Tänään lintsaan…

Nyt on liian kylmä! Ei ehkä niinkään itselle, mutta tuo vekotti ei kestä pakkasta, pyörät jäätyvät paikalleen. ;) Onhan se ehkä hiukan huvittavaa – ajatuksena – mutta totta. Lupa lintsata tänään, ainakin iltapäivään asti. Katsotaan sitten uudestaan. Eilenkin kyllä lähdin liikkeelle aamulla. Oli vielä isoja kinoksia jalkakäytävillä ja taas jouduin heittelemään rolleria ympäriinsä, jopa päästäkseni roskikselle. :o Joskus ei vaan tajua joidenkin ajatuksia. Ulko-oven edessä oli iso kinos, samoin sen roskiksen edessä…. sitä olisi kai pitänyt ymmärtää kääntyä takaisin kotiin. Minä nyt lähdin taas pilaamaan ympäristöä ulkonäölläni.

Belga on tulossa lounaalle, pöytään lätkäistään savulohta kera wokattujen sekovihannesten ja hyvien pottujen. ;) Jälkkäriksi kaffetta ja pullaa. Simppeliä. Mutta tipahtaa alas takuuvarmasti jokaiselle. Sen jälkeen sitten on varattu hänelle hommia; IT-tukea, apustusta pariin muuhun hommaan ja nostoapuja ainakin. Ei edelleenkään aivan ilmaisia lounaita. ;)

Jahas, sitä olisi kangettava itsensä ylös  täältä lämpimästä petistä. Torpassa on jäätävän kylmää. Lisään sitten sen viidennen paidan päälleni, olen viikon ajan pitänyt neljää paitaa päivittäin, se on jo aivan normaalia. Silti on välillä pitänyt hypätä sähköpeiton kanssa lämmittelemään. Kevät saisi kohta olla tuloillansa, enpä ole sitä ennen näin odottanutkaan. :cool:

POLKA – LUPA LINTSATA, AINAKIN AAMULLA…

Olinpas siellä!

Eilen nimittäin. Siellä myrskyssä. Ja kylillä. ;) Sisuunnuin katselemaan nökötystä ja hetken ajaksi lumetuksen tauotessa kävin pikaiseen kylillä. Räyh! :D Hetken matkaa jouduin heittelemään rolleria edessäni puoli metriä kerrallansa, oli sen verran kinosta pihalla. Kauempana oli jo aurattu eli pääsin ees-taas lootalle ja hakemaan fisua huomiseksi appeeksi. Ei siis kehno lain! :) Myönnetään, kävi vähän fysiikalle…

Tänäänkin pitäisi taas lootalle ja on kylmä. Aina jotakin… niin toivoisi, että olisi vähän siedettävämpää. NJEPK:n pitäisi poiketa tänään, ehkä. Ans kattoo, asia jäi vähän roikkumaan. Puuhaa on kuitenkin tällekin päivälle. Jos ei muuta, aina riittää Huutis-hommia. Sain eilen sentään hoidettua pari puhelua pois kuleksimasta, saisin olla tyytyväinen. Mutta ei – kun on vielä pari muutakin juttua roikkumassa. Voi huokaus, tämä on siis vaan omalle saamattomuudelleni!

Nuttua niskaan ja ärjänteeseen eli tällä kertaa pakkaseen vinguttamaan rollerin pyöriä! Keskustassa kuullaan, kun minä poistun torpasta. :cool:

POLKA –  ROLLERI  SE VINKUU, EN MINÄ!

Lupa lintsata?

Jahas, se on ihan virallinen lupa lintsailla tänään. ;) Eipä silti, tuossa klo 5 tienoilla oli jo äärikamala myräkkä. Nyt näyttää välillä hieman paremmalta, kunnes se taas iskee yllättäen. Enpä taida kyetä lootalle enkä edes Liiteriin tänä aamuna. Ei muuten, mutta tuollakin matkalla ehtii jo tulla aika greippaasti nököä ja tuuli vielä heittelee sitä kirjaimellisesti niihin rattaisiin! *nyt puhun siis rollerista* Kun ei se eilenkään maailman helpointa ollut…. Tylsempi homma – mielelläni menisin ulos!

Samasta syystä pakko keksiä jotain isompaa puuhaa tälle päivälle! En minä koko päivää voi maata ja haista. Tai maata ja lukea. Tai maata ja kirjoittaa. Voisi vaikka pestä kylppärin tai jotain sellaista? Laittaa ruokaa ja leipoa? Siitä ainakin tulisi hyvät tuoksut tai siis molemmistakin. ;) Ehkä minä sitten jotakin sellaista.

Räyh! Tänään on pakko hoidella myös pari asiaa pois. Ihan pakko siis, tässä ei ole mitään mahdollisuuksia enää laistaa kummastakaan. Hermo on jo nyt menossa / kireällä tai vaan jänskätän liikaa ns. sosiaalisia kontakteja. ;) En vaan oikein pidä siitä, että joudun anelemaan maassa madellen jotakin. Kaipa sekin on nyt vaan pakko ja onhan sitä kummempaakin joutunut tekemään. :cool:

POLKA – JÄÄ TOISEKSI TÄLLE VALKOISELLE MYRSKYLLE!

Pyörii, kierii…

Ainakin minä itse. ;) Mutta näköjään myös nuo hommat, joita vaan siirrän päivästä toiseen. :( Yritän nyt motivoida itseäni, vaihteeksi taas… Ei se kovin hyvin toimi.

Päivät kulkevat samoja latuja *tsih, kirjaimellisesti, samassa lumihangessa*. Tänääkin pitäisi lootalle viemään jokunen lähetys, samalla hakea kaffemaitoa kaupasta. Jotain olevinansa tekevänsä. Edes. Kyllä minä jotakin nyhverrän kasaan päivittäin, tuntisotalla. Ei vaan oikeita asioita. Hmph!

Onnistuin eilen taas kerran saamaan läppärin sellaiseen tilaan, ettei mikään toiminut. Tunnin ähräämisen jälkeen oli soitettava puhelintukea Belgalta. Miten noloa. ;) Itsehän minä tässä aina onnistun sössimään. Ja sitten menee hermo! Olin taas melkein valmis heittämään tämän matolaatikon seinään – vaikka ihan oma vika. Njäh. En kovasti pidä itsestäni näissä tilanteissa.

Josko tänään saisi aikaiseksi edes yhden (-> 1 kpl) puhelinsoiton! Asetan tavoitteen näin matalaksi, koska kaikki tämä tietää taas tod.näk. jonkinlaisen tappelun ja taistelun aloittamista erinäisistä asioista enkä ole varma, jaksanko taas. Pakko se kai on orienteerata itsensä siihenkin. Mutta nyt lämmintä täkkiä niskaan ja kohta ulos! :cool:

POLKA – PÄHKII TAAS OMIAAN!

Normeilla jatketaan…

Niin on aina paljon helpompaa. ;) Toisaalta, mitään uutta ei ainakaan tule eteen – onko se sitten hyvä vai huono, jokainen itse tietää kohdallansa.

Kylmä aamu, taas. Ei mitään eiliseen verrattuna! Eilen oli melko ’haastava’ keli rolleroida itsensä kylille ja takaisin. Ei muuten, mutta lumi oli takertuvaista ja pyörät eivät pyörineet. :D Siinä sitten tökin todellakin hartiavoimin vekottia, joka ei edes liukunut kunnolla. Tänään tiedän tökkineeni – olemattomat lihakset ovat kipeinä. Oli taas aika kokemus tuokin. Eikä tietenkään apuja tai vastaava, mitäs sitä nyt turhia. Pääsin toki kotoon takaisin, vei vaan aikaa ja tahdonvoimia (alkoivat jo nuokin loppua…).

Hah, The Kaveri oli eilen lounaalla, ihan hyvin *no ei oikeastaan* upposi borskeitto. Pieni kauhallinen. ;) Ihan sama. Jos ei ruoka kelpaa, sitten on ilman. Erillisratkaisuja ei vaan ole olemassa. Toisaalta, hän oli ostanut itselleen kilon sirkkasuklaata, josta minäkin sain osuuteni. Hyväähän tuo, minä mitään outoa edes huomannut. Ei kyllä The Kaverikaan, oli ollut vahinko-ostos. :D

Kohta liikkeelle tästä, jahka lämpenen edes vähäsen. Lootalle pitäisi, on niin iso nippu postitettavaa. Ensin tarkistan maksut. Toivottavasti saisi vähän tuota pinoa vajuutettua, muuten alkaa tulla virheitä, hätäratkaisuja ja hässäkkää. Enkä minä ainakaan sitä halua. Eli ensin muutama pikkuhomma ja sitten Lainapeitettä niskaan ja ulos pakkaseen, koska roskatkin siitä pitävät… :cool:

POLKA – HAASTEELLISIA AAMUJA, MONELLA TAVALLA!

Kylille…

Se on roikuttava normeissa! Nih kerta, muuten mistään mitään tule. ;) Eli maanantai, se on meno kylille ja muonan nouto. Samalla tietty postia lootaan. Eipä taas muuta, mutta lienee haastava aamu kelin osalta. Jotain on satanut ja sataa, pakkasen puolellakin lienee. Mitenkähän sitä taas sutii tuolla?!

Eilen sain hoideltua jotain pois kuleksimasta. Tosin sellaisia hommia, joita ei pitänytkään tehdä. Huokaus. ;) Tahattomasti näköjään välttelen joitakin juttuja. Toisaalta, eipä eilen puhelinhommia voinutkaan hoitaa – siis erilaisia selvittelyjä. Eikä tänäänkään oikein ehdi.

The Kaveri on tulossa poikkeamaan aamupäivällä, kunhan omilta kiireiltään ehtii. Lupasin hänellekin lounasta. Hmm, keittelin eilen borskeittoa, sitäpä isketään tarjolle. Varasuunnitelmana wokkia. Ja tietty kaffetta & pullaa jälkkäriksi! :D Niin terveellistä *not* ja niin hyvää *yes*. Asia-asioina lisää kaikenlaista pientä myytävää…

En edelleenkään halua enkä jaksa kommentoida, koska siitä ei  seuraa mitään hyvää, kenellekään. Ehkä keskityn vain hetkeen ja olennaiseen; jotakin lämmintä roipetta niskaan, kenkimet jalkaan ja yrittämään yli päivän haastavimmasta osuudesta! :cool:

POLKA – ROSKAT ROSKIKSEEN  O N  HAASTAVAA!

Uniaikataulu petti!

Ai kamalaa! ;) Nukuin tavallista pidempään (eli paremmin) ja olen normiaikataulusta ainakin tunnin myöhässä – onhan tämä ihan hirmuista. Kaikki menee sekaisin…

Sentään tälle päivälle on taas kerätty kaikenlaista pipertämistä ja pikkuhommaa. Pakkaamista ja semmoista, huomenna on vietävä iso nippu postia. Jospa kaikki olisivat vielä maksaneet ostoksensa. Aika hämmentävää, että jotkut eivät muista ostaneensa jotakin. :o

Mutta ei siinä mitään. Pääasia, että itsellä on puuhaa eikä siinä sivussa haittaa, jos jokunen euro tulisi lovvoakin. Huomenna isompi reissu siis kylille, muonaakin pitää hakea. Ansiokkaasti olen tyhjännyt pakkasta edes vähäsen. Sitä vartenhan se on, että sitä myös käytettäisiin. :) Tänään muonaksi lähtee borskeittoa hellalle, kunhan palaan ulkoa.

Ensin siis jotakin nuttua niskaan viileään aamuun ja sitten rollerin pyörät jälleen sutimaan tuonne. Keli on ’haastava’ kuten kaikkina talviaamuina. :cool:

POLKA – KEKSII ITSELLEEN PAKKOTÖITÄ!

Lauvantaki…

Ja normeilla mennään. Belga on tulossa lounaalle ja kaivelin jo eilen pakkasesta sulamaan fisua ja sieniä. Siis kärtsättyä lohta kera sienikastikkeen, parsakaalihässäkkää ja jotain muuta vihannesta. Sekä kaffetta ja pullaa! ;) Hyvää siitä tulee – tai ainakin syötävää.

Hiljaista täällä residenssissä. Kunhan teen jotain hommia päivittäin. Ei meikällä tylsää ole, mutta kohtuullisen hiljaista. ;) Kaikenlaista tekelehtimistä riittäisi. Enkä ole vieläkään tarttunut edes niihin itse kirjoittamiini pikkujuttuihin. Olen saamaton. :(

Josko tästä kehtaisi viemään roskat tai jotakin. Pitäisi ulos, mutta keli on taas arvoitus. Yhtään ei voi tietää, onko liukasta vaiko eikö ja mikä onkaan oikea ulkolämpötila. :o Niin jännää. Kohta nuttua niskaan ja ulos, josko ne hämähäkinseitit irtoaisivat! :cool:

POLKA – SAAMATON & ANKEINEN!

Harvemmin myönnän…

… oikeastaan mitään! :) Nyt on pakko. Minä kaipaan kevättä. En muuten, mutta sellaista keliä, ettei olisi jäätä ja lunta! Ettei tarvitsisi jo illalla alkaa panikoida, millaista on lähteä aamulla liikkeelle. Tahtoisi myös kepittelemään kunnolla ja vähän pidempään. Mutta mennään nyt näin, samalla tavalla kuin viime talvikin. En vaan taida muistaa enää niitä aamuja niin hyvin – samanlaista se varmaan kuitenkin oli? Nyt tämä alkaa oikeasti käydä hiukan hermoille. ;)

Eli tästä taas rollerin kahvoihin ja lootalle viemään jokunen kirje. Saisi varmaan käydä myös hakemassa vähän jotain tuoretta apetta. Toisaalta olen taas tyhjäämässä pakkasta. Turhaahan se sinne on kerätä ruokaa, jollei sitä välillä myös syödä. Joten ainakin lauvantain lounas lähtee sieltä, jotain tuoretta tietty siihen sivuun. Ja pullaa, sieltä pakkasesta siis. :D

Ärh, on taas kosteaa ja kylmää täällä petissä! Lämpöpeitto on täpöllä vielä sen ajan, että tarkistan pari asiaa ja kohta otan vaatteetkin tänne lämpenemään. Ei vaan pysty muuten! Nytkin näpit ovat aivan kohmeessa. Tästä huvista minä sitten maksan aika greippaasti! No niin, kateus ja katkeruus sivuun, eikö… Nuttua niskaan ja kohti uusia jäisiä mäkiä. :cool:

POLKA – AINA SE JOSTAIN KÄNISEE!

Ei se toiminut…

… tuo eilinen nootti itselleni! Tai ehkä olisi toiminut, mutta The Kaveri tuli yllärikaffelle, joka tietysti on aina kivaa. Mutta meikältä jäi sitten soittamatta, onhan tämäkin ehkä tekosyy. Tai oikeastaan ei, kun on näitä hassuja tapoja kehittynyt. Yritän siis tänään uudestaan hoitaa edes yhden asian! Lupaan – siis yrittää.

Lootalle tästä taas. Eilen olikin tehokasta harjoitusta työntää rolleria polviin asti lumessa. Vaati jopa hiukan olemattomia käsivoimia. Hoidin reissun, mutta olin polviin asti märkänä sulaneesta lumesta ja kotona paleli niin, että tärisin kylmästä. Onneksi on lämpöpeitto. ;) Kaksi tuntia täällä alla ja oli jo vähän parempi. Nytkin on kostean kylmää, mutta kyllähän minä tästä.

Hmph. Eilen tuli katseltua, luettua ja kuunneltua uutisia ehtoolla. Olipa sekoavaa toimintaa SOTEn ympärillä ja kukapa siitäkin taas kärsii: eläkeläiset, sairaat ja vähävaraiset – ei jumankauta tätä ajojahtia. Olisiko helpompi jakaa köyttä suoraan?! Räyh. Josta tuli mieleen se, että eri arvauskeskukset, eri lekurit jne. kohtelevat samoissa asioissa ihmisiä aivan eri tavalla. Tämä toki tiedetään. Mutta silti… kuulin aika uskomattomia tapauksia taas, siis positiiviselta puolelta – joka onkin se suuri ihmetyksen aihe. :cool:

POLKA – KANKEAA ITSEÄÄN LAINAPEITTEESEEN!