Kangistaa!

Ööö, missä on se ’lämpöpiikki’? Vai haetaanko se jostain rokotuksena? Täällä on himskatinmoinen pakkanen ja jää – edelleen. ;) Olen lähdössä The Kaverille viemään repullisen ruokaa ainakin viikonlopuksi ja pariksi päiväksi eteenkin päin. On tälle kuulle enää tämän päivän matkat ja ensi viikolle yksi. Ei paljoon pysty. Onneksi hän sai ajan lekurille JO parin viikon päähän… Juuei, eihän kovat kivut ja koipien puutuminen sekä meneminen alta ole mikään ongelma. Hmph. Että näin täällä. Kerroin jo aikaisemmin tietty cauda equina -oireista. Ei ollut omisarviksensa sanonut siitä(kään). Eipä tuo hetkauttanut, mutta aikaisemmin ainakin tuo kuului asiaan – siis tuo infoaminen. Taitaa olla Käymätön Hoito taas muuttunut.

Muuten normimenoa – aamupäivät kotihommia, iltapäivän kähmeessä Huutis-hommia. Eipähän ole vapaa-ajan ongelmia. ;) Eikä tarvitse miettiä turhia, jos keskittyy muuhun. Päätin eilen, että tämän torpan eteen en tee mitään omatoimisesti. Koska sen turhan saapi edelleen pyytämättäkin. Lisäksi jollekin on henkilökohtainen loukkaus, jos epäillään asioiden toimimattomuutta. Käy ilmeisesti luonnolle. Mutta kun kyse ei ollut siitä… Äh, en jaksa vatvoa enää asiaa. Lähdetään sitten siitä, että jokainen hoitaa vain ja ainoastaan oman persiinsä? Valitettavasti en aina siihen pysty.

Tässä on tämän vuoden aikana tulossa aika monta asiaa – isompia sellaisia – jotka olisi hoidettava jotenkin asiallisesti. Mitenkähän sitä jaksaisi taas vääntää kaikesta. Pakkohan sekin on. Pysyvät muutokset, nääs. Ahittaa lievästi koko ajatus eikä tämä ole muutosvastarintaa vaan sitä, että joka himskatin juttuun tarvitaan apuja eikä niitä ole. :( Eikä isoja rahoja maksaa kaikesta. Taitaisin tarvita löttövoiton!

Sitä odotellessa Lainapeitettä niskaan, reppu täyteen ja kassi puolilleen, kepit tumppuihin ja taas menoksi. SOTEn alkumaininkeja edelleen; sairas hoitaa sairaampaa ja vielä iäkkäämpi monisairas käy lisäksi kerran-pari viikossa. The Kaverin pelikaveri, 87-vuotias teräsvaari käy myös katsomassa, kun pystyy ja jaksaa. Arvostan! :cool:

POLKA – NUOREMPI SAIRAAN HOITELIJA!

 

Pitäisi osata olla itsekäs!

Ilmeisesti suurin osa niistä *kuulemma hävinneistä lukijoista* on pitänyt minua hemmetin itsekkäänä. No juu – ihan varmasti. ;) Se on jännä juttu. Kun tässä olen yrittänyt tehdä jotain koko torpan asukkaiden eteen, turpiin tulee. Henkisesti siis. Avataanko sen verran, että valitin tuosta lumi-jää -ongelmasta, koska itse pääsen tosi hurjasti painovoimaa uhmaten kulkemaan jotenkuten, mutta muutama asukas ei. Eilen kävin roskiksella; siellä oli vettä nilkkoihin asti, alla silkkaa jäätä. Eipä olleet tervekoipiset asukkaat jaksaneet viedä niitä roskapussejaan laatikkoon. Oven edessä oli jätevuori. Yritin siitä ylimmät toimittaa lootaan asti, mutta pahimpien niljaisten kohdalla petti jo meikänkin hyvä tahto. Kun ei ollut työhanskoja mukana, jätin loput sinne… Ja kun tässä eräskin hemmo sai raivarit invataksille (taksi jätti minut takapihalle eli seisoi sen pari minuuttia, herrahenkilö ehti tulla huutamaan kuljettajalle ’liian pitkästä seisonta-ajasta, koska HÄNEN on saatava OMA autonsa OMALLE parkkiruudulle heti), ei tässä varmaan kannata huolta kantaa muiden puolesta sitten lainkaan. En valita tuosta roskiksestakaan – hoitakoot huolto tahi sitten ei. En tietenkään myöskään parkkipaikoista, koska ne hoidetaan aivan varmasti ihkaensimmäisinä. Pitäisi vaan pitää huolta omista asioistaan, olla veemäisen itsekäs paska!?! Eikö? Olisitte varmaankin tyytyväisiä? Samoin isännöitsijät ja huoltoyhtiö. ;) MItä väliä, jos joku mamma kökkii sisällä ilman ruokaa ja kaffetta muutaman päivän? Mitä se kenellekän kuuluu, eikö niin? Ärh!!!

Taidan keskittyä huolehtimaan vain ja ainoastaan itsestäni ja Lady Minniestä, toki nyt myös The Kaverista. Niin, The Kaverin yökivut alkavat jo häipyä. Jeee! Toivottavasti parempaan suuntaan menossa. Liikkeellä ollessa kivut ovat puolestaan pahentuneet… tosin epäilen sen olevan sitä, että nyt uskaltaa jo vähäsen yrittää toimia. Olen kuitenkin menossa ainakin huomenna viemään vähän muonaa ja muuta sekä ’ilahduttamaan’ häntä kälätyksellä ja vaihteeksi kototekoisella piimämaustekakulla. ;) Kävisinhän minä vaikka päivittäin, mutta matkat ovat melkein loppu. Kaksi edestakaista reissua jäljellä ja olisi ihan asioitakin hoidettavana. Yritän niitä nyt siirtää ensi kuun puolelle. Edelleenkään ei ole mitään asiaa julkisiin kulkuneuvoihin. Syksyllä oli pieniä toiveita edes kokeilla asiaa, mutta kunto ropsahti reilusti alaspäin tässä veemäisten talvikelien aikana – en päässyt kepittelemään kuukausiin (en siis vieläkään) ja omisarviksen lääkelistauudistus korotti fibrokivut potensseihin paljon. Njäh! :( Mutta kyllä tästä vielä jotenkin ja johonkin. Olen sitkeä sissi, kuitenkin!

Siispä kohta taas nuttua niskaan ja lootalle sekä kaupoille. On pakkasta ja eilinen vesi on jäätynyt tuohon pihallekin jo. Ollaan taas erittäin jännän äärellä, kun temparisen rollerin kahvat pieniin karvaisiin kätösiini ja kohta mennään. :cool:

POLKA – ITSEKÄS JA OMAHYVÄINEN LUSMUILIJA?

Väsy – ei kesy!

Jahas,eipä se reklamaatio tosiaan tuottanut tulosta. Ei luvattua puhelinsoittoakaan. Eli kaiken perusteella minut on leimattu ’turhaan kitisijäksi’. Ihan sama! ;) Minä olen jo tottunut siihen. Jos ei kiinnosta, ei kiinnosta! Lopetan asiasta huolehtimisen ja jokainen kaatukoot itse sekä hakekoot ja haetuttakoot omat muonansa? *not*

On jumaleissönin väsy olo. Kävin eilen The Kaverilla, lounastamassa ja kälättelemässä. Palasin vasta illankähmeessä. Ja suoraan ns. hommiin. Taas jotakin pientä kivaa. ;) Siinä loppuillasta taas jäin tuijottelemaan yhtä sarjaa ja nukahdin kesken. Heräsin hemmetinmoiseen käsi- ja kyynärpääsärkyyn sekä puutumiseen. Ei ihme, sen verran eilen tuli raijattua kaikenlaista tavaraa. Kädet eivät tykkää.

Kohta lootalle tästä! Onneksi on muonaa valmiina, kietaisen sen kitusiini ja otan päikkärit! Ei tästä muuten mitään tule. Väsy on kova… :cool:

POLKA – VÄSYNYT VAIHTEEKSI…

Valitusvaroitus!

Valitusvaroitus heti alkuunsa! Sisältää väninää ja valitusta muille tahoille…

Piti sitten laittaa kolmas reklamaatio tuosta oven edustan jääkinoksesta. Ei toimi nääs. Eilen kävi huoltohemmo tuolla pihan kulmalla ’muka katsomassa’ tilannetta. Harmi sinänsä, koska sieltä ei näe lainkaan tänne. Ovemme on kuolleessa kulmassa eikä sitä näe kuin tullen toisen torpan nurkalle. Olen taas virallinen ”turhasta valittaja” – huokaus! Kun joku oikeasti vaivautuisi kävelemään ne muutamat askeleet tuohon asti, niin tilanne näkyisi. Mutta kun se pärshe ei vaan nouse sieltä auton / traktorin penkistä sitten millään. :( Kaatuillaan sitten vaan ja jos ei pahempaa tapahdu, lähetellään korvausvaatimuksia ja niitä toki saadankin. Harmi sinänsä – taloyhtiö olisi säästänyt tekemällä homman. Nyt siis ei. Toki meikäläisen maine kasvaa. Ymmärrän kyllä tavallaan tilanteen, mutta tämä on naurettavaa!

The Kaverille tästä olen kohta lähdössä. Sielläkin on itseensä varsin leipiintynyt kaveri. Kivut haittaavat kaikkea tekemistä eikä mihinkään pääse. Tein eilen muonaa ja leivoin, kävin kaupassa ja pitäisi noilla pari päivää selvitä. Kivuille en voi mitään. Ehkä yritän piristää muilla tavoilla. ;) Ainakin on pari isoa kassillista vähän kaikenlaista mukana.

Huutis-hommat ovat välillä varsin kiireisiä. Kaikki toimii sykleissä. Eilen hirmu kiirus, tänään paljon luppoaikaa. Ei haita, ainakin on tekemistä ja yleensä jopa mukavaa. Kivoja vakiasiakkaitakin on löytynyt. Tänään pitäisi taas illemmalla paneutua niihinkin hiukan paremmin…

Ärh, pahoitinpa tosiaan mieleni eilen. Eikä tuo jääjuttu ollut ainoa asia. Jos nyt analysoisi: sain eilen monia kehnompia tai mitäänsanomattomia vastauksia / uutisia, jotka vetivät vähän mielen maahan. Varmaankin keskitin kaikki ne selkeästi tuohon hyvin konkreettiseen toimeen eli jään poistamiseen. Koska millekään muulle en enää pysty tekemään yhtään enempää kuin olen jo tehnyt. Näin toimii Polkan alitajunta. :D

Ehkä siis on paras, että jätän kaikkinaisen aivojen käyttämisen! Vedän tässä riepua niskaan, täytän kassit ja repun sekä menen odottelemaan taksoa, jos vain pääsen ovesta ulos. Ja sitten The Kaverille aamukaffelle ja ainakin lounaalle. :cool:

POLKA – EI PÄÄSE IRTI VANHOISTA MANEEREISTAAN!

Jännäkelit taas tarjolla!

Vaihteeksi piha on pahempaa perunapeltoa tänä aamuna. Jäistä ja röpöliäistä siis. Eilen kävin aamulla kiertämässä tuolla sivukaduilla. Oli pakko siirtyä ajotielle, kun jalkakäytävät olivat niin kehnossa kunnossa. En ollut ainoa. Vastaan tuli useampikin tieliikennelakien rikkoja. Mutta kun oli pakko! Ja sama siis edessä tänään – kunpa pääsisi edes ovesta pari metriä eteenpäin. Siinä on edelleen se jääeste, jonka jälkeen pieni alamäki, jäinen sellainen. Hmph, pelottaa jo etukäteen.

Pakko on kuitenkin lähteä liikkeelle. On kassillinen paketteja ja repullinen kirjeitä vietävänä postiin, sieltä tuotava postimerkkejä (mikäli ON!). The Kaverille pitää noutaa vähän muonaa – itselle tietty myös. Käytävänä siis Risma ja Liiteri, Saiturista halpikset ja etnisestä kaverille karitsaa (en voinut vastustaa tuota alkusointua). Kunhan saisin nuo hoidettua ja vielä kotiuduttua ilman häverikkejä – en minä muuta tänään toivokaan.

The Kaverilla kivut vaan jatkuvat tosi pahoina. Nyt herättää myös aamuyöllä. Alkaa jo selkeästi käydä hermoille. Harmillisempaa onkin se, että meikällä ei enää ole kovin montaa matkaa. Menisin mielelläni tänään käymään, mutta päätettiin sitten huomisesta. Tuskinpa armoisa sossu myöntäisi yhtään lisämatkaa, vaikka kuinka perustelisi. Toisaalta, ei heiltä myöskään kaverille mitään apua heruisi KSH:n tai minkään muunkaan perusteella. :( Ei hän sitä tietty haluakaan, mutta… Tilanne on aika hankala. Toivon todellakin, että alkaisi jo hiukan helpottaa. Tiedän, millaista tuo kotona makailu on ja miten ajatukset alkavat kiertää päässä. Enkä minä tiedä enää mitään keinoja helpottaa hänen oloaan. :(

Itsekin tässä olen vempuloinut nilkkani jotenkin vähän kipeäksi, mutta ei sen pitäisi menoa niin hirveästi haitata. Kunhan pääsen rollerin kanssa jotenkin eteenpäin. Tässä sitä nyt yritetään kitkutella päivä kerrallansa. Jokaisesta päivästä pitää tehdä itsellensä omin ehdoin ja hyvin itsekkäästi vain mahdollisimman hyvä päivä! Sellainen aivan tavallinen päivä, jolloin kivut  eivät hallitsisi koko elämää. Sehän siinä onkin vaikeinta. Enkä minäkään siihen pysty kuin joskus harvoin. Ähhh, mitäpä minä edes tästä jorisemaan. Toivon vaan, että The Kaveri tervehtyisi!

Kohta kurkkaamaan maksut ja sitten pakkaamaan kaikki, riepua vähän niskaan, tiukka ote rollerin kahvoihin ja sinnikkäästi kohti uusia pettymyksiä! :cool:

POLKA – HUOLISSAAN MYÖS MUISTA!

Hetki kevättä…

Se oli eilen  se! ;) Lounastaessa aurinko räkötti ja ikkunaa saattoi jopa pitää hetken auki. No juu, ei enää. Nyt on kylmä aamu, luikasta kuin ties missä ja pitäisi taas lähteä liikkeelle. Piha ja kävelytie edelleen jäistä perunapeltoa. :( Veipä taas fiiliksen tältäkin aamulta.

Pakkohan se on jossain vaiheessa päästä ulos. Tänään on ihan himskatisti pakattavaa ja hoidettavaa huomista varten. Huutis-asioita ihan ensin. Sitten pitää järjestellä reissua The Kaverin luokse eli mitä hän tarvitsee huomenna kaupoilta ja onko muita toiveita. Ja kas, kotohommiakin olisi taas, kun niitä ei kukaan muu ole tekemässä. Pelkkä ajatteleminen alkaa väsyttää – nukuin taas tosi kehnosti.

Mutta nyt riepua niskaan ja ainakin yrittämään pihalle! Pelottaa jo etukäteen… En vaan pysty enää kökkimään tuossa keittiön pöydän ääressäkään. Tahtoo tuulettaa niitä tyhjiä aivojaan. :cool:

POLKA – NYT EI IRTOA!

Kohta se on kolmenkin kuukauden päästä…

Hah, eipä se huoltoyhtiö mitään pikatöitä ehdi tehdä! ;) Eilen oli piha siinä kunnossa, että naapurin nuori leidi lensi selälleen jo etuovella, onneksi ei käynyt pahemmin. Kun palailin The Kaverilta ei ollut tehty mitään. Taksokuskikin manaili, kun ei autoakaan meinannut saada paikallensa. Jäätä, päällä vettä – tarjolla tosi luistinrata. :( EI näin. Piti tehdä uusi nootti asiasta, vähän ärhäkämpi tällä kertaa. Joku vielä tosiaan loukkaa itsensä tuolla enkä taida uskaltautua ainakaan aamulla edes ulos asti. Eilenkin jäi roskat viemättä, koska siellä oli se pahin paikka. :( Tosi hankaloittavaa kaikille – muut eivät vaan halua tai jaksa reagoida asiaan.

Kävin The Kaverilla viemässä viikonlopuksi muonaa sun muuta. Ehkä oli hivenen jo pirtsakampi, millin parempikin, toivottavasti. Oli pääsemässä myös saunaan; hyvin iäkäs mies naapuritalosta oli luvannut lähteä saunasaatille. ;) Sepähän onkin näky, kun 87-v. rautavaari on henk.koht.avustaja. :D Juuei, ei naurata. Ihan kiva, että saa apuja sielläkin. Tämä herrahenkilö ei kuitenkaan osaa käydä oikein toisen puolesta kaupoilla eikä laatia ruokaa tai leipoa. Minäpä sitten lupasin tällekin herralle tehdä oman piimäkakun, kun se näkyy kaikille kalpaavan. :) Mutta siis noin kokonaisvaltaisesti aivan pieniä toiveita on paremmasta ajasta, paranemisesta en tietenkään uskalla puhua.

Sain itsekin sovittua kontrollliajan omisarvikselle, aika on jo maaliskuun lopulla eli aivan tuotapikaa! ;) Eihän sillä nyt kiirettä, vaikka olisi muitakin asioita. Aika töykeä kuulustelu oli kyllä. Asiakaspalveluleidi ei osannut lukea potilasteksteistä mainintaa em. kontrolleista. Hmmm… Kaikki ei vaan toimi siten kuin jotkut kuvittelevat!

Tänään Belga taas tulossa lounaalle ja kas, ajattelin leipoa hänellekin kakun. :D Minusta on tullut kakkufani. Ei vaiskaan, harjoittelen tämän ikäisenä tekemään edes jonkun leipomuksen kunnolla! Ruuaksi kärtsättyä lohta ja sienisoossia, viereen kesäkääryleitä. Hommiksi muutaman jömmapaikan siivousta, joihin en itse yletä vieläkään… Ja Belgan lähdettyä taas Huutis-hommia. Maksan niillä senteillä itselleni asumistukea, koska muuten ei mitään mistään irtoa. Viimeisen vastikkeen nousun jälkeen on ollut aika tiukanoloinen budjetti.

Mutta sillä mennään mitä on! Kohta jotain riepua niskaan ja keittiöön, siellä riittää tänä aamuna puuhaa. :cool:

POLKA – NÄTISTI SEINÄN JA HELLAN VÄLISSÄ!

Pihahuolto – Polka, 0 – 1

No niin! Sain eilen lopultakin toimeksi lähettää oikein ystävällisen muistutusviestin siitä, ettei meitin huoltoyhtiö ole tehnyt pihoilla mitään ja torpasta ei pääse ulos. Viestiä mietin; alkuun ystävälliset toivotukset *kelmi* ja sitten asiaa. Toimi. Puolen tunnin päästä vastaava ilmoitti, että huoltoyhtiö ei ole noudattanut sopimusta ja hommat hoidetaan pikatyönä. :o Nice! Eilen ei tietenkään vielä mitään kuulunut, mutta jospa tänään edes jotakin. Lähinnä alkoi ketuttaa se, että tuo eräskin leidi oli ollut 5 päivää kotosalla vain jään takia – siis sen jään, joka portaan edessä on muurina. Minä näppärästi ja komeilla mustelmilla päivittäin rämmin siitä, aina hieman pelko persuksissa. ;)

Olipa sitten kiva ylläri myös se, että kotoon tullessa oli hissihuoltohemmo kerroksissa ja ovessa lappu tarkistushuollosta. Mitään ei ollut tietenkään etukäteen ilmoitettu. Ja nuori kaveri ei tajunnut, kun huutelin alhaalta, etten pääse kerroksiin. Huutelin hänet alas toteamaan tilanteen ja ehkä katsomaan livenä elämänsä ensimmäistä rollaattoria. :D Pääsin kotoon, mutta jäätävällä, vihaisella ilmeellä korostettuna, että ”seuraavaan tuntiin hissiä ei saa käyttää”. Enhän minä, mutta kotoon on kiva päästä ruokatavaroiden kanssa melko pian. ;)

Muuten olikin taas melkomoista haipakkaa koko päivän. Leivoin The Kaverille ja hänen kaverilleen *tsih* ihan vanhanaikaisen piimäkakun – helppoa ja edukasta, tuoksuu hyvälle ja maistuu yleensä kaikille. Huutis-hommiakin oli kasaantunut ja kaikkea piti taas laittaa framillekin. Kiirusta siis. The Kaveri oli eilen hiukan paremmalla mielellä, mutta kovat kivut edelleen. :( Kovasti toivoisin, että alkaisi jo helpottaa… Harmittaa tämäkin, etten pääse kankeamaan julkisiin. Taksomatkoja ei riitä kovin pitkälle enää. Pitää harventaa ensi viikolla käyntejä siellä, jos tilanne ei yhtään ehdi parantua.

Tässä aamulla taas kohta lootalle ja kauppaan hakemaan pari juttua, kotiin takaisin, taksien tilaus ja viemään lääkkeet ja muonaa potevalle. Pientä matalalentoa siis tänäänkin. Eipä tarvitse vänistä täällä, kun se ulkopuolisia ahdistaa aina enemmän kuin itseäni. Vänisen minä kuitenkin aina, kun se on tarpeen! Kielloista & käskyistä huolimatta! Mutta kohta riepua niskaan ja tsekkaamaan, mitä on oven edessä tänään sekä mitä jännää minun varalleni on tänään ulkomaailma järjestänyt. :cool:

POLKA – TEHOVALITTAJA(KO)…

Jää – Polka, 1 – 0.

Jää vei eilen voiton! ;) Kerrankin jäin toiseksi. En kertakaikkiaan uskaltanut eilisaamuna lähteä liikkeelle. Täällä oli niin himskatin pluikasta, että pihassa kaatuili jo useampikin… Lähdin sitten The Kaverille taksolla, kuten tietty muutenkin. Jätin vain matkalla omat postini lootaan – onneksi oli valmiiksi ostettuna muonaa. Latasin vain repun täyteen ja menoksi. Taksokuski manaili ensin keliä. Sen jälkeen laitettiinkin koko maan poliittinen järjestelmä uusiksi. :D Olipa mukava kuski, juttua riitti ja siis asiaa…

The Kaveri alkaa olla aika ryytynyt tilanteeseen. Kipuilu yöllä on hänelle täysin uutta. Samoin se, ettei vaan pääse ulos eikä pysty tekemään kotonakaan kaikkea. Minä niin hyvin ymmärrän. Käläteltiin siinä sitten kaikenlaista, asiaakin. Sanoipa hänkin ajatustensa oudosti muuttuneen jo tänä aikana. Mitäs siinä on mennyt, n. 2 vkoa. Yritin vaan rauhoitella, että eipä tilanne kovin paljon kehnommaksi voi mennä. Tai toki voi, mutta se on sattumankauppaa sitten. Lupasin myös, että voi soitella vaikka keskellä yötä tilanteen pahentuessa tai muutenkin, jos hermot alkavat todella brakailla. Nyt saamansa lääkitys on aika ’mieto’, epäilen, että tilanteen pitkittyessä edessä on toinen lääkitys eli Lyrdeä tai Gapaa kera jonkun toisen… No, toivomme tietty tilanteen hiljalleen paranevan ilman lisäkäyntejä tai -lääkityksiä. *saa peukuttaa, jos joku sattuisi näkemään tämän vahingossa* ;)

Tuolta kotoon ja päivystämään Huutis-ostajaa, joka tuli noutamaan ostoksiaan. Mukava herrahenkilö kävi, maksoi käteisellä ja juttelikin asiallisesti. ;) Hänkin kiireisiä eläkeläisiä. Tuntuu olevan monia nyt liikkeellä. :D Ja äkkiä olikin taas ilta. Päivät käyvät kovin lyhyiksi tätä menoa.

Kohta tästä lootalle, kauppaan ja atteekkiin. The Kaverille myös lääkkeitä ja muonaa, samallahan tuo hoituu omien juttujen ohessa. Keli aina arveluttaa. Toivottavasti ei ole pakastanut, kyllä märässä sohjossakin pärjää paremmin – kai. Ei kun riepua taas niskaan ja reppu selkään sekä urheana matkaan! :cool:

POLKA – REPPUROLLEROIJA!

Olipas päivä, eilinenkin…

Piti lähteä hoitelemaan asioita aamulla. Sanoisin, että olipa melkomoinen keli ja vähättelen nyt oikein rutosti. Meitin huoltoyhtiön alueelle ei ole tehty mitään moneen päivään – ei muruakaan hiekkaa, ei aurauksia, ei mitään. :( Alkaa olla niin vaarallisia nuo ovien edustat, että siellä on nenällään tervekin kansalainen – nähty on. Läheltä. Otin jokusen kuvan eilen, kuten lupasin. Päh, eipä niissä näy kunnolla esteiden korkeus, syvyysvaikutelma ei tule esiin kuvissa oikein. Mutta olen kirjoittamassa pientä noottia, koska henk.koht. kyselemällä ei mitään tapahdu. Enkä muuten ole ilkeä tai pahantahtoinen, haluan vain täsmentää! ;)

Postissakin oli asiaa, onneksi postileidi lupasi ottaa yhteyttä Malmin ainoaan toimivaan postimerkkimyyntiin. Paikka, josta ei osata tilata muita merkkejä kuin Prioritya. Viimeksi levittelivät käsiään. Ymmärrän, että ns. postipisteessä on rutosti muitakin hommia. Mutta miten ihmeessä siellä ei myydä muita tavallisia merkkejä – tai siis myydään, jos niitä on. Ei ole ollut kuin kerran ja ostin nekin pois kuleksimasta ennen joulua… Kysyin vain nätisti, miten oletetaan kansalaisten käyttävän postia postittaen 2.20:n kirjeitä ilman lisämerkkejä?! Eipä mitenkään ilman itselle tulevaa tappiota. Pari kirjettä kuukaudessa noin ei ole vielä paha, mutta meikällä niitä menee vähintään 10 kpl/kk, tappiota tulisi siis 8 euroa. Pikkusumma varmaan jollekin. Minulle viikon ruokalaskusta aika iso osa. :( No, hoidettu nyt sekin niin pitkälle kuin itse pystyn – ja ilman väninää ja valittamista. Tämä tiedoksi muutamille! :D

Olen tänään menossa taas The Kaverille. Kipu ei tunnu hellittävän. Välillä on vähän parempi, mutta… Alkaa mies käydä hieman kireäksi, ymmärrän hyvin. Menen nyt ainakin kälättelemään ja pitämään seuraa. Samalla voin tekaista muutaman pikkuhomman, joihin minä jo pystyn, mutta hän ei vielä. On tämä jännää. Tällaistahan se olisi soten armoilla. Sairas hoitaa vielä sairaampaa… Ainoa asia, joka harmittaa, on se, etten pysty käyttämään julkisia ja matkoja on edelleen se sama rajoitettu määrä. VIelä ei ole hätiä mitiä, mutta laskea pitää. Mielelläni minä muuten käyn, seuraa kaipaa ihan jokainen, välillä ainakin. Vien samalla vähän lisämuonaa, eihän hän kauppaankaan pääse.

Huutis-hommiakin on tosi paljon, kaikenlaista. ;) Sekin edelleen enimmäkseen hupia ja muutama kolikko. Mutta saan lippua, lappua, kirjaa ym. pois laatikoista ja hyllyistä, samalla menee osa The Kaverin vastaavista. Aikaa saisin uppoamaan näihin kaikkiin vaikka aamusta iltaan, mutta joku tolkkuhan tässäkin on pidettävä. Sopivasti kuitenkin puuhaa, ettei ole päivässä hiljaista hetkeä. Eipä tule aika pitkäksi. Enkä ehdi märehtimään kaikkia pikkuasioita, kuten joidenkin salauhriutujien omalaatuisia mielipiteitä tai trollien ja häirikköjen tekosia. :D

Sitä voisi vaikka sanoa, että muutamien mielestä olen muuttunut eläimenä *siis ihmisenä*, mutta enpä tuota arvaa tuoda julki. Kaikkihan on jokaisen ennakkoasenteista ja jopa yhdestä sanasta / kirjoitukseesta / mielipiteestä kiinni. Se mielikuva muodostetaan hetkessä ja siitä on hirmuisen vaikea näemmä poiketa saati sitten korjata omia käsityksiään mihinkään suuntaan.

Mutta nyt hoitamaan taas kirjeitä lootaan ja leipää kotiin! Riepua niskaan ja tuonne jäiselle kyntöpellolle yrittämään eteenpäin! Iso punainen reppu selkään ja rollerin kahvoihin erittäin tiukasti kiinni – se on Polka se. :cool:

POLKA – PARASTA SEURAA ITSELLENSÄ!