Lusmu liikkui sittenkin…

Olihan se lopulta pakko lähteä eilenkin liikenteeseen. ;) Kun aurinko lämmitti ihan vähän iltapäivällä, lähdin lootalle. Ensin käristelin itseäni lämpöpeiton alla hyvin ja sitten äkkiä vaatteet päälle ja ulos. Olihan se pakko jotakin tehdä – ja ainakin sain roskat vietyä samalla. Onneksi tänään ei pitäisi olla ihan noin vilsaa. Toisaalta, luvattiin lunta. Ärh, on tämä nyt taas. Luulin jo, että tämä talvi olisi vähän helpompi, mutta ei. Pitää seurata ja jahkata, milloin pääsee ulos. Ja minä tarkoitan tätä ihan konkreettisesti. Ei ole järkeä yrittää kävelylle tai kaupoille, jos joutuu tosiaan viskomaan rolleria yli kinosten. :o No juu, tiedän, ei tätä esim. huoltomiehet täälläkään ymmärrä. :( Ehkä tämäkin olisi pitänyt jättää kirjoittamatta. Kuulostaa kai siltä, että aloitan märi-väni-känisemisen.

Tänään The Kaveri lupasi tuoda pari juttua, joita tarvitaan. NJEPK puolestaan ilmoittelee puoliltapäivin, onko hän tulossa vai pitäisikö minun isommalle kylälle. Ei suoraan sanoen kyllä huvittaisi niin pätkääkään nyt lähteä tuonne kiusaamaan itseään. No, met katsomma!

Vietin muutenkin eilen puolittaisen luppopäivän eli haahuilin pienten asioiden kanssa, jotka ovat jääneet vajaalle huomiolle. Tulipahan näkerrettyä kaikenlaista. ;) Hyvä niin, olisi nuokin joskus ollut pakko hoidella pois kuleksimasta. Hih, tuntui jopa lintsaamiselta, kun en saanut kovinkaan montaa uutta kohdetta laitettua esille. Mutta eikö se ole vain terveellistä, että joskus himppasen lusmuilee?

Tänään taas täpöllä hommiin, kaikenlaista on tarjolla. Josko nyt ensin taas maksujen tsekkaus ja eräidenkin hakemusten täyttö *joka-aamuinen traditio, vaikka siitä ei mitään ikinä tulekaan*. Ehkä se aamu kohta alkaa piristää! :cool:

POLKA – OLISIKO VIELÄKIN VIIDEN PAIDAN PÄIVÄ? :o

Lintsaan – taas!

Pakko lintsata, koska makaan nyt lämpöpeiton alla ja se tohottaa täpöllä. Päällä on 4 paitaa ja kahdet pitkikset. Ja täällä on silti viileä eli näpit jäätyvät nytkin. Ei tuonne voi mennä! Kun ei edes kohmeelta pysty pukemaan. :( Suosiolla odotan himppasen lämpimämpää. Ketuttaa kyllä, mutta eilinen sen todisti.

Olin eilen siis kylillä, mutta kävi reissu vähän fysiikalle. Piti tuoda kissinhiekkaa ja muonaa, rolleri oli siis lastattu. Tällä kelillä sen tökkiminen kävi työstä. ;) The Kaverikin kokeili ja sanoi, ettei edes hän siihen kunnolla pysty – vaikka on urheilullista taustaa ja isompi mies. Juuei, en lähde siis urheilemaan tuonne tänään. Tai jos menen,  menen sitten jos ja kun alkaa lämmetä. Kurjaa, koska tahtoisi ulos, mutta nyt kyllä on meikäläiselle liikaa. Jos edes voisi vain kävellä, mutta kun ei niin… *selittelyä, vetkuttelua….*

Sentään nukuin jopa pari tuntia pidempään kuin tavallisesti. :o Äimänä käkenä tässä siksikin. Olenhan reilusti myöhässä normipäivien aikataulusta. Voi kamala! ;) Ehkä tästä riipimään lisämömelöä ja kohta vaikka pyykkiä pyörimään. Koti- ja Huutis-hommia piisaa, vaikka en pääsisi viemään roskia tänään. :cool:

POLKA – HÄN JOKA JÄMÄHTI LÄMPÖPEITON SYVYYKSIIN!

Jäätävää…

Hyvinkin monella eri tavalla! On kylmä – sekä sisällä että ulkona. Miten hitsissä saan rollerin lykittyä kylille?! :o Se nimittäin jämähtää pakkasella; pyörät eivät enää pyöri tai ainakin jumittavat pahasti. Pakko se on jotenkin päästä hakemaan vähän jotain muonaa ja viemään kirjeitä. Muonaakaan muuten, mutta kaikki tuoreet jutut on syöty. Eilisiltana vedin viimoisen jättimäisen onpun. Raukkaparka, oli jo ehtinyt vähän rusehtua takaa ja minä tietty vain poistin sen kohdan ja rouskuttelin menemään. Eihän nyt roskiin loppuja, hyvää onppua, heitetä! Juu, juu, tiedän. Olen saita, kitsas ja itara, mutta myös pihi! :D

The Kaveri tulee tänään poikkeamaan ja lupasin tietty hänelle lounaan. Kärtsättyä lohta ja sienisoossia. Täällä käyvien jatkuva suosikki. Josta tuli mieleen, että NJEPK on myös tulossa poikkeamaan tällä viikolla, ylihuomenna tod.näk. Onpas täällä huisin vilkasta… The Kaveri tuo mukanaan myös vähän uutta (-> lue: vanhaa!) Huutis-myytävää. Itselläkin on jo tuossa iso pino, mutta valinnanvaraahan saapi olla. ;) Ja sitä on, nytkin jo. Itseä välillä huvittaa, mitä kaikkea minä myynkään. Vielä huvittavampaa ehkä on se, että kaikkea sitä myös ostetaan. En siis koe mitään turhaksi. Naurakaa vaan sille, että aina olen säästänyt lippua ja lappua kotona ja reissuilta. Kaiken voi muuttaa vaikka vaan senteiksi. Parempi sekin kuin ei mitään! Ja silläkin rahalla pääsee ostamaan puolalaisia onppuja Rismasta, alle 80 c tsilo – ja taas on tuoretta muonaa torpassa.

Ainoa, jonka kuluista ei ikinä säästellä, on Leidi Minnie. Hän saa sen, mitä hän tarvitsee ja mikä hänelle uppoaa parhaiten. Myös kissinkarkit! :) Neiti on sen kaiken ansainnut eikä todellakaan tule kalliiksi…

Höh, ihan tavallinen kuunpimennyshän tuo! *katsoin juuri partsilta* Jahas, sekin on nähty. Nyt sitten ehkä jo se kuudes (-> lue: 6.) paita päälle. Viime viikon käytin päivittäin viittä paitaa. Ei siis sen enempää, vielä. Ja välitakki. Ja talvitakki. Ja iso huivi. Ja parit käsineet. Ärh. Tulkoot kevät; paljaat jalkakäytävät sekä lämpötila plussan puolelle, ziitosta! :cool:

POLKA – EI HUOJU EIKÄ HEILU, KOSKA JÄYKISTYY PAIKALLEEN!

Pakkorako tänään!

Lintsasin eilen – kökin siis sisällä koko päivän. :( Nyt on pakko raahata itsensä ulos. Ei kestä muuten! ;) Vedin kyllä eilen sen viidennenkin paidan päälleni koko päiväksi, sen verran vilakkaa oli sisällä. Josko jo päällimmäiset lumet olisi poistettu…

Sentään saimme jotakin eilen hoideltua -> siis Belga hoiti minun ohjeistukseni mukaan. :D Tai en edes ohjeistanut, kunhan pyysin avittamaan. Tärkeimmät asiat tuli hoidettua. Miten hienoa! Melkein kuin olisi itse ollut tehokkaana. Uskon jopa kevään tuloon sen verran, että ensimmäiset kasvit on poikkaistu ja laitettu juurtumaan uudeksi yksilöksi! Se – jos mikä – on optimistista. :D

Jahas, tänään kotihommia ja sitten Huutis-pakkaamista huomiseksi. Taas on lähdössä nippu kirjeitä, kunhan saan kaiken koottua ja kuoritettua sekä punnittua. Huomenna on pakko muutenkin kylille. Ai niin, kauppalistaakin pitäisi laatia. Onhan se syötävä jotain ensi viikollakin.Juu, edelleen sitä tekemistä olisi, kun vaan saisi itseään niskasta kiinni.

Ärh, aamun harmitukset  voikin hankkia kätevästi lukemalla tiettyjä palstoja. Sitä jää vaan suu auki ihmettelemään, ajatteleeko joku todella noin vai onko 80 % niistä provoja. Onneksi ei niitäkään tarvitse ajatella, mutta joskus sitä  vaan on ihmeissään. Tai sitten pitäisi jo uskoa, että olen vanha. Kääkkä siis ainakin. ;)

Nyt tämä kääkkä vetäiseen vielä pari vaatetta niskaansa ja sitten ulos katsomaan, pääseekö siellä etenemään! :cool:

POLKA – TAHTOO RAITISTA ILMAA!

Tänään lintsaan…

Nyt on liian kylmä! Ei ehkä niinkään itselle, mutta tuo vekotti ei kestä pakkasta, pyörät jäätyvät paikalleen. ;) Onhan se ehkä hiukan huvittavaa – ajatuksena – mutta totta. Lupa lintsata tänään, ainakin iltapäivään asti. Katsotaan sitten uudestaan. Eilenkin kyllä lähdin liikkeelle aamulla. Oli vielä isoja kinoksia jalkakäytävillä ja taas jouduin heittelemään rolleria ympäriinsä, jopa päästäkseni roskikselle. :o Joskus ei vaan tajua joidenkin ajatuksia. Ulko-oven edessä oli iso kinos, samoin sen roskiksen edessä…. sitä olisi kai pitänyt ymmärtää kääntyä takaisin kotiin. Minä nyt lähdin taas pilaamaan ympäristöä ulkonäölläni.

Belga on tulossa lounaalle, pöytään lätkäistään savulohta kera wokattujen sekovihannesten ja hyvien pottujen. ;) Jälkkäriksi kaffetta ja pullaa. Simppeliä. Mutta tipahtaa alas takuuvarmasti jokaiselle. Sen jälkeen sitten on varattu hänelle hommia; IT-tukea, apustusta pariin muuhun hommaan ja nostoapuja ainakin. Ei edelleenkään aivan ilmaisia lounaita. ;)

Jahas, sitä olisi kangettava itsensä ylös  täältä lämpimästä petistä. Torpassa on jäätävän kylmää. Lisään sitten sen viidennen paidan päälleni, olen viikon ajan pitänyt neljää paitaa päivittäin, se on jo aivan normaalia. Silti on välillä pitänyt hypätä sähköpeiton kanssa lämmittelemään. Kevät saisi kohta olla tuloillansa, enpä ole sitä ennen näin odottanutkaan. :cool:

POLKA – LUPA LINTSATA, AINAKIN AAMULLA…

Olinpas siellä!

Eilen nimittäin. Siellä myrskyssä. Ja kylillä. ;) Sisuunnuin katselemaan nökötystä ja hetken ajaksi lumetuksen tauotessa kävin pikaiseen kylillä. Räyh! :D Hetken matkaa jouduin heittelemään rolleria edessäni puoli metriä kerrallansa, oli sen verran kinosta pihalla. Kauempana oli jo aurattu eli pääsin ees-taas lootalle ja hakemaan fisua huomiseksi appeeksi. Ei siis kehno lain! :) Myönnetään, kävi vähän fysiikalle…

Tänäänkin pitäisi taas lootalle ja on kylmä. Aina jotakin… niin toivoisi, että olisi vähän siedettävämpää. NJEPK:n pitäisi poiketa tänään, ehkä. Ans kattoo, asia jäi vähän roikkumaan. Puuhaa on kuitenkin tällekin päivälle. Jos ei muuta, aina riittää Huutis-hommia. Sain eilen sentään hoidettua pari puhelua pois kuleksimasta, saisin olla tyytyväinen. Mutta ei – kun on vielä pari muutakin juttua roikkumassa. Voi huokaus, tämä on siis vaan omalle saamattomuudelleni!

Nuttua niskaan ja ärjänteeseen eli tällä kertaa pakkaseen vinguttamaan rollerin pyöriä! Keskustassa kuullaan, kun minä poistun torpasta. :cool:

POLKA –  ROLLERI  SE VINKUU, EN MINÄ!

Lupa lintsata?

Jahas, se on ihan virallinen lupa lintsailla tänään. ;) Eipä silti, tuossa klo 5 tienoilla oli jo äärikamala myräkkä. Nyt näyttää välillä hieman paremmalta, kunnes se taas iskee yllättäen. Enpä taida kyetä lootalle enkä edes Liiteriin tänä aamuna. Ei muuten, mutta tuollakin matkalla ehtii jo tulla aika greippaasti nököä ja tuuli vielä heittelee sitä kirjaimellisesti niihin rattaisiin! *nyt puhun siis rollerista* Kun ei se eilenkään maailman helpointa ollut…. Tylsempi homma – mielelläni menisin ulos!

Samasta syystä pakko keksiä jotain isompaa puuhaa tälle päivälle! En minä koko päivää voi maata ja haista. Tai maata ja lukea. Tai maata ja kirjoittaa. Voisi vaikka pestä kylppärin tai jotain sellaista? Laittaa ruokaa ja leipoa? Siitä ainakin tulisi hyvät tuoksut tai siis molemmistakin. ;) Ehkä minä sitten jotakin sellaista.

Räyh! Tänään on pakko hoidella myös pari asiaa pois. Ihan pakko siis, tässä ei ole mitään mahdollisuuksia enää laistaa kummastakaan. Hermo on jo nyt menossa / kireällä tai vaan jänskätän liikaa ns. sosiaalisia kontakteja. ;) En vaan oikein pidä siitä, että joudun anelemaan maassa madellen jotakin. Kaipa sekin on nyt vaan pakko ja onhan sitä kummempaakin joutunut tekemään. :cool:

POLKA – JÄÄ TOISEKSI TÄLLE VALKOISELLE MYRSKYLLE!

Pyörii, kierii…

Ainakin minä itse. ;) Mutta näköjään myös nuo hommat, joita vaan siirrän päivästä toiseen. :( Yritän nyt motivoida itseäni, vaihteeksi taas… Ei se kovin hyvin toimi.

Päivät kulkevat samoja latuja *tsih, kirjaimellisesti, samassa lumihangessa*. Tänääkin pitäisi lootalle viemään jokunen lähetys, samalla hakea kaffemaitoa kaupasta. Jotain olevinansa tekevänsä. Edes. Kyllä minä jotakin nyhverrän kasaan päivittäin, tuntisotalla. Ei vaan oikeita asioita. Hmph!

Onnistuin eilen taas kerran saamaan läppärin sellaiseen tilaan, ettei mikään toiminut. Tunnin ähräämisen jälkeen oli soitettava puhelintukea Belgalta. Miten noloa. ;) Itsehän minä tässä aina onnistun sössimään. Ja sitten menee hermo! Olin taas melkein valmis heittämään tämän matolaatikon seinään – vaikka ihan oma vika. Njäh. En kovasti pidä itsestäni näissä tilanteissa.

Josko tänään saisi aikaiseksi edes yhden (-> 1 kpl) puhelinsoiton! Asetan tavoitteen näin matalaksi, koska kaikki tämä tietää taas tod.näk. jonkinlaisen tappelun ja taistelun aloittamista erinäisistä asioista enkä ole varma, jaksanko taas. Pakko se kai on orienteerata itsensä siihenkin. Mutta nyt lämmintä täkkiä niskaan ja kohta ulos! :cool:

POLKA – PÄHKII TAAS OMIAAN!

Normeilla jatketaan…

Niin on aina paljon helpompaa. ;) Toisaalta, mitään uutta ei ainakaan tule eteen – onko se sitten hyvä vai huono, jokainen itse tietää kohdallansa.

Kylmä aamu, taas. Ei mitään eiliseen verrattuna! Eilen oli melko ’haastava’ keli rolleroida itsensä kylille ja takaisin. Ei muuten, mutta lumi oli takertuvaista ja pyörät eivät pyörineet. :D Siinä sitten tökin todellakin hartiavoimin vekottia, joka ei edes liukunut kunnolla. Tänään tiedän tökkineeni – olemattomat lihakset ovat kipeinä. Oli taas aika kokemus tuokin. Eikä tietenkään apuja tai vastaava, mitäs sitä nyt turhia. Pääsin toki kotoon takaisin, vei vaan aikaa ja tahdonvoimia (alkoivat jo nuokin loppua…).

Hah, The Kaveri oli eilen lounaalla, ihan hyvin *no ei oikeastaan* upposi borskeitto. Pieni kauhallinen. ;) Ihan sama. Jos ei ruoka kelpaa, sitten on ilman. Erillisratkaisuja ei vaan ole olemassa. Toisaalta, hän oli ostanut itselleen kilon sirkkasuklaata, josta minäkin sain osuuteni. Hyväähän tuo, minä mitään outoa edes huomannut. Ei kyllä The Kaverikaan, oli ollut vahinko-ostos. :D

Kohta liikkeelle tästä, jahka lämpenen edes vähäsen. Lootalle pitäisi, on niin iso nippu postitettavaa. Ensin tarkistan maksut. Toivottavasti saisi vähän tuota pinoa vajuutettua, muuten alkaa tulla virheitä, hätäratkaisuja ja hässäkkää. Enkä minä ainakaan sitä halua. Eli ensin muutama pikkuhomma ja sitten Lainapeitettä niskaan ja ulos pakkaseen, koska roskatkin siitä pitävät… :cool:

POLKA – HAASTEELLISIA AAMUJA, MONELLA TAVALLA!

Kylille…

Se on roikuttava normeissa! Nih kerta, muuten mistään mitään tule. ;) Eli maanantai, se on meno kylille ja muonan nouto. Samalla tietty postia lootaan. Eipä taas muuta, mutta lienee haastava aamu kelin osalta. Jotain on satanut ja sataa, pakkasen puolellakin lienee. Mitenkähän sitä taas sutii tuolla?!

Eilen sain hoideltua jotain pois kuleksimasta. Tosin sellaisia hommia, joita ei pitänytkään tehdä. Huokaus. ;) Tahattomasti näköjään välttelen joitakin juttuja. Toisaalta, eipä eilen puhelinhommia voinutkaan hoitaa – siis erilaisia selvittelyjä. Eikä tänäänkään oikein ehdi.

The Kaveri on tulossa poikkeamaan aamupäivällä, kunhan omilta kiireiltään ehtii. Lupasin hänellekin lounasta. Hmm, keittelin eilen borskeittoa, sitäpä isketään tarjolle. Varasuunnitelmana wokkia. Ja tietty kaffetta & pullaa jälkkäriksi! :D Niin terveellistä *not* ja niin hyvää *yes*. Asia-asioina lisää kaikenlaista pientä myytävää…

En edelleenkään halua enkä jaksa kommentoida, koska siitä ei  seuraa mitään hyvää, kenellekään. Ehkä keskityn vain hetkeen ja olennaiseen; jotakin lämmintä roipetta niskaan, kenkimet jalkaan ja yrittämään yli päivän haastavimmasta osuudesta! :cool:

POLKA – ROSKAT ROSKIKSEEN  O N  HAASTAVAA!