Pitkä päivä?

Siis tämä perjantai *ontuu aika himskatisti!*. Piti vaan tulla kertomaan, että penskana ja vähän vanhempanakin oli tämä päivä sellainen, ettei sopinut mennä edes kyläilemään kaverin luo. Ei ollut myös kovin soveliasta leikkiä jotain ääntä tuottavaa ulkopeliä tms. ;) Ei ihme, että meikästä tuli tällainen. :D Muistattehan vielä muuten, että ei kovinkaan kauan sitten oli huvikielto eli päästäisenä ja jouluna ravintelit olivat pitkään kiinni, tanssia ei saanut jne. Vasta pyhien viimeisenä päivänä oli jotain menoa. Hmmm… en nyt sano, että niitä aikoja kaipaisi takaisin, mutta olihan siinäkin ehkä puolensta. Juu, näin kääkkänä on helppo känistä.

Olipa eilen taas mukava tavispäivä. Hei, minä muuten kävin ostamassa uudet asfalttitassut kepittelyä varten! :D The Kaveri asensi paikoilleen ja koska hieman isot, jouduimme vähän eristys- ja liimaushommiin. Laittelin melkoisen hyvää muonaakin. Heekkua tuli, vahingossa. :D Ostin litran kirsikkatomangeja putken tsioskista muun vihannesmätön viereen – hitsi, miten hyviä ovat. Tekee mieli syödä kourallinen vähän väliä. Loistavan makeita. Ja sitten ananaskirsikoita! Suuri herkkuni, mutta harvoin kehtaan tuhluuttaa niihin. Pienen rasian sain tuolta kohtuuhintaan. Ja kanta-asiakasta palveltiin taas mainiosti: ostin pussin paprikoita (siinä on aina 4 – 5 isoa paprikaa, hinta 1.50). Kaveri katsoi hetken, ilmoitti pussissa olevan yhden virheellisen yksilön, otti sen pois ja vaihtoi isompaan supituoreeseen! ;) Kannattaa siis asioida usein. Palvelu ja hinnat ovat ehdottomasti sen arvoisia, suosittelen.

The Kaveri toi vielä pienen rasian mansikoitakin, jotka hän oli löytänyt omilla tonkimisreissuillaan  – siis etsiskellessään halpoja herkkuja. :) Oli varsinaiset juhlat ruuan puolesta. Muutenhan ei edelleenkään juhlita. Kulutimme pitkään erään virallisen paperin äärellä. The Kaverille olen laatinut erääseen asiaan liittyen dokumentteja jo viime vuoden puolella. Vieläkään ei ole saatu vastausta erääseen tiedusteluun, joten teimme vielä lisäpyynnön, jotta se hoituisi lopulta kuntoon. Kummia nämä jotkut jutut, tässäkin on kyse hyvin pienestä asiasta ja tietty heidän taloyhtiössään. Heikäläisten pj vaan ei vie mitään eteenpäin, ensi viikolla on kokous ja The Kaveri jo hieman käy kiihkeänä tuon ympärillä. Näköjään joka talossa näitä kummia tyyppejä riittää. ;) En minä nyt meitä kumpaakaan järjellisiksi kehuisi, mutta ainakin jotkut asiat ovat hallussa. Ihmettelimme siinä, mistä aina sinne pj:ksi ja hallitukseen ilmestyy näitä, jotka eivät joko halua tai osaa hoitaa niitä ”oikeita, virallisia asioita” vaan keskittyvät mieluummin riitelemään kesän kukkien väreistä, sijoituksesta ja hoitovuoroista! :D  Oma vika tietty. Kukahan ne tyypit sinne ehdottaa ja kannattaa?!

Jahas, se on komea aamu taas täällä alkamassa! Kohta kepittelemään ja testaamaan uusia tassuja. Kotihommiakin olisi vähän pakko taas tekelehtiä, kun vaan huvittaisi. Eiköhän tästäkin saada aikaiseksi hyvä päivä, kun vähän pakotetaan! :cool:

POLKA – EN OLE MENOSSA KYLÄILEMÄÄN!

Aha, se on nyt sitten?

Se Päästäinen siis? :o Melkein meni meikäläiseltä ohi, kun en vaan ollut varma milloin. Kun ei kiinnosta sen juhliminen mitenkään. Tajusin kyllä, että lähellä on, kun päästäismuneja ja -ruokia on ollut tarjolla kaupoilla. Mutta kun en niitäkään juuri ostele ja kaikkea mainostetaan läpi vuoden. ;) Nytkin on tippiksiä ja simaa halvennuksessa, Vappu siis. No sen minä toki muistan ja sitä jopa juhlistan! Mutta nämä ylimääräiset pyhät jotenkin häiritsevät… ympäristön paine ilmeisesti vaikuttaa tahattomasti. Oujee, ei siis mitään, vain hämärää tajunnanvirtaa. Meillä aiotaan vaan syödä hyvin eikä se ole edes poikkeuksellista! :D

Tapaan The Kaverin tänään kylillä ja käyn samalla hakemassa lisää vihanneksoja jömmaan. Kaikkea muuta on ihan riittävästi, mutta tuoretta lehtevää heinää tarvitaan. ;) Ehkä jotain muutakin pientä. Belga eilen ilmoitti myös tulevansa syömään, lauvantaina tietty. Josko kehtaisin tuolloin pyytää apuakin yhden homman kanssa. Tänään ruokin The Kaverin. Mukava, että edes voi tehdä ruokaa pojille ja aina uppoaa, koska kumpikaan ei ole ihmeellisen kranttu. Tosin pieniä huomautuksia joskus tulee, kun meikä on taas oikein soveltanut. *tsih*

Tässä on myös kohta valmistauduttava ensi viikon reissuun eli paluu etelään. The Kaveri kertoo myös laatineensa jonkinlaista menemislistaa. Pakko tsekkailla tänään, mitä hänelllä on mielessä. Ihan kaikkialle en pääse, jollen käytä taksoa! Julkisiin en ole vielä uskaltautunut (paitsi junaan tietty) kummassakaan maassa, sen verran arveluttavaa se nykiminen ja ajotavat. Terveetkin nenällään, joten mitenkähän meikän kävisi?! Josta tuli mieleen, että kepit tarvitsevat uudet pehmotassut. Mistäkähän nekin löytäisi ja vielä sopivat? Varsinainen ongelma! Hahaah, enpä olisi uskonut, että joskus tällaistakin pohdin. :D Koskaan ei pidä sanoa ’ei koskaan’, se on varmaa. Lisäksi pitäisi vaan luottaa siihen, että karma hoitaa tietyt asiat….

Piti tökkäistä pari linkkiä tänne teillekin, mutta unohdin kokonaan, mitkä olivat ne muka-tärkeät asiat. Eivät siis ilmeisesti kovin tärkeitä. Palaan, kun muistan. Oikein kliffoja vapaapäiviä niille, jotka ovat pientä lomaa kaivanneet! Meikä vetää nutun niskaansa ja lähtee kohta kepittelemään lootalle. :cool:

POLKA – MEILLÄ ONKIN PÄÄSTÄISKISSA!

Kokoustamista

Voi hyväinen aika! ;) Oli asukaskokous eilen, menin paikalle, koska oli pari toivomusaloitetta ja halusin kuulla varsinkin eräästä asiasta. Ei tietenkään pitäisi ihmetellä, mutta  pari juttua pisti todella silmään ja aiheutti melkoista myötähäpeää. Aikuiset ihmiset ja tässä tapauksessa vielä suurin osa iäkkäitä (-> lue: jopa minua vanhempia) eivät hallitse edes kokouskäyttäytymistä! Vain pari osasi pyytää puheenvuoroa, muut huusivat päällekkäin toisilleen eri asioista… voi huokaus. Ei mitään tolkkua, ei rotia. Oli pakko korottaa ääntään ja pyytää palaamaan työjärjestykseen. ;) Eivät tajunneet sitäkään…ja huutaminen jatkui. ;) Kyse oli tietenkin kohdasta ’Muut asiat’. Sitä ennen satojen tuhansien budjetti- ym. rahoitus- ja vastikeasiat nuijittiin läpi ilman kommentteja, vaikka tässä nimenomaan olisi myös pitänyt edes hieman reagoida. Onneksi eräs valistuneempi herrahenkilö esitti juuri samat kysymykset, joista itsekin olin kiinnostunut. :) Niin, ne asiat. Kukkien istuttamisesta kova huuto, samoin muista pikkuasioista. Itse ehdotin vain sitä, että ovikoodit otettaisiin kokeeksi takaisin käyttöön – huudettiin, mutta keskustelun jälkeen hyväksyttiin. Toinen juttu oli se, että taloyhtiön kotisivuja ei käytetä tiedottamiseen, vaikka alusta on hyvä ja toimiva. Ehdotin vain, että sinne voisi lisätä kaikki tiedotusasiat, ettei esim. vesikatkosta olisi vain pieni lappu yhdellä ovella. Tästä huutokeskusteltiin paljon, koska ’kaikilla ei ole nettiä’. No ei ole, ei ollut itsellänikään tänne muuttaessani. Mutta tarkoitus olikin, että tämä olisi lisätoiminto! Että ilmoittakoot vaan ilmoitustaululla, mutta saman tiedon voi niin helposti jakaa myös kotisivulle eikä vie edes aikaa. Hyväksyttiin. ;) Ja sitten huudettiin taas lisää. Eräs tietyistä asioista vastaava asukas kovasti korosti itseään ja toimiaan. Tietysti. Ei siinä mitään, niin varmaan itsekin olisin tehnyt. Mutta alkoi sekin jo olla hieman kiusallista kaikille. Lisäksi paikalta puuttui monta sellaista asukasta, joilla varmasti olisi ollut sanottavaa. Voi ärh! Mutta tuokin on nyt hoideltu pois ja toivottavasti jotakin tapahtuu pienienkin asioiden kohdalla. :) Oli kyllä kokemus tällä kertaa.

Muutenhan eilinen oli kovin upea kevätpäivä – lämmintä ja aurinkoista! Kiva pitää ikkunaa jopa auki iltapäivällä. Kylmä hiipii kyllä heti auringonlaskun jälkeen, pihalla on vielä isoja jääkasoja. ;) Mutta tästä tulee vielä hyvä päivä, on tehtävä tästä sellainen…

Kohta lootalle viemään kirjeitä. Samalla taidan hakea Liiteristä vähän savulohta viikonlopuksi. Päivän ruoka on lisää lehteviä heiniä, mutta taidan tunkea uuniin myös kaukalollisen kiusausta muhimaan. The Kaveri on tulossa huomenna ja ajattelin tarjota jotain muuta kuin ainaiset samat muonat. Joskus harmittaa, kun teen vaan aina samoja appeita – kohtuuhyviä, mutta nyt jo aika yllätyksettömiä. Eli vähän vaihtelua kehiin!

Muu vaihtelu taitaa tänään tullakin siitä. Ei meikäläinen paljoa kaipaa: muutama kirja, toimiva kone ja netti, asianmukainen lääkitys ja sillä pääsee jo läpi yhden arjenomaisen päivän. Joka alkaa tässä hissukseen käynnistyä… vaikka juuri nyt! :cool:

POLKA – KAIKKIEN ALOJEN ERITYISMARISIJA!

Jännäys jatkuu…

Sain itseni eilen roudattua sinne UÄ:n. Reipas minä! ;) Kyselin tietysti alustavasti lausuntoa – todennäköisyys hyvänlaatuiseen on hieman isompi. Varmempi vastaus tulee, kun lausuttu ja kirjattu. Soittoaika ensi viikolle tuli, siis ehdotus, omisarvikselta tekstarina eilen. Ikävä kyllä, juuri tuona päivänä olen taas etelässä. Eihän se tietty mitään haittaakaan, mutta ilmoitin kuitenkin, että mieluusti joku toinen päivä. Olisin ennemmin kotona, jos ei olisi hyviä uutisia. Ihan noin varmuuden vuoksi! Ei tuota nyt kannata alkaa pähkimään, siinähän vain sekoaa entistä enemmän. Nyt vaan normeja kehiin ja hommia valmiiksi!

Käytiin The Kaverin kanssa sitten sen verran kylilläkin, että hiukan herkuteltiin *tsih, taas!*. Tällä kertaa herkkuna croissantit, Liiteristä, uunituoreet. Ai että, miten olikin hyvää tuoreen kaffen kanssa. Ei  noita kyllä kehtaisi syödäkään useammin; voita, hieman lisää voita ja valkoisia jauhoja – mutta niiiiiiiiin hyviä. :D Lounaaksi laaditsin herrahenkilölle pikaisesti paistettua roipentelin daisaria ja itsekin söin pienen palan. Lisäksi thai-tyyppinen kastike ja riisiä (sekä itselle lehtevää heinää ja tomangia). Oli hyvää tuokin, vaihteeksi. ;) Kaikki ruoka on minusta hyvää – pääasia, että on ruokaa. Mukava tietty, jos sen onnistuu vielä tekemään sellaiseksi, että maistuu hyvältä ja vielä upeampaa, jos näyttäisikin kivalta *tämä ei tod. ole vahvuuksiani*.

Tänäänkin olisi tärkeää menoa. Pitää miettiä, jaksanko ja haluanko todella mennä ja osallistua eli leikkiä aktiivista. Olisi kyllä pari toivomusaloitetta, mutta… kyseessä on asukaskokous ja tässä nyt on ollut hieman kaikenlaista. Siirsin kuitenkin äsken asialistan jo keskelle pöytää. Kokous on illankähmeessä, joten ajasta se ei ole kiinni. Hah, taidan mennä; ykkössyynä se, että jo kokouspaikka on portaiden takana – portaiden, joissa ei ole kaidetta. Ajattelin käyttää tietysti rolleria ja antaa samalla havaintoesityksen joidenkin (!) liikuntaesteisten selviytymisestä näissä talojen yhteistiloissa. Hieman vielä siis pitää miettiä!

Jahas, se on sitten nuttua niskaan ja lootalle! Tarkistan ensin maksut ja sitten menoksi. Pitää myös tsekata, tarvitaanko mitään erityistä täydennystä kuivamuona- ja maustekaappeihin. Kissinraksujakin pitäisi tuoda tässä jonain aamuna. Normit siis purevat jälleen ja minähän tottelen. :cool:

POLKA – PALJON MENOJA JA MENOJA SEKÄ MENOJA!

Kyllä nyt jännää riittää!

Oli jo eilen niin jännä ehtoo ja yökin! :) Lätkää ja vaaleja täällä valvottiin huolella koko eilisillan. Huh, molempi tulos lopuksi hieman liri alleen – mutta ainakin tuli jotakin. Kummassakin. :D

Oikein iloisa olen siitä, että selkeästi otettiin kantaa. Sekä vasemmalle että oikealle. Tietysti painotan tuota vasenta. Lisäksi lukuisia nuoria naisia pääsi eduskuntaan ja sehän on aina himskatin hieno homma. Onnea vaan, leidit! Sitä tulette tarvitsemaan…

Valvottiin The Kaverin kanssa jo iltapäivästä lähtien eli varmistelimme tuloksia, tsihih. Syötiin kohtuullisesti, mutta hyvää ja käläteltiin siinä samalla. Oikein mukava ilta! :) Nyt makaan vielä hetken tässä lämmittelemässä, sitten lähden sinne UÄ:n. Jännittää, kyllä. Ei voi muuta sanoa. Pitäkääs peukkuja, ystävät! Olette aina olleet tukena ja turvana, joten luotan teihin lukijoihini kovasti paljon. :) Hetihän minä rapotan, kun ja jos on jotain kerrottavaa. Tuskin kuitenkaan tänään. *hermostunutta räpellystä*.

Pitää myös kylille tänään, viemään posti ja noutamaan vähän apetta kotoon. Ei mitään ihmeellistä. Sen verran muonaa, että taas selviää muutaman päivän – tai oikeastaan muonaa on, mutta pari ainesta puuttuu. Toki Huutis-hommat hoidetaan joka päivä.

Huh, nyt alkaa himppasen jo ahdistaa. Nuttua siis niskaan, asioiden pikatsekkaus ja kohta odottamaan taksoa. Pitäkääs peukkua, mielellään montakin, jos mahdollista. Polka on kohta aika jännän äärellä! :cool:

POLKA – PATTI SAA KOHTA HUOMIOTA TARPEEKSEEN!

Jänniä aikoja!

Uhhh, elämme mielenkiintoisia ja jännittäviä aikoja, monessakin mielessä! Se on sitten vaalipäivä. Itse äänestin ennakkoon, kuten yllättävän moni muukin. Ennakkoäänethän lasketaan aikaisin ja niiden tulokset ovat esillä jo alkuillasta… Menee ehkä vähän valvomiseksi. ;) The Kaveri on tulossa meille vaalivalvojaisiin. Ensin oli tarkoitus, että minä menen heille, mutta olisi aamulla turhan aikainen lähtö ja vielä vieraasta huushollista, joten tällä kertaa täällä. On pientä pupellettavaakin illan iloksi, tietty – kuka sitä nyt syömättä kestäisi noin jänniä juttuja kuunnella ja katsella?! :D

Pitää varata takso hyvissä ajoin aamuksi. Alkaa tosissaan jänskättää se UÄ. Ei muuten, mutta kipu on aika messevä, kun pattia painelee. :( Tietty tulos jänskättää vielä enemmän! Yritän aktiivisesti olla ajattelematta asiaa, jolloin se tietty pyörii mielessä koko ajan. Höh. En minä mitään sille nyt voi, joten pitäisi vaan olla pähkimättä mitään ennakkoon.

Belga kävi eilen, en edes värvännyt häntä lisähommiin. Syötiin hyvin, ahmittiin keksikakkua ja tosi tummaa suklaata sekä muuta karkkia eli kaikenlaista heekkua, mitä mukanani kannoin. Tungin lapselle mukaan myös repullisen muonaa eli tuoretta leipää, noita heekkuja ja juustoja. Onpahan hänelläkin jotain mutusteltavaa ja vähän palkkiota kissinhoidosta. ;) Uskalsin jo pyytää parin viikon päästä uusiokeikallekin, toki myöntyi. :) Pääsemme siis reissuun, mikäli ei muusta muuta johdu.

Njäh, tänään on ihan pakko myöntyä tekemään kotihommia. Lattiat on mopattava ja kylppäri pestävä, niitä ei enää pysty irvistämättä katsomaan. Paljon muutakin toki pitäisi. Mutta nuo nyt tärkeimmät. Itsekin on pakko raahata itsensä pesemään hiukset, se on aina isompi rojekti. ;) Jotain perusmuonaakin olisi ehkä väkerrettävä tai taidankin tyytyä taas kasaan vihreitä, lehteviä heiniä.

Mutta nyt nuttua niskaan ja kepitttelemään. Nukuin kehnosti ja tarvitsen rutosti raitista ilmaa ja jotain muuta ajateltavaa. Väsyttää armottomasti. :cool:

POLKA – OVIKELLOON EI TÄNÄÄN REAGOIDA!!!

Vielä normit vähän hukassa…

Ei kaikki oikein vielä toimi normien mukaisesti – päiväohjelmisto on sekaisin! ;) Kuitenkin jo pääsin kylille suht tavalliseen aikaan ja suht tavallisille ostoksille. Sehän se, parasta siis. Hetelmiä ja vihanneksoja reppu täyteen, kylkeen vähän keksejä. Kotona kulutin aikaa säätämällä thai-kalapulleroita tälle päivälle. Oikeastaan kahtena annoksena: tänään kunnon chilillä meikälle ja Belgalle, maanantaiksi ihan ilman chiliä The Kaverille. Ei muuten, mutta tarkoitus on näyttää, että kalanroippeista saa myös muuta muonaa kuin seljankaa tai taviskalasoppaa. Tulipa hyviä pulleroita, kun sekoittelin haukea ja lohta (molemmat siis perkeistä, niistä, jotka heitetään roskiin…). Keittelin huisin hyvän liemen kalaliemi pohjana ja sekaan pieneksi pilpottua munakoisoa, purjoa, paprikaa ja rutosti mausteita, kookosmaitoa ja limettiä. Nice! Pullerot upotetaan liemeen maustumaan ja kuumennetaan sitten varovasti, njam. Tulee nälkä.

Jotain muutakin pientä sain tehtyä, vähän toistaitoisesti kylläkin. Vähän Huutis-hommiakin tietysti siinä sivussa. Kyllähän tämä tästä – paluu arkeen siis. Nyt olisi paljon jännää tarjolla: vaalivalvojaisetkin ja seuraavana aamuna se patin UÄ. Jännättävää joka päivälle, monella eri tavalla. Peukutuksia saattaisin kaipailla jossain vaiheessa… näin naisoletetulle patti rinnassa on aina himppasen epämiellyttävä ylläri. :(

Tänään Belga tulee tietty lounaalle ja saa kissanhoitopalkkionsa. ;) Karkkia vähäsen sekä juustoja ja muuta syötävää tuolta jömmasta. Tarvitsisin nyt apuja tuon viherviitakon kylvettämiseen ja jokusen siirtoon isompaan astiaan. Joskohan hän jeesaisi. Saisi taas yhden asian pois kuleksimasta. Vaatekaapeille (tai siis sisällä oleville vaatteille) olisi tehtävä myös melko pikaisesti jotakin. Huokaus! Siellä olisi ihan käyttämätöntäkin, mutta ei vaatteita kannata enää myydä nettikirppiksillä postituskulujen takia. Jää kyllä taas mietintään, koska ei viitsisi ihan suoraan niitä kierrätyslootaankaan tunkea – monella olisi käyttöä. Ehdotuksia anyone?

Pitäisiköhän antaa yksi vinkki Tallinnaan eli matkusta junalla ja syö hyvin. :) Mene junalla ..(lippu maksaa alle 2 euroa) Balti jaamilta, pois pysäkillä Rahumäe (eikä Nõmme!!!!) ja yli radan ja ehkä sata metriä tulosuuntaan, oikealla on kiva puutalo, jossa Snoob Resto. Kiva lista, myös vegaania (hyvää!) tarjolla. Tarjoiluhenkilökunta  nuorta, mukavaa ja ystävällistä, hinnat eivät aivan päätä huimaa – mutta eivät ole sikäläisittäin aivan halpojakaan. Lista löytyy netistä. ;) Kokonaisuus on kuitenkin oikein mukava, siisti ja viihdykäs eli kannattaa poiketa. :) Toveritar kehui omaa pihviään mureammaksi aikoihin ja prakastui tryffeliperunasoseeseen. Minä pidin vegaanikesäkääryleistä, jotka olivatkin lämmin versio – nice! Ainoa miinus siitä, että vihanneksia olisi voinut olla vieläkin reilummin ja hieman monipuolisemmin – nyt oli kikherneitä sisällä, ulkona ja siellä-täällä. ;). Annoksen tofu oli laadultaan erinomaista eikä nuita halvimpia joita itse käytän! Että näin yksi sankarimatkaajan vinkki, olisi niitä enemmänkin. :D Ehkä voisin julkistaa vinkin viikottain? Tai sitten ei… kiinnostaako?

Minua alkaa juuri nyt kiinnostaa ehkä käynti kepittelemässä ja noutamassa leipää tai sitten vien vain roskat raittiiseen ilmaan. Kuitenkin on lähdettävä liikkeelle! :cool:

POLKA – TAAS SE PUHUU VAIN RUUASTA JA SYÖMISESTÄ!

Paluu melkein normeihin…

Hah, se meikäläisen tuuri sitten taas… Menin nähkääs aamulla labraan. Eipä vaivautunut lähettänyt lekuri huomauttamaan, että olisi pitänyt olla paastoarvo. Kun meikäläinenkin yleensä on näistä tarkka, en älynnyt kysyä – koska aina siitä erikseen sanotaan. Nyt ei, joten kaffen ja leipäpalan aamuyöstä syöneenä ei tullut sitä paastoarvoa. :( En mene uudestaan, jos ei tuo arvo nyt riitä. Pitäisi, koska ei ole kyse mistään niin oudosta asiasta, ettei sitä voisi tulkita myös ilman paastoa. Tai näkkyypähän! Höh, en ole erikseen alkanut koskaan tarkistamaan lähetetteitä, koska kertakaikkiaan minusta on lekurin tehtävä asiasta kertoa. Varsinkin, kun labroihin ei tarvitse varata aikaa. Siellä sitten odottelin, kävin piikitettävänä ja kävelin takaisin!!!

Kävin toki lootalla ja vähän hankkimassa tuoreita vihanneksoja, jotka vetelin iloisena  sekasotkuna raakana kitusiini. Näin keväällä on hirveä tarve syödä jotain ’ruohoa’. :) Kaikkea tuoretta niin paljon kuin vain alas menee, elimistö tuntuu sitä oikein kaipaavan. Tänään ehkä teen thaikalapulleroita, njam. Täytyy vain osa erottaa hieman vähemmällä chilillä… The Kaveria vielä totutellaan meikäläisen appeisiin.

Olin vielä eilenkin umpiväsy ja pilkin pitkin päivää. Nukuinkin ainakin 6,5 h yöunet, jonka takia sopiikin merkitä iso kruksi seinään. Tätä tapahtuu niin harvoin! Hyvin siis unetti, se on mukavaa! Päästäinen ei onneksi ole mikään iso asia eli emme reagoi siihen millään tavalla. Senkin ajan voimme suunnitella seuraavaa reissua etelään. ;) Siitä tuleekin vähän toisenlainen, ehkä. :D Minä ja The Kaveri kaksistaan. Intohimoiset rojunkerääjät ja pihit paaskiaiset liikenteessä, tsihih. Jotka kyllä rakastavat hyvää ruokaa ja toinen osapuoli karkkia ja leivareita. Hyvä siitäkin reissusta tulee – me teemme siitä hyvän, kuten edellisestäkin!

Mutta kohta taas nuttua niskaan ja ensin vaihtamaan kelliin ranneke. Aivan, olen niiiiiiiiiiiiiiiin antiikkinen yksilö. :) Sitten lootalle ja kaupoille. Hörhökin eilen soitteli ja olisi tulossa poikkeamaan, toivottavasti taas lyhentää isoa velkaansa edes sen 20 juuroa. Muuten on tarjolla kokkaamista, kotihommia ja Huutis-asioihinkin pitäisi taas paneutua tarmokkaammin. Eiköhän se tästä, kunhan hetken vielä pirkistyn. :cool:

POLKA – VÄÄRILLÄ OHJEILLA TAAS MENTIIN!

Sankarimatkaaja taas kotona!

Täällä ollaan! :D Oli kuulkaas *ainakin minusta* tosi mukava, hieno reissu. Pari päivää oikein aurinkoistakin, sain jopa väriä vähän nassuun. ;) Kerrankin oli aikaa käydä paikoissa, joissa ei parissa tunnissa ehdi ja tehdä iltaisin perussuunnitelma seuraavalle päivälle. Eli tuli sitten käytyä nopeilla, uusilla ja erittäin edukkailla paikallisjunilla sekä Nõmmella että Ûlemistessa. Lauantaina viihdyttiin kirppareilla ja Telliskivessä sekä Kalamajassa. Joka päivä syötiin edukkaasti, mutta todella hyvin – kun oli aikaa niitä ruokapaikkojakin tarkemmin vertailla ja etsiä uusia.

Hotelli aivan keskustassa oli mukava ylläri. Perussiisti, ei sen ihmeempää. Aamupala minusta hyvä, mutta osa hetelmistä ja muusta tavarasta alkoi loppua melko aikaisin eikä siinä ollut työntekijöillä kiireitä täydentää… Mutta itselle tuo oli oikein riittävä ja heekkupitoinen eli paljon tuoretta hetelmää, kaffetta ja kaikkea hyvää. Minä olin ainakin tyytyväinen! :)

Pieniä ostoksiakin sitten kirpparilta eli ostin lopultakin ne viininpunaiset farkut ja 50-lukulaistyyliset pallokuvioiset pökät, bambutrikoot talveksi (siis juuri nyt käytettäviksi), uudet tennarit (koska vanhat lahoavat jalkaan) sekä vähän vitamiineja sun muuta ateekista ja paaaljon juustoa, pojille karkkia ja muuta syötävää. :D Hah, ette kyllä usko, mutta en roudannut kotoon yhtään brenkkua! :D

Ja mitä ette taatusti usko: kaverin askelmittarin mukaan kävelimme joka päivä 7 – 8 km! Siis minäkin! En ensin uskonut, mutta pakkohan se oli. Ja tuntuuhan se vieläkin lihaksissa. Sitkeästi vaan, kyllä se tästä. Eilisen vietinkin sitten sisätiloissa ja jopa nukkuen, koska väsy oli monellakin tavalla aivan käsittämättömän hurjaa.

En nyt tässä erikoisesti raportoi mistään ihmeellisestä, mutta saatan palailla asioihin. Oli kyllä mukavaa olla useampi päivä samalla kertaa tuolla, jottei olisi aina niin kiirus ja hoppu. Noin äkkiseltään olisi muutama suositeltava lounaspaikka, ehdottomasti suositan myös junan käyttöä retkuamalla jonnekin sekä tietysti ruokaostoksia toreilta! :)

Pääasia kuitenkin, että kaikki tulimme toimeen toistemme kanssa. Kukaan ei ollut ainakaan kovin kipeä matkan aikana eikä tullut mitään pakko-tehdä-ja-mennä -fiilistä. Sanokaa mitä sanotte, minä edelleen aion käydä Tallinnassa useamminkin. Seuraava reissuhan onkin jo parin viikon päästä. :D Niin paljon jäi vielä kesken, tsihih! Ja hei, kysykää ihmeessä, jos mielessä on jotakin. En minä tämän kumemmin osaa kertoa. Pidin ja se riittää! :D

Reissun aikana Belga kävi ruokkimassa Lady Minnien, mutta The Kaveri kävi myös öitsimässä täällä jokaisen yön kissin turvana. Oli neiti ollut hieman apea ja nyt kiehnää koko ajan tuossa vieellä. *pus-kissa*

Mutta nyt siirtyminen perusteltuun päiväjärjestykseen. Kohta labraan, sitten kaupoille ja viemään postit lootaan. Sitten himppasen kotihommia ja semmoista. Sekä iltapäivästä taas Huutis-hommiin! Hrrh, ulkona on kylmä eli nuttua niskaan, reppu selkään ja ei kun kepittelemään! :cool:

POLKA – SANKARIMATKAAJAN VOITTOISA PALUU!

Kohta mennään!

Tosin makaan vielä petissä, reppu on tyhjänä enkä ole tehnyt oikein mitään reissun eteen. Toki varaukset ovat kunnossa, muun ei ehkä niin väliäkään. ;) Kunhan pääsee laivalle ja majoittumaan, sitten voi huokaista jo helpotuksesta. Jännään kai enemmän sitä, että se ’palveleva matkatsto’ on hoitanut oman osuutensa! Eli puoliltapäivin takso noutaa ja vie satamaan, jossa tapaan retkueen muut jäsenet. Ja sitten mennään… Suunnitelmia ei varsinaisesti ole, muutama mukavan kuuloinen idea kyllä. Mitään ei ole lyöty lukkoon valmiiksi, koska aikaa kerrankin on eikä tarvitse miettiä, mihin parissa tunnissa ehtii. Hyvä näin! :)

Muuten sain ajan UÄ:n 15.4. keskustaan. Meitin lähelle olisi päässyt kuun lopussa. Eipä näytä olevan kiirusta. :o Hiukan kummallista tuokin, koska asia häiritsee sekä mieltä että tiettyjä fyysisiä räpeltämisiä. Tilannehan on se fifty-sixty. Patti on, mutta millainen – se kerrotaan sitten joskus, ehkä – jos ehtivät. Grauh, joskus tuntuu *edelleen*, että kaikkia ei kohdella samanarvoisesti näissä tilanteissa. Lääkitysasiasta ei ole tullut viestiä eikä leidi todellakaan ymmärtänyt, miksi minä siitä niin kohkasin. Epäilee varmaankin jonkinlaista väärinkäytöstä. ;) Se nyt on vaan ollut ainoa troppi, joka auttaa tuhottomaan jäykkyyteen. Eli niinä päivinä, kun nyt tuo lääkitys on jätettävä pois, en sitten pääsekään ovesta ulos enkä ehkä petistäkään ylös. :( Tämä ei mennyt perille. Ei ehkä muillekaan, mutta näin se vaan on. Väärin olen siis kuntouttanut itseäni, koska ei th-puolelta ole mitään apuja saanut. Voi huokaus!

The Kaverin kanssa heekkupeeseilimme eilen taas kaikkien kadehtimalla tavalla. :D Heh, no ainakin omasta mielestämme. Kaveri kovasti oli pahoillaan, kun Lady Minnie jää yksin niin pitkäksi aikaa. Hän tarjoutui käymään leikkimässä kissin kanssa, kun näkyvät tykkäävän toisistaan. Mitäpä minä sitä vastustamaan, mukavaahan se. Tsih, kyllä eilen hiukan nauratti: pieni kissa hurisee täpöllä ja levittää itsensä lattialle, iso mies leikittää naruhiirellä kissiä jne. Taisin jopa nauraa ääneen! :D Mukava, että tulevat toimeen. Belga käy kuitenkin tarkistamassa ruoka-, vesi- ja hiekkistilanteen viikonlopun aikana, joten ainakin leidi on hyvässä hoidossa!

Merkitään muistiin, että jo kolmatta kämppää täysrempataan tässä rapussa! Saas näkee mitä sille 10-v. jutulle tapahtuu?!? Asukaskokouskin on kohta, 16.4. eli kiirusta riittää, jos aion osallistua erinäisiin juttuihin. Lähinnä tuolla kokouksessa kiinnostaisi huoltoyhtiöiden kilpailutus sekä tiedotusasiat – ne olemattomat. Tahtoisi tehdä pari toivomusaloitetta, mutta siinäkin on se pieni juttu, että saa harmeja niskoilleen, nimi tulee näkyväksi ja on vaan ihmisiä, joita kaikki toiveet ärsyttävät! Epäilen, että tämä tiedotusasia on juuri yksi niistä. Mutta sinne nyt on vielä aikaa.

Nyt lähdetään hoitamaan yksi matka pois kuleksimasta. Ensin tämän päivän Huutis-asiat, sitten pakkaaminen ja jospa saisi vähän riepua niskaansa. Tämä vanhus aikoo vetää koipiinsa tiukat, mustat farkut ja punaiset perustennarit. :D Sitten kepitellään menemään muutama päivä hiukan erilaisessa ympäristössä! Minä toki rapoan kaikesta, mutta pidättehän vastineeksi peukkuja, että kaikki sujuu mallikkaasti ja palaamme oikeaan aikaan sekä suht kunnossa kotoon ensi viikon puolella?!  :cool:

POLKA – AITO, ALKUPERÄINEN SANKARIMATKAAJA!