. Ei kiva. Meni ilta pilalle, ei pystynyt edes ajattelemaan *jos nyt muutenkaan*. Ei siis mitään noroa, mutta kurisevia kramppeja. Joskus ennenkin jotkut heinät ovat saaneet aikaan samaa, varsinkin jos on syönyt onppoja tai päärynöitä. Vieläkin vähän höntti olo. Sen siitä saa, kun hehkuttaa päivisin syömisiään. :)

Yöllä sentään satoi – miten mukavaa. Oikein freesi keli näin aamusta, mutta tuoksahtaa sille, että painostava päivä tulossa kelien puolesta. Pitää tästä heti aamusta taas kylille. On asiaa postiin ja kaupoille. Tehokas Minä Itte on taas pistänyt myyntiin kaikenlaista, vähän isompaakin, joten paketteja on lähdössä.

Muuten normipäiviä tässä. Pitäisi taas tekelehtiä kaikenlaista, kun vaan huvittaisi. Ei jaksuissa ole vikaa, oikeasti. Enempi siinä, ettei vaan viitsi / huvita tehdä jotakin ja sitten aktiivisesti ’unohtaa’ tiettyjä juttuja. Tai mokaa. Kuten minä tuon rempan kohdalla. Ei se ole vielä tänäkään vuonna, vasta seuraavana. :( En tajua, miksi olen taas pienessä päässäni ajoittanut senkin väärin. Ehkä vuosien seuraaminen ei ole meikäläisen laji! :D

Mutta kohta taas jotakin riepua niskaan, lehdet ulkoilemaan keräykseen sekä  kepittelemään reppuselkäisenä kylille. :cool:

POLKA – ÄÄNEKÄS LORI-KURI-MURINA SEURAA JÄLJESSÄNI!

Ulkona!

Haa, tuli eilen oltua hiukan ulkona! :D Oltiin Vermon konttikirpparilla, meni kevyesti 5 h kierrellessä ja sehän lasketaan tietty ulkoiluksi & tehokkaaksi liikunnaksi *mitä, eikö muka?*. Oli tosi mukavaa. Hieno ilma, ei liian kuuma vielä aamupäivällä ja mukavaa väkeä ympärillä. Ei kehno lain. Piffasin meille kaffet ja pistettiin jättimäinen, tuore possumunkki puoliksi. ;) Eihän tätä voi olla mainostamatta, hih. Molempien reput olivat melko täynnä poistuttaessa. Kaikenlaista kertyi siis mukaan ja vielä enemmän oli tietty tarjolla. Tämä pitää tehdä toistekin.

Pakkohan sitä on myös vähän kätistä. Noutotakso ei ollut oikeaa taksoa nähnytkään, voi huokaus. Taksouudistuksen mukaan myös Matkapalvelu uudisti tilausjutskiaan ja tästäkään kaverista ei ollut tietoa, kenelle ajaa vai itselleenkö. Ainakin auto oli sökönä: takaa ei päässyt toisesta ovesta ulos lainkaan. :o Hengenvaarallista? Lisäksi oli likaista, sottaista eikä tietenkään navi tai mikään muukaan toiminut. Kuski oli todella nuori hemmo, joka näpytteli koko ajan puhelintaan nenä kiinni siinä – ja hänen olisi pitänyt siis ajaa! Eikä hän tullut avittamaan edes kolmatta kyytiläistä, joka käytti rolleria ja oli hyvinkin iäkäs rouva. The Kaveri sitten yritti mennä nostamaan tämän rolleria takapaksiin… Olipas kälyinen kyyti. Ei siis muuten, mutta melkein pelotti se ”äly”puhelimen tiiraus koko ajan. Eikä saatu kuittiakaan. Kele. Hämärähommaa saa siis näköjään ihan luvallisesti harjoittaa kaupungin kustannuksella!

Kohta tässä pitää koota itsensä, etsiä kaikenlaista ja kepitellä lootalle viemään postia. Hah, onneksi ei aurinko räkötä. ;) Otsa näyttää olevan vielä punainen eilisen jäljiltä. Onneksi olimme liikkeellä koko ajan, ei ehtinyt aurinko enemmän kärventää. Meikä kun palaa hirmuisen helposti. Nyt siis vain punoittaa. ;)

Josko tänään keskittyisi taas rättipuolen touhuihin ja katsoisi, mitä sieltä saisi poistoon. Voisikohan nyt myös sanoa, että se on jo kesä? :cool:

POLKA – ULKOILMAA & MUNKKIPOSSOJA!

Miehet vaan vaihtuvat!

Heh, tulin vaan kertomaan, että elo on kovin sosiaalista. Ainakin hetken. Eilenkin Belga ilmestyi torppaan aamupäivällä. Apehdittiin, juoruttiin ja avittamisen jälkeen hän poistui. Jolloin välitön puhelinsoitto päivystävälle The Kaverille, joka puolestaan ilmestyi myöhäiselle lounaalle noin tunnin päästä. Eheeheh. Tungosta Polkalassa! :D

Saunottiinkin eilen. Minä hyvin, hyvin varovasti. Ei tunnu *vielä* kovinkaan pahalta, mukavaa oli. ;) Kohta tästä kirpparille vakoilemaan tulevia myyjiä. Eli noukkimaan parhaat päältä pois…. Toivottavasti ei nyt ihan helle iske tuolla, minne ollaan menossa. Ja sitten taas palataan lounastamaan. :D Yhtä pupeltamista tämä blögikin.

Mutta kohta hyvin kepoisaa nuttua niskaan, sitten kepittelemään pihalle ja odottelemaan taksoa! :cool:

POLKA – VOI JEE, MIEHIÄ JA KIRPPAREITA!

Kuin vierasta sikaa…

Tulin vaan kertomaan sen kuuluisan ’oman mielipiteeni’ eli minun mielestäni Rinnettä nyt piestään kuin vierasta sikaa – syyllisenä kaikkeen. Eiköhän kannattaisi antaa miehen hoitaa työnsä ensin rauhassa. Melkein harmistuin eilen, kun tuli palstailtua *juu, noloa ajankulua* ja lueskeltua kommentteja. EI sitä hallitusta vielä ole todellakaan muodostettu! Nih kerta eli ei kannattaisi etukäteen kommentoida hirveällä vihalla ja raivolla. Se minua oikeasti ihmetyttää. Tuo hillitön viha siis, joka nyt suuntautuu ihan omalaatuisesti. :( Ei näin.

Eipä asia minulle kuulu, mutta tuntuu, että siinä samalla tosiaan vihataan joka toista kanssakulkijaa / mielipidettä / ruokavaliota / ihan mitä tahansa niin kiihkeästi ja tosissaan, että melkein jo pelottaa. Suoranaista uhkailuakin. Ei ole ihan kaikki valkovuokot maljakossa. ;) Eipä ole täälläkään, tietenkään. Kunhan nyt alkoi mietityttää.

Sain eilen mömelöt atteekista, taas pärjätään 1,5 kk jotenkuten. Nice! Muuten olikin taas aika tehoton päivä. Hoitelin Huutis-hommia, roilasin netissä ympäriinsä ja tuijottelin remppaohjelmaa. Alkoi sekin nyppiä, kun pitäisi tämän luukun remppa-asioita ehkä alkaa kohta kyselemään. Meille pitäisi tulla automaattinen ilmoitus 10 v:n asumisen jälkeen, mutta eipä ole *vielä* näkynyt. Kaipa odottelevat päivälleen asumisajan täyttymistä. Saanpahan tätäkin pähkäillä sitten tosi paljon etukäteen.

Belga tulee tietty lounaalle, tarjolle ängetään savulohta, täytettyjä herkkareita, munakoisopaistosta, uuden sadon pottuja ja semmoista… jälkkärinä tietty kaffetta, pullaa, keksejä, karkkeja… Illemmalla The Kaveri rantautuu residenssiin ja hän toivoi seljankaa, joten kai minä sitäkin voin keitellä. Hyvä vaan, että kelpaa! Huomisaamuna lähdetään aikaisin kirpparille. :D

Jahas, se on nuttua *kevyt kesärotsi!!!* niskaan ja kepittelemään tuonne sivukujille. :cool:

POLKA – KAHTIA JAKAUTUNUT KAIKKI!

Kesäperstai?

Uskalsin JO eilen vaihtaa ensimmäistä kertaa talvitakin hieman kepoisampaan rotsiin. ;) Ei ihan palellut, mutta ei nyt kyllä hikikään haitannut. En todellakaan halua palella, tässä on jo paleltu viime syksystä lähtien… Onneksi on luvattu vähän lämpimämpää!

The Kaveri kävi sitten eilen lounaalla, vaihteeksi. :D Tein kohtuuhyvät muonat, herkkarit olivat suorastaan heekkua pitkästä aikaa. Ja pullaa kaffen kanssa. Tulipa taas ahmittua. Mutta syöminen nyt vaan on kivaa. Pitää tänään vielä käydä kaupoilla noutamassa hetelmiä ja porganoita huomista muonaa varten. Huomenna Belga tulee syömään puoliltapäivin, The Kaveri illalla. Monta vierasta päivässä. :o Olenpas minä ylösotettu ja sosiaalinen tällä viikolla(kin). Sunnuntaina mennään isolle kirpparille, mukavaa. Jotain ohjelmaa on kiva olla. Vieläkään ei uskalla julkisiin, pitäisi kyllä tämän alkukesän aikana hakea edes kantakortti ja testata asiaa vaikka paikallisjunalla. Varmaan juna onnistuu, en epäile, mutta bussit *huokaus*.

Seuraava huokaus: pitäkää peukkuja, se on reseptien uusimispäivä ja tiedän jotakin runtua taas tulevan. Pitäkää tosiaan peukkuja, että naureskeleva omisarvis edes uusii tärkeimmät! Leidi kun kohentaa omaa asemaansa nyt sillä, että vähentää lääkityksiä jokaiselta, jolla tietynlaisia mömelöitä on. Epistä, kun kunnon syitä ei todellakaan ole. Aina hermostuttaa, ettei kohta pääse enää aamuisin liikkeelle lainkaan. :( Pelottavaa.

Mutta menen tästä suoraan uusimaan ne ja teen samalla pari muuta juttua. Pitää myös kurkata, keille tänään lähtee postia. ;) Sitten kepittelemään lootalle ja kaupoille, tämäkin päivä on saatava käyntiin. :cool:

POLKA – HUOLISSAAN MONISTA ASIOISTA JÄLLEEN KERRAN!

Annoin!

Annoin kaikkeni eli kävin eilen äänestämässä ja käytin senkin oikeuden! :) Saa suorittaa! Eipä sitä meikäläisellä muuta ollutkaan, joten kaikkeni annoin.

The Kaveri kävi eilen aamukaffella ja toi tullessaan melkoisen halon eli ison lohen ja perkeet. Hmmm. Siitä riitti jakamista ja nyt on muonaa ainakin kolmeksi lounaaksi, neljäksikin, jos perkeistä keitetystä liemestä väsään seljankaa. Ei huono, lounas kahdelle vajaalla eurolla. ;) Juu, ollaan pihej.. ei kun  siis taloudellisia, hintatietoisia. Käytiin samalla äänestämässä, kun käveltiin kylille. Tullessa rohmusin vielä vihanneskioskista repun täyteen vihreää, punaista ja keltaista – loppuviikon tuoreet. Mukana myös iso pussi herkkusieniä. Lasku 4,50 eli ei paha tuokaan. Jee, olen tyytyväinen. Ruokaa on, tekemistä on. Kirjoja puuttuu, mutta Belga korjaa tilanteen lauantaina. :) Mikäs tässä on lorvaillessa.

Tapaan The Kaverin myös tänään kylillä ja *tsih* yllättäen hän on tulossa lounaalle. ;) Ei, ei sitä lohta. Tänään syödään kanantissiä täytettynä pestolla, kylkeen tulee lojumaan sieni-munakoiso-paprikahässäkkää sekä täytettyjä herkkareita. Luksusta, jos vaan onnistuu. Hah, pakko puhua ruuasta, kun mitään muutakaan kerrottavaa ei ole. Totesin, että mietin ja pähkäilen aivan liikaa asioita, joihin en voi vaikuttaa. Miksi pitäisi. Yritän oppia siitä pois. Hankalaa…

Eli menen tästä tsekkaamaan maksut, kuoritan ostokset ja sitten kepittelen lootalle. Taitaa olla vuoden ensimmäinen aamu, kun uskaltaa jo miettiä, uskaltaisiko siirtyä pois talvitakkikaudesta! :cool:

POLKA – JOSPA KESKITTYISI JOHONKIN HALLITTAVAAN ASIAAN!

 

Taas saa äänestää!

Jotakin hupia kaikille – tänäänhän alkaa ennakkoäänestys. ;) Sen verran pitää tykätä itsestään ja ns. politiikasta, että käy äänestämässä. On sentäs pieni mahdollisuus vaikuttaa, vaikka se tuntuu välillä niin kovin turhalta. Silti. Menkää siis äänestämään ja mieluusti tietty ennakkoon. Koskaan ei voi olla varma, pääseekö oikeana päivänä paikalle. Heh, no minäkin vaan varmistelen, ettei tarvitse varsinaisena vaalipäivänä lähteä mihinkään. OK, tämä on taas hyvin kliseenomaista, mutta on tässä asiaa takana *kun osaisi sen tuoda nätisti esille*.

Josta tuli mieleen, että enpä ole pahemmin kirjoitellut viime aikoina. Tärkein syy on kai se, että ei ole sellaista ’pakkoa’. Olen myös (liian?) itsekriittinen omalle tekstille ja sopii ollakin. Hirveää kökköscheissea, paatosta ja muuta. Sanoisin itselleni, että ei jatkoon. ;) Ketuttaa kyllä, kun asiasta on kyselty. Ei, en aio tehdä mitään tämä asian eteen. Piste. Kirjoittakaa te, jotka pidätte itsestänne ja omasta tekstistänne!

The Kaveri saattaa poiketa tänään kaffelle kalareissullaan. Kalareissu -> käy tsekkaamassa, mistä löytyy viikon halvin fisutarjous. Tarkoitus olisi taas jakaa saalis sekä kustannukset. Ei sitä muutoin niin usein lohta syötäisi. ;) Hmmm. Huomiseksikin on sovittu yksi tapaaminen eli simppeli Huutis-ostosten nouto. Belga lienee tulossa lauvantaina ja menoa on taas sunnuntaina. Johan minä olen varsin ylösotettu lähipäivinä. Hyvä vaan, mitä enemmän on jotakin sovittuna jo etukäteen – ja jotakin tekemistä, jolla on nimi. Alkaa riittää tämä haahuilu ilman mitään järkevää tekemistä siinä välillä.

Ärh. Olen edelleen vähän vihainen itselleni. Edelleen stressaavat ne pari asiaa, joita tässä odotellaan ratkeaviksi. Mietin sitä, pitäisikö alkaa kysellä perään etukäteen aktiivisesti vai reagoida vasta sitten, kun asiat ovat ns. päällä eli ajankohtaisia? Tämä. En siis tiedä mitä tehdä. Tähän liittyy niin monia muita asioita. Siksi olisi helpottavaa saada jotakin infoa etukäteen, jotta voisi alkaa järjestelemään ja hoitamaan näitä liitännäiskysymyksiä. Eikö vaan olekin sekavasti ilmaistua? No, toivottavasti edes joku ymmärsi. ;) Piti vähän avautua.

Ehkä sitä pitäisi vetää pillifarkut koipisiinsa, nuttu niskaan ja viedä roskat ensin ulkoilemaan. Kylille sitä on kuitenkin kohta kepiteltävä! :cool:

POLKA – ÄÄNEKÄS ÄÄNESTÄJÄ, MUUTEN NOLO ÄHRÄÄJÄ!

Liikaa kaffetta?

Taas väsyttää, heräilin vaihteeksi tuossa klo 3 tienoolla – nukuinkin katkonaisesti. Olisikohan ollut ne jokunen litra kaffetta eilen? ;) Meni vähän ehkä överiksi kahvin määrä, kun vetäisin kaikki pohjatkin vielä keittimestä…

The Kaveri oli eilen lounaalla ja kaffella eli heekkuja tuli vedettyä taas luvattoman paljon. Tuoretta leipää, pullaa, mansikoita – ihan kaikkea. Mutta kun syöminen nyt vaan on kivaa! Siinä sivussa käläteltiin ja sovittiin mahd. kirppariretkestä sunnuntaille. Jos on hyvät kelit, muuten ei todellakaan. Ulkokirpparille ei lähdetä *kauas vielä* kastumaan. ;) Jotakin tekemistä ja odoteltavaa taas vaihteeksi. Johan tässä on ehtinytkin jäkittää kotona!

En minä valita sitä, että on vähän tylsää. Se kuuluu asiaan. Edelleen valitan omaa saamattomuuttani. Pitäisi piristyä, mutta edelleenkin niin moni pikkuasia riippuu parista isommasta, joihin Minä Itte en voi vaikuttaa lainkaan enkä millään tavalla. Hmph. Toisaalta, ainakin toinen ratkeaa viimeistään kesän lopulla. Että tässä sitä sitten odotellaan. Pitäisiköhän keksiä jotakin pientä ja tärkeää, jonka parissa nyhvertää? ;) Tai olenhan minä keksinyt jo, ehkä vaan paneudun sitten enemmän tiettyihin aktiviteetteihin. Mystistä?!

Josko vaan normeilla sitten? Eli nuttua niskaan, reppu selkään sekä lootalle viemään postia. Ainakin se on hyödykästä tekemistä! :cool:

POLKA – JANKKAA SAMOJA ASIOITA TAAS VAIHTEEKSI!

 

Normeilla vaan…

… niin kukaan ei hepuloi! ;) On ehkä vaan vähän tylsää – tai siis ihan kivaa. Tavallaan. Tosin ei sitten myöskään tapahdu mitään erikoisempaa. Ei missään mielessä. Ei edes Polkalassa. Tai ei varsinkaan täällä.

Eilinen meni taas hänekseen tuossa haahuillessa erilaisten pienten juttujen kanssa ja tietty Huutis-hommissa. Ou jee. Tänään tapaan The Kaverin kylillä ja lounastamme täällä. Olisi vähän suunniteltavaakin, olisimme ehkä menossa jonnekin. Meno – tässä se tarkoittaa esim. lähikirppareita siis. Ei sen kummempaa, mutta meikäläiselle sekin on jo menoa jonnekin. :D

Kauppalista pitää vielä laatia, jotakin muonaakin olisi taas tuotava. Ainakin vihreää. Sitten kurkkaan tilille, kuoritan ostot ja lähden kepittelemään lootalle ja kaupoille. Leikin tehokasta, vaikka en sitä ole! Hämään melkein asiantunjoitakin… :cool:

POLKA – OLEVINANSA TEHOKAS ELI PALJON PUHETTA, MITÄÄN EI TAPAHDU!