Ei ainakaan tylsää!

Se hyvä puoli on pienessä kiireessä – ei ole kovin tylsiä hetkiä ollut pitkään aikaan. Eräs asiakas jopa poikkesi eilen noutamaan ostoksensa ja jäi valitsemaan vielä hieman lisää. Mukavahan se, kaveri ja ostokset, molemmat. :) Tuon ostajan lisäksi kaveri poikkesi torpassa tuomassa sen mainitun lohen. Jeps, taas on jömmamuonaa. Keittelin eilen ruodot ja perkeet liemeksi, seljankatarpeetkin siis on pakkasessa. Ja kolmen lounaan ainekset kahdelle ihmiselle, 5 eurolla ei kehnosti ollenkaan. Taas köyhät syövät hyvin ja naureskelevat. :D Ruoka-asiat ovat tärkeitä, jos olette jo kyllästyneet tähän teemaan. Kun ei mistään muusta enää voi pihdata senttiäkään, on pakko keskittyä ruokaan ja sen hankkimiseen.

Ja tänäänkin hankitaan. Viikon isompi postitusprojekti eli 8 kirjettä ja pari pakettia olisi lähdössä, jos kaikki ovat maksaneet. Ei se rahallisesti iso summa ole, mutta aina lisää kansantalouden pyörittämiseksi ja pääseehän tässä ihan kuluttajaksi ja kierrättämään rahaa. Se on velvollisuus tämän hallituksen alamaisena *not*. Josta pääsenkin ikuisuusaiheeseen. Miksi ihmeessä nyt suorastaan mainostetaan, että Tsadissa rakennetaan niin paljon, että kämpät jäävät tyhjiksi?! Älkää naurattako. Jos vuokra on kohdallansa, jonoahan niihin tulee. Se on sitten eri asia, että kaikki eivät saa minkäänlaisia tukia. Minä ilmoittaudun heti muuttamaan uuteen asuntoon, jos vuokra on edes yli 50 euroa alhaisempi kuin nyt maksan! Tänne vaan tarjouksia, ziitos. Enkä edes hirveästi valikoisi. Jotain rotia näihin hommiin, muuten menee taas hermo, prhna.

Mutta nyt hoitamaan muutama homma, sitten nuttua niskaan ja ulos viemään ensin roskat ihmettelemään harmaan eri sävyjä. :cool:

POLKA – TÄYSTYÖLLISTETTY ELÄKELÄINEN PUISTELEE!

Kiirusta – itse aiheutettua!

Sen siitä saa, kun alkaa järjestellä itselleen kaikenlaista tekemistä. ;) Huomaa yllättäen olevansa aivan hemmetin kiiruisa välillä. Välillä taas ei. On tämä kuitenkin aina parempi kuin maata ja vänistä – vai?! Eilinen meni kyllä taas niin nopeasti, ettei oikein tajuakaan mitä kaikkea sain aikaiseksi. Hyvässä mielessä siis.

Kyliltä roudasin vähän tuoreita appeita, ihan hyviä jopa. Kaveri tuli lounaalle ja siinä paikallislehdyköitä selatessa totesimme halpisalelohta olevan tarjolla tänään. Toki sitten sovittiin, että hän noutaa ison lohihalon ja minä jakelen sen biiteiksi, korjaan perkeet hoteisiini ja keittelen niistä liemen. Kulut puoliksi ja taas köyhälistö syö lohta ja sieniä :D Eräitä ketuttaisi! *taas ruokajuttuja, mutta se on niin tärkeä asia*

Huutis-hommatkin repesivät melkein käsiin illalla. Monia päällekkäisiä ostoja, joista tuli hieman selviteltävää. Kas kun ”reaaliaika” ja kaksi minuuttia eivät olekaan ihan sama asia. ;) Joku pahoitti mielensä (en siis todellakaan minä), mutta saimme kohtuullisen neuvottelutuloksen aikaiseksi. Oujee, varmaan suhtaudun liian vakavasti näihinkin juttuihin, mutta kun se nyt on minun tapani eikä sitä ole syytä muuttaa. Siihen kuitenkin kuuluu se, että ostaja olisi tyytyväinen tuotteeseen. Meneekin tänään puoli päivää asiaa hoitaessa ja samoin etsiessä eräitä papereita jostakin… paikasta nimeltä jömma.

Kai sitä tuonne sateeseen pitäisi. Keli haittaa vasta sitten, kun maassa on jäätä! Sade vain kaunistaa, joten antaa tulla vaan. Jotenkin tuntuu, että ehkä em. lausunnossa ei ole perää – kokeiltu on! :cool:

POLKA – YRITTÄÄ JAKSAA YRITTÄÄ!

Taas kylille!

Sen sanovat jo normitkin eli tänään kylille noutamaan muonaa ja muuta, ne isommat ja painavimmat tarpeet ainakin. Sitten vaan jännätään, milloin kelit pahenevat… :( Ei olisi väliksi! Kiirusta tässä pitäää eli tarkastan  vielä maksut ja Huutis-hommat *aivan, taas*. Sitten köpöttelemään rollerin kanssa liikkeelle. Mrrr, harmittaa. Ihan uutisten ja varsinkin vahingossa klikkiotsikoiden aukaiseminen saa aikaan melkein raivo-harmi-reaktion. Ehkä pitäisi ulkoistaa kaikki ajatuksensa. ;)

Minä menen ja kohta minä taas tulen. Toivottavasti ilman isompia häverikkejä! :cool:

POLKA – TAAS SE ON MENOSSA!

Mihin päivät häviävät?

Jotkut päivät  vaan häipyvät niin nopeasti. Eilen ei taaskaan ollut tyhjää hetkeä – mikä tietty on ihan hyvä. ;) Olen näköjään osannut järjestää itselleni puuhaa. Tai niin, en aina pelkästään itselleni. Eilenkin ruoskin lasta hommiin. Laps 30 v. järjesteli kuvakortteja ja minä lippua ja lappua. Hah, taatusti kaikkien mielestä lapsellista puuhaa. Meillä oli kyllä ihan mukavaa, siis minulla. Hölöteltiin siinä vielä joutavia ja keitettiin urakan jälkeen pullakaffet. Ziitosta sinne, niin mukava saada tuollaista apua. ;)

Muona oli eilen muutenkin ihan hyvää, soppa onnistui. Siitä ei koskaan tiedä. Periaatteessa seljanka kootaan spydärin tapaan eli kaikki jämät, mitä tarjolla on. Jälkkäriksi piparirahkaa. Mjäh, aika tavallista – ei jatkoon. Tänäänkin pitäisi keksiä isompi läjä muonaa viikolle. Soppaa tietysti. Huomiseksi kärtsättyä fisua ja sieniä. Riittäisiköhän tämä ruokaosioon?

Puuhasteluakin piisaisi, tänäänkin. Jotain olisi suotavaa tehdä huushollin eteen ja pyykkikoneenkin saisi käynnistää. Postiin lähteviä tavaroita pitää etsiä esille ja pakkia ne odottamaan lähtöä lootaan. Tietysti huomiseksi vähän kauppalistaa ja semmoista. En ole ylityöllistetty, mutta kaikkea pientä piisaa. Merkinnäksi itselle: rokotustsekkaus ja junaliput synnyinkaupunkiin olisi hoidettava alkavalla viikolla! *kyllä, lopultakin*

Kävin äsken partsilla ja siellä kaadetaan vettä niskaan. Silti pitäisi lähteä viemään jotakin roskiin eli kehitellä tekosyy itselleni. Kyllä se kohta keksitään! :cool:

POLKA – SAMOJA ASIOITA PITÄÄ JANKUTTAA!

Samaa rapotusta…

Tiedän, en rapota kuin ruuasta ja Huutis-hommista. Ei paljon muuta ole ilmassa. Tai toki on, mutta jos alan tässä taas vääntää asioita mm. lekurista & lääkkeistä, sairauksista & kivuista jne. ei tätä enää kukaan jaksa lukea. Ei jaksa nytkään – ihan sama. Edelleen tämä toimii itselle muistilaatikkona muutamista asioista. ;)

Pinnalla pyörii toki jatkuvasti muutama asia ja ne ovat niitä ikuisuusasioita: asuminen, lääkitys ja päivittäinen selviäminen *muukin kuin se ruoka*. En vaan enää jaksa kohkata päivittäin siitä muille. Kukaan ei reagoi. Eikä minulla valitettavasti ole sellaisia suhteita, joita voisin käyttää hyväkseni em. asioissa. Kuulin taas hyydyttäviä viestejä kaupungin asunnonjakotilanteista. Uskomatonta scheissea! Lääkityksestä taas – uusi lekuri ei ole lukenut *tietenkään* papereita vaan ainoastaan tietyt merkinnät eli kuusessa ollaan. Voi huokaus! Ei pitäisi ajatella eikä avautua. Nyt nämä asiat alkavat taas vainota ajatuksia päivän mittaan. Keskityn siis mieluummin tänäänkin ruokaan, pieniin järjestelyihin ja Huutikseen. :) Saatte ainakin paremmalla mielellä olevan Polkan tässä.

Belga on siis tulossa lounaalle. Tänään vuorossa seljankaa, kylkeen paahdetaan eestiläistä leipää ja sen päälle sienisalaattia. Jälkkärinä piparirahkaa. Kaffen kanssa tietty pullaa! :D On lauantai, lupa syödä ja herkutella. Kivempi se aina on kaksin kuitenkin ja kyllä kai Belgakin siitä pitää. Ei vielä ole ainakaan saanut isompia hepuleita. Siksi aion pyytää häntä tänäänkin avuksi järjestelemään silppua, lippua ja lappua. Pitkämielisempi hän on kuin minä, meikällä menee hermo *omaan tekemiseen siis* joskus turhankin nopeasti.

Jahas, se on nuttua niskaan ja viemään kissanhiekat haukkaamaan kosteaa, sumuista ja harmaata ilmaa. Sitä raikasta *köh*… :cool:

POLKA – IHAN SAMA, MITÄ MINÄ KIRJOITAN TAI SANON!

Perstain hässäkkää

Kohta se taas alkaa. Olisi hoideltava asioita eteenpäin. Materiaalia Jusalaan Valentiinolle, kotihommia ja Huutis-asioita. Normaalia siis, mutta kyllä kaikella saa päivänsä täytettyä. On läjä kirjojakin tuossa vielä. :D Asiat ovat siis periaattessa kohdallansa, kunhan minä jaksan toimia edes jollakin tavalla. ;)

Se on tässä lähdettävä kohta kepittelemään postillootalle. Sitä ennen käytävä tilillä tsekkauskierros maksuista. Eilen jämähti outo nettihämminki, yhteys katkesi eikä millään suostunut ehjäksi. ;) Meni siinä puolilleöin, ennenkuin kaikki toimi. Hetken jo mietin, onko taas pakko kirjaston koneelle… onneksi ei. Ei siinäkään ongelmaa, mutta aikaahan menee. Aikaakin tietty on, mutta. Kun sitä vaan yrittää edelleenkin olla jollain tapaa muka-tehokas. Hups, jotain muonaakin pitäisi itselle, söin sopan loppuun eilen. Taidan tehdä uuniperunoita ja jotain kivaa siihen kylkeen.

Haa, joulukuulle löytyi jo yksi kiva homma. Toveri oli saanut joululahjuksen ja käymme äkkiseltään Tallinnassa. Ei paha, käydään vähän ruoka- ja juomakaupoilla. Aikaa maissa on nirkosesti, mutta ehtii siinä vielä lounaalle ja jotakin muutakin tekemään. Oi, tunnen itseni niin varatuksi, kun kalenterissa on yksi (-> 1 kpl) merkintöjä! :D

Tämä lähtisi nyt ulos viemään roskia ja samalla esittelemään repulle ja kepeille paikallisilmastoa. :cool:

POLKA – SITÄ SAMAA ERI SANOIN!

 

Taas tuhluutusta!

Tuli eilen taas tuhluutettua. ;) Ensin kävin kylillä viemässä postia. Kun siinä nyt sattuu olemaan Liiteri, kävin hakemassa kaurahiutaleita. Tai niin minä kuvittelin. ;) Ahdoin sitten reppuun myös halvennustarjouksena 1,5 kg mandariineja – halpis nääs. On niin äveriäs olo, kun on kahta plaatua hetelmää kotona, voi ottaa enemmänkin kuin yhden päivässä. Johan on luksusta. :D Toveri kävi myös kylillä, toisella puolella kaupunkia ja toi torppaan halon kokoisen lohikalan, valmiiksi fileeratun ja perkeet toki mukana. Hah, siinä pilpoin fisun osiin, keittelin roippeista liemen ja laskin, että 8 eurolla saa viisi lounasta kahdelle hengelle. Ei todellakaan ihan huono, koska ruoka on myös hyvää. Aivan, tähän voi lopettaa lukemisen. En minä muuta kuin puhun ruuasta, rahasta ja jostain muusta typerästä. ;)

Toteanpahan vaan, että tässä eletään aivan eri elämää kuin mitä ns. normaalit tavisperheet ruuhkavuosina *inhoan näitä kaikkia termejä*. En kyllä tunne ketään, joka elisi niin ja jolla ongelmat olisivat sitä luokkaa, ettei pääsekään matkoille neljä kertaa vuodessa. Minulle matka on meno Tsadin keskustaan – siellä ei tule käytyä huvikseen nääs. Ehkä minä joskus sinnekin tästä. ;)

Tänään vuorossa kotihommia ja sitten iltapäivästä alkaen Huutis-puuhia. Edelleen jotakin on tehtävä, koska mitään ei tipahda nenän eteen ihan itseksensä. Valitettavasti! Oujee, aamu on jo hieman valjennut, joten kai se on vietävä roskatkin hengittämään raitista ilmaa. :cool:

POLKA – RUOKAA JA RUOKAA, HÖH!

Keksiviikon kiirukset…

Totesin, että eilen oli varsinainen luppopäivä. Nooo, luppo ja luppo, vain jokunen tunti hommia. ;) Mutta ei mitään hoppua mihinkään. Se kiire iskee ihan kohta, kun punkean itseni pöydän ääreen setvimään laskuja, omiani ensin. Sitten tarkistetaan, mitä on saatu, verrataan kenelle on lähdössä postia ja sitten isketään merkkejä kuoriin, kerätään pino ja lähdetään kepittelemään postilootalle. :)

Pientä hommaa, jossa on paljon osasia ja pitäisi vielä olla helkkarin tarkka. Käks, alan kohta hermoilla. ;) Kaipa se taas tästä, pitää vaan yrittää. Toveri on kai tulossa poikkeamaan, meillä on tämä pieni kiintiö, että yritämme saada ruokakuluja himppasen alemmas ostamalla kimpassa mm. ison lohen. Sen kun puolittaa, ottaa rääppeet talteen jne. on tiedossa monta hyvää lounasta. Kummallekin. Ja tätä voi noudattaa sovelletusti muissakin hankinnoissa. Ei huono! :)

Kohta taas nuttua niskaan ja kylille. Ei tässä maaten mitään saa aikaan eikä tienaa edes sitä 8,20 euroa. :D Kolikot on noukittava talteen sieltä, mistä se on mahdollista… :cool:

POLKA – PAKKAAJA-SIHTEERI-TSUPPARI!

Päivä hävisi johonkin!

Eilinen maanantai vaan kului niin nopeaan, ettei tuntunut oikein ehtivän mitään. ;) Kylillä kävin melko pikaisesti kuitenkin. Tarvittavat emmeet kassiin ja kotio. Kaverikin sitten kohta soitteli ja väkertelin vähän lounasta ja kaffetta. Kuukauden rahanjako toki toimitettiin hyvässä yhteisymmärryksessä. ;) Olihan hän ainakin tyytyväinen… Täytynee avata asiaa sen verran, että ei – hän ei ole maksullinen! :D Myyn osan hänenkin läystäkkeistään omien rojujeni vieressä ja niistä voitto puolitetaan. Ei huono, kummankaan mielestä.

Tänään eilisen lorvailun jälkeen onkin hommaa ihan tarpeeksi. Jospa ryhdistäytyisi siis ropottamaan tänään, huomiseksi on taas muuta.

Pitkät kalsarit koipiin lämmittämään ja viemään *ei, kalsarit eivät vie mitään* vaikka lehtiä tänään haistelemaan ulkoilmaa. On siellä aika lämmintä, mutta tämä kosteus ei oikein sovi… :cool:

POLKA – PÄIVÄT OVAT PITKIÄ, MUTTA NOPEITA!

Taas kylille…

Se on kuukauden virallinen atteekkipäiväkin. Pakko siis mennä, kun mömelöitä ei saa ulos kuin aivan loppuviimeksi *ai että vihaan tätä sanontaa*. Eli tänään on viimeinen lääke menossa, pakko noutaa lisää! Ja tietty lisää muonaa – joku syö täällä päivittäin. :o Taidan olla minä. Myös Lady Minnie kaipaa  toisinaan purtavaa, ei kissakaan elä muuten.

Postia on tungettava laatikkoon eli menen vielä tarkistamaan tulleet maksut ja pakkaamaan mikäli pakattavaa on. Aika järjetöntä tämäkin homma tavallaan. Parempi olla laskematta tekemisiään. Silloin voi olla ilokas niistä senteistä, jotka tienaa. Jos alkaa todella miettiä, mitä ostaa (kirjekuoret, postimerkit sekä kaikkeen kulutettu aika *jota menee tunteja päivittäin*) ei tämä leiville lyö. Minusta tämä on kuitenkin tavallaan helkkarin kivaakin, saan selkeitä kicksejä siitä, että tunnistan paikkoja / tilanteita / henkilöitä ja vähintään joka päivä törmään uusiin asioihin ja tietoihin. Näinkin kälyisen vanhana voi vielä oppia jotakin vielä historiallisemmasta ajasta. ;)

Jahas, taas nuttua niskaan, rolleri pakattavaksi ja sitten menoksi. Minä menen ja toivottavasti minä kohta taas tulen ilman suurempaa häverikkiä! :cool:

POLKA – TÄNÄÄN TAVATTAVISSA KYLILLÄ!