Jännätään alkaako…

… sataa vettä ennen lähtöä. ;) Tästä kohtapuoliin pitäisi kirpparille ja sadetta on luvattu vasta aamupäivälle. Njäh. On kovin synkän oloista tuolla. Ei tahtoisi vettä niskaansa.  Toisaalta, silloin voipi joku antaa halvennuksiakin! :D

Menossa siis ollaan, jotakin pitää tapahtua. Näin hankitaan järkevää *köh* tekemistä noin vuodeksi tai pidemmäksikin aikaa.

Kävin muuten eilisiltana taas saunassa! Ainakin kolmannen kerran tämän vuoden puolella. Uskomatonta. Mutta kohta pitää mennä. :cool:

POLKA – EI JAKSA KEKSIÄ AAMUJORINAA…

Pimeää…

Onpas pimeä aamu. Ja kelikin heittelehtii; välillä sataa ja on viileää, sitten kohta saa hikoilla, kun torppa ehti jo kerätä lämpöä. Hmph. Jännän äärellä taas, pääseekö The Kaveri tänään kirpparille ja päästäänkö huomenna isommalle kirpparille yhdessä. On isot murheet, näköjään. :D Kysehän on vaan siitä, että tuo touhu on kivaa ja aina penkominen kotiolot voittaa (?!). Ja joskus tuhlatessa saattaa löytää jotain, josta saa rahaakin…

Josta tuli mieleen, että on minusta tulossa vanha eukko. Tälläkin viikolla olen käynyt tarkistamassa kaikki ns. isot alennukset kaikista lähialueen kaupoista. ;) Jos on ollut hyvät tarjoukset, olen haalinut  repullisen mukaani.  Eilen Kittarissa oli päästäissuklaat 20 sentillä, kaikki. Oujee, kävin hakemassa *ison* repullisen suklaata, joka sattui vielä olemaan poikkeuksellisen hyvää ja heekkua! Oli niin onnekas olo. Tietty tarkoitus onkin jakaa tuo poikain kesken. Sama juttu Fazun hävikkitalkooleipien kanssa. Yhtenä päivänä oli toisessa erilaisia artesaanileipiä, toisessa taas erilaisia heekkuleipomuksia. Tietysti meikäläinen otti säkillisen molemmista. Se säkkihän kustantaa aina 3 euroa, sisään saapi laittaa 3 kpl mitä tahansa tuotetta hävikkilaatikosta. Toimii – kerrankin voisi jopa kiitellä Fazua vastuullisesta ja minua(kin) miellyttävästä toiminnasta. Tietysti minun kiitokseni ja arvioni on sellainen, jota em. yritys arvostaa ja suorastaan odottaa! *sarc*

Belga on tulossa lounaalle ja tarjolle tuodaan myös heekkuja eli tänään vaihteeksi kärtsättyä lohta, uusia pottuja, dolmadeseja, sekosaladoa ja minitomangeja. Jälkkärinä kohuked, mustikoita, suklaata ja karkkia. Kaffen kanssa jätskiä, pullaa, keksiä. Eheeheh, ehkä ei sentään kaikkia yhtäaikaa. The Kaveri ilmestyy illemmalla, mikäli kaikki on hoitunut suunnitellusti – tai saattaahan tuo ilmestyä muutenkin. Eiköhän me jotain kivaa keksitä! :)

Ahittaa. Jälleen ahittaa se, että en vaan saa toimeksi yhtään mitään. Voisiko joku tulla potkimaan persuksille, mieluummin ihan kunnolla. Ei tässä ole enää mitään rotia. Alan jo ahittaa tätä ahittamista eikä hyvältä näytä. Olisi pakko ryhdistäytyä, mutta kun ei. :( Lisäksi mukavuudenhaluni estää jopa raivostumisen ja vihan. Ainakin melkein. En jaksa enää raivostua, tapella enkä edes perustella, koska mikään ei onnistu. Ikinä. Ei enää jaksa väkertää anomuksia, selvityksiä, perusteluja ja kaikkea. Ei ainakaan omakohtaisesti, toisten puolesta teen niitä kyllä tosi mieluustikin. Ehkä en vain koe ansainneeni mitään hyvää. Näinhän se tietysti on. Muistatteko, kun viime kevätkesällä tunsin oloni hetken ajan melkein onnelliseksi ja tyytyväiseksi? Se kohtaus menikin äkkiä ohi ja tipahtaminen sfääreistä (!) oli nopeaa ja täydellistä.

Että ehkä minä vedän nuttua niskaan ja käyn vähän kepittelemässä tuolla sateessa… ehkä.. :cool:

POLKA – MIKÄÄN EI OLE REILUA JA TASAPUOLISTA!

Paras ei riitä?

Vaikka sitä yrittää itse tehdä parhaansa, se ei välttämättä muille riitä. :o Tuntemattomille nyt ainakaan. Hmph. Toisaalta, jos näin ei tee, saa niskaansa stanalliset haukut. Tee tässä nyt sitten oikeastaan yhtään mitään! Nih kerta.

Olipas eilen nihkeä olo. Ja tällä tarkoitan säätä. ;) Ilmankosteus ja kuumuus huipussaan täällä mustan peltikaton alla. Hiki valui päästä ja toisaalta varpaat melkein palelivat. Tsih, ei ole helppoa. ;) Saa aina valittaa. Kaksi ikkunaa oli yönkin sepposen selällään, herätessä oli melkein viileää. Pitäisi tänäänkin kylille, vielä vihmoo vähän vettä.

The Kaveri oli eilen poikkeamassa ja syötiin viikon toinen heekkulounas kaikkine etu- ja takaruokineen. Tulipas pupellettua useamman päivän tarpeeseen. Kun vielä olin hamstrannut tuoretta pullaa ja mustikoita, oli sitä jälkkäriäkin. Pakko taas kertoa, mitä täällä on syöty! :D Hyvää oli, ähky tuli. Lisäksi inventoimme hiukan rojua antiikkia myyntiin meneviä taravoita, varsinkin luettavia painotuotteita. Huokaus! Ikuisuuskysymys, tämäkin.

Pitää taas kylille ja lootalle normitapaan. Normitapaan taas kerran vihannekset ovat melkein loppu, niitäkin on hankittava viikonlopuksi, samoin vähän muutakin muonaa. Belga tulee syömään huomenna. The Kaverin kanssa hiukan suunniteltiin taas kirppisrohmureissua sunnuntaiksi. Tarkoittaa käytännössä ainakin yhtä lounasta ja rutosti väipaloja ja kaffetta. ;) Oujee, minähän pidän ruuanlaitosta eikä siis haittaa yhtään. Kiva vaan, jos kaikki kelpaa kaikille. Siksikä tästä onkin kohta taas vedettävä farkut koipisiin ja ihan takkiakin päälle. Roskatkin on vietävä ulkoilemaan, kissinhiekka hajahtaa jo vähäsen. ;) :cool:

POLKA – TYHJÄÄ JORINAA JA MONOTONISTA KÄLÄTTELYÄ!

Niin paljon kaikkea!

Hässäkkää ja hommaa siis. Ei, ei todellakaan mitään omaisuutta eikä muuta tavoiteltavaa. Tai mitä kukin sillä tavoiteltavalla tarkoittaakaan. ;) Hitsisti tekemistä siis olisi kovin monella eri rintamalla. Enkä saa millään riittävästi aikaiseksi, kun jaksut eivät vaan riitä ja fysiikkakin pistää hanttiin välillä. :( En vaan pysty kykenemään esim. istumaan pidempään kuin 45 min, jos teen duunia koneella. Selkä ja häntäluu alkavat kirroilemaan tuon jälkeen niin, että on pakko siirtyä kipuisana petiin ja jatkaa siinä hommia. Ei optimia, mutta niin se vaan menee.

En minä valita, kunhan kerron. ;) On se silti vähän outoa, että aivan vieraat ihmiset (-> ns. Huutis-asiakkaat) puuttuvat siihen, mitä ja miten minä omia rojujani myyn. Niin jännää ja niin harmittavaista. En todellakaan aio avautua jokaiselle siitä, miksi ja miten minä noita rättejä ja pölyisiä papereita kauppaan. Varsinkin pari-kolme ihmistä on kovasti uteliaita ja pyrkivät jopa määräilemään… jännää. Äh, pitäisi vaan jättää nuokin huomaamatta eikä edes välttämättä vastata. Minä vaan olen tässäkin liian kiltti. Huokaus. Pitää unohtaa koko juttu, ehkä. ;)

Tänään The Kaveri on tulossa käymään ja lounaalle. Ensin tietty nähdään kylillä, että voi haalia kaikki halvennustarjoukset mukaan. Ai niin, pitää itsekin ajoissa lähteä; täytyy roudata muutama paketti postiin – juuri noita Huutis-ostoja. Onpa ainakin hiukan erilaista tekemistä tällekin päivälle. Onneksi ilma vähän viilentyi. Eilinen oli hiukka haastava, kun tuuletin oli vielä jömmassa enkä jaksanut etsiä sitä yhtä iltaa varten.

Kunpa pystyisi keskittymään vain ja ainoastaan yhteen asiaan kerrallaan sekä hoitaa sen siten, että olisi edes itse tyytyväinen. Nyt tuntuu, että hoidan sitä-ja-tätä turhan hajanaisesti, vasemmalla kädellä, ja kaikki on vain vähän sinnepäin. Mitään ei tule hoidettua kokonaan, asiallisesti ja loppuun asti niin, että  voisi olla tyytyväinen. Oma vika, totta ihmeessä. Huokaus.

Ei se miettimisellä ainakaan parane. Nyt riepua niskaan, reppu pakattava pullolleen ja sitten kepittelemään kylille. Kyllä se tästä! :cool:

POLKA – TEKEE TAI EI, HOMMAT AHDISTAVAT!

Maritus ilman konia…

Kamala puujalka, mutta myös klikkiotsikko! :D Hah, en minä osaa konmarittaa eli poistaa mitään käytöstä – en ainakaan ohjeiden mukaan. Enkä muutenkaan. Minä nyt vaan olen hamsteri ja jömmaaja. Ainoa keino päästä jostakin eroon on myydä pois. Eilen sitten kankesin muiden myyntien mukaan omia vanhoja mareja ja muuta plaatuisaa esille. Ja kas, kelpaavathan ne, kun hinnat pitää kohdallansa. Ihan ilokasta saada edes jotakin pois. Vielä ilokkaampaa ajatella, että joku niistä pitää ja pitää. :D Win-win -tilanne siis. Tänään jatketaan samalla tyylillä.

Kävin eilen muka kaupoilla. Hjuu, ei sitä aina osaa eikä jaksa. Tarvis oli hakea tiettyjä tarpeita kyliltä, mutta haahuilinkin vaihteeksi pari tuntia ympäriinsä. Noin niinkuin ulkoilun nimissä tuolla lähikirppareilla ja halpiskaupoissa. En minä mitään ostanut. Kunhan katselin ja vähän ihmettelinkin. Kaikenlaista. ;) Lopulta nuo kotoon tarvittavat jutut noudin Liiteristä parilla eurolla. Hah, projektini ovat noin mahtavia!

On se kyllä kumma juttu! Kun joku asia siirtyy pitkällekin eteenpäin, saa jostakin muusta kyllä pähkäilyn aihetta & miettimistä välittömästi tilalle. Ei hetkeäkään, ettei jotakin *muka* pitäisi alkaa hoitaa ja järjestellä. Hmph. Sitä asettaa itselleen kaikenlaisia tarvoitteita, joista jo tietää, että ne ovat hankalia tai mahdottomia… Jännästi tuo realismi ei aina tee pesää meikäläisen kohdalla. ;)

Realismin kukkasia aamuun eli nyt kurkistamaan maksut ja sitten kylille sekä lootalle. Asialliset asiat hoidetaan joka tapauksessa. Mutta nyt on sujautettava itsensä joihinkin riepuihin ja kepiteltävä menemään. :cool:

POLKA – LIIKAA KUMMALLISIA TOIVEITA & SUUNNITELMIA!

Mussutustauko?

Njäh, täytynee pitää taukoa siinä, että popsii vain raakoja vehreitä lehtiä ja päärynöitä. :( Iski eilen kunnon mylpyröivä vatsa -fiilis. Ei kiva. Meni ilta pilalle, ei pystynyt edes ajattelemaan *jos nyt muutenkaan*. Ei siis mitään noroa, mutta kurisevia kramppeja. Joskus ennenkin jotkut heinät ovat saaneet aikaan samaa, varsinkin jos on syönyt onppoja tai päärynöitä. Vieläkin vähän höntti olo. Sen siitä saa, kun hehkuttaa päivisin syömisiään. :)

Yöllä sentään satoi – miten mukavaa. Oikein freesi keli näin aamusta, mutta tuoksahtaa sille, että painostava päivä tulossa kelien puolesta. Pitää tästä heti aamusta taas kylille. On asiaa postiin ja kaupoille. Tehokas Minä Itte on taas pistänyt myyntiin kaikenlaista, vähän isompaakin, joten paketteja on lähdössä.

Muuten normipäiviä tässä. Pitäisi taas tekelehtiä kaikenlaista, kun vaan huvittaisi. Ei jaksuissa ole vikaa, oikeasti. Enempi siinä, ettei vaan viitsi / huvita tehdä jotakin ja sitten aktiivisesti ’unohtaa’ tiettyjä juttuja. Tai mokaa. Kuten minä tuon rempan kohdalla. Ei se ole vielä tänäkään vuonna, vasta seuraavana. :( En tajua, miksi olen taas pienessä päässäni ajoittanut senkin väärin. Ehkä vuosien seuraaminen ei ole meikäläisen laji! :D

Mutta kohta taas jotakin riepua niskaan, lehdet ulkoilemaan keräykseen sekä  kepittelemään reppuselkäisenä kylille. :cool:

POLKA – ÄÄNEKÄS LORI-KURI-MURINA SEURAA JÄLJESSÄNI!

Ulkona!

Haa, tuli eilen oltua hiukan ulkona! :D Oltiin Vermon konttikirpparilla, meni kevyesti 5 h kierrellessä ja sehän lasketaan tietty ulkoiluksi & tehokkaaksi liikunnaksi *mitä, eikö muka?*. Oli tosi mukavaa. Hieno ilma, ei liian kuuma vielä aamupäivällä ja mukavaa väkeä ympärillä. Ei kehno lain. Piffasin meille kaffet ja pistettiin jättimäinen, tuore possumunkki puoliksi. ;) Eihän tätä voi olla mainostamatta, hih. Molempien reput olivat melko täynnä poistuttaessa. Kaikenlaista kertyi siis mukaan ja vielä enemmän oli tietty tarjolla. Tämä pitää tehdä toistekin.

Pakkohan sitä on myös vähän kätistä. Noutotakso ei ollut oikeaa taksoa nähnytkään, voi huokaus. Taksouudistuksen mukaan myös Matkapalvelu uudisti tilausjutskiaan ja tästäkään kaverista ei ollut tietoa, kenelle ajaa vai itselleenkö. Ainakin auto oli sökönä: takaa ei päässyt toisesta ovesta ulos lainkaan. :o Hengenvaarallista? Lisäksi oli likaista, sottaista eikä tietenkään navi tai mikään muukaan toiminut. Kuski oli todella nuori hemmo, joka näpytteli koko ajan puhelintaan nenä kiinni siinä – ja hänen olisi pitänyt siis ajaa! Eikä hän tullut avittamaan edes kolmatta kyytiläistä, joka käytti rolleria ja oli hyvinkin iäkäs rouva. The Kaveri sitten yritti mennä nostamaan tämän rolleria takapaksiin… Olipas kälyinen kyyti. Ei siis muuten, mutta melkein pelotti se ”äly”puhelimen tiiraus koko ajan. Eikä saatu kuittiakaan. Kele. Hämärähommaa saa siis näköjään ihan luvallisesti harjoittaa kaupungin kustannuksella!

Kohta tässä pitää koota itsensä, etsiä kaikenlaista ja kepitellä lootalle viemään postia. Hah, onneksi ei aurinko räkötä. ;) Otsa näyttää olevan vielä punainen eilisen jäljiltä. Onneksi olimme liikkeellä koko ajan, ei ehtinyt aurinko enemmän kärventää. Meikä kun palaa hirmuisen helposti. Nyt siis vain punoittaa. ;)

Josko tänään keskittyisi taas rättipuolen touhuihin ja katsoisi, mitä sieltä saisi poistoon. Voisikohan nyt myös sanoa, että se on jo kesä? :cool:

POLKA – ULKOILMAA & MUNKKIPOSSOJA!

Miehet vaan vaihtuvat!

Heh, tulin vaan kertomaan, että elo on kovin sosiaalista. Ainakin hetken. Eilenkin Belga ilmestyi torppaan aamupäivällä. Apehdittiin, juoruttiin ja avittamisen jälkeen hän poistui. Jolloin välitön puhelinsoitto päivystävälle The Kaverille, joka puolestaan ilmestyi myöhäiselle lounaalle noin tunnin päästä. Eheeheh. Tungosta Polkalassa! :D

Saunottiinkin eilen. Minä hyvin, hyvin varovasti. Ei tunnu *vielä* kovinkaan pahalta, mukavaa oli. ;) Kohta tästä kirpparille vakoilemaan tulevia myyjiä. Eli noukkimaan parhaat päältä pois…. Toivottavasti ei nyt ihan helle iske tuolla, minne ollaan menossa. Ja sitten taas palataan lounastamaan. :D Yhtä pupeltamista tämä blögikin.

Mutta kohta hyvin kepoisaa nuttua niskaan, sitten kepittelemään pihalle ja odottelemaan taksoa! :cool:

POLKA – VOI JEE, MIEHIÄ JA KIRPPAREITA!

Kuin vierasta sikaa…

Tulin vaan kertomaan sen kuuluisan ’oman mielipiteeni’ eli minun mielestäni Rinnettä nyt piestään kuin vierasta sikaa – syyllisenä kaikkeen. Eiköhän kannattaisi antaa miehen hoitaa työnsä ensin rauhassa. Melkein harmistuin eilen, kun tuli palstailtua *juu, noloa ajankulua* ja lueskeltua kommentteja. EI sitä hallitusta vielä ole todellakaan muodostettu! Nih kerta eli ei kannattaisi etukäteen kommentoida hirveällä vihalla ja raivolla. Se minua oikeasti ihmetyttää. Tuo hillitön viha siis, joka nyt suuntautuu ihan omalaatuisesti. :( Ei näin.

Eipä asia minulle kuulu, mutta tuntuu, että siinä samalla tosiaan vihataan joka toista kanssakulkijaa / mielipidettä / ruokavaliota / ihan mitä tahansa niin kiihkeästi ja tosissaan, että melkein jo pelottaa. Suoranaista uhkailuakin. Ei ole ihan kaikki valkovuokot maljakossa. ;) Eipä ole täälläkään, tietenkään. Kunhan nyt alkoi mietityttää.

Sain eilen mömelöt atteekista, taas pärjätään 1,5 kk jotenkuten. Nice! Muuten olikin taas aika tehoton päivä. Hoitelin Huutis-hommia, roilasin netissä ympäriinsä ja tuijottelin remppaohjelmaa. Alkoi sekin nyppiä, kun pitäisi tämän luukun remppa-asioita ehkä alkaa kohta kyselemään. Meille pitäisi tulla automaattinen ilmoitus 10 v:n asumisen jälkeen, mutta eipä ole *vielä* näkynyt. Kaipa odottelevat päivälleen asumisajan täyttymistä. Saanpahan tätäkin pähkäillä sitten tosi paljon etukäteen.

Belga tulee tietty lounaalle, tarjolle ängetään savulohta, täytettyjä herkkareita, munakoisopaistosta, uuden sadon pottuja ja semmoista… jälkkärinä tietty kaffetta, pullaa, keksejä, karkkeja… Illemmalla The Kaveri rantautuu residenssiin ja hän toivoi seljankaa, joten kai minä sitäkin voin keitellä. Hyvä vaan, että kelpaa! Huomisaamuna lähdetään aikaisin kirpparille. :D

Jahas, se on nuttua *kevyt kesärotsi!!!* niskaan ja kepittelemään tuonne sivukujille. :cool:

POLKA – KAHTIA JAKAUTUNUT KAIKKI!

Kesäperstai?

Uskalsin JO eilen vaihtaa ensimmäistä kertaa talvitakin hieman kepoisampaan rotsiin. ;) Ei ihan palellut, mutta ei nyt kyllä hikikään haitannut. En todellakaan halua palella, tässä on jo paleltu viime syksystä lähtien… Onneksi on luvattu vähän lämpimämpää!

The Kaveri kävi sitten eilen lounaalla, vaihteeksi. :D Tein kohtuuhyvät muonat, herkkarit olivat suorastaan heekkua pitkästä aikaa. Ja pullaa kaffen kanssa. Tulipa taas ahmittua. Mutta syöminen nyt vaan on kivaa. Pitää tänään vielä käydä kaupoilla noutamassa hetelmiä ja porganoita huomista muonaa varten. Huomenna Belga tulee syömään puoliltapäivin, The Kaveri illalla. Monta vierasta päivässä. :o Olenpas minä ylösotettu ja sosiaalinen tällä viikolla(kin). Sunnuntaina mennään isolle kirpparille, mukavaa. Jotain ohjelmaa on kiva olla. Vieläkään ei uskalla julkisiin, pitäisi kyllä tämän alkukesän aikana hakea edes kantakortti ja testata asiaa vaikka paikallisjunalla. Varmaan juna onnistuu, en epäile, mutta bussit *huokaus*.

Seuraava huokaus: pitäkää peukkuja, se on reseptien uusimispäivä ja tiedän jotakin runtua taas tulevan. Pitäkää tosiaan peukkuja, että naureskeleva omisarvis edes uusii tärkeimmät! Leidi kun kohentaa omaa asemaansa nyt sillä, että vähentää lääkityksiä jokaiselta, jolla tietynlaisia mömelöitä on. Epistä, kun kunnon syitä ei todellakaan ole. Aina hermostuttaa, ettei kohta pääse enää aamuisin liikkeelle lainkaan. :( Pelottavaa.

Mutta menen tästä suoraan uusimaan ne ja teen samalla pari muuta juttua. Pitää myös kurkata, keille tänään lähtee postia. ;) Sitten kepittelemään lootalle ja kaupoille, tämäkin päivä on saatava käyntiin. :cool:

POLKA – HUOLISSAAN MONISTA ASIOISTA JÄLLEEN KERRAN!