Sadonkorjuu vaan jatkuu…

Eilen kaveri informeerasi lohihalvennuksesta – ja kas, äkkiä torpassa makasi jumaleissönin iso lohi. Valmiiksi fileerattuna ja ruodot pussissa mukana. Ja minä hommiin; pilpoin lohen annospaloiksi ja keittelin ruodoista liemen sekä perkailin ruodoista palat mukaan. Oujee, ainakin 8 lounasta on tiedossa! Pelkästään omasta osasta – toki puolitimme tuotteen. :D Kohta olen Hamsteri-materiaalia. On niin onnekas olo, kun pakkanen alkaa olla täynnä muonaa.

Kas näin me rutiköyhät Sipilän kiusaksi! Syömme Arabian astioista, lohta ja sieniä, jälkkäriksi marjoja. Herkkuja! Joita on tietty metsästetty pitkään ja hartaasti. Kyllä. Tiedän, että nyt taas ketuttaa joitakin. Mutta jos ei viitsi nähdä vaivaa, ihan sama. En koskisi välttämättä tiettyihin halpisvalmisruokiin pienellä kepilläkään, jos ei olisi pakko. Juuri nyt ei ole. Siksi kehuaretostelen itsekseni.

Kohta tästä kylille eli postilaatikolle viemään jokunen kirje eli Huutis-ostokset perille. Jokunen euro on taas kilahtanut tilille. Nice! Ja eräs leidi tulee iltapäivällä noutamaan ostoksensa. Kiirusta siis pitää, päivittäin. Ei haita! :cool:

POLKA – JUOKSEE MUONAN PERÄSSÄ!

Sienejä!

Jee, saimme sienejä! Kulutin pari tuntia eilen käsittelemällä ämpärillisen sieniä pakkaseen. Aivan, ämpärillisestä tuli lopulta seitsemän pientä pussukallista. ;) Vähiin käy. Piti  sitten jo tilata toinenkin satsi. Tekaisin eiliselle lounaalle pienen sienikastikkeen ja se oli vaan niiiiiiiin tajuttoman heekkua, että pakko on saada jömma – pienikin. Lisäksi supparit olivat hyvin noukittuja, perattuja ja valmiita käyttöön. Laatutavaraa siis. :)

Kaupoilla tuli käytyä, eihän siellä mitään ihmeellistä löytynyt. Osa vihanneksoista on oudosti kadonnut myynnistä. :o Ilmeisesti kotomaasta ei enää löydy, joten odotellaan ulkomaiden tuontia. Jumaleissönisti ovat kaikki vaan kallistuneet. :( Ei hyvä. Kohta ei ole varaa edes porkkanoihin – tai juuri ja juuri niihin. Höh. Epäreilua. Sillä rahalla saisi aika helkkarin paljon vaikka karkkia. Mutta en pidä karkeista(kaan). Ruokana siis. Päivittäin.

Phuuh. Lähden viemään lehtiä katsomaan ulkomaailmaa ja ehkä kepittelen samalla hieman ympäriinsä. Vielä tuntuisi olevan kohtuulämmin aamu. :cool:

POLKA – SIENINAINEN! :D

Kylille – ja sadonkorjuu jatkuu…

Kylille tästä siis taas pitäisi, hakemaan muonaa ja muuta sekä hoitelemaan pari asiaa. Jei, olemme saamassa syksyn sienisaaliin, tosin pientä maksua vastaan. Iltahommiksi siis suppareita pakkaseeen. 10 litraa on hoideltavana, kunhan kaveri saa ne tänne raijattua. Hyvä näin; nyt on talven onpot ja sienetkin *osa ainakin* jömmassa pian. ;)

Vähän voisin kommenteerata Liiterin muonatarjouspolitiikkaa: enää ei ikinä ole tarjoushalvennuksessa ns. oikeaa muonaa! Jotain piperryksiä tai valmistavaraa kylläkin. Höh! Minä kun edelleen teen mielelläni muonan alusta asti – ei aina oikein natsaa nuo valmisruuat. Tai siis en osta niitä ikinä. Ehkä vielä tulee sellainenkin aika, mutta nyt olen vain ilokas, että pystyn edes muonaa itselleni värkkäämään! Jotakin hupia siinäkin.

Muuten olen sitä mieltä, että taas aloin turhaan pyöritellä pienessä päässäni mm. remppahaaveita ja muuta outoa sekä kummallista. Paras unohtaa asiat. Pitäisi yrittää elää ihan vain päivä kerrallansa ilman outoja odotuksia tai haaveiluja – kun mikään ei kuitenkaan toimi eikä tapahdu kuin aivan saakelinmoisella yrityksellä sekä itse satsaamalla ja tappelemalla. Eikä aina vaan jaksa! Joskus läikkyy yli..

Eipä siitä sen enempää. Pidän pienen pääni ummessa ja vien roskia ulkoilemaan, kun lähden tästä kohta pungertamaan kylille. :cool:

POLKA – RUOKAHAN SE ON ENSIMMÄINENÄ MIELESSÄ!

Sadonkorjuu…

Jep! Eilen oli sadonkorjuu eli chilipensaan hetelmät jaettiin puoliksi. ;) Eipä siinä nyt ihan mahdotonta määrää ollut, mutta laatu ja maku sitäkin parempaa – oikein hyviä chilejä. :D Belgalle ainakin upposi myös eiliset herra Lindströmit – aateloin *tsih* ne homiksella eli tungin sekaan raastettua, jäistä homejuustoa. Oli hyvää! Jätin vielä jokusen kaverille maistettavaksi eli keittelen jämistä muuten borskeittoa tänään. Juu, pitäähän minun toki raporteerata myös syömisistä tänäänkin.

Olisi hommiakin, taas. Viikon Huutis-ostokset kuoritettava ja tsekattava maksut. Kotohommiakin olisi. Ja jonkunlainen kauppalistakin on taas huomiseksi tarpeen. Kaikenlaista pientä. Ei kaikki niin hirveästi huvita. Tuli nukuttua huonosti ja kankesin lopulta ylös klo 3 kieppeillä, kun ei vaan unta näkynyt. :(

Unen aina voi korjata, kaikkea muuta välttämättä ei. Pitääkin lähteä kohta kepittelemään, kunhan aamu hiukan valkenee. Toisaalta parempi kuitenkin lähteä aikaisin, ettei turhaan pahoita taas mieltään eräiden kommenteista. En vieläkään vaan ymmärrä, miksi pitää kommenteerata minun liikkumisiani? :o Ehkä se vaan näyttää niin pahalta, että kaikilla on automaaginen lupa siihen! Scheisse, nyt ulos ja katsotaan, saanko jostain paperipussin päähäni! :cool:

POLKA – RÄÄHKÄ JA LIIAN VANHA!

Sumussahan minä!

Hih, onpa sumeaa! :) Tänne rantautui eilisiltana melkoinen sumu. Alkuyöstä koneet lensivät torpan yli matalalla, niiiiiin jännää. Ainahan se, vaihtavat kiitotietä joillakin keleillä ja taitaa olla taas sellainen. Tuohonkin tottuu, aikanaan asuessa paljon lähempänä kenttää, koneet lensivät tuolloisen torpan ylitse ja samassa nousussa nousivat telineet sisään eli helkkarin matalalla – se jo ihan vähän häiritsi. ;) Nykyään ei… Enemmän häiritsee joidenkin häirinnänsiedon mataluus. Öh, myhkäistä!

Keittelin eilen kapan punajuuria. Tänään pitäisi jalostaa niistä muonaa. Herra Lindströmiä ja borskeittoa! Syököön joku tai sitten ei – minulle kelpaa kyllä. :D Kaveri oli yhyttänyt sienestäjän! Saamme maanantaiksi 10 l suppiksia melko edukkaasti. Minä käsittelen ne ja jaetaan lopputuote. Ei paha lain. Muutama hyvä sienikastike ainakin. Oikeastaan ansaitsin jo rahat noihin sieniin, kun myin kortteja ison kasan yöllä. Nice!

Tässä Belgaa odotellessa alan vaihteeksi pilppomaan vihanneksia ja raastaan nuita jo keitetyitä. Hommia on, vaihteeksi. ;) Ei kepittelyä tänä aamuna, ehkä myöhemmin tai huomenna pidempään. :cool:

POLKA – RUOKAHIRMU (tai hirmuinen ruoka…)!

Perstai ja ne perinteiset

Eiköhän tälle päivälle ole normeja taas täytettäväksi, ne tavalliset perstain pakolliset. Valentiino saa materiaalia ja kas, tänäänhän on miehen synttärikin. Pitää muistaa onnitella. ;) Kotohommia puskee päälle, kun ei ole taas viikolla huvittanut mitään aloittaa. Juu eli hommia on, ei kaikkia lasketa.

Sain eilen sitten päiväkaffeseuraa. Hyvää seuraa, joka toi mukanaan kaffetta ja hetelmiä. Oli käynyt halpiskaupan tarjoukset roilaamassa ja minäkin sain osuuteni. Ihan ihmisleipääkin! :o Tuoretta siis – en muista milloin olisin semmoistakin ostanut. Elämme herroiksi ja ehkä tässä laitan punajuurekset kiehumaan viikonlopun muonaa ajatellen.

Kaikenlaista siis pitäisi. Ensin sikansa saavat roskat ja niiden tarpeellinen ulkoilutus. Lähden kohta tästä kepittelemään. Onneksi tuntuu kohtuulämpimältä tuo keli. :cool:

POLKA – ORGANISEERATTU ELÄIN!

Torjantai!

Torpsoa torjantaita vaan! :) Jee, en minä olekaan mokaillut – eikä se uusi lekurikaan. Meitin atteekin seutti ei ollut edes päivien laskuissa oikein kartalla *mitenkähän muut laskelmat…*. Eli minähän laitoin lääkkeet uusintaan sen mukaan, mitä seutti kertoi. Väärin! Ei pitäisi uskoa – sen takia jouduin liriin. Kunhan vielä saan tämän ensi perstaina kerrottua lekurille! Ja toivottavasti menee perille, vielä on yli viikko aikaa siihenkin. Eikö ole hullua? Aikaa ei saa ja puhelinaikaakin saapi odottaa 1.5 viikkoa…

Kävin kylillä eli vein postia, kävin atteekissa ja kirpparilla. Kepittelin kuulkaas vaan menemään. Reilu tunnin reissu. Ei paha. Hiukan hyydyin aivan loppumetreillä kotoon. ;)

Tänään saattaapi olla kaffeseuraa tai sitten ei. Njäh. Kiva, jos olisi. Jos ei, ei voi mitään. Puuhaa on kyllä. Ja pitäisi taas keksiä jotain muonaakin. Ostin mm. punajuuria. Mitä ihmettä syötän Belgalle viikonloppuna? Ei toimi nyt tämä pää. Ehdotuksia otetaan vastaan; jotain kasvispitoista mieluusti!

Kohta kepittelemään ja viemään jotakin ulos. Ainakin vien itseni. :cool:

POLKA – EN OLEKAAN IDIOOTTI!

Uusi arvaus – ja taas mennään…

Sitähän kestikin jo hetken. Että oli melkein ilman ongelmia. Ei olisi pitänyt uskoa, että se on mahdollista ja ehkä jopa pysyvää. Eilen tipautettiin taas maan pinnalle; ilmeisesti arvauskeskuksessa on jälleen uusi lekuri. Eli eipä lääkkeitä uusittu. Taas mennään l. raivareitahan siellä odotellaan. Voi huokaus! Ei jaksaisi aina tapella samasta asiasta. Kai se on taas tänään aloitettava! Räyh.

Onneksi on muitakin asioita pyörimässä – ainakin päässä. Lähden kohta kepittelemään ja vien samalla postia laatikkoon. Maksustakin on siis toiveita. :) Jotakin hyvää. Samalla saatan poiketa jossain puodissa. Ans kattoo. Ei kyllä vieläkään naurata.

Sentään värkkäsin ison kattilallisen soppaa loppuviikoksi. Ei tarvitse miettiä syömisiä. Eli nuttua niskaan, pakkaukset ja maksujen tsekkaus ja sitten nenä ulos torpasta! :cool:

POLKA – ALKAA JÄLLEEN HÄIRIKÖKSI!

Olihan se kohdallansa!

Kylä oli siis eilen paikallansa! :) Onhan se käytävä tarkistamassa kerran viikossa, ettei meitin keskusta ole hävinnyt mihinkään. Löysin kohtuuhyvin jopa vihanneksia, hetelmät olivat enempi haussa. Niin outoa. Kaikkien kasvisten hinnat ovat jo nyt melko huipussa – ja hinta taatusti nousee talvea kohti mennessä. :( Ei kiva. Omppoja oli toki tarjolla, hitonmoiseen hintaan. Räyh. Kähmin sitten koriini porganoita ja punajuuria, paprikaa sun muuta edes vähän halvempaa ja sellaista, mistä ihan jopa muonaa voipi värkkäillä. ;)

Onnenkantamoinenkin yllätti! :D Sain lopultakin kaupaksi yhden paperipinon, jei. Sille sopii jo hymyillä, koska kate on varsin kohtuullinen. Tosin myin sen kaverin puolesta eli jaamme voiton, tietty… silti sopii olla ilokas. Menee oikeaan paikkaan, oikeaan tarpeeseen(kin) ja on pois meidän hyllyistämme. Nice!

Josta johtuukin se, että lähden ihan kohta kepittelemään ja viemään roskat ulkoilmaa haistelemaan. Sen jälkeen onkin pakkaamispuuhia ja ehkä sopisi tehdä jotakin tämän residenssinkin hyväksi – no, ainakin miettiä edes asiaa. :cool:

POLKA – PAKKOMYYJÄ!

Kylille!

Oi, kuulen jo kutsun! Siellä hörhöt ovat nousseet kivien ja juurakoiden alta kuin menninkäiset ainakin. ;) Anteeksi, olipa ilkeästi sanottu. No näkeepähän ihmisiä livenä. Lisää siis.

Toveritar Kitystä poikkesi eilen torpassa. Olipa mukava nähdä Sörkan sakkia pitkästä aikaa! :D Tosi kiva sunnuntaikyläily. Kiitosta vaan, jos satutte tätä lukemaan. Munkit olivat jättiheekkua. ;)

Tässä pitää kohta vielä laatia kauppalistaa, joka on kesken. Sitten tsekata halpistarjoukset ja käydä katsomassa, onko ostoksia myös makseltu tilille. Postiin onkin menossa vain pari kirjekuorta. Hmm, tämä toimii aina sellaisisa sykleissä. Viime viikolla oli kiirus, nyt enempi hiljaiseloa. Toivottavasti vilkastuu!

Sovin myös kaverin kanssa, että nähdään kylillä ja tullaan sitten lounastamaan meille. Eilen värkkäilin täytettyjä paprikoita. Saas nähdä, menevätkö ne kurkusta alas?! :) Ainakin minä pidän niistä… välillä on ongelmia keksiä ruokia, jotka varmasti uppoaisivat piintyneelle lihasyöjällekin. Siis sellaisille, joiden mielestä joka safkalle pitää olla lihaa, kalaa, kanaa. Ehkä tuo kelpaa kuitenkin. Jälkkäriäkin on…

Jahas, se on nuttua niskaan ja rollerin ohjaimiin! En uskalla sentään vielä kaupoille kepitellen. Jotenkin on ne  tavarat saatava kotiinkin! :cool:

POLKA – PALUU NORMEIHIN!