Rauhallista!

Onpas meillä rauhallista! :) Ei hässäkkää, ei valmistelu’pakkoja’. Oikein hyvä. Tajusin, että se on sitä hemmetin hässäkkää koko ensi viikko näköjään. :( Ei innosta, ei todellakaan. Tosin huomenna kaupoille ja noutamaan viikon muonat, siinä samalla vähän lisäporganoita Yulea ajatellen. :D Niin helpolla ajattelin selvitä.

Ei tässä muutenkaan mitään olla tekemässä. Ruuaksi kehittelen fisuliineja ja kasviksia, oma tapa kuten ennenkin. Sopii muillekin apehtijoille täällä residenssissä. Toivottavasti kirjastosta tulee edes jokunen lisävaraus ensi viikolla. Pinot ovat viime aikoina olleet  tosi pieniä. Ilmeisesti määrärahoja on supistettu, koska 50 varausta on jatkuvasti täynnä. Ne vaan laukeavat tolkuttoman hitaasti nykyään. Hyvä, jos 4 – 5 kirjaa saapi viikossa, aina ei sitäkään. Mutta on tietty muutakin tekemistä ja lukemista ihan tarpeeksi.

Njäh, kohta nuttua niskaan ja kepittelemään roskat ulos asti. Sitten residenssiä koskevia toimenpiteitä, muonaa ja huomiseksi olisi laadittava kauppalistaa. Juu, kiirusta  pitää. :cool:

POLKA – PERJANTAINA  O N  YULE!

Taas lauvantai…

Vähän väliä tämäkin päivä – ainakin kerran viikossa. Olipa taas puujalka! ;) Ei oikein irtoa tänä aamuna. Väsyttää, vaihteeksi. Eilen vielä podin selkeää jet lagia, kun  tuli oikein matkailtua. Nyt tämä on tietty… mikäs se nyt olikaan… ”kaamosmasennus”? Ei täällä pirulauta ole edes mitään kaamosta. Eikä masennusta. Ulkona on valoisampaa kuin sisällä. Kai. Ja ihan sama, kohta mennään jo kohti valoa ja puskatkin vihertävät *ehehehe*. :D

Belga on tietty tulossa lounaalle. Tarjolle ängetään *tämähän on pakko kirjata ylös* tagliatellea ja soossia haisujuuston kanssa. Jälkkäriksi keksikakkua ja pähkinä-suklaa-hillopullaa. Ja karkkia. Ja suklaata. Olisikohan tuossa tarpeeksi? Josko hän suostuisi vähän taas avittamaan asiassa, jota en vaan saa kuntoon (koska saan hepulin aina niin nopeasti). Kyse on tiettyjen läpysköjen lajittelusta. Meikäläinen vaan aina hermostuu jo alussa eli itse en sitä saa ikinä tehtyä loppuun asti. Belgalla on ainakin tuossa paljon pidempi pinna. ;)

Jotta jännitys säilyisi, piti ängetä yksi tuote huudettavasti Huutikseen. Yleensä käytössä on ’Osta heti’ -toiminto, joka on pienissä tavaroissa ja hinnoissa se kätevin. Nyt vaan on eräs vähän harvinaisempi tuote lojunut tuossa pidempään. Koska jännityksen tarve on ilmeinen, laitoin sen sitten avoimesti huudettavaksi. Nyt vaan jännätään, paljonko se oikein nousee. Vielä ei ole kuin yksi huuto, mutta pitäisi kyllä tulla. Ne köyhän hupit ovat todella ilmaisia – eikä edes ilmaisia vaan tässä tapauksessa ehkä jopa tuottavia. ;)

Kuten huomaatte,ei minulla mitään asiaa ole. Voisin kirjoittaa muutamankin sivun siitä, mistä voisin keuhkota jne. Ei huvita eikä jaksa! Minä  paheksun ihan vapaasti itse ja teen Yulenkin kanssa juuri sen, mikä itseä sattuu huvittamaan. Jokainen tehkööt oman näköisensä viikonlopun – ihan sama, mitä juhlii tai ei juhli! Mitä en ymmärrä, on tämä jumaleissönin kulutushysteria. Osta, osta, osta. No enkä osta! Ostan vain ruokaa ja muut hankinnat… no… useimmiten en todellakaan tarvitse mitään ja siksi kaikki onkin isompi projekti. Njäh. Parempi vetää nuttua niskaan ja viedä roskat ihmettelemään raitista ilmaa. :cool:

POLKA – EI HUVITA EDES PAHEKSUA!

Joku oli vähän väsynyt…

Taisin todellakin olla eilen vähän väsynyt! :) Oli jopa aika paha olo, ihan  fyysisesti siis. En pystynyt edes syömään *ja sehän se vasta on huolestuttavaa*! :D Siinä sitten kutjuttelin vaan eilisenkin menemään. Loikoilin ja hoitelin Huutis-hommia sekä mussutin pienen leipäpalan ja vähän hedelmää. Hyvinhän sillä pärjää, kun ei mitään tee. Ja väsytti! Onneksi illalla tipahdin syvään uneen – sain nukuttua oikein kunnolla. Loistokasta suorastaan…

Kävin eilisaamuna saattelemassa The Kaverin junalle ja samalla hain purkin kaffemaitoa  Liiteristä. Vähän hämmästelin sitä, että jo niinkin aamusta jotkut olivat hamsteroimassa ”jouluruokaa”. :o En minä aio sitäkään tehdä! Toki meillä syödään *taas* hyvin, mutta ei se   hamstraamista tarkoita. :( Tulee ihan paha olo, kun näin erään leidin hoitelevan kolmea kärrillistä ruokaa. Kun melkein varmaa on, että osa siitä menee roskiin. Ei näin! Meillä syödään vähän fisuliineja, erilaisia,sienejä sekä kasvismössöä eri nimillä. :) Eikä kukaan ole ainakaan ennen valittanut. Jokaisella tietysti tapansa….

Jahas, Huutiskin on hiljenemässä, kun jotkut ostavat jotain lahjoja. Hmmm. Niitäkään ei täällä residenssissä käsitellä. Belga saa tililleen pienen summan, koska Yule ja syntymäpäivä tässä kohtapian käsillä. The Kaveria muistan jollain pienellä kivalla ja jotkut muut saavat jotain pieniä ylläreitä. Ei siis lahjoja eikä lahjuksia. Onneksi olen sentään löytänyt raatiokanavan, josta ei tyrkytetä niitä j-lauluja. Samoin onneksi ei ole nyt sitä kuvalaatikkoa, joten säästyn kaikilta muiltakin mainoksilta asiaan liittyen. Olen siis turvassa jouluhässäkältä ja -suorittamiselta.

Miksi muut eivät vietä Yulea? Kun se on niin paljon kepeämpää. Minä nyt vaan toivotan muillekin hyvissä ajoin Iloa ja valoa! Vedän nutun niskaan ja lähden kohta kepittelemään tuonne pimeään ja kylmään. :cool:

POLKA – KUNHAN TÄSSÄ TAAS JORISEN!

Täällä taas!

Eli sankarimatkaajan paluu! :) Oli mukava reissu, ei voi mitään. Halveeratkaa miten paljon tahansa, mutta oli kiva käydä lounaalla ja vähän tuhluuttamassa. Kun ainakin meidän ostoksemme saatiin vähintään 50 % halvemmalla kuin lähi-Liiteristä. On hyviä juustoja, oikeita haisujuustoja. Ja karkkia.  Ja kaikkea muutakin syötävää – lähinnä. Heekkuja ihan vimpan päälle. :P

Onneksi oli kohtuullisen hyvä keli. Meikä kepitteli menemään 3 h ilman hämminkiä. Välillä puolen tunnin lounas. Hiukan on nyt lihakset kipeänä ja selkä hieman kirroilee. Oli pakko riipiä äsken kipunappi. Muuten ei siis enempiä ongelmia. Toki piti varoa koko ajan – tehän tiedätte ne sikäläisten jalkakäytävien tietyt kummallisuudet. Oujee, voisin lähteä vaikka huomenna uudestaan. :D Pidemmäksi aikaa tietty.

Täällä ei sinä aikana kuitenkaan tapahtunut mitään kummallista. Lady Minnie oli hieman möks, kun palattiin vasta illan kähmeessä. Neitikin suostui sitten kaveriksi, kun puoliltaöin maltoimme nukkumaan. Piti nääs kaffitella ja maistella kaikenlaista jo eilen. Kuka sitä nyt säästämään!

Se on sitten normitorjantai. Maksujen tsekkaus ja retki postilootalle ovat kuitenkin edessä. Vahinko, ettei kepittely seuraavien päivien varalle ole oikein järkevä ratkaisu mihinkään… :cool:

POLKA – TÄÄLLÄ TAAS, OMASSA BLÖGISSÄ!

Sankarimatkaaja – osa: ties-kuinka-mones…

No niin! Taas leikkii Polka sankarimatkaajaa.Takso tulee noutamaan pikapuoliin. Eihän tässä mitään ongelmaa *kai* ole? Minä vain vedän kuteet niskaan, otan passin, hiusharjan ja lääkkeet taskuun sekä astun sisään ja minut kuskataan perille. Jossa taas The Kaveri odottaa ja lupasi huolehtia eteenpäin. :D Ei huono!

Kommenttiin jo laitoinkin, että tämä on vain pikareissu. Ei ehdi kirppareille eikä kauemmas, kunhan haetaan vähän joulukarkkia, paria plaatua juustoa muuta tarpeellista. Lounastetaan ja kaffitellaan, käydään himppasen humputtelemassa. ;)  Pelkkää propagandaa, ettei ’kannata’. Se kannattaa, mikä jokaisen mielestä on OK – ihmiset nyt  vaan ovat erilaisia. Ei, emme roudaa bisseä. :cool: Ai niin, mitä kannattaa ostaa: jos reissuillanne vastaan tulee esim. bambuvaatetta *alusvaatteet & sukat* ostakaa pois kuleksimasta, koska hinta-laatusuhde on ollut hyvä. Niitä jopa The Äiteekin toivoi. ;) Minäkin niistä tykkään, joten sopii.

Ensin tänäänkin tarkistetaan vielä maksut ja postin tipautan terminaalin lootaan. Asiat hoidetaan tärkeysjärjestyksessä nääs. :cool:

POLKA – JÄLLEEN SE SANKARIMATKAILEE, NYT JOPA ILMAN ROLLERIA!

Niin jännää!

On ihan kamalan jännää taas. ;) Pitäisi huomenna matkoille -> lue: siis päiväseltään käymään lounaalla ja kaffella Tallinnassa. Reissu on käytännössä ilmainen, mutta mukavuuden takia *ja ettei tarvitsisi koko ajan syöpötellä tai kaffitella laivalla* on hytti käytössä. Piti ihan maksaakin jotakin. On se silti siis niiiiiiiiiiiiin jännää. Ihan matkustaa jonnekin. Jopa keskustan kautta, koska  sielläkään ei tule käytyä välttämättä edes vuosittain. Oi, tänään pitää pakata *lääkkeet ja hiusharja*. :D

Kylillä tuli käytyä eilen. Juu, kaikki tarpeellinen löytyi. Mainostan muuten nyt myynnissä olevia halpisklementiinejä, alle 1 juuron tsilo ja aivan jumaleissönin hyvejä. Kannatti ostaa, sain vielä toisen pussillisen samoja The Kaverilta. Nice! Muuten kylä oli paikallansa.

Ei kummempaa muutenkaan. Iloisa uutinen on se, että postissa häviksiin joutunut tuote on lopulta löytänyt oikeaan paikkaan. Ostaja ilmoitti illalla, että 1.5 viikkoa postin kateissa ollut kirje oli nyt löytänyt hänen postilootansa. Hienoa, ei tarvitse alkaa kiusata Postia – kun ne raukat eivät kuitenkaan tee mitään. Jahas, siitä se taas lähtee tänäänkin eli ensin tsekkaamaan maksut, sitten merkit lähteviin kuoriin ja kepittelemään kylän lootalle. Siinä se tärkein ja aamu meneekin uomiinsa nopeasti. Tsekattavia asioita riittäisi muutenkin – ei vaan taaskaan huvita. Huokaus. Ikuisuusjuttuja jotkin. No, lainapeitettä niskaan ja viemään lehdet samalla raittiiseen ilmaan. Eiköhän tämä tästä! :cool:

POLKA – POSTI ON PÄIVITTÄINEN…. toimija?

Taas kylille!

Kas, hyvin on taas tehonnut! :) Se meikäläisen tapa välillä tyhjätä varastoja nimittäin. Nyt pitää taas uusia osa. Ihan järkiperäistä touhua, vaikka voi kuulostaa hullulta. Kuivatavarat ja osa pakkasessa olevista ruokatavaroista siis. Jaa, no nyt minä vasta omituiselta kuulostankin. Taisin nukkua kehnosti. ;)

Eli kylille tästä pitkän kauppalistan kanssa. Vielä pitää tsekata maksut ja roudata iso nippu kirjeitä postilaatikkoon. Ja sitten ottaa rolleri mukaan ja ryysätä kylille.  Tapaan The Kaverin, tulemme meille lounastamaan taas. Jämiä tarjolle eli wokkia sekä riisiä, pitäisi kelvata. Jälkkäriksi tietty kaffetta ja pullaa, Tervasaaren Kesäteatterin tapaan.  :D

Eipä tässä ole mitään kerrottavaakaan. Kommentoida ei huvita, koska alkaisin vaan harmistua ja raivoilla omiani. En halua pahoittaa edes omaa mieltäni tänä aamuna. Joten mieluummin sitten olen tällä kertaa hiljaa – eikö olekin uskomatonta?! :cool:

POLKA – KERRANKIN TURPA HETKEN UMMESSA!

Söndaagi

Jahas, mietinkin aika pitkään, mikä päivä tänään olisi tarjolla. ;) Söndaagin puuhia sitten vaan kehiin. Kaikenlaista olisi taas hoidettavana, kun on tullut luvattua. Hmph, aina lupaan ja joskus se vaan kasaantuu eli tänään olisi jo enemmänkin hommia. Liian kilti minä. :D

Sen verran sain (Belgan avulla) eilen toimeksi, että varastosta siirtyi taas residenssin puolelle pari puulaatikkoa. Siirsin koko ’varaston’ niihin. Ovat ainakin koossa eivätkä kaatuile ympäriinsä. Joutuu tietty penkomaan, mutta sehän ei ole ongelma – silloin aina löytää jotakin kivaa. ;) On vähän siistimmän oloista ainakin. Vielä olisi lisääkin hoidettava, mutta ei noin kiireellä. Muistuttelen, että meikän rojektit kestävät yleensä vuosia.

Huomenna pitäisi kylillekin eli kauppalistaakin on laadittava. Muutakin perushoideltavaa riittäisi tälle päivälle. Ja niitä Huutis-hommia tietty. ;) Jotain olisi kiva myös apehtia; eilinen wokki oli yllättävän hyvää vaihteeksi. Tänään jotakin muuta, jospa wokin jämät syötäisiin pois huomenna. Valintoja! :P

Nyt valintana on lähteä kohta kepittelemään ja katsastamaan kelitilanne. Keskiviikkoaamuna pitäisi sinne Tallinnaan. Toivottavasti ei ole liukasta, muu ei haita. :cool:

POLKA – EI MITÄÄN SANOTTAVAA, MUTTA SILTI JORISEE!

Nyt voi taas marista ja valittaa…

Ihan nyt ensin vaikka siitä, että keli on paashka. Tai siis kyllähän tuonne on ängettävä, mutta jänskää tulee taatusti olemaan. ;) Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Lauvantai eli Belga tulossa apehtimaan. Tarjolle ängetään wokkia ja riisiä, kaffetta ja pullaa jälkkäriksi. Helpolla ja simppelillä mennään… ehkä Yulen aikaan sitten kasvis-fisu-tarjoomuksia enemmän. Katsotaan. Pitäisi tehdä jotakin tuolle kasalle nuita taravoita. Josko Belga auttelisi ja ehkä myös ideoisi. Ei nyt pää oikein toimi. Laatikko / laatikot olisivat OK (ne itse asiassa ovat nyt osittain rumissa laatikoissa tuossa klaffipiironkin etessä), mutta niiden pitäisi mahtua joko sängyn tai kirjahyllyn alle. Voi huokaus, on minullakin ’ongelma’. ;) Ei muuten oikeastaan mitään, mutta nuo pinot sortuilevat eikä täällä voi oikein siivota. Että siitä voi alkaa purkaa tätäkin juttua.

Mitäkähän muuta? Lupauduin taas hoitamaan yhden homman, pitää ainakin kokeilla nyt viikonloppuna. Juu, liittyy tuohon roj.. retroaineistoon tietty. Pistän siis tähän itselleni yllytykseksi muistiin. Kaikenlaista on jo tarjolla ja lisää tungetaan. Hih, monipuolista sanoisin.

Ärh, väsyttää! Heräsin aamuyöstä nivelsärkyyn, sama jatkuu. Kelit ovat nyt juuri pahimmoillaan ja sisällä kosteaa, vetoista ja kylmää. Ei tee hyvää. Siitä huolimatta tai juuri sen takia nuttua niskaan ja maiharia koipiin sekä ulos näyttämään kissinkakkispusseille lunta. :cool:

POLKA – EI ASIAA, KUNHAN KÄNISEE…

Polka ja lupa arvostella!

Eilenhän oli se virallinen päivä, jolloin saa arvostella kaikkia ja kaikkien pukeutumista. Siis ainakin kuvalaatikossa näkyviä, köyhiä jonottajia. :D Juu, oli hauskaa! Suurella asiantuntemuksella vietin vajaan tunnin tuossa hommassa, ei kyllä sitäkään jaksanut. Oikeasti, lopulta aika epäkiinnostavaa. ;) Taidan olla outo – kommentoimme kyllä vähän muita asioita kuin ulkonäkö jne. Tietty myös sitä, koska virallinen lupa ja suorastaan tyrkytys siihen  käy läpi klikkiotsikoiden. *eheeh*

Vietin siis ehtoon The Kaverin luona. Syötiin hyvin *heh, sitä pizzaa ja pullaa* ja plärättiin kaikenlaista materiaalia. Toin pari kassillista Huutis-kamaa kotoon… huokaus. Lisää hommia, lisää lovvoa, lisää huolia(kin). Mutta mukavaa ainakin oli! Taksotkin olivat tosi kivoja, yllättäen. :) Aina ylläri, kun mennen-tullen käy hyvä tuuri.

Siirto sitten normiperstaihin. Tänään kotohommia ja materiaalia Jusalaan, sitten taas kaikkea pientä ja iltapäivän kähmeessä Huutis-hommia. Siitä se päivä taas lähtee käyntiin. Nuttua niskaan ja roskia ulkoiluttamaan! :cool:

POLKA – JUHLINUT OLO!

PS: Arvatkaas, mitä kadehdin eniten kaverin kotona? Sitä, että siellä on niin ihanan lämmintä!!!  *ja itse hän käyttää villasukkia…kin*